Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: «Τσιμπήματα» από την προ ημερήσιας, διάταξη

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: «Τσιμπήματα» από την προ ημερήσιας, διάταξη

-Η λειτουργία των παιδικών χαρών της Βέροιας, επανήλθε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Χατζησαλάτα (παράταξη Κορωνά) ο οποίος αναφέρθηκε στην «κλειστή» παιδική χαρά των Αγίων Αναργύρων, στην οποία ωστόσο και οι γονείς και τα παιδιά μπαίνουν αλλά με δική τους ευθύνη.  Την απάντηση έδωσε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι συγκεκριμένη παιδική χαρά, παραμένει κλειστή από τον περσινό Αύγουστο διότι υπήρχε ένα πρόβλημα με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στο χώρο, που έπρεπε να λυθεί με την απόκτηση ενός πιστοποιητικού και δεύτερον διότι η αλλαγή της νομοθεσίας ως προς το ύψος ενός οργάνου, προκάλεσε την καθυστέρηση της λειτουργίας της καθώς δεν έχει ληφθεί ακόμα η πιστοποίηση. «Αυτά όμως έχουν ολοκληρωθεί πλέον και το επόμενο χρονικό διάστημα εάν δεν μας προλάβει η αλλαγή των επιτροπών στην Περιφέρεια, θα πιστοποιηθούν αρκετές παιδικές χαρές και θα ανοίξουν κανονικά», είπε ο αντιδήμαρχος. Μέχρι τότε, πρόσθεσε, είναι παράνομο να  μπαίνει κάποιος είτε από τα κάγκελα είτε από το τοιχίο.


-Με αφορμή το δυστύχημα στην στάση της Πατρίδας και τον θανάσιμο τραυματισμό δύο γυναικών, ο Παναγιώτης Χατζησάββας (ΛΑΣ), εκτίμησε ότι «αναδεικνύεται με τραγικό δυστυχώς τρόπο η ευθύνη κυβερνήσεων και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη μη σύνδεση του κάθετου άξονα Πατρίδα-Νάουσα-Έδεσσα με την Εγνατία Οδό με αποτέλεσμα μέσα από το χωριό της Πατρίδας να διέρχονται όλα τα επιβατικά Ι.Χ., τα λεωφορεία και τα φορτηγά, επιβαρύνοντας πολύ τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή με κίνδυνο ατυχημάτων»


 -Στο ίδιο, αναφέρθηκε και η Πετρούλα Παπαδίνα (παράταξη Κορωνά) που έθεσε γενικότερα θέμα ασφάλειας, όχι μόνο στην Πατρίδα αλλά και στο Μακροχώρι, δυο κοινότητες που επιβαρύνονται με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και πρότεινε να μπουν «σαμαράκια» που θα ανακόπτουν την ταχύτητα των οχημάτων και καλύτερη σήμανση. Επικαλέστηκε επίσης και την χρόνια καθυστέρηση του έργου του οδικού άξονα Νάουσας – Εγνατίας (Βέροια) που δεν κατάφερε ακόμα να ολοκληρωθεί.


Ο δήμαρχος  απάντησε ότι το έργο ανήκει στην Περιφέρεια, «Μπορείτε να κάνετε ένα έγγραφο και εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε», τόνισε ο Κ. Βοργιαζίδης.


 -Ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε την συνεδρίαση αφορούσε στην ερώτηση του Θεόφιλου Κορωνά: ποια και πόσα από τα ανοιχτά γήπεδα και αθλητικά κέντρα έχουν άδεια και αν όχι, γιατί δεν προχωράει η αδειοδότηση, ενώ  ζήτησε να μάθει για την παραχώρηση και αποδοχή της δωρεάς βοηθητικού γηπέδου στο ΔΑΚ, αν έγινε αποδοχή, αν έχει περιφραχθεί με πλέγμα και γιατί παραμένει ακόμα κλειστή η πόρτα για το κοινό ή για τα σχολεία που πηγαίνουν εκεί εκδρομή. Ρώτησε ακόμα γιατί αφαιρέθηκαν ώρες προπόνησης από τον Φίλιππο (χάνμπολ) και δόθηκαν σε άλλο σωματείο.


Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Δέλλας, πρώην πρόεδρος του ΚΑΠΑ, απάντησε με ερώτηση προς τον κ. Κορωνά που υπήρξε επίσς πρόεδρος του ΚΑΠΑ: Πόσα γήπεδα αφήσατε ως πρόεδρος αδειοδοτημένα; Φαντάζομαι ότι δεν ήταν όλα». Επεσήμανε την χρόνια ταλαιπωρία με τον πολεοδομικό φάκελο του σταδίου της Βέροιας που «χύσαμε αίμα» όπως είπε για να βρεθούν τα έγγραφα, ενώ για την δωρεά του βοηθητικού χώρου γηπέδου στο ΔΑΚ τόνισε μεταξύ άλλων: «Διασφαλίσαμε στο ελάχιστο την προσβασιμότητα για όλους τους συμπολίτες μας, προέκυψαν προβλήματα στην διαδικασία κατασκευής του και για τα λιμνάζοντα νερά έγινε ένα αποστραγγιστικό». Για την κατανομή ωρών στο Φιλιππειο και άλλους αθλητικούς χώρους «έγιναν με σύννομο τρόπο υλοποιώντας έναν κανονισμό που έγινε επι θητείας σας», είπε.


 Παίρνοντας τον λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Τζαφερόπουλος πρόσθεσε για τις αδειοδοτήσεις: «Το Φιλίππειο έχει άδεια που βγήκε τον Δεκέμβριο του 2023, για 3 χρόνια κι αυτό είναι πολύ θετικό. Το ΔΑΚ πήρε άδεια το 2016 και έκτοτε ανανεώνεται κάθε χρόνο, τα γήπεδα ποδοσφαίρου, τα περισσότερα έχουν παλιές άδειες και ανανεώνονται σύμφωνα με το νόμο, έως τον Αύγουστο του 2024, ενώ για κάποια παλιά ανοιχτά γήπεδα που βρίσκονται σε απραξία από τις τοπικές ομάδες ή θέλουν καλύτερη συντήρηση, είμαστε σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία διότι χρειάζονται συγκεκριμένες προδιαγραφές, Δυστυχώς κάποιοι από αυτά δεν είναι εύκολο να πάρουν αδειοδότηση , προσπαθούμε όμως για το καλύτερο δυνατό, Για τη δωρεάν γηπέδου στο ΔΑΚ, το κοινό μπαίνει τις ώρες που δεν έχει προπόνηση η ομάδα που της παραχωρήθηκε και είμαι απόλυτος σε αυτό: ότι ο κόσμος και τα παιδιά πρέπει να χαίρονται τους αθλητικούς χώρους. Για οτιδήποτε προκύπτει το αντιμετωπίζουμε».

Προσεχώς, αναμένεται να κατατεθούν οι υποψηφιότητες και σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει η επιλογή, μετά και την συζήτηση για τους όρους της προκήρυξης σχετικά με την πρόσληψη «Συμπαραστάτη του Δημότη». Το Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας έκρινε ότι στα προσόντα του υποψηφίου για την θέση, πρέπει να είναι το πτυχίο ΑΕΙ, το εγνωσμένο κύρος και η εμπειρία σε ανάλογη θέση. (Μια θέση που μέχρι σήμερα δεν βρήκε ακόμα τη θέση της στο Δήμο. Να δούμε εάν αυτή τη φορά ευδοκιμήσει). 

Σοφία Γκαγκούση

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Γελαδάρης σε ηλικία 73 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Γελαδάρης σε ηλικία 73 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 16...

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024: Η γιορτή του πατέρα

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024: Η γιορτή του πατέρα

Του Νικόλαου Τσιαμούρα ΄΄Πιστεύω πως ό,τι γινόμαστε ...

«Λ’ Παύλεια» | Με μεγάλη επιτυχία η Εσπερίδα Κατηχητών και Κυκλαρχών

«Λ’ Παύλεια» | Με μεγάλη επιτυχία η Εσπερίδα Κατηχητών...

Το Σάββατο 15 Ιουνίου το απόγευμα στον Ιερό Ναό των...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σιδερίδου σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σιδερίδου σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024...

Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για εξαπάτηση ηλικιωμένης  -   Συνεργός του τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη, προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι συγγενής της πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για εξαπάτηση...

 Κατάφεραν και της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 1.000...

Συνεδρίαση Λογοδοσίας  της Δημοτικής Αρχής στην Αλεξάνδρεια

Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στην...

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για...

Έως 30 Ιουνίου η υποχρέωση των ιδιοκτητών για τον καθαρισμό οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων

Έως 30 Ιουνίου η υποχρέωση των ιδιοκτητών για τον...

Κατόπιν της υπ’ αριθ. 20/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης με...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 16/6 έως 21/6/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...