Καραμπατζός από το Κιόσκι: Σε αβέβαιο και ανασφαλή δρόμο, προχωράς με γνωστό και έμπειρο οδηγό. Πολύς κόσμος στην ΄πρώτη΄ της Δημοτικής Ανανέωσης

Καραμπατζός από το Κιόσκι: Σε αβέβαιο και ανασφαλή δρόμο, προχωράς με γνωστό και έμπειρο οδηγό. Πολύς κόσμος στην ΄πρώτη΄ της Δημοτικής Ανανέωσης

Ένα ‘διαμάντι’ της αυτοδιοίκησης αποκάλεσε τον Τάσο Καραμπατζό ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της ΠΕΔ Σίμος Διανιηλίδης, προλογίζοντας τον υποψήφιο δήμαρχο στο κατάμεστο από κόσμο Κιόσκι το βράδυ της Παρασκευής (κόσμος υπήρχε και στον εξωτερικό χώρο), στην παρουσίαση των πολιτικών θέσεων, του προγράμματος και των υποψηφίων της Δημοτικής Ανανέωσης. Ο κ. Δανιηλίδης αναφέρθηκε στο ήθος, την εντιμότητα, την εμπειρία και την αξία του σημερινού δημάρχου, με τον οποίο συνυπάρχουν στο δ.σ. της ΠΕΔ, ζητώντας από τον κόσμο να τον στηρίξει για εκλογή από την πρώτη Κυριακή.

 

Ακολούθησε η ομιλία του Τάσου Καραμπατζού ως εξής:

 

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι. 

Απόψε ξεκινάμε και επίσημα τον αγώνα μας, την πορεία μας προς τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου. 

Νιώθω μεγάλη συγκίνηση, γιατί σε αυτό τον χώρο, πριν από 12 περίπου χρόνια, στις 7 Ιουνίου 2002, ιδρύσαμε την δημοτική μας παράταξη, τη \\\"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ\\\". Τότε είχα πεί ότι: \\\"Αυτή η παράταξη δημιουργείται με γερές βάσεις και θα πάει μακριά\\\". 

Κι αυτό απόψε, το ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ, με την μαζική συγκέντρωσή μας. Όλοι εσείς, οι φίλοι, οι συνεργάτες που μαζί ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Είναι εδώ μαζί μας πολλοί νέοι, ικανά και άξια στελέχη που δυναμώνουν την παράταξή μας, δίνοντας ΝΕΑ ΠΝΟΗ στην πορεία που ξεκινάμε για τη ΝΙΚΗ στις 18 Μαΐου.  

Η \\\"Δημοτική Ανανέωση\\\", είναι ΕΔΩ, είναι ΕΝΩΜΕΝΗ, είναι ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ, είναι ΔΥΝΑΤΗ, είναι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ να δώσει έναν ΚΑΘΑΡΟ και ΕΝΤΙΜΟ ΑΓΩΝΑ 

Μέσα από την ψυχή μου ένα ΜΕΓΑΛΟ, ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 

Φίλες και φίλοι, 

Ζούμε σε μία πολύ δύσκολη και τρικυμιώδη εποχή, με έντονα προβλήματα που μας αγγίζουν όλους. 

Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή, ο καθένας μας οφείλει να αναλογιστεί την ευθύνη του απέναντι στον τόπο και ιδιαίτερα στη νεολαία, στα παιδιά μας. Είναι η πιο ζοφερή περίοδος που ζει η Ελλάδα μεταπολεμικά. Οι θεσμοί του κράτους αποδυναμώνονται. Οι Δήμοι, έχουν χτυπηθεί το ίδιο όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες.  

Το μεγάλο διακύβευμα των δημοτικών εκλογών στις 18 Μαΐου είναι η ίδια η ύπαρξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

•Είναι η συνέχιση των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ. 

•Είναι Ο ΡΟΛΟΣ του Δήμου, ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ: της ΥΓΕΙΑΣ, της ΠΑΙΔΕΙΑΣ, του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. 

•Είναι η αποστολή του Δήμου ως ΠΥΛΩΝΑ για: 

την ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, 

την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, 

την ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ. 

     Όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες και τα νέα δεδομένα, ο Δήμος είναι ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά και δίπλα στον πολίτη. Και αυτός ο ρόλος, τα επόμενα χρόνια θα γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός. 

      Όλοι εμείς, λοιπόν, που υπηρετούμε τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουμε καθήκον να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Τώρα, στα δύσκολα είναι που χρειάζεται γνώση και εμπειρία. 

      Γιατί όπως λέγεται \\\"σε αβέβαιο και ανασφαλή δρόμο προχωράς με γνωστό και έμπειρο οδηγό\\\". 

       Θέλω και από το βήμα αυτό να επαναλάβω, ότι μετά από 12 χρόνια υπηρετώντας αυτόν τον ευλογημένο τόπο με τους υπέροχους και δημιουργικούς ανθρώπους του, θα ήταν το πιο εύκολο να πω ότι έκλεισα έναν κύκλο, ότι προσπάθησα και πρόσφερα και έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα μέσα από λάθη ή ατέλειες, και να πάω σπίτι μου. 

Να επιστρέψω στη δικηγορία, να βοηθήσω τα παιδιά μου επαγγελματικά, έχοντας μάλιστα θεμελιώσει και δικαίωμα σύνταξης από την δημαρχιακή μου θητεία. 

Όμως, έμαθα να είμαι ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ. Να μην καταθέτω τα όπλα. Νιώθω τις αγωνίες των συμπολιτών, συμμερίζομαι και συμπάσχω με τα προβλήματά τους. Γι\\\' αυτό, με αίσθημα ευθύνης αποφάσισα: ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ. ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ.  

Ό,τι έμαθα αυτά τα 12 χρόνια, την ΕΜΠΕΙΡΙΑ και τις ΓΝΩΣΕΙΣ,  να συνεχίσω - ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ του λαού - να τα προσφέρω στο Δήμο, σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους. Στους νέους, που περισσότερο απ’ όλους έχουμε το μεγάλο χρέος να δώσαμε στήριξη, δύναμη και προοπτική για το μέλλον. 

Γνωρίζω ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ξέρω τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και ότι το προσωπικό, το οικογενειακό, το οικονομικό κλπ. κόστος είναι πολύ μεγάλο. 

Όμως είμαι ΕΔΩ, είμαι ΕΤΟΙΜΟΣ με τη δημοτική μας παράταξη, και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, να δώσουμε με αποφασιστικότητα τον κοινό αγώνα, να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας για να διοικήσουμε το Δήμο Νάουσας και την επόμενη πενταετία, η οποία είναι η πλέον καθοριστική για τον τόπο.   

     Αυτόν λοιπόν τον αγώνα θα τον δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με ΕΝΟΤΗΤΑ. Χωρίς ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ, χωρίς ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ. 

Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ» ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και βάζει ΠΑΝΩ ΑΠ\\\' ΟΛΑ το συμφέρον του τόπου και των πολιτών.

   Απόψε, έχω την ιδιαίτερη τιμή να σας παρουσιάσω με αδρές γραμμές, τις προτεραιότητες και το πρόγραμμά μας για τη νέα περίοδο 2015-2019, και τους υποψηφίους της \\\"ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ\\\", με τους οποίους θα το υλοποιήσουμε. 

   Πριν απ\\\' αυτά όμως, δύο λόγια για την πρώτη θητεία μας, 2011-2014 στον \\\"Καλλικρατικό\\\" Δήμο μας. Μία θητεία ιδιόμορφη και δύσκολη. 

Θητεία, ιδιόμορφη, γιατί αρχίσαμε κυριολεκτικά, από το σημείο \\\"ΜΗΔΕΝ\\\" να δημιουργούμε ένα νέο οργανισμό, ένα νέο μεγάλο Δήμο. Είναι σαν να χτίζεις σπίτι από τα θεμέλια. 

Και θητεία δύσκολη, γιατί ζήσαμε αυτά τα χρόνια, μία άνευ προηγούμενου περικοπή στους πόρους, αλλά και την εφαρμογή πρωτόγνωρων γραφειοκρατικών διαδικασιών. 

Θα πω μόνο δύο στοιχεία που φανερώνουν τις δυσκολίες που συναντήσαμε σε αυτήν την περίοδο. 

Το 2010, πριν δηλαδή ενωθούν οι τρείς Δήμοι Νάουσας, Ανθεμίων και Ειρηνούπολης, οι πόροι που έδινε το κράτος  στους τρείς πρώην Δήμους, ήταν συνολικά 2.500.000 Ευρώ. Από το 2011 ξεκίνησε η μεγάλη περικοπή στις επιχορηγήσεις και εφέτος, το 2014, θα έρθουν στο Δήμο μας μόνο 350.000! Δηλαδή, δεν μιλάμε για περικοπή στους πόρους, αλλά για αφαίμαξη.  

 

Τα τρία τελευταία χρόνια από το προσωπικό του Δήμου μας αποχώρησαν (λόγω συνταξιοδότησης κλπ.) 44 άτομα και ήρθαν μόνο 8!  

Κληθήκαμε λοιπόν, ως Δημοτική Αρχή, να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες (συντηρήσεις δρόμων, ηλεκτροφωτισμός, καθαριότητα, σχολεία κλπ.) μόνο με το 1/8 των πόρων που χρειαζόμασταν. Αυτή είναι η αλήθεια.  

    Θέλω να είμαι ειλικρινής, να σας κοιτώ στα μάτια, λέγοντας μόνο ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Ναι, υπάρχουν ελλείψεις και αρκετά προβλήματα στα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του δημότη. Παραδέχομαι ότι δεν τα κάναμε όλα, και δεν τα κάναμε όλα σωστά. Και αυτό είμαι ο πρώτος που το αναγνωρίζω. Όμως, δεν αδιαφορήσαμε και δεν κρυφτήκαμε πίσω από λόγια και υποσχέσεις. Μαζί με τους συνεργάτες μου κάθε μέρα δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τα τεχνικά μέσα, τους πόρους και το προσωπικό που είχαμε στη διάθεσή μας.  

     Αλλά πώς μπορείς να συντηρήσεις χιλιάδες λάμπες στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, όταν τα χρήματα που έχεις είναι για μερικές εκατοντάδες. Πώς μπορείς να κλείσεις εκατοντάδες λακκούβες στους δρόμους, όταν το προσωπικό και τα υλικά φτάνουν μόνο με για μερικές δεκάδες. (Καθαριότητα) 

   Εμπιστεύομαι όμως, το αλάνθαστο κριτήριο των συμπολιτών μας, ξέρουν να αναγνωρίζουν την προσπάθεια και αυτοί είναι και ο τελικός κριτής μας. Οι μόνιμοι επικριτές μας, δεν θέλουν να κατανοήσουν την πραγματικότητα.

   Γι\\\' αυτό και είμαι βέβαιος, ότι θα μας κρίνουν δίκαια, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα τρεισήμισι δύσκολα χρόνια.  

Είναι αυτό που λέω στις επαφές μου με καθέναν από εσάς, ότι \\\"όπως στο σπιτικό μας ο καθένας περνάει πολύ δύσκολα, όπως δεν μπορεί να κάνει πράγματα που θα ήθελε ή θα μπορούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια, έτσι είναι και ο Δήμος\\\". 

 

Φίλες και φίλοι, 

   Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, σε αυτό το αρνητικό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, πετύχαμε αρκετά. 

    Το ΠΡΩΤΟ που καταφέραμε είναι να κρατήσουμε τον Δήμο μας ΟΡΘΙΟ, και πετύχαμε να είναι από τους πιο υγιείς οικονομικά Δήμους της χώρας. Και αυτό το πετύχαμε, εφαρμόζοντας ΣΥΝΕΤΗ διαχείριση στα οικονομικά, διοικώντας με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και ΣΥΝΕΠΕΙΑ. 

   Αρκεί να αναφέρω ότι μόνο στο τελευταίο δίμηνο του 2013 (Νοέμβριος-Δεκέμβριος) εξοφλήσαμε το 100% των οφειλών του Δήμου μας, σε έργα, προμηθευτές, επιχειρήσεις-επαγγελματίες, πληρώνοντας πάνω από 11.000.000 €. 

   Και μάλιστα ένα πολύ σημαντικό μέρος από το ποσό αυτό, ήταν σε επιχειρήσεις της περιοχής μας, τονώνοντας την τοπική οικονομία σε μία περίοδο μεγάλης ύφεσης και αναδουλειάς. 

    Και επειδή, τον τελευταίο διάστημα λέγεται και γράφεται για δήθεν...απραξία της Δημοτικής Αρχής, ότι δηλαδή δεν έκανε έργα, οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια, γιατί φαίνεται ότι αυτοί, που με τόση ευκολία διαδίδουν ψεύδη και ανακρίβειες δεξιά και αριστερά, το μόνο που αποσκοπούν είναι στην ΑΠΑΞΙΩΣΗ και τον ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ του έργου μας. 

 

    Φίλες και φίλοι, 

   Αυτήν την περίοδο για να γίνουν σημαντικά έργα στο δήμο ένας μόνο τρόπος υπήρχε. Είναι τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως εξήγησα, από το ελληνικό κράτος, δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις, ούτε χρήματα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το μόνο μέσο που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ. 

 

Καταφέραμε, λοιπόν σ\\\' αυτήν τη δύσκολη εποχή να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ 31 έργα συνολικού προϋπολογισμού 43.300.000 Ευρώ.  

Έργα που ολοκληρώσαμε και έργα που γίνονται σε όλο το Δήμο. Κι αυτό τον σπουδαίο στόχο τον πετύχαμε με πολλή δουλεία, γιατί:

ΞΕΡΟΥΜΕ  τί θέλουμε 

ΞΕΡΟΥΜΕ πώς να το σχεδιάζουμε  

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκά Προγράμματα

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, τις διαδικασίες για να αρχίσουμε και να ολοκληρώνουμε έργα χρήσιμα για τους πολίτες.  

Είμαστε από τους πρώτους Δήμους της χώρας σε απορροφητικότητα πόρων του ΕΣΠΑ. 

Ξεπεράσαμε ακόμα και τους εαυτούς μας, τα όρια μας. Και αν αυτό ακούγεται υπερβολικό, θα πω μόνο αυτό: 

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο συνάδελφος Δήμαρχος Αθηναίων, ο Γιώργος Καμίνης, είπε ότι στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, ως δήμαρχος έφερε 120 εκ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ. Στη Νάουσα, λοιπόν των 35.000 κατοίκων (που είναι από τους μικρομεσαίους σε πληθυσμό δήμους της χώρας), η δική μας Δημοτική Αρχή, έφερε πάνω από 43 εκατομμύρια.

Αυτό τα λέει όλα, απλά και ξεκάθαρα.  

    Να σημειώσω μόνο, ότι τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που υλοποιεί η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. σε όλο το Δήμο ξεπερνούν τα 20 εκ. Ευρώ, και είναι από τα μεγαλύτερα δημοτικά έργα στην Κεντρική Μακεδονία. 

   Τα δύο μεγάλα έργα πολιτισμού που ολοκληρώσαμε στην πρώην ΒΕΤΛΑΝΣ και ΕΡΙΑ είναι πάνω από 8,5 εκατομμύρια. Αυτά δεν τα βλέπουν; Γιατί λοιπόν, μιλάνε για απραξία της Δημοτικής Αρχής, γιατί τα ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ όλα; 

   Γιατί δεν τα προβάλαμε όσο έπρεπε; Ένας φιλόσοφος έλεγε: \\\"καλύτερα μια οργιά έργο από έναν τόνο θεωρία\\\"

   Αλλά και στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και της Αλληλεγγύης, κάναμε σημαντικό έργο. Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου με τα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας (Βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμΕΑ) προσφέρει πολύτιμες κοινωνικές υπηρεσίες σε 1.987 δημότες απασχολώντας προσωπικό πάνω από 75 άτομα. Διαθέσαμε δωρεάν ξυλεία από το δημοτικό δάσος σε εκατοντάδες οικογένειες.

   

    Κλείνοντας, τη σύντομη αναφορά μου στην τρέχουσα θητεία μας, πρέπει να αναφερθώ και στις άδικες αποφάσεις που οδήγησαν στο κλείσιμο ή την αποδυνάμωση των Δημοσίων Υπηρεσιών της Νάουσας. Γιατί, κάποιοι, προσπαθούν λαϊκίζοντας και για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να φορτώσουν σε εμάς, όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις που οδήγησαν στο κλείσιμο ή την κατάργηση της Δ.Ο.Υ., της Σχολής Αστυφυλάκων, του Πανεπιστημίου, του ΟΑΕΕ στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου και του ΕΟΠΥΥ κ.ά.

   Όλα αυτά έγιναν με υπογραφές υπουργών και με αποφάσεις της Κυβέρνησης και όχι με υπογραφή του Καραμπατζού. 

   Ο Καραμπατζός και η παράταξή μας ήταν μαζί με όλους τους πολίτες στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ και των κινητοποιήσεων, ΕΝΑΝΤΙΑ σε όλες αυτές τις αποφάσεις που αποδυνάμωναν τη Νάουσα, στερώντας τους δημότες από πολύτιμες δημόσιες υπηρεσίες. ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ, ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ, ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ με κάθε δημοκρατικό μέσο. 

Χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, θέσαμε πάνω απ\\\' όλα το συμφέρον του τόπου και των συμπολιτών μας. 

Γι αυτήν τη στάση μου, έγινα για την κυβέρνηση το ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ. 

     Με δική μας πρωτοβουλία μας, πήραμε 25 Αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκφράσαμε έντονα τη διαμαρτυρία μας καταγγέλλοντας τα μνημονιακά μέτρα.

Τελευταία, βγαίνουν πολλοί με χαμόγελα, χειραψίες και καλημέρες. Πού ήταν για το Νοσοκομείο και τη Δ.Ο.Υ.; Πού ήταν στις κινητοποιήσεις του Δήμου; 

   Το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε στη Νάουσα από την εποχή της μεταπολίτευσης, ήταν αυτό που οργάνωσε η δική μας δημοτική αρχή, στις 7 Φεβρουαρίου του 2011, για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες από όλο το δήμο μας. 

   Θυμίζω την πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκα δημόσια, τον περσινό Νοέμβριο, από τον υπουργό κ. Μιχελάκη, όταν πήρα τη δύσκολη απόφαση να κλείσω τα σχολεία, διεκδικώντας επιπλέον χρήματα για πετρέλαιο στα Σχολεία.    

Όμως, ήταν ο ίδιος υπουργός που λίγες ώρες αργότερα βλέποντας το δίκαιο του αιτήματός μας, ενέκρινε επιπλέον χρηματοδοτήσεις 8 εκ. ευρώ για όλα τα σχολεία της χώρας. 

Χάρη λοιπόν στον αγώνα που δώσαμε στη Νάουσα μαζί με τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς εγκρίθηκαν  επιπλέον χρηματοδοτήσεις για όλα τα σχολεία της χώρας.

Αυτή είναι η αλήθεια, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους.  

Γι\\\' αυτό, στις 18η Μαΐου, ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

 

    Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι

   Νιώθω ως καθήκον μας να σας καταθέσω δημόσια όλα τα στοιχεία που αφορούν την όποια περιούσια ή τα εισοδήματά μου. Αυτό έκανα και το 2010, αυτό κάνω και τώρα. 

Και νιώθω αυτό το καθήκον, γιατί ζούμε σε μία εποχή όπου γενικότερα στη χώρα μας, επικρατεί η αίσθηση της αδιαφάνειας, των σκανδάλων και της διαφθοράς στο δημόσιο βίο. Κι αυτά, δυστυχώς, δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου και αποδυναμώνουν τους θεσμούς. Με μία κατάπτυστη ανώνυμη καταγγελία βρέθηκα ελεγχόμενος. Όμως, προσέφυγα στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκα πλήρως. 

Σε ό,τι λοιπόν με αφορά, παραδίδω σήμερα το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του 2010, και το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του 2013. 

   Δεν έχω να κρύψω τίποτα από κανέναν, θέλω να ξέρουν όλοι οι Ναουσαίοι ποιός είναι ο δήμαρχός τους. 

Να ξέρουν ότι από το 2003 μέχρι σήμερα, δεν απέκτησα περιουσία. Ό,τι έχω είναι αυτά που είχα αποκτήσει πριν εκλεγώ δήμαρχος, όταν για 17 χρόνια ασκούσα το επάγγελμα του δικηγόρου. Όχι μόνο δεν έγινα πλούσιος, αντίθετα έγινα πιο φτωχός όπως οι περισσότεροι Έλληνες.  

Η μόνη περιουσία που απέκτησα είναι η ΑΓΑΠΗ και η ΕΚΤΙΜΗΣΗ των συμπολιτών μου. 

Είναι το \\\"ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ\\\", και είναι τίτλος τιμής που δεν αγοράζεται, ούτε εξαγοράζεται.     

 

  Από το 2002 απ’ αυτόν τον χώρο ιδρύσαμε την «Δημοτική Ανανέωση», είχα δεσμευθεί ότι θα είμαι Δήμαρχος  24ώρου, δίνοντας όλες μου τις δυνάμεις κάθε μέρα, και ότι η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοικτή σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κομματικούς ή ιδεολογικούς αποκλεισμούς. 

Δώδεκα χρόνια μετά, συνεχίζω να είμαι στις επάλξεις του αγώνα, όλη μέρα και η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοικτή σε όλους πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις. 

Αν και κάποιοι κακοπροαίρετοι χωρίς επιχειρήματα και προτάσεις, διαδίδουν αυτήν την περίοδο \\\"Φτάνει πια  Καραμπατζός...\\\". 

Τους απαντώ, ότι Εμείς, η Δημοτική Ανανέωση μόνοι μας κάναμε τον μεγάλο Δήμο. Άρα, είναι η πρώτη μας θητεία στο νέο θεσμό. 

Αλήθεια, οι άλλοι πού ήταν όλο αυτό το διάστημα; 

  Τις ανθρώπινες, τις ηθικές και τις δημοκρατικές αξίες που πιστεύω, προσπαθώ να τις κάνω πράξη κάθε μέρα, ασκώντας τα καθήκοντα του Δημάρχου. Ασφαλώς κάνω και λάθη. Ποτέ δεν είπα ότι είμαι τέλειος, ή αλάνθαστος και είμαι ο πρώτος που δημόσια τα αναγνωρίζω. Άλλωστε, λάθη δεν κάνει, όποιος δεν εργάζεται. 

    Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ είναι το τρίπτυχο της παράταξής μας, με το οποίο διοικήσαμε το Δήμο μας. Και τον κρατήσαμε ΟΡΘΙΟ σε μία θα έλεγα \\\"εμπόλεμη περίοδο\\\" (όταν μάλιστα πολλοί αποχώρησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο).

 

   Φίλες και φίλοι

    Βρισκόμαστε λίγες βδομάδες πριν από τις δημοτικές εκλογές. Να πω δύο λόγια για το «Πρόγραμμά μας, 2015-2019». 

     Το πρόγραμμά μας, για τη νέα πενταετία 2015-2019, είναι καρπός συλλογικής, μεθοδικής, επιστημονικής δουλειάς και δημοκρατικού διαλόγου που είχαμε το προηγούμενο διάστημα με ειδικευμένους επιστήμονες, επαγγελματίες και πολίτες απ\\\' όλο το δήμο Νάουσας. 

      Οφείλω να τους ευχαριστήσω για την ουσιαστική συνεργασία και τις προτάσεις τους.

      Ένα πρόγραμμα ΟΡΑΜΑΤΙΚΟ και ΜΑΚΡΟΠΝΟΟ. Είναι  ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, γιατί: 

•είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες, τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος μας,

•είναι συγκροτημένο, σύμφωνα με τα εθνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα σχεδιασμού και στρατηγικής για την ανάπτυξη, και 

•είναι κοστολογημένο ανά τομέα, προβλέποντας τα συγκεκριμένα χρηματοδοτικά μέσα που απαιτούνται για την υλοποίησή του.  

     Αποτελείται από τέσσερις άξονες που περιλαμβάνουν συνολικά 250 έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες, από τα οποία αρκετά είναι συνεχιζόμενα, πολλά υλοποιούνται ή είναι σταθερά αναπτυξιακά αιτήματά μας. 

   Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά. 

Από σήμερα το πρόγραμμά μας, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της \\\"Δημοτικής Ανανέωσης\\\" και σε λίγες μέρες θα υπάρχει και σε έντυπη μορφή.

Όλα αυτά, λοιπόν, ενισχύονται, εμπλουτίζονται και προσαρμόζονται στις πραγματικές συνθήκες, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα και τις προτεραιότητες για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.  

   Ο συνολικός προϋπολογισμός του, ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια Ευρώ. Βασικό μέσο χρηματοδότησής του είναι τα κονδύλια από το Σ.Ε.Σ. 2014-2020 ( δηλ. το νέο ΕΣΠΑ). 

   Μπορεί να ακούγεται το ποσό μεγάλο, είναι στόχος εφικτός, αρκεί να ληφθεί υπόψη ότι ως δημοτική αρχή την περίοδο 2007-2013 πετύχαμε και εντάξαμε στο ΕΣΠΑ και υλοποιούμε έργα προϋπολογισμού 43,3 εκ. Ευρώ. 

      

     Κεντρικός στόχος του προγράμματός μας ήταν και παραμένει: Η ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου Νάουσας (Ανθέμια, Ειρηνούπολη, Νάουσα), με επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ. 

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ-ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015-2019, είναι: 

 

1.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, με τη συνέχιση των προγραμμάτων Κοινωνικών Δομών του Δήμου και των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες και τους άπορους συμπολίτες.

2.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, με ουσιαστικές δράσεις και πρωτοβουλίες, όπως η ίδρυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) καθώς και άλλες στοχευμένες δράσεις με σκοπό  την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας και ιδίως των νέων κ.ά. 

3.ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ, που αφορούν τα δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης σε όλους τους οικισμούς του Δήμου μας κ.ά. 

4.ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, όπως: υδατοφράγματα, υδατοδεξαμένες, Ίδρυση Αγροτικού Λυκείου Δενδροκομίας, πρόγραμμα «Γεωργία Ακρίβειας» κ.ά.   

5. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, με τους φυσικούς πόρους και τις δυνατότητες που έχει η περιοχή μας. 

6.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, με συγκροτημένες δράσεις και έργα, όπως: δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου με την οργανωμένη χωροθέτηση βιομηχανικών δραστηριοτήτων, την προώθηση της καινοτομίας με την οργάνωση διαγωνιστικών εκδηλώσεων για τη δημιουργία νέων προϊόντων από τοπικά παραγόμενες πρώτες ύλες, τη δημιουργία γραμματείας για την προετοιμασία παρουσίασης επενδυτικών προτάσεων κ.ά. 

7. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΕ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΥΛΩΝΑ, Με τις αξιοποίηση και των νέων πολιτιστικών υποδομών ΕΡΙΑ και ΒΕΤΛΑΝΣ, της διαδημοτικής πρωτοβουλίες «Στις ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου», τη συνέχιση των προσπαθειών στο Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια και την Ντορντόπολη για την δημιουργία Ορεινού Τουριστικού-Αθλητικού Κέντρου με ιδιωτικές επενδύσεις μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. κλπ.  

8.ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, με αθλητικά έργα συντήρησης και δημιουργίας υποδομών σε όλο το Δήμο. (Ήδη εγκρίθηκε η πρότασή μας βελτίωση-ολοκλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην «ΠΑΠΡΑ» Επισκοπής). 

9. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, με τα μεγάλα έργα που αρχίζουμε να υλοποιούμε τα οποία πετύχαμε να χρηματοδοτούνται με 5,5 εκ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ (δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, νέος εξοπλισμός αποκομιδής και επεξεργασίας απορριμμάτων κλπ.). Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός,  ότι μετά από 30 χρόνια κλείσαμε οριστικά τη χωματερή στην \\\"Πλακένια\\\", που ήταν ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής μας.  

10.ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, με την πλήρη ενεργοποίηση του Ευρυζωνικού Δικτύου Οπτικών Ινών, το οποίο ήδη έχουμε εγκαταστήσει στο δήμο μας, ώστε να αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες αιχμής στους τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών κλπ.  

   

     Φίλες και φίλοι, 

     Καθοριστικός παράγοντας στην επίτευξη των στόχων του προγράμματός μας είναι η ουσιαστική ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των παραγωγικών φορέων και η ενεργός ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των πολιτών. 

 

     Το ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ μας είναι σαφές και συγκεκριμένο, και ταυτίζεται με τη δημιουργία της Νάουσας ως ένα σύγχρονο μοντέλο \\\"πόλη-ύπαιθρος\\\". Είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΙΚΤΗ-ΠΡΑΣΙΝΗ  ΠΟΛΗ, Η ΝΕΑ ΝΑΟΥΣΑ του 21ου ΑΙΩΝΑ.

     Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Νάουσα-Πατρίδα-Εγνατία Οδηγός και η ένταξη της Νάουσας στο δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου, είναι έργα που διεκδικούμε σταθερά και αγωνιζόμαστε με αποφασιστικότητα να ολοκληρωθούν το συντομότερο, ώστε να φέρουν τη Νάουσα πιο κοντά στο Μητροπολιτικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης με όλες τις θετικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη της περιοχής μας σε όλους τους τομείς. 

    Αυτό το ΟΡΑΜΑ και με αυτό το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που  είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε, στόχος μας είναι να δώσουμε ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στον προικισμένο τόπο μας. Και η ανάπτυξη θα έρθει.

    Στο σημείο αυτό θα ήθελα να δώσω κάποιες απαντήσεις στα όσα ακούσαμε το τελευταίο διάστημα από τους τρείς συνυποψηφίους Δημάρχους των άλλων συνδυασμών.    

    Θέλω καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι για εμάς δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Υπάρχουν συναγωνιστές στην κοινή προσπάθεια για το καλό του τόπου μας. Τους σέβομαι και τους εκτιμώ όλους. Παντού, σε όλους τους συνδυασμούς υπάρχουν ικανοί και άξιοι συμπολίτες που συμμετέχουν στον προεκλογικό στίβο. Τους εύχομαι όλους καλό αγώνα. Ωστόσο, ορισμένοι έχουν άλλη άποψη. 

Και το λέω, γιατί με τα όσα άκουσα να λένε δημόσια, φαίνεται ότι βλέπουν διαφορετικά από εμάς την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.   Δεχόμαστε επιθέσεις από όλες τις πλευρές, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά δυστυχώς και χτυπήματα \\\"κάτω από τη μέση\\\". Βέβαια όλα αυτά τα έχουμε ζήσει και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και πήραν τη δημοκρατική απάντηση του λαού. 

Ζούμε πάλι αυτό που λέμε εδώ στη Νάουσα \\\"Στην Καρυδιά που έχει καρύδια ρίχνουν πέτρες\\\". 

Θα ξεκινήσω με την παράταξη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και τον κ. Γιώργο Καρτσιούνη.  

Ακούσαμε, τα ίδια σχεδόν που ακούμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έχουν τις δικές τους απόψεις, τις οποίες σέβομαι (σε κάποιες μάλιστα συμφωνώ, όπως για τον κοινωνικό-δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και της παιδείας), αλλά οι θέσεις τους για τα ζητήματα του Δήμου είναι ανεφάρμοστες και δεν ανταποκρίνονται στη σύγχρονη πραγματικότητα, ούτε απαντούν στο πώς θα λειτουργήσει ο Δήμος.

Η \\\"Κοινωνία των Πολιτών\\\" είναι μία νέα παράταξη, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Ρίζο.

Στις πολιτικές θέσεις που παρουσίασε, δυστυχώς, ταυτίζει εμένα ως Δήμαρχο, την δημοτική αρχή και τη \\\"Δημοτική Ανανέωση\\\", με το \\\"Μνημόνιο\\\" και τις κυβερνητικές αποφάσεις που είχαν τις γνωστές αρνητικές συνέπειες όπως σε όλη τη χώρα και για τη Νάουσα.

Η απάντηση είναι ότι ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή, ήταν ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Αντισταθήκαμε με κάθε δημοκρατικό μέσο. Και του θυμίζω ότι τρείς δικοί μας δημοτικοί σύμβουλοι (Πρόεδρος και δύο Αντιδήμαρχοι) στις κινητοποιήσεις που κάναμε τον Γενάρη του 2013 για να μη κλείσει η Δ.Ο.Υ., οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και σε ποινική δίωξη. Εγώ προσωπικά στάθηκα από την πρώτη στιγμή στο πλευρό συμπολίτη μας που και αυτός βρέθηκε για τον ίδιο λόγο στο δικαστήριο, και μάλιστα κατέθεσα ως μάρτυρας υπεράσπισής του. 

Δεν θα απολογηθούμε εμείς για τις κυβερνητικές αποφάσεις και τα μέτρα του \\\"Μνημονίου\\\". Αλλού να αναζητήσουν λοιπόν τις ευθύνες και όχι στον Καραμπατζό.   

Επίσης, ο κ. Ρίζος, χαρακτήρισε ως \\\"έργα Βιτρίνας\\\", τα μεγάλα έργα που ολοκληρώσαμε στην ΕΡΙΑ και τη ΒΕΤΛΑΝΣ. 

Αυτό ομολογώ, ότι δεν περίμενα να το ακούσω από έναν πολιτικό χώρο που τουλάχιστον τον πολιτισμό τον τοποθετεί πολύ ψηλά και όχι ως \\\"βιτρίνα\\\". 

Η απάντησή μου είναι, ότι αυτά εκτός από έργα πολιτισμού, είναι και έργα αναπτυξιακά.  Έδωσαν δουλεία σε δεκάδες εργαζόμενους και επιχειρήσεις της περιοχής μας, μετριάζοντας το πρόβλημα της ανεργίας.  

Μίλησε και για απραξία. Τα 43 εκ. ευρώ είναι η απάντηση.  

Εκτός αν η \\\"Κοινωνία των Πολιτών\\\" θεωρεί ότι η Νάουσα, διανύοντας τα μέσα της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, θα πρέπει να επαναπαυτεί στις πολιτιστικές υποδομές που έγιναν τις δεκαετίες του 70 και 80 από τον τότε δήμαρχο Δημήτρη Βλάχο. 

    Και έρχομαι στον \\\"Κοινό Τόπο\\\" του κ. Νίκου Κουτσογιάννη. Εδώ λοιπόν, έχουμε την περίπτωση ενός νέου συνδυασμού, που φαίνεται ότι δυστυχώς έχει παρεξηγήσει έννοιες, θεσμούς και αξίες.

    Λένε λοιπόν για \\\"Κοινό Τόπο\\\". Ο τόπος αυτός όμως φίλοι μου δεν είναι κοινός τόπος. Είναι ο Τόπος μας, που γεννηθήκαμε, αγαπάμε και παλεύουμε γι\\\' αυτόν.

    Κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του, ο κ. Κουτσογιάννης χαρακτήρισε τη Δημοτική Αρχή και εμένα προσωπικά ως \\\"ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ\\\". 

     Πραγματικά ένιωσα θλίψη και πίκρα, πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως Δήμαρχος. Ως άνθρωπος, γιατί τον κ. Κουτσογιάννη όταν πριν 10 χρόνια ξεκίνησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, τότε με τη μορφή Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας  \\\"ΑΡΤΙΟΝ\\\", τον στήριξα από την πρώτη στιγμή ως Δήμαρχος.  Αυτό κάνω φυσικά όλα αυτά τα χρόνια, παραχωρώντας δωρεάν όλους του δημοτικούς χώρους (Δημοτικό Θέατρο, Στέκι Νεολαίας, Πάρκινγκ Ηρώο, Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους, αίθουσα \\\"Ναϊάς\\\" κλπ.). Ως Δημοτική Αρχή προσφέραμε τα πάντα για να βοηθήσουμε το Φεστιβάλ. Και αυτό το κάναμε, γιατί πιστεύουμε σε κάθε πρωτοβουλία, ιδίως νέων ανθρώπων που γίνονται στον πολιτισμό. Ακόμη και τα τελευταία χρόνια, που πλέον το Φεστιβάλ άλλαξε μορφή και έγινε ιδιωτική επιχείρηση και έχει πάρει μεγάλες επιχορηγήσεις, και πάλι του παραχωρούμε όλους τους χώρους, χωρίς να ζητήσουμε ούτε 1 ευρώ για το Δήμο. 

Αυτή λοιπόν την υποστήριξη της Δημοτική Αρχής την χαρακτηρίζει \\\"ΚΑΘΕΣΤΩΣ\\\"!! Είναι το λιγότερο πράξη αγνωμοσύνης και αχαριστίας.    

Ως Δήμαρχος του απαντώ, ότι ο Τάσος Καραμπατζός είναι εκλεγμένος τρεις φορές από το λαό. Η έννοια \\\"ΚΑΘΕΣΤΩΣ\\\" μας γυρίζει σε άλλες μαύρες σελίδες της πολιτικής ιστορίας, όταν καθαιρούνταν από τη χούντα οι εκλεγμένοι από το λαό, Δήμαρχοι, και στη θέση τους διορίζονταν Δήμαρχοι οι αρεστοί. Όλοι είμαστε εδώ και έχουμε μνήμες και για την πόλη μας. Άρα λοιπόν, αυτού του είδους τις \\\"κορώνες\\\" τις επιστρέφουμε στα επικοινωνιακά γραφεία που τις επινοούν. Να γνωρίζουν όμως μερικοί ότι εδώ η Νάουσα έχει τεράστια δημοκρατική ιστορία.  

    Αυτοί που συμβουλεύουν τον κ. Κουτσογιάννη, τον οδηγούν σε λάθος δρόμο. 

    Και μία και αναφέρθηκα, σε αυτή τη Συμβουλευτική Επιτροπή που ανακοινώθηκε με τους δύο πρώην Δημάρχους Ανθεμίων και Ειρηνούπολης, θέλω να θυμίσω ότι το 2010, όταν έδινα τον αγώνα για τη συνένωση των τριών Δήμων, ήταν αυτοί οι Δήμαρχοι που εναντιώνονταν και δεν ήθελαν να γίνει ένας Δήμος στην επαρχία μας. Ήταν τότε, όπου στις κινητοποιήσεις που κάναμε στη διασταύρωση για τη συνένωση Νάουσας, Ανθεμίων και Ειρηνούπολης, αυτοί διαδήλωναν εναντίον της Ενότητας, και μάλιστα επέτρεψαν και πανό με διχαστικά και ακραία συνθήματα. Μέχρι και το \\\"ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ\\\" χρησιμοποίησαν ως σύνθημα για να διχάσουν τους πολίτες. Αυτή είναι η αλήθεια.  Πάντα ήθελαν το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. Αλλά γι\\\' αυτά ο ίδιος ο λαός μας τους έδωσε το 2010 την καλύτερη απάντηση.   

Με τέτοιους συμβούλους στο πλάι του ο κ. Κουτσογιάννης και ο \\\"ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ\\\" σχεδιάζουν τη ΝΕΑ ΝΑΟΥΣΑ; Το ΝΕΟ ΔΗΜΟ; 

Θα έλεγα ότι, μάλλον κακό ξεκίνημα κάνουν. Εμφανίστηκαν κάποιοι μετά από 20-30 χρόνια. Αλήθεια, τώρα εμφανίζονται σαν σωτήρες! 

    

      Εμείς λοιπόν από σήμερα αρχίζουμε τον ΕΝΤΙΜΟ και ΚΑΘΑΡΟ αγώνα. Όπως κάναμε πάντα. Έναν αγώνα με σεβασμό στον πολίτη και τα προβλήματα που βιώνει ο τόπος μας. Μιλώντας τη γλώσσα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και της ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ. Έναν αγώνα με επιχειρήματα και καθαρές θέσεις.  

Γι αυτό, φίλες και φίλοι,  η \\\"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ\\\" είναι η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που ΕΝΩΝΕΙ όλους τους πολίτες. 

  Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ έχει την ιστορική ευθύνη να συνεχίσει το έργο που ξεκινήσαμε το 2011, βάζοντας τα πρώτα θεμέλια του μεγάλου Δήμου Νάουσας. 

   Αυτό το ΟΡΑΜΑ, αυτό το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για τον ΜΕΓΑΛΟ, ΙΣΧΥΡΟ και ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΔΗΜΟ, είμαστε ΕΤΟΙΜΟΙ να υλοποιήσουμε με τους υποψηφίους που έχω απόψε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας παρουσιάσω. 

Είναι το ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, το ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ. 

Ένας συνδυασμός ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, με στελέχη ΕΜΠΕΙΡΑ και ΙΚΑΝΑ, τα οποία δοκιμάστηκαν στην τρέχουσα θητεία και πρόσφεραν πολλά ο καθένας στον τομέα του. Ένα συνδυασμό ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, με πολλούς ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ. 

Είναι γυναίκες και άνδρες υποψήφιοι, άτομα καταξιωμένα και δραστήρια στην κοινωνική, την επιστημονική, την επαγγελματική, και την πολιτιστική ζωή του τόπου μας, που δυναμώνουν το ψηφοδέλτιο μας και μπορούν να προσφέρουν  σε όλους τους τομείς διοίκησης του Δήμου μας.    

 

Εκλογική περιφέρεια Ανθεμίων. Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Αδαμίδης Παύλος, Αγρότης

Βασιλειάδης Χρήστος, Αγρότης

Δάτσης Αντώνιος, Αγρότης

Καραμπατάκη-Σέπκα Βιργινία, Υπάλληλος ΤΟΕΒ

Κερμανίδης Χρήστος, Αγρότης

Λιοτάκης Θωμάς, Επαγγελματίας

Μαραντίδης Παναγιώτης, Συνταξιούχος Στρατιωτικός

Μπαλτατζίδου Θεοδώρα (Δώρα) - Ελ. Επαγγελματίας- Λογίστρια 

Τσαγκαλίδου-Τσεχελίδου Παρθένα- Μαία

Χαραλαμπίδου-Τσαγκαλίδου Σόνια, Νοσηλεύτρια

Χατζάκης Ευστάθιος, Συνεταιριστικός Υπάλληλος

 

Εκλογική περιφέρεια Ειρηνούπολης.Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Βασιλείου Γεώργιος, Δικηγόρος

Ευθυμιάδης Παναγιώτης, Ελεύθερος Επαγγελματίας

Καραγιαννίδης Αντώνιος, Μηχ. Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου

Κρέξη-Πατζαρτζίδου Μαρία, Λογίστρια

Φωστηρόπουλος Δημήτριος, Συνταξιούχος

 

Εκλογικής περιφέρεια Νάουσας. Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: 

Βαδόλας Εμμανουήλ, Έμπορος

Γιαζητζής Ιωάννης, Επαγγελματίας

Γιαννούλης Ιωάννης, Ιατρός-Ορθοπαιδικός

Γκαρνέτας Ιωάννης, Συντ. πρώην Δ/ντής ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας

Δεληχρήστου-Τσίλη Ευαγγελία, Λογίστρια

Δημητρίου Δημήτριος, Νοσοκομειακός Υπάλληλος

Δουλδούρη-Μπιτέρνα Μαρία, Εκπαιδευτικός

Ηλίας Γεώργιος, Εκπαιδευτικός

Ηλίας Στέργιος, Οικοδόμος

Ιωάννου-Ταχυδρομίδου Μάγδα, Επαγγελματίας

Κοσμίδου-Μητσιάνη Δέσποινα, Αγρότισσα

Μπλιάτκας Θωμάς, Διοικητικός Στέλεχος ΤΟΕΒ Νάουσας

Μπουρδάνος Αντώνιος, Αγρότης

Μυλωνάς Αθανάσιος, Δημοσιογράφος

Νούση Ευαγγελία, Ιατρός-Πνευμονολόγος

Παπαφιλίππου Αγγελάκης (Άγγελος), Πολιτικός Μηχανικός

Παχατουρίδης Δημήτριος, Αγρότης

Πέιος Θωμάς, Ιδιωτικός Υπάλληλος

Πίπιλας Γεώργιος, Εκπαιδευτικός

Ράλλη Σοφία, Λιμενικός

Ρωμηόπουλος Γρηγόριος, Γυμναστής

Σιώψης Θεοδόσης, Φιλόλογος-Καθ. Ιταλικών

Τασιώνας Αντώνιος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Τζώρτζης Βασίλειος, Δικηγόρος

Τσιτλακίδου-Κουρκούτα Μαρία, Συνταξιούχος 

Φανιάδης Φώτιος, Ελεύθερος Επαγγελματίας

Φωτιάδης Φώτιος, Αρχιτέκτων Μηχανικός

Χατζηαναστασίου Γεώργιος, Αστυνομικός

Χατζηκώστας Ιορδάνης, Πολιτικός Μηχανικός 

 

Υποψήφιοι Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας και Τοπικών Κοινοτήτων 

 

Δημοτική Κοινότητα Νάουσας:

Αρβανιτάκη-Πόπη Αντωνία, Ιδιωτική Υπάλληλος

Μπαλκαμπά Αικατερίνη, Ιδιωτική Υπάλληλος

Μώκιου-Μπογιατζόγλου Βασιλική (Βίκυ), Ιδιωτική Υπάλληλος

Νόλτσης Γεώργιος (Λίντας), Εργάτης

Τσιάκρη Κωνσταντίνα, Ιδιωτική Υπάλληλος

Τσουκαλάς Θωμάς, Εκπαιδευτικός

Φυσέκα Αναστασία, Τραπεζικός Υπάλληλος

Χατζηστυλλής Κωνσταντίνος, Εκπαιδευτικός

Χωνός Αλέξανδρος, Άνεργος

 

Τοπική Κοινότητα Αγγελοχωρίου

Νησιώτη-Χατζηκαλλινικίδου Πετρούλα

Παυλίδης Γρηγόριος

 

Τοπική Κοινότητα Αρκοχωρίου

Νάτσιου-Λαφάρα Δέσποινα 

Πασχούλας Βασίλειος

 

Τοπική Κοινότητα Γιαννακοχωρίου

Παυλίδης Παύλος

Φανιάδης Θόδωρος

 

Τοπική Κοινότητα Επισκοπής

Αντωνίου-Μάμαλη Μαρία

Ορδουλίδης Γρηγόριος

 

Τοπική Κοινότητα Ζερβοχωρίου

Διαμαντίδης Αναστάσιος

Κεχαγιάς Ιωάννης

Τσαλίλη-Θεοδωρίδου Χριστίνα

 

Τοπική Κοινότητα Κοπανού 

Δημάδη-Δάιου Μαρία

Μπαλτατζίδης Σπύρος

Χαβιαρόπουλος Κυριάκος

 

Τοπική Κοινότητα Λευκαδίων

Δημησιάρης Ιωάννης

Τομπουλίδου-Αλιτζανίδου Ζωγράφα (Φούλη)

Φουδούλης Χρήστος 

 

Τοπική Κοινότητα Μαρίνας

Αναστασιάδης Μιχάλης

Αργυρίου Ιωάννης

Βίλτσα Σωτηρία

 

Τοπική Κοινότητα Μονοσπίτων 

Διάκογλου Νικόλαος

Λουμπουρδή Σταυρούλα

Μίλης Κωνσταντίνος

 

Τοπική Κοινότητα Πολυπλατάνου 

Μπάγκη-Σπυρίδου Μαρία

Νάστου Αρετή

Πρόιος Αργύριος

Χατζηκωνσταντίνου Ιωάννης

 

Τοπική Κοινότητα Ροδοχωρίου

Εξαρχόπουλος Γεώργιος (Ζοζέ)

Μωυσίδης Αναστάσιος

 

Τοπική Κοινότητα Στενημάχου

Αλματζής Χρήστος

Λιάγγου Αικατερίνη 

 

Τοπική Κοινότητα Χαρίεσσας

Σιδηρόπουλος Δημήτριος 

 

Συμπολίτες, συμπολίτισσες,

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΕΧΟΥΜΕ συνδυασμό με ΑΞΙΟΥΣ, ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ, ΙΚΑΝΟΥΣ  συμπολίτες. ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, με διάθεση να προσφέρουν στον τόπο μας. 

Απόψε, στέλνουμε σε κάθε γωνιά της δήμου μας μήνυμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ, μήνυμα ΝΙΚΗΣ της μεγάλης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ.   

ΕΜΠΡΟΣ για το ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ, 

ΕΜΠΡΟΣ για τη ΝΙΚΗ της ΕΛΠΙΔΑΣ, 

ΕΜΠΡΟΣ για τη ΝΙΚΗ της ΠΡΟΟΔΟΥ.

 

Μέσα από την ψυχή μου ένα ΜΕΓΑΛΟ-ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 24...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...