Απαράδεκτη η ΚΥΑ της κυβέρνησης της ΝΔ για την πυροπροστασία

Απαράδεκτη η ΚΥΑ της κυβέρνησης της ΝΔ για την πυροπροστασία

Από την δημοτική παράταξη της ΛΑΣ (ΚΚΕ) γνωστοποιούνται τα εξής:

«Με έγγραφό του προς τους Δήμους, πριν από λίγες εβδομάδες, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βάζει σε εφαρμογή Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας, η οποία απογειώνει για μια ακόμα φορά το αφήγημα της ατομικής ευθύνης στην προστασία από τις δασικές πυρκαγιές.

Με αυτή την ΚΥΑ η κυβέρνηση της ΝΔ μεταφέρει όλη την ευθύνη στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, σφυρίζοντας αδιάφορα για τις κρατικές ευθύνες για τη μη υλοποίηση ενός σύγχρονου αντιπυρικού σχεδιασμού, σε επιστημονική βάση, στο πλαίσιο της συνολικής και ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των δασών, που θα έδινε βάρος στην πρόληψη και θα εξασφάλιζε την ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών σε χρηματοδότηση, προσωπικό, υποδομές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή μας και όχι μόνο η συγκεκριμένη ΚΥΑ αφορά ολόκληρα χωριά, ακόμα και περιοχές της πόλης της Βέροιας που βρίσκονται σε μια ακτίνα τριακοσίων μέτρων από δάση ή άλση.

Οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές θα αναγκαστούν να επωμιστούν ένα τεράστιο και δυσβάστακτο κόστος για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στους όρους και στις υποχρεώσεις της συγκεκριμένης ΚΥΑ, ενώ ήδη πληρώνουν όπως και όλος ο λαός του Δήμου μας μια βαριά άμεση και έμμεση φορολογία, το ληστρικό χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, τα αυξημένα για μία ακόμα φορά από τη Δημοτική Αρχή του κ. Βοργιαζίδη δημοτικά φοροχαράτσια.

Παράλληλα με την ίδια ΚΥΑ οι Δήμοι φορτώνονται με επιπλέον αρμοδιότητες, τη στιγμή που οι ενισχύσεις σε κρατική χρηματοδότηση και προσωπικό συνεχώς μειώνονται.

Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες η Δημοτική Αρχή του κ. Βοργιαζίδη επιλέγει απλά να περιγράφει και επί της ουσίας να αποδέχεται την όλη κατάσταση που πετάει το μπαλάκι της πυροπροστασίας στους δημότες.

Επίσης, να σημειώσουμε και την επιλεκτική αφωνία και την απαξίωση της Δημοτικής Αρχής του κ. Βοργιαζίδη να απαντήσει σε σχετικά ερωτήματα που έχουμε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για το αν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αντιπυρική προστασία ενόψει της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου καθώς και για το αν έχει γίνει η σχετική προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας για τους υπαλλήλους του Δήμου, που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών σύμφωνα με τα σχέδια του Δήμου.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τον λαό του Δήμου Βέροιας να απορρίψει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης και να διεκδικήσει μαζί μας από κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση:

● Την απόσυρση της απαράδεκτης ΚΥΑ.

● Καμία μετακύλιση κόστους στις πλάτες των δημοτών.

● Ουσιαστικά μέτρα πυροπροστασίας.

● Ικανές υπηρεσίες στελεχωμένες με αποτελεσματικά μέσα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης».


Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Γελαδάρης σε ηλικία 73 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Γελαδάρης σε ηλικία 73 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 16...

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024: Η γιορτή του πατέρα

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024: Η γιορτή του πατέρα

Του Νικόλαου Τσιαμούρα ΄΄Πιστεύω πως ό,τι γινόμαστε ...

«Λ’ Παύλεια» | Με μεγάλη επιτυχία η Εσπερίδα Κατηχητών και Κυκλαρχών

«Λ’ Παύλεια» | Με μεγάλη επιτυχία η Εσπερίδα Κατηχητών...

Το Σάββατο 15 Ιουνίου το απόγευμα στον Ιερό Ναό των...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σιδερίδου σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σιδερίδου σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024...

Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για εξαπάτηση ηλικιωμένης  -   Συνεργός του τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη, προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι συγγενής της πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για εξαπάτηση...

 Κατάφεραν και της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 1.000...

Συνεδρίαση Λογοδοσίας  της Δημοτικής Αρχής στην Αλεξάνδρεια

Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στην...

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για...

Έως 30 Ιουνίου η υποχρέωση των ιδιοκτητών για τον καθαρισμό οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων

Έως 30 Ιουνίου η υποχρέωση των ιδιοκτητών για τον...

Κατόπιν της υπ’ αριθ. 20/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης με...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 16/6 έως 21/6/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...