Με Άντζελα Δημητρίου στη λαϊκή βραδιά, το φετινό καλλιτεχνικό τετραήμερο   του «Ευστάθιου Χωραφά», στην Πατρίδα -Παρουσιάστηκε χθες το πρόγραμμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου

Με Άντζελα Δημητρίου στη λαϊκή βραδιά, το φετινό καλλιτεχνικό τετραήμερο του «Ευστάθιου Χωραφά», στην Πατρίδα -Παρουσιάστηκε χθες το πρόγραμμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου

Τετραήμερες θα είναι φέτος οι εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου «Ευστάθιος Χωραφάς», από τις 23 έως τις 26 Ιουλίου στο γήπεδο της Πατρίδας, με αφορμή, όπως κάθε χρόνο, την γιορτή της Αγίας Παρασκευής που είναι η προστάτης του χωριού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία κρητικοποντιακή και δύο ποντιακές βραδιές ενώ η Άντζελα Δημητρίου, θα κλείσει τις εκδηλώσεις με ολονύκτιο λαϊκό γλέντι, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν στα «Παιδιά της Άνοιξης», για την αποπεράτωση της νέας τους δομής.

Για τις εκδηλώσεις ο πρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Καγκελίδης, παρουσία του προέδρου του χωριού Γιάννη Σιδηρόπουλου και μελών του ΔΣ του συλλόγου (Ιάκωβος Ορφανίδης, Χρυσή Χωραφαϊδου, Σοφία Χαραλαμπίδου) έδωσαν χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο cafe wonders της Βέροιας, για να ανακοινώσουν το πρόγραμμα.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Καγκελίδης, οι φετινές καλλιτεχνικές βραδιές περιορίζονται σε τέσσερις, ενώ μία ακόμα θα γίνει τον Σεπτέμβριο για τα Παιδιά της ‘Άνοιξης, στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου ΚΔΗΦ στην Πατρίδα.

«Η πληθώρα εκδηλώσεων το καλοκαίρι, η περιορισμένη  μετα τον covid στήριξη από την πολιτεία, τα πολλά έξοδα, η οικονομική δυσκολία του κόσμου αλλά και τα υψηλά «κασέ» των καλλιτεχνών που έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, οδηγούν και τους συλλόγους σε «περικοπές» εκδηλώσεων καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν», ανέφερε ο κ. Καγκελίδης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι συνεχίζουν τη δράση τους αλλά και την προσφορά τους στον τόπο. Να σημειωθεί ότι οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη των θυμάτων της Κυπριακής τραγωδίας, πριν από 50 χρόνια, ενώ ο σύλλογος θα συμμετέχει επίσης σε επετειακές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Κύπρο από 1 έως 5 Αυγούστου.

 Απαντώντας σε αναφορές περί αθέμιτου ανταγωνισμού, ο πρόεδρος του «Ευστάθιου Χωραφά», τόνισε: «Δεν στερούμε την πελατεία από κανέναν,  αντίθετα ενισχύουμε την Αγορά, κρατάμε σταθερά τις τιμές παρά τις αυξήσεις και κάνουμε τις προμήθειές μας από τοπικούς επαγγελματίες», είπε σημειώνοντας επίσης και τον κοινωνικό σκοπό, καθώς, ένα μεγάλο μέρος των εσόδων προσφέρεται κάθε χρόνο για την στήριξη τοπικών δομών.

Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν στα 5 ευρώ για τις τρεις πρώτες εκδηλώσεις (23, 24, 25 Ιουλίου) με ένα κρεατικό και ποτό, ενώ  στην συναυλία της Άντζελας Δημητρίου, θα είναι 12 ευρώ.

Το λατρευτικό μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνουν υποδοχή και προσκύνημα  των λείψανα των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στον Ιερό Ναο Αγ. Παρασκευής Πατρίδας από το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουλίου, μέχρι την Δευτέρα 29 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα του τετραημέρου, που ξεκινάει στις 9.00 μ.μ. περιλαμβάνει:


23/07 : Κρητικοποντιακή βραδιά με τους Νίκο Ζωιδάκη (με το επιτελείο του) Στάθη Παυλίδη στο τραγούδι, Ρ.Αλεξανδρίδη στην λύρα και Μιχάλη Σιώπη στο κλαρίνο.

24/07: Ποντιακή βραδιά με τους Σταύρο Σαββίδη, Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, Παύλο Καγκελίδη στο τραγούδι και Δ.Ακριτίδη, Φ.Χαραλαμπίδη, Γ.Κων/νιδη στην λύρα .

25/07: Ποντιακή βραδιά με τους Γαβρίλο Σιδηρόπουλο, Λευτέρη Παπαδόπουλο στο τραγούδι, Χ.Αθανασιάδη, Γ.Χωραφαΐδη στην λύρα και Γ.Ιακωβίδη στο κλαρίνο.

26/07 : Λαϊκή βραδιά με την Άντζελα Δημητρίου (με το επιτελείο της) σε ολονύκτιο πρόγραμμα.

Κλείνοντας ο πρόεδρος, αναφέρθηκε στην σταθερή βοήθεια των εθελοντών του συλλόγου τους οποίους ευχαρίστησε δημόσια και στην στήριξη των τοπικών ΜΜΕ  για την προβολή τους.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάθεση δελτίων ελεύθερης εισόδου για την παράσταση «Πλούτος»  στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας

Διάθεση δελτίων ελεύθερης εισόδου για την παράσταση...

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας ανακοινώνει ότι...

ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Πρόσκληση σε εκδήλωση στην Πλατεία Σελίου

ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Πρόσκληση σε εκδήλωση στην...

Ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού Βέροιας σας προσκαλεί σε...

2-3-4 Αυγούστου 2024 - 6η ΡοδακΟινογνωσία στον Κοπανό από την «Μίεζα»

2-3-4 Αυγούστου 2024 - 6η ΡοδακΟινογνωσία στον Κοπανό από...

Στους δρόμους του οίνου και το ροδάκινου της Ερατεινής...

27 ΙΟΥΛΙΟΥ  AΠΟ ΤΗΝ ΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑ: Συναυλία κλασικής μουσικής  στον αύλειο χώρο του Μουσείο των Αιγών με τη Συμφωνική  Νέων του Μακάο Κίνας

27 ΙΟΥΛΙΟΥ AΠΟ ΤΗΝ ΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑ: Συναυλία...

Η Περιφερειακή Ενότητα και η Εφορεία Αρχαιοτήτων...

Πρόσκληση σε Γλέντι Προφήτη Ηλία στο Ξηρολίβαδο Ημαθίας

Πρόσκληση σε Γλέντι Προφήτη Ηλία στο Ξηρολίβαδο...

Ενα ξακουστό γλέντι, γεμάτο με ζωντανή μουσική, χορό,...

To πρόγραμμα του Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ 18/7/24 – 24/7/24

To πρόγραμμα του Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ 18/7/24 – 24/7/24

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2 (ΜΕΤΑΓΛ)Προβολές στην αίθουσα...

Ο «Ποπολάρος» του Γρηγόρη Ξενόπουλου την Πέμπτη 18 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

Ο «Ποπολάρος» του Γρηγόρη Ξενόπουλου την Πέμπτη 18...

Η θεατρική παράσταση  «O Ποπολάρος» του Γρηγόρη ...

Σε εξειδικευμένο σεμινάριο για το fundraising στη Νέα Υόρκη, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Σε εξειδικευμένο σεμινάριο για το fundraising στη Νέα Υόρκη,...

Ένα ακόμη θετικό πρόσημο, διεθνώς, για τη Δημόσια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...