Πρόεδρος εργαζομένων της Eurobank στον ΑΚΟΥ 99,6 για το κλείσιμο του καταστήματος στη Βέροια: «Οι ουρές στις τράπεζες οφείλονται στην μείωση καταστημάτων και υπαλλήλων! Ζητούμε την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, για να σταματήσει αυτή η κατάσταση»

Πρόεδρος εργαζομένων της Eurobank στον ΑΚΟΥ 99,6 για το κλείσιμο του καταστήματος στη Βέροια: «Οι ουρές στις τράπεζες οφείλονται στην μείωση καταστημάτων και υπαλλήλων! Ζητούμε την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, για να σταματήσει αυτή η κατάσταση»

Τα καταστήματα της Eurobank στην Ημαθία επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας (24/01), ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Eurobank Αντώνης Δεληχάτσιος, ο οποίος επισκέφθηκε και τον δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη. Αιτία της επίσκεψής του είναι η απόφαση της διοίκησης της τράπεζας να κλείσει 25 καταστήματα, μεταξύ αυτών και το κατάστημα της Μητροπόλεως στη Βέροια, όπου εργάζονται 15 υπάλληλοι.Ο πρόεδρος των εργαζομένων μίλησε με τους Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη στην ραδιοφωνική εκπομπή «Λαϊκά και Αιρετικά» του ΑΚΟΥ 99.6 το μεσημέρι της Δευτέρας και στηλίτευσε την αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης να κλείσει τα καταστήματα και μάλιστα ταχύτατα μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου, χωρίς να υπάρχει σχέδιο, προγραμματισμός και πρόβλεψη για την τύχη των εργαζομένων.


«Θα υπάρξει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι όροι, ενώ όσοι παραμείνουν θα μετατεθούν με κάποια οικονομικά κίνητρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν κενά, αδιαφορώντας η διοίκηση αν «ξεκληριστούν» οι οικογένειές τους!», ανέφερε ο κ. Δεληχάτσιος. Ο πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης των θέσεων εργασίας, να παραμείνουν οι εργαζόμενοι σε καταστήματα εντός του νομού, όπου μπορούν να απορροφηθούν για την εξυπηρέτηση των πελατών, αναφέροντας μάλιστα και κάποια ενδεικτικά στατιστικά στοιχεία. Σύμφωνα με αυτά η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της Ευρωζώνης, αφού στην χώρα μας ένας τραπεζοϋπάλληλος αντιστοιχεί σε 324 κατοίκους, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 188 κάτοικοι. Επίσης, ένα κατάστημα στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε 6.298 κατοίκους, ενώ ο Μ.Ο. στην Ε.Ε είναι 2.890 κάτοικοι.«Οι ουρές στις τράπεζες δεν οφείλονται στον Covid. Πριν από 8 χρόνια οι τραπεζοϋπάλληλοι ήταν 60.000 πανελλαδικά και τώρα είναι 30.000! Αυτή είναι η αιτία για τις ουρές στα καταστήματα, δεν υπάρχουν οι άνθρωποι και τα καταστήματα για να εξυπηρετήσουν! Η πίεση που δέχονται οι τραπεζοϋπάλληλοι είναι πολύ μεγάλη. Ποτέ δεν θα πάψει να υπάρχει η φυσική σχέση με το υπάλληλο και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα ηλεκτρονικό μέσο», συνέχισε ο πρόεδρος των τραπεζοϋπαλλήλων. Παράλληλα ο κ. Δεληχάτσιος πρόσθεσε ότι η έλλειψη εξοικείωσης περίπου 30-35% του πληθυσμού με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, όπως και η γεωμορφολογία της χώρας μας (νησιά, δυσπρόσιτες περιοχές) καθιστούν αναγκαία την παρουσία καταστημάτων και υπαλλήλων για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων εξήγησε ότι σε επαφές που είχαν με την διοίκηση της τράπεζας για να αναζητηθούν οι λόγοι που οδηγούν στο λουκέτο καταστημάτων, η τράπεζα ανέφερε ότι γίνεται μια «ανακατανομή δυνάμεων», ενώ όταν έθεσαν το ερώτημα με ποια κριτήρια γίνεται αυτή η διαδικασία, δεν έλαβαν απολύτως καμία απάντηση. Ο κ. Δεληχάτσιος υπενθύμισε ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν τρεις φορές με χρήματα του ελληνικού λαού και πέρα από το πρόβλημα που δημιουργείται με τους εργαζομένους τίθεται θέμα και για τις τοπικές κοινωνίες. Οι τράπεζες έχουν διττό ρόλο, αφενός να χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία, αφετέρου να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο. Δυστυχώς δεν κάνουν τίποτα από τα δύο.

«Από την πλευρά μας θα αντιδράσουμε και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το θέμα. Ζητούμε την στήριξη των τοπικών αρχόντων, των βουλευτών, της τοπικής κοινωνίας, των ΜΜΕ και προς τούτο συνάντησα τον δήμαρχο Βέροιας, θα θέσουμε το θέμα στους τοπικούς βουλευτές για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος που δεν έχει τελειωμό. Κάθε χρόνο κλείνουν 100 καταστήματα τραπεζών πανελλαδικά και δημιουργούνται συνθήκες μη εξυπηρέτησης, που θα πάει αυτή η κατάσταση;;;», είπε καταλήγοντας ο κ. Δεληχάτσιος.

Ζήσης Μιχ. ΠατσίκαςΕφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (23/5/2022)

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (23/5/2022)

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας...

Η  Εύξεινος Λέσχη Βέροιας με σεμνότητα πραγματοποίησε...

Στη Μάνα του Πόντου το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Στη Μάνα του Πόντου το μνημόσυνο για τα θύματα της...

Την Κυριακή 22 Μαΐου το πρωί  ο Σεβασμιώτατος...

Απεβίωσε ο Ιωάννης - Αντώνιος Πουρνάρας σε ηλικία 28 ετών

Απεβίωσε ο Ιωάννης - Αντώνιος Πουρνάρας σε ηλικία 28...

Απεβίωσε ο Ιωάννης - Αντώνιος Πουρνάρας σε ηλικία 28...

Διάφορες σταλαγματιές Σοφίας! (ΣΤ΄) (Να τις διαβάσετε, θα σας ωφελήσουν)

Διάφορες σταλαγματιές Σοφίας! (ΣΤ΄) (Να τις διαβάσετε,...

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ. ΧαλκιάΧριστούγεννα: Ό,τι κάνει...

Απαγόρευση στάθμευσης σε πλευρές των οδών Παπάγου και Παύλου Μελά της Αλεξάνδρειας

Απαγόρευση στάθμευσης σε πλευρές των οδών Παπάγου και...

Από το Τμήμα Συγκοινωνιών, Εγκαταστάσεων &...

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη - Από 20 έως 29 Μαΐου

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη - Από 20 έως 29 Μαΐου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Η Περιφέρεια Kεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού «World Tourism Expo» στην Αττική

Η Περιφέρεια Kεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση...

 Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Tourism Expo», που...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους- καταστηματάρχες και καταναλωτές ότι η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδο θα διαρκέσει δεκαπέντε ημερολογιακές...

Ανοίγει αύριο (26/4), Τρίτη του Πάσχα, η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης στο gov.gr, όπου θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν αιτήσεις ανάλογα με το ΑΦΜ τους, πώς θα κάνετε αίτηση.Πιο αναλυτικά, αύριο Τρίτη του...

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι πέντε μαθητές δημοτικού σχολείου θα έφερναν στο φως ένα αρχαιολογικό εύρημα κατά την διάρκεια του καθημερινού παιχνιδιού τους; Αυτό συνέβη το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης στις...

Ένα 13 χρονο κορίτσι απο την περιοχή της Βέροιας είναι το θύμα του θανατηφόρου  τροχαίου που συνέβη μετά τη 1 το μεσημέρι , στο ύψος της Κουλούρας, στην λωρίδα με κατεύθυνση προς Αλεξάνδρεια - Θεσσαλονίκη. Σε...