ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ «Μέλημα – Γέφυρες Αλληλεγγύης»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ «Μέλημα – Γέφυρες Αλληλεγγύης»

Μια κοινωνική πρωτοβουλία που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου


Η πρωτοβουλία «Μέλημα-Γέφυρες Αλληλεγγύης» αφορά σε ένα ισχυρό δίκτυο αλληλεγγύης και προσφοράς, με στόχο την ενίσχυση δομών και φορέων που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας μέσα από την ενεργοποίηση και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ώστε να δημιουργηθεί μια γέφυρα που θα φέρνει σε επαφή φορείς και ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν με δομές που χρειάζονται υποστήριξη.

Η πρώτη δράση που εντάσσεται σε αυτή τη νέα κοινωνική πρωτοβουλία αφορά στον συντονισμό από μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της προσφοράς ξενοδοχειακού εξοπλισμού από επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους σε δομές της Κεντρικής Μακεδονίας που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας αλλά και σε δημόσιους φορείς, όπως σχολεία, νοσοκομεία, δομές προστασίας γυναικών-παιδιών κ.ά

Μέσω δράσης αυτής, πρόκειται να προσφερθούν περισσότερα από 55.000 προϊόντα ξενοδοχειακού εξοπλισμού, από έπιπλα μέχρι είδη ιματισμού και τηλεοράσεις.

Οι δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, τα φιλανθρωπικά σωματεία ή οι δημόσιοι φορείς που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα και τον εξοπλισμό που προσφέρεται στην παρούσα φάση μπορούν να απευθύνονται στην Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας – Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη, για να δηλώσουν τις ανάγκες τους και να παραλάβουν μέρος του ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφερόμενος στην πρωτοβουλία «Μέλημα – Γέφυρες Αλληλεγγύης», υπογράμμισε:

«Η αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων της Περιφέρειας προς όφελος όλων των συμπολιτών μας με ταχύτητα και διαφάνεια αποτελεί πρωταρχικό μας μέλημα και απόλυτο στόχο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η νέα μας πρωτοβουλία αλληλεγγύης, με την οποία ενώνουμε δυνάμεις. Μια πρωτοβουλία που ενεργοποιεί τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ενισχύει αποφασιστικά τις κοινωνικές δομές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία κάνουμε ακόμα ένα βήμα για την ενίσχυση των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, μέσα από την ενεργοποίηση και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δημιουργώντας μια γέφυρα ανάμεσα σε όσους έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν και σε εκείνους που χρειάζονται βοήθεια. Η επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής βασίζεται στη συλλογική προσπάθεια, στη συνεργασία. Και με την ευκαιρία αυτή απευθύνω ένα ανοιχτό κάλεσμα στις εταιρίες και στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και σε κάθε ιδιώτη που έχει αντίστοιχη δυνατότητα, να συμμετάσχουν ενεργά και να στηρίξουν στην πράξη αυτή τη νέα προσπάθειά μας. Επειδή όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια κοινωνία πιο δυνατή, μια κοινωνία αλληλεγγύης και προοπτικής.

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για εμένα προσωπικά, δεν υπάρχει ευημερία χωρίς κοινωνική συνοχή, δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη. Δεν υπάρχει ανάπτυξη αν αυτή δε φτάνει σε κάθε σπίτι, σε κάθε συμπολίτη μας. Γι’ αυτό και στην πορεία μας προς την ανάπτυξη δεν θα αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας μόνο, κανένα συμπολίτη μας πίσω. Στόχος μας είναι οι νέες ευκαιρίες, οι νέες δυνατότητες να φτάσουν σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη να είναι βιώσιμη, να είναι δίκαιη, να είναι για όλους. Στόχος μας είναι η Μακεδονία του 2030 να είναι μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη, μα πάνω απ’ όλα ανθρώπινη».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης από τη μεριά του τόνισε πως η πρωτοβουλία «Μέλημα-Γέφυρες Αλληλεγγύης», σηματοδοτεί την ευαισθησία, το ενδιαφέρον, την αλληλεγγύη και την έγνοια της Π.Κ.Μ. να φροντίζει έμπρακτα τον συνάνθρωπο, ειδικά εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

«Στόχος μας είναι να στεκόμαστε πάντα δίπλα σε εκείνους που μας χρειάζονται και να δίνουμε άμεσα λύσεις στα προβλήματά των αδύναμων ομάδων, δείχνοντας έτσι το κοινωνικό πρόσωπο και την υπευθυνότητα που απαιτεί η σύγχρονη πραγματικότητα. 

Η Περιφερειακή μας Ενότητα απευθυνόμενη σε όλους τους κοινωνικούς φορείς της Ημαθίας με τη λίστα των 55.000 αντικειμένων, επιδιώκει το κάθε είδος να αξιοποιηθεί κατάλληλα από εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη για να βελτιώσει όσο το δυνατόν την καθημερινότητα τους.»

 

Η Α’ Φάση της δράσης θα υλοποιηθεί από τις 17 έως τις 28 Ιουνίου 2024. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά το καταστατικό τους στο Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΠΚΜ, κας Μελίνας – Μαρίας Δερμεντζοπούλου, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, τον σκοπό και την έδρα τους, ώστε να λάβουν την αναλυτική λίστα του εξοπλισμού.

Η μεταφορά των αντικειμένων από το σημείο παραλαβής στη Θεσσαλονίκη θα γίνεται αποκλειστικά από τον ενδιαφερόμενο φορέα κατόπιν ραντεβού και ελέγχου διαθεσιμότητας.

 

Οι ενδιαφερόμενοι για τα είδη ξενοδοχειακού εξοπλισμού μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας

 

Email: Antiperifereiarxis-ygeias@pkm.gov.gr
Τηλ.: 2313330802, 2313330804 και 2313330930

Email: granom@imathia.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2331350107, 2331350104 και 2331350103

 

Καθημερινά ώρες 09.00’ – 14.30’.

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας:  Απεβίωσε ο ιατρός Θεόδωρος Πολυχρονιάδης

Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας: Απεβίωσε ο ιατρός Θεόδωρος...

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας εκφράζει τα θερμά του...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Καταγγελία για τη μη έγκριση  αιτήσεων μετατάξεων εκπαιδευτικών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Καταγγελία για τη μη...

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας, γνωστοποιεί ότι: «Καταγγέλλει...

Αδελφοποιήθηκαν «στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», τα Επιμελητήρια Ημαθίας, Κορίνθου και Καβάλας

Αδελφοποιήθηκαν «στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», τα...

Μια σημαντική συνεργασία επισφραγίστηκε κατά τη...

Δήμος Νάουσας: Ανοικτοί οι χώροι των Κ.Α.Π.Η. λόγω καύσωνα σήμερα Πέμπτη 18 και Παρασκευή  19 Ιουλίου

Δήμος Νάουσας: Ανοικτοί οι χώροι των Κ.Α.Π.Η. λόγω...

Με απόφαση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας,...

Έγινε επιθεώρηση του Νέου Διοικητηρίου

Έγινε επιθεώρηση του Νέου Διοικητηρίου

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε, το πρωί της Τετάρτης...

Νάουσα: Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις Τελετής Υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης του έργου «Έρευνα και ανάδειξη του Αρχαίου Γυμνασίου της Μίεζας»

Νάουσα: Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις Τελετής Υπογραφής...

Αναβάλλονται  οι εκδηλώσεις  της Τελετής Υπογραφής...

Πολιτική Ευθιξία και Ν. Ανδρουλάκης

Πολιτική Ευθιξία και Ν. Ανδρουλάκης

Του Γ.Ξ.  Τροχόπουλου                             Κάτι πού...

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Συντάσσεται με ΕΣΣΕ για ανάκληση της ΚΥΑ που ζητά επιστροφή των επιδοτήσεων ρεύματος

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Συντάσσεται με ΕΣΣΕ για...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...