Εν συντομία, ακούστηκαν κι αυτά στο δημοτικό συμβούλιο

Εν συντομία, ακούστηκαν κι αυτά στο δημοτικό συμβούλιο

Και πάλι περί πολιτισμού ο λόγος και ο «καβγάς» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας το απόγευμα της Τετάρτης.

-Παύλος Πυλίδης vs Κώστα Ρίζου, για το ενοίκιο του θεάτρου Άλσους για τη συναυλία της Γλυκερίας από τον σύλλογο Μικρασιατών, όμως και πάλι δεν διαφωτίστηκε το κοινό, αφού οι κατηγορίες περι ψευδών στοιχείων και αναφορών, εκατέρωθεν, δεν διαφώτισαν την διαφωνία. Ο κ. Παυλίδης κάνοντας λόγο για «προσβλητικές συμπεριφορές και αναφορές» του προέδρου της ΚΕΠΑ προς την πρόεδρο των «Μικρασιατών» και σύζυγό του, είπε στον δήμαρχο: σας τον χαρίζουμε να τον χαίρεστε τον πρόεδρο και ο δήμαρχος, αφού ανέφερε ότι ο Δήμος ανέλαβε, ως συνεισφορά, να πληρώσει στην ΚΕΠΑ το ενοίκιο του Άλσους για την εκδήλωση, απάντησε: δεν μας τον χαρίζετε, τον πήραμε και καλά κάναμε, δηλώνοντας την στήριξή του στον κ. Ρίζο .

-Για «πολιτιστική κατάδυση» της ΚΕΠΑ έκανε λόγο στη συνέχεια και ο Αντώνης Μαρκούλης.


-Για την ακρίβεια και τις δυσκολίες των νοικοκυριών να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος ζωής καθώς και για μαρασμό του τόπου τα τελευταία χρόνια, μίλησε ο Δημήτρης Τσανακτσίδης, ο οποίος έθεσε από τώρα και θέμα χριστουγεννιάτικου στολισμού της πόλης, από τα μέσα Νοεμβρίου, αλλά για λόγους οικονομίας, να μην ανάψουν νωρίς τα φωτάκια και οι γιρλάντες.

-Με την μείωση των τιμών στα καύσιμα και με την βελτίωση των συνθηκών, ο χειμώνας θα είναι εύκολος, μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να τον κάνει δύσκολο» σχολίασε ο κ. Μαρκούλης, για τα περι ακρίβειας.

-Για την κακή κατάσταση των δρόμων ρώτησε ο Γ. Μελιόπουλος, για τις κλειστές παιδικές χαρές το καλοκαίρι και τους παιδικούς σταθμούς, ζητώντας να μην μείνει εκτός, κανένα παιδί.

-Για τις κλειστές παιδικές χαρές, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος είπε ότι υπάρχουν διαδικασίες για την πιστοποίηση και σιγά – σιγά όλες ανοίγουν. Μάλιστα μετά και από κάποια θέματα καθημερινότητας που αφορούν την καθαριότητα και το περιβάλλον που έθεσε ο κ. Θ. Θεοδωρίδης, κρίνοντας ότι η δημοτική αρχή δεν άφησε έργο υποδομής στον τομέα αυτό, ζήτησε από τους συμβούλους να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες ή με τον ίδιο για προβλήματα καθημερινότητας και να τα μεταφέρουν προς επίλυσή τους.

-Για την κατάσταση των δρόμων, ο αντιδήμαρχος Αλέκος Τσαχουρίδης παραδέχτηκε ότι δεν είναι η καλύτερη, όμως, όπως είπε, έχει πέσει τόση άσφαλτος όση δεν έπεσε ποτέ., ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης απαντώντας για τις ασφαλτοστρώσεις μετά τα έργα της ΔΕΥΑΒ, ότι υπήρξε ηλεκτρονικός διαγωνισμός και αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων με τον εργολάβο.

- Η ισχύς εν τη ενώσει, εννοούσε η αντιδήμαρχος Συρμούλα Τζήμα μιλώντας για την ανάγκη χάραξης κοινής γραμμής στο τουρισμό και τη στόχευση ενός brand name Ημαθίας, για τι είδους τουρισμό θέλουμε να «πουλήσουμε», με τη σύμπραξη όλων τα εμπλεκόμενων φορέων.

-Για την επιτυχή παρουσία της Ημαθίας στο Ηράκλειο, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης και συμφώνησε ότι όλοι οι φορείς, με την ΑΝΗΜΑ για περαιτέρω πρόσβαση σε κονδύλια, στοχεύουν στην ανάδειξη της Ημαθίας ως τουριστικό προορισμό. Ενημέρωσε και για τις προετοιμασίες συμμετοχής του δήμου στην Φιλοξένια.

-Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά παρενόχλησης μαθητών από Ρομά στην περιοχή του Εργοχωρίου, η κ. Τζήμα ενημέρωσε ότι γίνονται περιπολίες από την αστυνομία κατά την προσέλευση μαθητών στο σχολείο. Είπε επίσης ότι ο δήμος κάνει προσπάθειες και είναι πεπεισμένη ότι και πάλι θα κινηθεί προς τους ιδιοκτήτες του καταπατημένου από τους Ρομά οικοπέδου, για να βοηθήσουν και οι ίδιοι στην εξεύρεση οριστικής λύσης.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης:  Κίνητρα στους αγρότες να εισέλθουν στους συνεταιρισμούς

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Κίνητρα στους αγρότες...

Σε δύο σημαντικές ανακοινώσεις προχώρησε ο υπουργός...

«Καλπάζει» η τιμή της χρυσής λίρας – Έσπασε το ιστορικό ρεκόρ των 600 ευρώ

«Καλπάζει» η τιμή της χρυσής λίρας – Έσπασε το...

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο συνεχίζει να «σπάει» η χρυσή...

Διευθυντές δημοτικών σχολείων της Βέροιας, περιηγήθηκαν με τον Μάκη Δημητράκη σε ιστορικά μνημεία και παραδοσιακές γειτονιές της πόλης

Διευθυντές δημοτικών σχολείων της Βέροιας,...

Πάνω από 5 χρόνια ο κ. Μάκης Δημητράκης, συνταξιούχος...

Ο «ΛΑΟΣ» συμμετέχει στη νέα διαπεριφερειακή, διαδικτυακή εκπομπή για τις ευρωεκλογές -  RegioNewsGR for the EU  Συνεργασία 10 ΜΜΕ από 4 Περιφέρειες(Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη)

Ο «ΛΑΟΣ» συμμετέχει στη νέα διαπεριφερειακή,...

Εν όψει των ευρωεκλογών, δέκα Μέσα Ενημέρωσης από...

Σύνοδος Κορυφής με πολεμική ατζέντα… Μυρίζει «μπαρούτι» η Μέση Ανατολή!

Σύνοδος Κορυφής με πολεμική ατζέντα… Μυρίζει...

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή βρίσκονται στο...

Τον Ιούνιο θα αρχίσουν να ψαλιδίζονται τα επιτόκια και δόσεις των δανείων;

Τον Ιούνιο θα αρχίσουν να ψαλιδίζονται τα επιτόκια και...

Όσοι πληρώνετε δόσεις δανείων βιώσατε το ράλι ανόδου...

Με μπουφάν και ομπρέλες το Παρασκευοσαββατοκύριακο

Με μπουφάν και ομπρέλες το Παρασκευοσαββατοκύριακο

Σηκώσατε μακρυμάνικα και μπουφάν; Ξανακατεβάστε τα…...

Και τι δουλειά βρε πιδί μ΄, είναι το ινφλουένσερ;

Και τι δουλειά βρε πιδί μ΄, είναι το ινφλουένσερ;

 Άντε τώρα να καταλάβει η γιαγιά σου, τι δουλειά κάνει...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...