Άνοιξη Πολιτισμού΄. Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων Μαρτίου και Απριλίου στη Νάουσα

Άνοιξη Πολιτισμού΄. Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων Μαρτίου και Απριλίου στη Νάουσα

Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνουν στη Νάουσα το Γραφείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου, πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολεία και φορείς στο δημοτικό θέατρο, στο δημοτικό ωδείο κ.λπ. Μουσική, θέατρο, εκδηλώσεις λόγου, ενημερωτικές ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλα πολλά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι δημότες του δήμου Νάουσας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 

•Σάββατο 22 Μαρτίου, αίθουσα εκδηλώσεων Τ.Κ. Επισκοπής, ώρα 20:00

Παιδική Θεατρική παράσταση «Η Μελωδία της Ευτυχίας στην Ντίσνεϊλαντ» του Μιχάλη Μιχαήλ, από το Θέατρο Τεχνόραμα, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και  ο Δήμος Νάουσας, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τοπικής Κοινότητας Επισκοπής. Είσοδος ελεύθερη.

•Σάββατο 22 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ώρα 20:00

Ετήσια Συναυλία Μικτής Συναυλίας και Μαντολινάτας του Μουσικού Σωματείου «Ωδείου Ναούσης».

•Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ώρα 20:00

«Ας κρατήσουν οι χοροί», ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του πολιτιστικού συλλόγου «Πυρσός».

•Τρίτη 25 Μαρτίου, Αίθουσα Συναυλιών Εστίας Μουσών, ώρα 18:00

Ομιλία με θέμα: «Οι ριζοσπαστικές αντιλήψεις  του Ρήγα Φεραίου και η συμβολή του στην Ελληνική επανάσταση». Ομιλητής: Ιάκωβος Μιχαηλίδης, επίκουρος καθηγητής στον τομέα  Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Λαογραφίας και  Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Διοργάνωση: Λύκειο των Ελληνίδων Νάουσας.

•Τρίτη 25 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ώρα 18:00

Μουσικοχορευτική εκδήλωση από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας στο πλαίσιο εορτασμού των Κ’ Παυλείων. Συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία και η Χορωδία Ενηλίκων της Ιεράς Μητρόπολης και ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Νάουσας.

•Τετάρτη 26-Παρασκευή 28 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

«Κωμοδύσσεια», θεατρική παράσταση για σχολεία από το Γυμνάσιο Κοπανού.

•Τετάρτη 26 Μαρτίου, Αίθουσα Συναυλιών Εστίας Μουσών, ώρα 18:30

Το Γραφείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Νάουσας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Επαρχίας Νάουσας, το Βιβλιοπωλείο «Αλφάβητο» και οι Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική παρουσιάζουν το βιβλίο της φιλολόγου Σοφίας Τσιάμη «Ένα αγόρι… Ένας ψαράς… Δυο όνειρα» σε εικονογράφηση Ανδρέα Κούρτη. Είσοδος ελεύθερη.

•Σάββατο 29 Μαρτίου, Αίθουσα Συναυλιών Εστίας Μουσών, ώρα 20:00

Κύκλος ομιλιών «Αστέρια και Άνθρωποι στη νέα χιλιετία» που διοργανώνουν το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νάουσας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου - παράρτημα Νάουσας με τίτλο: «Pulsars: οι …«τροβαδούροι» του Σύμπαντος!». Ομιλητής θα είναι ο κ. Χρίστος Ξενάκης, καθηγητής φυσικής. Είσοδος ελεύθερη.

•Σάββατο 29 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ώρα 21:00

Θεατρική παράσταση «Άλκηστη» του Ευριπίδη από το θέατρο τέχνης «Ακτίς Αελίου» σε απόδοση και σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και  ο Δήμος Νάουσας. Είσοδος ελεύθερη.

•Τρίτη 1-Κυριακή 6 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

Θεατρική παράσταση «Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο» του Αλέκου Σακελάριου από τη θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Νάουσας. Οι παραστάσεις για τα σχολεία θα δοθούν στις 1, 2 και 3 Απριλίου και για το κοινό το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Απριλίου, στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας. Σκηνοθεσία: Σαλώμη Μπουνόβα-Ολυμπία Τσίτση. Σκηνογραφία: Νίκος Κύρου.

•Σάββατο 5 Απριλίου, Αίθουσα Συναυλιών Εστίας Μουσών, ώρα 19:00

Παρουσίαση βιβλίου του Νικολάου Σπάρτση «Παραδοσιακή Γεωργία: Οπωροκηπευτικά-Δάση-Αλιεία και η εξέλιξή τους στη Νάουσα (φαρμακευτικές ιδιότητες στα φυτά)». Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο γεωπόνος Εμμανουήλ Σωτηρόπουλος. Είσοδος ελεύθερη.

•Δευτέρα 7 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ώρα 20:30

Μουσική Συναυλία-Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με αφορμή τη συμπλήρωση 24 χρόνων από το θάνατό του. Συμμετέχει πλειάδα μουσικών και τραγουδιστών από τη Νάουσα. Επιμέλεια προγράμματος-παρουσίαση: Κώστας Καλδάρας. Είσοδος ελεύθερη.

•Τετάρτη 9 Απριλίου, Αίθουσα Συναυλιών Εστίας Μουσών, ώρα 19:00

«Η Νάουσα τιμά τον Ούλοφ Πάλμε». Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Ούλοφ Πάλμε από τον Γιώργο Λογοθέτη, δημοσιογράφο-συγγραφέα, Λέκτορα στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Α.Π.Θ.  Διοργάνωση: Γραφείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Νάουσας. Είσοδος ελεύθερη.

•Παρασκευή 11 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ώρα 20:30

Θεατρική παράσταση «Ο Έβρος απέναντι» των Μ. Ρέππα - Θ. Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κωνσταντίνου από το Κ.Θ.Β.Ε. και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και τη συνεργασία του Δήμου Νάουσας.

•Σάββατο 12 Απριλίου, Αίθουσα Συναυλιών Εστίας Μουσών, ώρα 20:00

Συναυλία μουσικής δωματίου από σπουδαστές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Διοργάνωση: Γραφείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Νάουσας-Δημοτικό Ωδείο Νάουσας «Εστία Μουσών».

•Τρίτη 15 Απριλίου, Αίθουσα Συναυλιών Εστίας Μουσών, ώρα 20:00

Μουσική βραδιά με τους Νίκο Ορδουλίδη και Φωτεινή Βελεσιώτου. Διοργάνωση: Σύλλογος «Φίλων της Μουσικής Ν. Ημαθίας»

•Σάββατο 26 Απριλίου, Αίθουσα Συναυλιών Εστίας Μουσών, ώρα 20:00

Κύκλος ομιλιών «Αστέρια και Άνθρωποι στη νέα χιλιετία» που διοργανώνουν το Γραφείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νάουσας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου - παράρτημα Νάουσας με τίτλο: «Εξερεύνηση στην Ανταρκτική: Οι εμπειρίες μετά από ένα χρόνο στην άκρη της Γης». Ομιλητής θα είναι ο Ευάγγελος Καϊμακάμης, Ιατρός Πνευμονολόγος, ερευνητής σε θέματα αεροδιαστημικής ιατρικής για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας. Είσοδος ελεύθερη.

-Σημειώνεται ότι λεπτομερής ενημέρωση για όλες τις εκδηλώσεις θα υπάρχει μέσω αναλυτικών δελτίων τύπου σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα από τους διοργανωτές. Όσον αφορά τις εκδηλώσεις της 192ης Επετείου Ολοκαυτώματος της Νάουσας θα υπάρξει ξεχωριστή ενημέρωση.

Πληροφορίες:  Γραφείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Νάουσας, τηλ.: 23323 50338, 50360, e-mail: culture@naoussa.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ΥΦΑΔΙ επισκέφθηκε την έκθεση του Ναουσαίου καλλιτέχνη Αλέξανδρου Τσάκωνα

Το ΥΦΑΔΙ επισκέφθηκε την έκθεση του Ναουσαίου...

Το ΥΦΑΔΙ επισκέφθηκε την ατομική έκθεση του Ναουσαίου...

Εκπληκτική εμπειρία για τους Προσκόπους Βέροιας  η κατασκήνωση στις παρυφές του Ολύμπου

Εκπληκτική εμπειρία για τους Προσκόπους Βέροιας η...

Άλλη μια κατασκήνωση της 5ης Ομάδας Προσκόπων Βεροίας ...

 Διαδικτυακή Ημερίδα της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με θέμα

Διαδικτυακή Ημερίδα της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με...

Το Σπίτι της Βεργίνας και το Κέντρο αναφοράς, παροχής...

ΚΕΔΑ: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι πρόβες τις χορωδίας  τα δύο επόμενα Σάββατα

ΚΕΔΑ: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι πρόβες τις χορωδίας ...

Λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που...

Έρχονται νέες ταινίες στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ

Έρχονται νέες ταινίες στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ

Πρόγραμμα Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ  10/9 - 16/9ΜΟΥΛΑΝ   ...

Η κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία για λίγες ώρες στα Ριζώματα Ημαθίας

Η κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία για λίγες ώρες στα...

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 07.30 στον Ιερό Ναό ...

Μαθήματα λύρας στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας με τον Χρήστο Καλιοτζίδη

Μαθήματα λύρας στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας με τον...

Η  μουσική παιδεία του Πόντου  αποκτά το πραγματικό...

Ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Νάουσας

Ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα των Εικαστικών...

Ξεκινούν οι εγγραφές στα Εικαστικά Εργαστήρια του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βέροιας όπου επισημάνθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης σχετικά με την εμφάνιση του ιού COVID 19 στη Βέροια και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Βέροιας , η ΚΕΠΑ...

Με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής,  πατινάδες και χορούς θα γιορτάσει η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη«Ταυτότητά μας,  η Παράδοση»Στην Πλατεία Καρατάσου στις 19:00Ένα παραδοσιακό γλέντι με πατινάδες, χορούς και...

Το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πιστό στο ραντεβού του συμμετέχει και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις των καταστημάτων της πόλης."Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από το...

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας επί τη...