Μιχάλης Χαλκίδης: «Ο κύκλος Βοργιαζίδη έκλεισε, από πουθενά δεν ακούω ότι πάμε καλά»

Μιχάλης Χαλκίδης: «Ο κύκλος Βοργιαζίδη έκλεισε, από πουθενά δεν ακούω ότι πάμε καλά»

-Κάλεσε σε συστράτευση, Παύλο Παυλίδη και Συρμούλα Τζήμα

Μετά από ένα χρονικό διάστημα σιωπής, «σεβόμενος τις βουλευτικές εκλογές, τον αγώνα των κομμάτων, των πολιτών και των υποψηφίων βουλευτών», όπως είπε, ο Μιχάλης Χαλκίδης επανήλθε «απαντώντας» με συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο γραφείο – στρατηγείο του, όπως το χαρακτήρισε, το οποίο από Δευτέρα θα είναι ανοιχτό για τους δημότες ενόψει της ενεργοποίησης του προεκλογικού του αγώνα ως υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας.

Οι λόγοι, που τους οδήγησαν σε συστράτευση με τον συνδυασμό του «Μαζί για τον Δήμο Βέροιας», ήταν η ανάγκη ενός κοινού αγώνα, όπως είπε, «απέναντι σε έναν δήμο που διοικείται από μία στενή ομάδα ανθρώπων δίπλα στο δήμαρχο, κεκλεισμένων των θυρών, με αποτέλεσμα να μην γίνεται και να μην προχωράει τίποτα στο δήμο, ούτε πέντε βήματα μπροστά. Δυστυχώς αυτή τη συγκεκριμένη στενή κλίκα που δεν άνοιξε τα φτερά της να αγκαλιάσει τους πολίτες, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτή η διοίκηση έχει απλώσει και τα παρακλάδια της σε 5-10 προμηθευτές κι ενώ ο κόσμος ψάχνει δουλειά, οι διοικούντες διορίζουν ακόμη τα παιδιά τους σε δημοτικές επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Χαλκίδης δηλώνοντας αποφασισμένος να σπάσει αυγά. Χαρακτήρισε τον δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, άχρωμο, άοσμο, χωρίς όραμα, χωρίς πρόθεση για δουλειά και τρέξιμο ώστε να φέρει χρήματα και πόρους στο δήμο καταλογίζοντάς του «δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία» ως προς την διοίκηση του δήμου και της πόλης, που «είναι νεκρή ακόμα και στις γιορτές, όπως Χριστούγεννα, Απόκριες», κλπ. «Ο κύκλος του δημάρχου, πολιτικά έκλεισε, ήδη έχει τρεις τετραετίες μία ως αντιδήμαρχος και δύο ως δήμαρχος και είναι καιρός να αποχωρήσει», πρόσθεσε, ενώ έθεσε και ερωτήματα, σχετικά με το ποιο είναι το έργο που παρουσιάζει ο Δήμος στην επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας της πόλης και των πολιτών, στην εγκατάλειψη των χωριών, στα αγροτικά και στα έργα υποδομής, στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση εκλογής του, καθένας (από τους υποψηφίους του) θα είναι στο αντικείμενο που γνωρίζει. «Όποιος έχει γνώση πολιτισμού στον πολιτισμό, όποιος έχει γνώσεις του τουρισμού στον τουρισμό, κ.ο.κ».

Περι νέων υποψηφιοτήτων


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, στην οποία ήταν παρόντες ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ., Σταύρος Γιανναβαρτζής, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Βέροιας, Θωμάς Παπαδόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος του ΙΣΗ, Μάκης Ισαακίδης, ο κ. Χαλκίδης αναφέρθηκε στα εσωτερικά του κόμματος και σε όσα ακούγονται για νέες υποψηφιότητες.

«Τον Νοέμβριο κατέβηκα με την προϋπόθεση να υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο από το χώρο μας και το εννοούσα, δεν κατέβηκα γιατί πίστευα ότι θα φύγω. Κάποιοι το εξέλαβαν ότι αν κατέβει κι άλλο ψηφοδέλτιο ο Χαλκίδης ανά πάσα στιγμή θα αποσυρθεί, αλλά έκαναν λάθος. Θεώρησα ότι με έναν υποψήφιο θα τελείωνε το θέμα και κατέθεσα ψηφοδέλτιο. Όμως στην πορεία εμφανίστηκε ο Παύλος Παυλίδης και ο Φώτης Κουτσουπιάς. Ο Φώτης αποχώρησε κάποια στιγμή αλλά είναι στρατευμένος στον αγώνα μας και καλώ το ίδιο να κάνει και ο Παύλος Παυλίδης γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για τον Δήμο», τόνισε, ενώ σε σχέση με όσα ακούγονται για σχετικό ενδιαφέρον για τον Δήμο Βέροιας από την νυν αντιδήμαρχο Παιδείας Συρμούλα Τζήμα, σχολίασε: «Όποιος νομίζει ότι μπορεί να κατέβει ας κατέβει, όμως ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που ακολούθησε, διευκρίνησε: «Η Συρμούλα και η Μπατσαρά είναι αξιόλογα στελέχη του κόμματος, όλα τα χρόνια υπηρετούν τον χώρο και έχουν θέση σε αυτό τον κοινό αγώνα. Κανέναν δεν αποκλείω. Άλλωστε ξέρετε πολύ καλά ότι εκτός από τα συγκεκριμένα κομματικά στελέχη, υπάρχουν στελέχη και άλλων κομματικών χώρων. Αλλά όχι την προσπάθεια να κρατήσουμε τον Βοργιαζίδη ξανά δήμαρχο». Μάλιστα ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία, να καλέσει μία διευρυμένη νομαρχιακή σύσκεψη για να κλείσει το θέμα αυτό.

«Στασιμότητα ή πρόοδο;»

Ο κ. Χαλκίδης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν τον συνδυασμό του, διότι, «από τη μία μεριά υπάρχει η μιζέρια, η στασιμότητα και η οπισθοδρόμηση από την δημοτική αρχή και από την άλλη είμαστε εμείς από εδώ, που έχουμε την προοπτική, το όραμα, το κουράγιο, τις γνωριμίες και τη δύναμη να σπρώξουμε το δήμο μπροστά. Οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ή τη στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση ή την πρόοδο και το όραμα που μπορεί να αλλάξει την πορεία αυτού του δήμου και των πολιτών», τόνισε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ενημέρωσε ότι ετοιμάζεται ένα ερωτηματολόγιο για να διανεμηθεί σε όλη την πόλη και στους πολίτες, που θα ερωτηθούν, τι θέλουν, ποια είναι τα προβλήματά τους και τι προτείνουν, τα οποία θα εξεταστούν, ενώ μία τριμελής επιτροπή θα δεχτεί βιογραφικά νέων παιδιών με προσόντα που θα αξιολογηθούν, στο πλαίσιο ενός Δήμου, ανοιχτού στη νέα γενιά. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, από πουθενά δεν ακούω ότι πάμε καλά» τόνισε, εστιάζοντας στην έλλειψη διάθεσης και προσπάθειας εξεύρεσης πόρων και αξιοποίησης της πόλης σε πολλούς τομείς.

Κλείνοντας, ενημέρωσε ότι θα ακολουθήσει σύντομα ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων με τον συνδυασμό και μετά τις εθνικές εκλογές θα ενταθεί ο προεκλογικός τους αγώνας για τον Δήμο Βέροιας.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών: Οι αποδείξεις είναι ξεκάθαρες: ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ!

26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών: Οι...

Ένα βασικό μήνυμα από την ανάλυση της ευρωπαϊκής...

Έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Πρόϊος σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Πρόϊος σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024...

Έφυγε από τη ζωή ο Ζαχαρίας Γάππας σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Ζαχαρίας Γάππας σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024...

28-30 Ιουνίου πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός της Βεροίας
Κλειστά τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το τριήμερο 27, 28 και 29 Ιουνίου

Κλειστά τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το τριήμερο...

Από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας...

Συγχαρητήρια Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας για την

Συγχαρητήρια Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας...

Συγχαρητήρια επιστολή, στον Πρόεδρο, στους...

Κάηκε ολοσχερώς ψιλικατζίδικο στην Νάουσα

Κάηκε ολοσχερώς ψιλικατζίδικο στην Νάουσα

Ολοσχερής καταστροφή ψιλικατζίδικου από φωτιά λίγο...

Ευχαριστήριο του Δήμου Βέροιας στην Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό μικρής γατούλας

Ευχαριστήριο του Δήμου Βέροιας στην Πυροσβεστική για...

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων-Πρόνοιας  – ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...