΄Κόκκινη γραμμή΄ για την ΄Αλληλεγγύη΄ η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας. Θερμή υποδοχή σε Τζιτζικώστα από γιατρούς και προσωπικό. Απουσίαζε, λόγω...ασθενείας ο διοικητής του!Video

΄Κόκκινη γραμμή΄ για την ΄Αλληλεγγύη΄ η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας. Θερμή υποδοχή σε Τζιτζικώστα από γιατρούς και προσωπικό. Απουσίαζε, λόγω...ασθενείας ο διοικητής του!Video

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, στον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχης της \"Αλληλεγγύης: Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία\" στην Ημαθία κ. Κώστα Καλαϊτζίδη και στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Νάουσας. Από την ενημέρωση του κ. Τζιτζικώστα, απουσίαζε, λόγω...ασθενείας ( ο λόγος που επικαλέστηκε  ο κ. Μπίνος,στο μέλος του δ.σ του Νοσοκομείου Ημαθίας και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο με την \"Αλληλεγγύη κ. Νίκη Καρατζιούλα) ο διοικητής του Νοσοκομείου της Νάουσας και έτσι η σύσκεψη έγινε στον χώρο αναμονής της ορθοπεδικής και χειρουργικής κλινικής!

Τον κ. Τζιτζικώστα υποδέχθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου ο πρόεδρος του ΙΣΗ κ. Μάκης Ισαακίδης, γιατροί του Νοσοκομείου, νοσηλευτές και το μέλος της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων κ. Ανθρακέα.

Στην σύσκεψη ο καρδιολόγος κ. Προδρομίδης αναφέρθηκε στον εμπαιγμό που υφίστανται οι νοσοκομειακοί γιατροί με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την περικοπή κατά 35% των δεδουλευμένων εφημεριών τους, ενώ τόνισε ότι υπάρχει δραματική έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού, ακόμη και διοικητικού προσωπικού, το οποίο, κατά την κ. Ανθρακέα έχει μειωθεί, με τις συνταξιοδοτήσεις, κατά 50%, χωρίς να έχει αναπληρωθεί ούτε ένα άτομο!

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ισαακίδης αναφέρθηκε στην πρόσφατη περιπέτεια υγείας που είχε ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής της Βέροιας κ. Βογιατζής, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, την ώρα που εφημέρευε, ενώ ο κ. Προδρομίδης είπε στον κ. Τζιτζικώστα, ότι κλήθηκε να αντικαταστήσει τον συνάδελφο του, ενώ εφημέρευε και ο ίδιος στο Νοσοκομείο της Νάουσας!

Ο κ. Ισαακίδης με έμφαση επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα παραμονής και λειτουργίας και των δύο Νοσοκομείων της Ημαθίας, λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας  και της ύπαρξης δυο ορεινών όγκων ( Βέρμιο, Πιέρια) που καταστούν επιτακτική την ύπαρξη τους για να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές, ενώ επεσήμανε την παράδοση της Νάουσας στην ορθοπαιδική, την επικουρική στήριξη στο αθλητικό κέντρο των 3 Πηγαδιών και τον κομβικό ρόλο που παίζει το Νοσοκομείο της Βέροιας στην κάλυψη των περιστατικών της Εγνατίας Οδού.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Καλαϊτζίδης στάθηκε στο γεγονός του ότι το Νοσοκομείο της Νάουσας έγινε με δωρεές Ναουσαίων ευεργετών, τονίζοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτραπεί από τον ίδιο και τον Περιφερειάρχη το κλείσιμο του.

Ιδιαίτερα καυστικός στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας από την διοίκηση του Υπουργείου Υγείας, αλλά και στο άτυπο εμπάργκο που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο από τους διορισμένους από την κυβέρνηση διοικητές των Νοσοκομείων της ΠΚΜ ( μόνο η διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας κ. Μπούρτζιου τον υποδέχθηκε σε επίσκεψη του!) χαρακτήρισε στην συνάντηση με τα στελέχη του Νοσοκομείου Νάουσας ως \"κόκκινη γραμμή\" ( την έκφραση την επανέλαβε και στην βραδινή του ομιλία στο \"Κιόσκι\") την όποια υποβάθμιση ή κλείσιμο Νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την κυβέρνηση.

\"Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσει αυτό το διάστημα. Σε ποιο πρωινάδικο π.χ θα εμφανιστεί ο υπουργός του και πώς θα εξαφανίσουν τους διοικητές των Νοσοκομείων, όταν τα επισκέπτεται ο Περιφερειάρχης. Σήμερα στη Νάουσα συζητάμε στην αίθουσα αναμονής των ασθενών. Δεν με πειράζει, με τους ασθενείς ακούω και αντιλαμβάνομαι καλύτερα τα προβλήματα.Είναι όμως θέμα που δεν δέχονται τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας οι διοικητές των Νοσοκομείων. Να ξέρουν όμως ότι οι ανοχές τελείωσαν. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Η ΠΚΜ θα βοηθήσει τα Νοσοκομεία μέσω του ΣΕΣ (σ.σ νέου ΕΣΠΑ), με πρακτικό τρόπο. Θέλω να μεταφέρετε στον διοικητή (σ.σ εννοεί τον κ. Μπίνο) ότι θα έρθω επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Νάουσας και μετά τις εκλογές. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το κλείσιμο κανενός Νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας στην ΠΚΜ. Η υγεία είναι κάτι που δεν διαπραγματεύεται\" είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτηρίζοντας ως ήρωες τους γιατρούς και το προσωπικό των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων που δίνουν καθημερινά την μάχη για την υγεία των πολιτών.

Δείτε video από την επίσκεψη του κ. Τζιτζικώστα και των συνεργατών του στο Νοσοκομείο Νάουσας ( περιλαμβάνει τα όσα ακούστηκαν) και φωτορεπορτάζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (30/11)

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (30/11)

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Γεωργιάδη από το Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Γεωργιάδη...

  Η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου...

Κορονοϊός - Μειώθηκαν τα νέα κρούσματα στην Ημαθία - 18 κρούσματα σήμερα (Κυριακή - 29/11)

Κορονοϊός - Μειώθηκαν τα νέα κρούσματα στην Ημαθία - 18...

Στην δημοσιότητα δίνει ο ΕΟΔΥ και την αναλυτική λίστα...

Ένα Αντίο στον Παππούλη μας…

Ένα Αντίο στον Παππούλη μας…

Όλοι αποχαιρέτησαν το ιστορικό στέλεχος και βουλευτή...

Συλλυπητήρια  ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Το  Διοικητικό  Συμβούλιο  της  Εύξεινου Λέσχη...

Καιρός: Έρχεται διπλό κύμα κακοκαιρίας με τσουχτερό κρύο

Καιρός: Έρχεται διπλό κύμα κακοκαιρίας με τσουχτερό...

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης...

Δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα μετά τη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα μετά τη σύσκεψη με...

Στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο ...

Δήμος Νάουσας:  Αναρτήθηκε  η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων γιο το Αιολικό στο Βέρμιο

Δήμος Νάουσας: Αναρτήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών...

 Έγινε η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάουσας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Φωτο: Το Γυμνάσιο Αρρένων Βέροιας και σε ένθετο οι δημοτικιστές παιδαγωγοί Μανόλης Τριανταφυλλίδης, Αλέξανδρος Δελμούζος και Δημήτρης Γληνός Τέτοιες ημέρες Νοέμβρη του 1925 ήταν, αγαπητοί φίλοι, όταν...

Εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν περάσει από το πρωί, από το ΔΑΚ Μακροχωρίου για να κάνουν οι οδηγοί μέσα από το όχημά τους τον δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) που...

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με το κλιμάκιο των Κινητών Ομάδων Υγείας Ημαθίας...

-Το κύκλωμα «περνούσε» τους πελάτες με τα «μαϊμού» έγγραφα από την Κρυσταλλοπηγή-Εκπρ. Μεταναστών στον ΑΚΟΥ 99.6: Όποιος πειράξει αυτό που έχουμε χτίσει θα μας βρει μπροστά του!» Το κλείσιμο του συνοριακού...