Αδελφοποίηση ΤΟΕΒ Νάουσας και Πρεσπών

Αδελφοποίηση ΤΟΕΒ Νάουσας και Πρεσπών

Με επισημότητα και με την παρουσία των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η αδελφοποίηση των ΤΟΕΒ Νάουσας και Πρεσπών, στον χώρο του ξενοδοχείου "Εσπερίδες". Όπως τονίστηκε πρόκειται για την πρώτη αδελφοποίηση μεταξύ ΤΟΕΒ στην Ελλάδα, που όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Νάουσας Γιάννης Παπαστόικας γίνεται στο πλαίσιο των συνεργασιών και του εμπλουτισμού των γνώσεων μεταξύ των οργανισμών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η άρδευση και οι έγγειες βελτιώσεις των αγροκτημάτων των δύο περιοχών.

"Υπογράφουμε σήμερα το πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στους οργανισμούς μας και τους κτηματίες τους, έχοντας τη θέληση να έλθουμε πιο κοντά και να αναδείξουμε τον αναντικατάστατο ρόλο των Τοπικών Οργανισμών στη διαδικασία της άρδευσης και των εγγειοβελτιωτικών έργων, με κοινές πρωτοβουλίες σε τεχνοκρατικό, κοινωνικό και διεκδικητικό επίπεδο" τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστόικας, διαβεβαιώνοντας τους παριστάμενους ότι οι δύο ΤΟΕΒ θα εργαστούν με συνέπεια για το καλό των μελών, έτσι ώστε το όραμα της αδελφοποίησης να μην είναι μόνο σύνθημα αλλά να γίνει και πράξη.


Ναλπαντίδης: Να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας

Με χαρά αποδέχθηκε την πρόταση αδελφοποίησης ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πρεσπών Μιχάλης Ναλπαντίδης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι καταξιωμένοι συνάδελφοι από τη Νάουσα θα τους δώσουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την άρδευση.

"Ο οργανισμός μας απαριθμεί μόλις 222 παραγωγούς σε μία έκταση 12.000 περίπου στρεμμάτων (καλλιεργούνται φασόλια) και μέσα από έναν τιτάνιο καθημερινό αγώνα προσπαθεί να κρατηθεί όρθιος και υγιής. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ: η αγάπη για τη δουλειά  μας, η αγάπη για την καλλιέργεια, η αγάπη για την άρδευση" τόνισε ο κ. Ναλπαντίδης, εκφράζοντας την πίστη ότι μέσα από την αδελφοποίηση και τις γνώσεις που θα αποκτηθούν μπορεί να βελτιωθεί η παραγωγή, ο τρόπος άρδευσης αλλά και ο τρόπος διοίκησης των οργανισμών.


Χαιρετισμοί επισήμων

Στην έλλειψη έμπειρου προσωπικού στάθηκε στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης. Ανέφερε ότι οι αρμοδιότητες των ΤΟΕΒ έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ των φορέων της αυτοδιοίκησης και δεσμεύθηκε ότι από την πλευρά του θα συνεχιστούν οι προσπάθειες βοήθειας του έργου τους μέσα από στελέχωση του γραφείου της Π.Ε. Ημαθίας. "Θα είμαστε δίπλα σας και δυνατά, θέλουμε όμως και τη βοήθειά σας" τόνισε κλείνοντας ο κ. Καλαϊτζίδης.

Για προσπάθεια αξιοποίησης της εμπειρίας των αδελφοποιήσεων μίλησε ο αντιδήμαρχος Σταύρος Βαλσαμίδης, σχολιάζοντας ότι το νερό θα είναι δυσεύρετο στο μέλλον και σημειώνοντας ότι οι ΤΟΕΒ μπορούν να επιτελούν τεράστιο έργο παράλληλα με την εξοικονόμηση του νερού.


Χαιρετισμοί προέδρων ΤΟΕΒ και συνεταιρισμών

Την πρωτοβουλία αδελφοποίησης χαιρέτισαν οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ Αράπιτσας, Ροδοχωρίου και Ζερβοχωρίου κ.κ. Αδαμίδης, Βασιλειάδης και Βασιλείου, όπως και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Αντώνης Πασχούλας.

"Ο ΤΟΕΒ Νάουσας κατάφερε με οικονομίες κλίμακος να κάνει τεράστια βήματα, σχεδόν θαύματα, στην εξοικονόμηση νερού" σχολίασε ο πρόεδρος του ΑΑΟΣ Vaeni Γιώργος Φουντούλης, μιλώντας για στήριξη αυτών των προσπαθειών ώστε να πάμε καλύτερα στο μέλλον.

Ακολούθησε η υπογραφή των πρωτοκόλλων συνεργασίας μεταξύ των δύο ΤΟΕΒ Νάουσας και Πρεσπών από τους δύο προέδρους τους και τους κ.κ. Καλαϊτζίδη και Βαλσαμίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γράφει ο Βασίλης  Κωνσταντινόπουλος Ενώ η...

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΚΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ( 190401908) Γ ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ   ΜΕΡΟΣ ΚΒ

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΚΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ( 190401908) Γ ΕΘΝΙΚΗ...

Γράφειο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος        ...

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Βέροιας

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο ...

Η 3η συνεδρίαση του Δ.Σ. Εφήβων Βέροιας, θα γίνει στις...

Δήμος Βέροιας: Ξεκινάει  η υποβολή των αιτήσεων  για το Επίδομα Στέγασης

Δήμος Βέροιας: Ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων για...

Από τον Δήμο Βέροιας ανακοινώνεται ότι αρχίζει η...

Καθαρίστριες σχολείων  Αλεξάνδρειας: Στην Επιθεώρηση Εργασίας,  για συμβάσεις και δεδουλευμένα

Καθαρίστριες σχολείων Αλεξάνδρειας: Στην Επιθεώρηση...

Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου:   «Αν δεν αποκαταστήσει ο...

Έως και τις 5 Απριλίου οι αιτήσεις των δικαιούχων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βέροιας

Έως και τις 5 Απριλίου οι αιτήσεις των δικαιούχων για...

Από τον Δήμο Βέροιας γνωστοποιείται ότι οι...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Πανόρμου και Μάρκου Μπότσαρη στην πόλη της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς...

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αποβλέποντες στην...

Από 1η Απριλίου 2019 ο Γ’ Κύκλος βιωματικών σεμιναρίων του «Έρασμου»

Από 1η Απριλίου 2019 ο Γ’ Κύκλος βιωματικών σεμιναρίων...

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Γράφει ο Βασίλης  Κωνσταντινόπουλος Ενώ η ψηφιοποίηση έχει ξεκινήσει πριν από πάρα πολύ καιρό , όλοι  σήμερα μιλάνε για ψηφιακή επανάσταση. Αυτό στην πράξη έγινε εξ ανάγκης γιατί ο κύριος λόγος είναι η...

Γράφειο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος           Όταν αργότερα (5 Απριλίου 1916) διαρκούντος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε την Τραπεζούντα  « αποτέλεσε το Εθνικό Κέντρο  του...