Καλές επιδόσεις στο 2ο Αλεξανδρινό μίτινγκ στίβου Τιμήθηκε η Έφη Κολοκυθά.

Καλές επιδόσεις στο 2ο Αλεξανδρινό μίτινγκ στίβου Τιμήθηκε η Έφη Κολοκυθά.

Καλές επιδόσεις έγιναν στο 2ο Αλεξανδρινό μίτινγκ στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξάνδρειας. Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην επίτευξη καλών επιδόσεων στα άλματα, ενώ δεν έλειψαν οι καλές επιδόσεις και στα υπόλοιπα αγωνίσματα.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ήταν μια από τις αθλήτριες που ξεχώρισαν, αφού στην δεύτερη κούρσα της στη φετινή σεζόν τερμάτισε τα 100 μ. σε 11.79 (-2,0) και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι, παρά τον πολύ αντίθετο άνεμο.

Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου δεν είναι ακόμη στην αγωνιστική κατάσταση που θα ήθελε, καθώς απέχουν ακόμη χρονικά οι αγώνες στόχοι της σεζόν.

Τις καλές τους εμφανίσεις συνέχισαν οι πρωταθλητές της σφαιροβολίας Τάσος Λατιφλάρι και Οδυσσέας Μουζενίδης. Ο πρώτος αναδείχθηκε νικητής με 19,75 μ., λίγες μόλις ημέρες από το 19,93 μ. που πέτυχε στο Αργοστόλι. Ο Μουζενίδης σημείωσε σήμερα 18,89 μ. και κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Πολύ καλές επιδόσεις έγιναν και στο μήκος των Ανδρών με τον Βασίλη Μαρτινάκη να αναδεικνύεται νικητής με 7,69 μ. (1,9) και να βελτιώνει το ατομικό του 7,55 μ. από το 2021. Στο ίδιο αγώνισμα ο Αντώνης Στυλιανίδης "προσγειώθηκε" στα 7,65 μ., επίδοση κοντά στο ατομικό του 7,72 μέτρα.

Στα 400 μ. ο Μιχάλης Παππάς τα 400μ. ήταν πρώτος με 47.52 κι έδειξε στη σωστή κατεύθυνση ενόψει των αγώνων του Ιουνίου. Η Βασιλική Μητσιούλη επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση φτάνοντας στη νίκη στα 400 μ.. με 57.06 και νέο ατομικό ρεκόρ . Η αθλήτρια στο διασυλλογικό έτρεξε τα 400 μ. εμπ. σε 60.21, επίδοση καλύτερη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20.

Τα ατομικά τους ρεκόρ βελτίωσαν στο μήκος η Ναταλία Μπέση και Βασιλική Χαϊτίδου με άλματα στα 6,38 μ. και 6,36 μ., αντίστοιχα. Η Μπέση είχε ρεκόρ 6,12 μ., ενώ η Χαϊτίδου 6,24 μέτρα. Αμφότερες θα επιδιώξουν μεγαλύτερα άλματα στους αγώνες που θα ακολουθήσουν. 

Στο τριπλούν γυναικών η Αλεκσάντρα Νάτσεβα (Βουλγαρία) "προσγειώθηκε" στα 13,92μ. (1,3) και η Χριστίνα Αλβερτσιάν ήταν δεύτερη 13,56μ. (+1,9).

Στη σφαιροβολία Γυναικών Κ18 η Μαρία Ραφαηλίδου  μετά το 15,96 μ. στο διασυλλογικό πρωτάθλημα πέτυχε μία ακόμη μεγάλη βολή στα 15,31 μ., στους αγώνες της Αλεξάνδρειας.

Η διοργάνωση τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών φίλων του στίβου, αφού οι εξέδρες στο στάδιο της πόλης ήταν γεμάτες και οι αθλητές είχαν το χειροκρότημα που χρειάζονταν για να κυνηγήσουν τον καλό τους εαυτό.


Βραβεύθηκε η Εφη Κολοκυθά 

Μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες στο μήκος αποφάσισε οριστικά να κρεμάσει τα σπάικ της.

 

Η Έφη Κολοκυθά είπε το αντίο στον στίβο, την Πέμπτη 5 Μαΐου με επιστολή της προς τον ΣΕΓΑΣ ενημερώνοντας και επίσημα πως αποχωρεί από την ενεργό δράση.

 

Κατά τη διάρκεια του ¨ 2ου Διεθνούς Αλεξανδρινού Μeeting¨ ο ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ μέσω του Προέδρου του Στέλιου Παπαγερίδη, ο αθλητικός σύλλογος που μοιράστηκε όλα τα αθλητικά της χρόνια τη βράβευσε για τις αγωνιστικές της επιτυχίες και διακρίσεις σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο επί σειρά ετών.

Παρόντες ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκιρίνης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μανώλης Σταυρής και ο προπονητής της αθλήτριας Μάκης Πάντος. 

 

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επτά πρωτιές, δεκαέξι μετάλλια για τον Βικέλα Βέροιας στο Διασυλλογικό

Επτά πρωτιές, δεκαέξι μετάλλια για τον Βικέλα Βέροιας...

Με πολλές καλές επιδόσεις, 16  μετάλλια αλλά και 7...

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

Ο Σύνδεσμος ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ Νάουσας,...

Εντυπωσίασαν οι μικροί αθλητές του Βικέλα Βέροιας στο Δρομικό Τρίαθλο

Εντυπωσίασαν οι μικροί αθλητές του Βικέλα Βέροιας στο...

Πραγματοποιήθηκαν στο πανέμορφο στάδιο της...

Κορυφαία ονόματα στο 4ο Αλεξανδρινό μίτινγκ στίβου στη μνήμη Γιώργου Πάντου

Κορυφαία ονόματα στο 4ο Αλεξανδρινό μίτινγκ στίβου στη...

Στην πόλη της Αλεξάνδρειας θα ανοίξει η θερινή σεζόν...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στη Νάουσα οι μαθητικοί αγώνες κλασσικού αθλητισμού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στη Νάουσα οι...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 27...

Εντυπωσίασαν οι αθλητές του

Εντυπωσίασαν οι αθλητές του "Βικέλα Βέροιας"...

Πραγματοποιήθηκε στην Νάουσα την Τετάρτη 27-3-2024 η Α’...

Δεύτερη ημερίδα Δρόμων, Αλμάτων και Ρίψεων στη Νάουσα

Δεύτερη ημερίδα Δρόμων, Αλμάτων και Ρίψεων στη Νάουσα

Ο ΣΕΒΑΣ Νάουσας διοργανώνει στις 07/04/2024 στο ανοικτό...

Στην Ιταλία δυο αθλητές του

Στην Ιταλία δυο αθλητές του "Εν Σώματι Υγιεί" για...

Για την πρώτη τους διεθνή συμμετοχή αναχωρούν την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με πολλές καλές επιδόσεις, 16  μετάλλια αλλά και 7 πρωτιές ολοκληρώθηκε για τους αθλητές και αθλήτριες  του ''ΟΚΑ ΒΙΚΕΛΑ ΒΕΡΟΙΑΣ'' το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου της  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κεντρικής...

Ο Σύνδεσμος ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ Νάουσας, διοργάνωσε την 2η ημερίδα ΔΡΟΜΩΝ, ΑΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΡΙΨΕΩΝ για Βετεράνους αθλητές στίβου την Κυριακή 7/04/2024 στο Δ.Α.Κ. Νάουσας το οποίο κατά κοινή ομολογία...

Πραγματοποιήθηκαν στο πανέμορφο στάδιο της Σκύδρας την Παρασκευή 5-4-2024 οι αγώνες στίβου του Δρομικού Τριάθλου της κατηγορίας Κ-14 για τα σωματεία των νομών Ημαθίας και Πέλλας.Στους αγώνες που περιλάμβαναν τα...

Στην πόλη της Αλεξάνδρειας θα ανοίξει η θερινή σεζόν για τον ελληνικό στίβο, καθώς εκεί θα διεξαχθεί στις 8 Μαΐου το πρώτο μίτινγκ της περιόδου.Πρόκειται για το 4ο Αλεξανδρινό μίτινγκ, που φέτος αναμένεται πιο...