Τα τρένα που φύγαν, αγάπες μου πήρανε...

Τα τρένα που φύγαν, αγάπες μου πήρανε...

Για τα αδέσποτα ζώα του Σ.Σταθμού Βέροιας, τα τρένα που πηγαινοέρχονται νυχθημερόν παίρνουν την αγάπη που προσδοκούν εδώ και περίπου τρία χρόνια τα φιλοξενούμενα στο διπλανό στρατόπεδο αδέσποτα της φιλοζωικής.

Παρακινημένα πλέον από τη συνήθεια και από την έμφυτη ανάγκη τους για την ανθρώπινη παρουσία κι αγάπη, εμφανίζονται στην πλατφόρμα του σταθμού σε κάθε άφιξη και αναχώρηση δρομολογίου πλησιάζοντας, άλλοτε διστακτικά και άλλοτε με τη σιγουριά και το θάρρος που απόκτησαν κατά την μακρόχρονη παραμονή τους εκεί. Χάρη στην καθημερινή κι επίπονη φροντίδα κάποιων φιλόζωων, δεν τους απασχολεί τόσο η εύρεση τροφής, όσο το να τραβήξουν την ανθρώπινη προσοχή και ίσως και κάποιο χάδι.

Οι αντιδράσεις του κόσμου ποικίλες: Από τους πολύ φοβισμένους στη θέα τόσων ζώων γύρω τους, μέχρι τους πολύ φιλικούς και εξοικειωμένους. Κάποιοι  προνοούν να φέρουν λίγη τροφή- η παραμικρή βοήθεια είναι σημαντική αφού το πρόβλημα της εύρεσης οικονομικών πόρων παραμένει άλυτο. 

Ώσπου το τρένο φτάνει για να πάρει ή να αφήσει την πελατεία του, τους επιβάτες που σπεύδουν να φτάσουν στον προορισμό τους: το ζεστό τους σπιτάκι.

Κι όταν ο σταθμός αδειάσει, τα ζώα θα φύγουν, ελπίζοντας ότι κάποτε ίσως θα υπάρξει και γι αυτά κάποιος προορισμός: μια γωνιά σ`ένα φιλόξενο σπίτι και μια ανθρώπινη ζεστή αγκαλιά που θα τους προσφέρει την αγάπη που στερήθηκαν από τότε που ήρθαν στη ζωή.

 

Ενδιαφερθείτε για το έργο των φιλόζωων  και στηρίξτε το με όποιο τρόπο μπορείτε.

Η αδιαφορία  για το πρόβλημα των αδέσποτων και η έλλειψη ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης, συντελεί στην διαιώνισή του στον τόπο μας.

Μην περιμένετε από τις αρχές και τον οποιοδήποτε «υπεύθυνο» φορέα να δράσει αφού το πιο πιθανό είναι να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Υιοθετείστε κάποιο αδέσποτο- γίνονται τα καλύτερα κατοικίδια, και αν δεν μπορείτε ενδιαφερθείτε για τα αδέσποτα της γειτονιάς σας.

«Ο άνθρωπος που δεν θέλει να καταπνίγει τα ανθρώπινα αισθήματά του, πρέπει να φέρεται με καλοσύνη στα ζώα, γιατί αυτός που είναι απάνθρωπος στα ζώα γίνεται σκληρός και στην επαφή του με τον άνθρωπο. Μπορούμε να κρίνουμε την ψυχή ενός ανθρώπου από τη συμπεριφορά του στα ζώα».

Εμμανουήλ Καντ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκινούν την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για την ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου Νάουσας

Ξεκινούν την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για την...

Ξεκινά την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου η διαδικασία υποβολής...

Με διευρυμένο ωράριο το Κέντρο Υγείας Βέροιας

Με διευρυμένο ωράριο το Κέντρο Υγείας Βέροιας

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Υγείας Βέροιας (επί της...

Πυροσβεστική: Παραμονή για τον Ν. Παλαμούτη, προαγωγή και μετάθεση για τον Αλ. Κουβακά

Πυροσβεστική: Παραμονή για τον Ν. Παλαμούτη, προαγωγή...

Οι κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα διατηρούν στην θέση...

Δεν θα «εορτάσουν» φέτος οι γιατροί και οδοντίατροι της Ημαθίας τους Αγίους Αναργύρους λόγω κορωνοϊού

Δεν θα «εορτάσουν» φέτος οι γιατροί και οδοντίατροι...

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας ενημερώνει ότι ο...

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Επόμενη συνεδρίαση την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Επόμενη συνεδρίαση...

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου το Δημοτικό...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 στις 18:00 το...

Παράταση αιτήσεων επιστροφής ή διαγραφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κρασιού

Παράταση αιτήσεων επιστροφής ή διαγραφής Ειδικού...

Παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 λαμβάνουν οι μικροί...

Επιστολή στο  Υπουργείο  Οικονομικών  για τη λογιστική  τακτοποίηση των  επισφαλών απαιτήσεων των επιχειρήσεων

Επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών για τη λογιστική ...

Κύριε Υπουργέ Οικονομικών,Μας διαβιβάστηκε επιστολή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το Εθνικό Σχέδιο για τη διαχείριση των συναθροίσεων που παρουσίασε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει σκοπό την ενεργοποίηση του νόμου περί συναθροίσεων και συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων...

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 η βράβευση της εταιρείας ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία, με το Χρυσό Βραβείο "Top Branded Export Product" των Greek Exports Awards 2020 για το brand της SUPREME GREEN COTTON®! Η...

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 516, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 149973 (ημερήσια...

Το θέμα στο πρωτοσέλιδο του «Λαού» στις 12 Ιανουαρίου 2021, αφορούσε στα ετοιμόρροπα της Βέροιας, της πόλης όπου έχουν καταγραφεί 28 επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια και 21 ετοιμόρροπα, τα περισσότερα στις δύο...