Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη - Από 20 έως 29 Ιουνίου

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη - Από 20 έως 29 Ιουνίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων:

 

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ στη Νάουσα θα παραστεί και θα χαιρετίσει την εκδήλωση με τίτλο: «Για τις αλησμόνητες πατρίδες…», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των ΚΗ´ Παυλείων σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας.

 

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας θα παραστεί και θα χαιρετίσει την εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας με τίτλο: «Η συμβολή της μουσικής σε περιόδους κρίσης», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των ΚΗ´ Παυλείων.

 

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας θα τελέσει Εσπερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους Αναγνώστες και τους Ιερόπαιδες της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

 

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. θα ομιλήσει στη σειρά των ομιλιών «Επισκοπικός Λόγος» με θέμα: «Τῆς φιλοξενίας μή ἐπιλανθάνεσθε» μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

 

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου το πρωί θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας, με την ευκαιρία της εορτής της Συνάξεως των εν Σκήτη Βεροίας Αγίων, ενώ στις 10:30 π.μ. θα παραστεί και θα χαιρετίσει την Ημερίδα για τα 200 χρόνια από την καταστροφή της Ιεράς Μονής με τίτλο: «Μετά την καταστροφή».

 

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας θα παραστεί και θα χαιρετίσει την Εσπερίδα «Σύγχρονες Μορφές της Εκκλησίας», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των ΚΗ´ Παυλείων και είναι αφιερωμένη στον Όσιο Γέροντα Ευμένιο Σαριδάκη.

 

Το Σάββατο 25 Ιουνίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, με την ευκαιρία της συνάξεως των αποφοίτων της Αθωνιάδος Σχολής, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των ΚΗ´ Παυλείων.

 

Το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στην πλατεία του πρώην Δημαρχείου στο Πλατύ θα παραστεί στην εκδήλωση με τίτλο: «Εις μνήμην των Φαρασιωτών προσφύγων» και στα αποκαλυπτήρια μνημείου τιμής για τους ιδρυτές του χωριού από τον Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασός».

 

Την Κυριακή 26 Ιουνίου το πρωί θα λάβει μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

 

Την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 12:30 το μεσημέρι θα παραστεί στην τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου των Ηρωΐδων Αγίων Γυναικών της Αράπιτσας στο Χώρο Θυσίας «Στουμπάνους» Ναούσης.

 

Την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ. στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας θα παραστεί και θα κηρύξει την έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των ΚΗ΄ Παυλείων με θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος και η διαχείριση των κρίσεων».

 

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 9:00 π.μ. και στις 6:00 μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια θα παρακολουθήσει τη συνέχεια των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των ΚΗ΄ Παυλείων με θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος και η διαχείριση των κρίσεων».

 

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας, θα παραστεί και θα χαιρετίσει τη μουσική παράσταση των αδελφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη για τα 100 χρόνια του Μικρασιατικού Ελληνισμού με τίτλο: «Μνήμη μας…», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των ΚΗ´ Παυλείων.

 

Την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 9:00 π.μ. στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας θα παραστεί και θα κηρύξει τη λήξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των ΚΗ΄ Παυλείων με θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος και η διαχείριση των κρίσεων».

 

Την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. θα λάβει μέρος στον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας.  

 

Την Τρίτη 29 Ιουνίου το πρωί θα λάβει μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας.  

 

Την Τρίτη 29 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. θα προεξάρχει στην Ιερά Λιτανεία και στον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στο «Βήμα» του Αποστόλου Παύλου Βεροίας, όπου και θα κηρύξει την λήξη των ΚΗ΄ Παυλείων.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...