Πρόεδρος εργαζομένων της Eurobank στον ΑΚΟΥ 99,6 για το κλείσιμο του καταστήματος στη Βέροια: «Οι ουρές στις τράπεζες οφείλονται στην μείωση καταστημάτων και υπαλλήλων! Ζητούμε την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, για να σταματήσει αυτή η κατάσταση»

Πρόεδρος εργαζομένων της Eurobank στον ΑΚΟΥ 99,6 για το κλείσιμο του καταστήματος στη Βέροια: «Οι ουρές στις τράπεζες οφείλονται στην μείωση καταστημάτων και υπαλλήλων! Ζητούμε την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, για να σταματήσει αυτή η κατάσταση»

Τα καταστήματα της Eurobank στην Ημαθία επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας (24/01), ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Eurobank Αντώνης Δεληχάτσιος, ο οποίος επισκέφθηκε και τον δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη. Αιτία της επίσκεψής του είναι η απόφαση της διοίκησης της τράπεζας να κλείσει 25 καταστήματα, μεταξύ αυτών και το κατάστημα της Μητροπόλεως στη Βέροια, όπου εργάζονται 15 υπάλληλοι.



Ο πρόεδρος των εργαζομένων μίλησε με τους Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη στην ραδιοφωνική εκπομπή «Λαϊκά και Αιρετικά» του ΑΚΟΥ 99.6 το μεσημέρι της Δευτέρας και στηλίτευσε την αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης να κλείσει τα καταστήματα και μάλιστα ταχύτατα μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου, χωρίς να υπάρχει σχέδιο, προγραμματισμός και πρόβλεψη για την τύχη των εργαζομένων.


«Θα υπάρξει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι όροι, ενώ όσοι παραμείνουν θα μετατεθούν με κάποια οικονομικά κίνητρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν κενά, αδιαφορώντας η διοίκηση αν «ξεκληριστούν» οι οικογένειές τους!», ανέφερε ο κ. Δεληχάτσιος. Ο πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης των θέσεων εργασίας, να παραμείνουν οι εργαζόμενοι σε καταστήματα εντός του νομού, όπου μπορούν να απορροφηθούν για την εξυπηρέτηση των πελατών, αναφέροντας μάλιστα και κάποια ενδεικτικά στατιστικά στοιχεία. Σύμφωνα με αυτά η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της Ευρωζώνης, αφού στην χώρα μας ένας τραπεζοϋπάλληλος αντιστοιχεί σε 324 κατοίκους, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 188 κάτοικοι. Επίσης, ένα κατάστημα στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε 6.298 κατοίκους, ενώ ο Μ.Ο. στην Ε.Ε είναι 2.890 κάτοικοι.



«Οι ουρές στις τράπεζες δεν οφείλονται στον Covid. Πριν από 8 χρόνια οι τραπεζοϋπάλληλοι ήταν 60.000 πανελλαδικά και τώρα είναι 30.000! Αυτή είναι η αιτία για τις ουρές στα καταστήματα, δεν υπάρχουν οι άνθρωποι και τα καταστήματα για να εξυπηρετήσουν! Η πίεση που δέχονται οι τραπεζοϋπάλληλοι είναι πολύ μεγάλη. Ποτέ δεν θα πάψει να υπάρχει η φυσική σχέση με το υπάλληλο και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα ηλεκτρονικό μέσο», συνέχισε ο πρόεδρος των τραπεζοϋπαλλήλων. Παράλληλα ο κ. Δεληχάτσιος πρόσθεσε ότι η έλλειψη εξοικείωσης περίπου 30-35% του πληθυσμού με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, όπως και η γεωμορφολογία της χώρας μας (νησιά, δυσπρόσιτες περιοχές) καθιστούν αναγκαία την παρουσία καταστημάτων και υπαλλήλων για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων εξήγησε ότι σε επαφές που είχαν με την διοίκηση της τράπεζας για να αναζητηθούν οι λόγοι που οδηγούν στο λουκέτο καταστημάτων, η τράπεζα ανέφερε ότι γίνεται μια «ανακατανομή δυνάμεων», ενώ όταν έθεσαν το ερώτημα με ποια κριτήρια γίνεται αυτή η διαδικασία, δεν έλαβαν απολύτως καμία απάντηση. Ο κ. Δεληχάτσιος υπενθύμισε ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν τρεις φορές με χρήματα του ελληνικού λαού και πέρα από το πρόβλημα που δημιουργείται με τους εργαζομένους τίθεται θέμα και για τις τοπικές κοινωνίες. Οι τράπεζες έχουν διττό ρόλο, αφενός να χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία, αφετέρου να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο. Δυστυχώς δεν κάνουν τίποτα από τα δύο.

«Από την πλευρά μας θα αντιδράσουμε και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το θέμα. Ζητούμε την στήριξη των τοπικών αρχόντων, των βουλευτών, της τοπικής κοινωνίας, των ΜΜΕ και προς τούτο συνάντησα τον δήμαρχο Βέροιας, θα θέσουμε το θέμα στους τοπικούς βουλευτές για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος που δεν έχει τελειωμό. Κάθε χρόνο κλείνουν 100 καταστήματα τραπεζών πανελλαδικά και δημιουργούνται συνθήκες μη εξυπηρέτησης, που θα πάει αυτή η κατάσταση;;;», είπε καταλήγοντας ο κ. Δεληχάτσιος.

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας



Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 24...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...