Τριήμερη ετήσια άσκηση από την πυροσβεστική Βέροιας

Τριήμερη ετήσια άσκηση από την πυροσβεστική Βέροιας

Την τριήμερη ετήσια εκπαίδευσή της πραγματοποίησε 1, 3 και 9 Απριλίου η Πυροσβεστική Βέροιας, στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού της.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης περιλάμβανε:

• Την πρώτη ημέρα και από Ω/09:00 μέχρι Ω/13:30 , ενημέρωση   αναφορικά με τα διατιθέμενα μέσα πυροπροστασίας των σηράγγων επί της Εγνατίας οδού και τον συντονισμό δράσης σε περίπτωση πραγματικού περιστατικού, από τον Μηχ/γο  Μηχ/κό κ.Ζιάκα Γεώργιο, υπεύθυνο  συντήρησης του οδικού δικτύου και  του μηχανολογικού εξοπλισμού σηράγγων στο τμήμα Α/Κ 14-Α/Κ 13 και αντιστρόφως της Εγνατίας οδού.

• Τη δεύτερη ημέρα α) από Ω/09.00 μέχρι Ω/11:00 εκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών , με εκπαιδευτή τον Αν. Δ/τη της Υπηρεσίας μας Πυραγό Πάντσιο Δημήτριο και β) από Ω/11:00 μέχρι Ω/13:30 εκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων , από Αξιωματικό της Υπηρεσίας μας Πυραγό Χονδροματίδη Παναγιώτη .

• Την τρίτη ημέρα στις 9 Απριλίου 2014 και από  Ω/ 20.00 έως 24.00, πραγματοποιήθηκε διϋπηρεσιακή άσκηση ετοιμότητας στη σήραγγα 10 της Εγνατίας οδού στο τμήμα Α/Κ 14- Α/Κ 13, με αντικείμενο την επέμβαση  κατάσβεσης πυρκαγιάς σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο εντός της σήραγγας , τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων του οχήματος και την εκκένωση της σήραγγας. 

Η ανωτέρω άσκηση συνδιοργανώθηκε και εκτελέσθηκε από κοινού μαζί με  την Εγνατία Οδό Α.Ε., το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, το ΕΚΑΒ Ημαθίας και την Π.Υ. Κοζάνης και σ’ αυτήν έλαβε μέρος όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, οι υπεύθυνοι ασφάλειας σηράγγων και μηχανολογικού εξοπλισμού αυτών μαζί με τις Ομάδες Άμεσης Επέμβασης από την Εγνατία Οδό Α.Ε., περιπολικά της Τροχαίας Βέροιας, πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ. Κοζάνης, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Ημαθίας.

Στην άσκηση παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν  από πλευράς Π.Σ., ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Πιερράκος Δημήτριος, ο Διοικητής Περ/κής Πυρ/κής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος  Αθανασόπουλος Χρύσανθος, ο Διοικητής της 2ης Ε.Μ.Α.Κ.  Αρχιπύραρχος Μαυρόπουλος Αριστείδης, ο Διοικητής της Π.Υ. Κοζάνης Αντιπύραρχος Παπαζαχαρίας Ανδρέας, ο Διοικητής της Π.Υ. Νάουσας Αντιπύραρχος Παλαμούτης Νικόλαος, εκπρόσωποι των Γραφείων και Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της  Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, του Δήμου Βέροιας, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

 

Σκοπός της άσκησης ,η βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης , η διαπίστωση του βαθμού συνεργασίας του προσωπικού του Π.Σ., της Εγνατίας οδού Α.Ε., της Τροχαίας Βέροιας και του ΕΚΑΒ. 

Η άριστη συνεργασία μεταξύ των προαναφερόμενων φορέων και Υπηρεσιών , είχε ως αποτέλεσμα η άσκηση να περατωθεί με απόλυτη επιτυχία και να εξαχθούν ουσιαστικά συμπεράσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 ως τις 5 το πρωί και χρήση μάσκας παντού

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις...

Η εφαρμογή των μέτρων θα ισχύσει από τις 6 το πρωί του...

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Μέτρα οικονομικής στήριξης για περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο «αυξημένου κινδύνου 4» και «αυξημένης επιτήρησης 3» στον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Μέτρα οικονομικής στήριξης...

Η Κυβέρνηση έχει ήδη ενεργοποιήσει μέτρα για τις ...

Νάουσα: Τροχαίο ατύχημα στη Σχολή Αριστοτέλους - Με ελαφρά τραύματα η οδηγός

Νάουσα: Τροχαίο ατύχημα στη Σχολή Αριστοτέλους - Με...

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό της νεαρής οδηγού, στις 3...

Βέροια: Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ - Κλειστά 3 τμήματα και απολύμανση σε όλους τους χώρους

Βέροια: Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ -...

Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας...

Ομιλία Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο  «Sm@rt Cities - Digit@l Citizens»

Ομιλία Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα στο 5ο...

Στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο «Sm@rt Cities- Digit@l Citizens», με θέμα «Η...

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Στενημάχου - Σε προσκύνηση τα Χαριτόβρυτα  Ιερά Λείψανα  των Αγίων

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων...

Το Σάββατο  31 Οκτωβρίου ώρα 18:00 μ.μ στον Ιερό Ναό Αγίων...

Δήλωση της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για το τελωνείο στην Κουλούρα

Δήλωση της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για το...

ΤΕΛΩΝΕΙΟ: ΦΟΒΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ...

Πρωτοβουλία του «Έρασμου» για την προσωρινή ανακούφιση αστέγων στο κέντρο της Βέροιας

Πρωτοβουλία του «Έρασμου» για την προσωρινή...

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» στις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με μια ακατανόητη απόφαση, η διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου μας, προχώρησε στην προβολή ταινιών με εισιτήριο (!), σε υπαίθριο χώρο. Αποδείχθηκε -για ακόμη μια φορά- ότι...

Φωτό: Ανατολική άποψη του (κατεδαφισμένου πλέον) Ι. Ναού Παναγιάς Κυριώτισσας, στα 1960, στην αυλή του οποίου γινόταν  η συγκέντρωση-έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων της Βέροιας.Δεξιά, σε πρώτο πλάνο το...

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού δεν εμπόδισαν ένα πολύ λαμπερό ζευγάρι να ενώσει τις ζωές του στον γάμο τους που έγινε το προηγούμενο Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. Αγ....

Σύμφωνα με την έκθεση: «Η εβδομαδιαία αυτή αναφορά σκοπό έχει τη συνοπτική παρουσίαση της κατάστασης σχετικά με την καταγραφή κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται εργαστηριακά με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού...