Προγραμματικές δηλώσεις του Ιωάννη Μ. Παπαγιάννη

Προγραμματικές δηλώσεις του Ιωάννη Μ. Παπαγιάννη

• Οι πολίτες νιώθουμε ότι δεν μας αξίζει  η σημερινή κατάσταση στον Δήμο Βέροιας. Μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλύτερα, να πετύχουμε πάρα πολλά, να φύγουμε από τη σημερινή μιζέρια, να λύσουμε τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που συσσώρευσαν με την ανεπάρκεια και τα σφάλματά τους οι μέχρι σήμερα διοικούντες.

 • Ο συνδυασμός «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» δεν δηλώνει απλά αλλά είναι ουσιαστικά υπερκομματικός, αδέσμευτος και ανεξάρτητος. Οι πολίτες παίρνουμε τις τύχες μας, το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας στα χέρια μας. Στέλνουμε μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουμε δυναμικά σε αδέσμευτη και υπερκομματική τοπική αυτοδιοίκηση, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου. Ο Δήμος Βέροιας, σε πόλη και χωριά, καταστρέφεται, πρέπει να αφυπνιστούμε όλοι προτού να είναι αργά. Θέτω υποψηφιότητα για πρώτη φορά, ουδέποτε  στο παρελθόν ήμουν υποψήφιος και δη υπό την «αιγίδα» κάποιου κόμματος. Αντίθετα άπαντες οι συνυποψήφιοι για το δημαρχιακό θώκο, είτε τώρα είτε στο παρελθόν, εκτέθηκαν στην κρίση των πολιτών με τη «σημαία» διαφόρων κομμάτων. Οι πολίτες γνωρίζουν την αλήθεια πολύ καλά και δεν καταναλώνουν «κουτόχορτο» από όψιμους «ανεξάρτητους» υποψήφιους, που εκλέχτηκαν ή και σήμερα επιλέχτηκαν, στα κρυφά, ως βαθύτατα κομματικοί.

•  Η ευθύνη είναι κοινή, ο βαθμός συνυπαιτιότητας όμως διαφέρει και βαρύνει καταρχήν και κυρίως τους φορείς της εδώ τοπικής αυτοδιοίκησης, ήτοι α. τον εκπρόσωπο της απερχόμενης διοίκησης και εκλεκτό, δημαρχεύοντα, εν απουσία της Δημάρχου, και νυν αντιδήμαρχο συνυποψήφιο και β. τον συνυποψήφιο δήμαρχο, νυν Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας. Αμφότεροι με τις πράξεις και παραλείψεις τους αποδείχτηκαν, δυστυχώς, πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και εκκωφαντικά ανεπαρκείς στην τρέχουσα συγκυρία και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

• Ανεργία, απασχόληση και ιδίως των νέων, μεθοδική ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης, σοβαρή προώθηση του αρχαιολογικού, θρησκευτικού και αθλητικού- ψυχαγωγικού τουρισμού, δημιουργία πολλών θέσεων στάθμευσης και πάρκινγκ στο πρανές της Εληάς και την Πλατ. Αγ. Αντωνίου, ρύθμιση του κυκλοφοριακού, ανακύκλωση και αξιοποίηση των σκουπιδιών σε μια πεντακάθαρη Βέροια, η δημιουργία νέων ταμιευτήρων ύδατος και η στάγδην άρδευση, η σύνδεση της Βέροιας με τον αγωγό φυσικού αερίου, η περισυλλογή των αδέσποτων και φύλαξή τους σε ευρωπαϊκού επιπέδου κυνοκομικό πάρκο, ανάδειξη και προβολή της ιστορικής σημασίας και μνημείων της Βέροιας, αναδιαμόρφωση Πλατ. Ωρολογίου και κατασκευή κλασσικού κτίσματος- Ρολογιού με αναπαράσταση δρώμενων από την αναχώρηση του Μ. Αλεξάνδρου στην Ανατολή και την έλευση του Απ. Παύλου στη Βέροια και πολλά άλλα αποτελούν άμεσες προτεραιότητές μας, για τη σχεδίαση και υλοποίηση των οποίων έχουμε αναφερθεί εκτενώς στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με άρθρα μας αλλά και σε ομιλίες και συνεντεύξεις μας, που βρίσκονται προς άμεση ενημέρωση αναρτημένες στο διαδίκτυο και στο πρόγραμμά μας.

 • Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά, τα οποία ήδη έχουμε προγραμματίσει, με γνώμονα το δικαίωμα όλων των πολιτών σε μια νέα Βέροια, μια Βέροια της ευημερίας, της ασφάλειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να αντιμετωπιστεί υπό άλλο, σύγχρονο και ευρωπαϊκό πρίσμα. Οι Δήμοι δεν πρέπει να είναι νεοσσοί που αναζητούν τροφή από την μητέρα- κεντρική κυβέρνηση. Πρέπει και μπορούμε να ανοίξουμε τα φτερά μας, να δημιουργήσουμε δικούς μας πόρους μέσα από τη χρηστή και διάφανη διαχείριση των εσόδων, να αξιοποιήσουνε στο έπακρο τη δημοτική περιουσία, να εντάξουμε στη λειτουργία και κάλυψη των αναγκών του Δήμου τη σύγχρονη τεχνολογία, να συνεργαστούμε με ιδιώτες και θεσμικούς φορείς για την ανάπτυξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών, να αναζητήσουμε ενισχύσεις από ευρωπαϊκούς πόρους, που είναι πολλοί αλλά, περιέργως, δεν απασχόλησαν την απερχόμενη δημοτική διοίκηση.

 • Οι διοικούντες σήμερα, σε Δήμο και Αντιπεριφέρεια, ό,τι είχαν να δώσουν στην κοινωνία το έχουν δώσει. Δυστυχώς, αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Οι πολίτες έχουν αντίληψη, αυτή τη φορά δεν θα υποκύψουν σε ψεύτικες υποσχέσεις, πολιτικές εξαπατήσεις, παράνομα και αθέμιτα ταξίματα κάθε λογής και εξαγορές συνειδήσεων. Οι πολίτες δεν θα ανεχτούμε τους επαγγελματίες της διασποράς ψευδών ειδήσεων και τα «παπαγαλάκια» τους, που βιοπορίζονται σε βάρος της κοινωνίας, χωρίς ουδέποτε να εργάστηκαν αληθινά, ως έμμισθοι κομματικοί και προσωπικοί προπαγανδιστές «ημετέρων». Οι διοικούντες, ενώ βρίσκονται στο τοπικό πολιτικό προσκήνιο, άμεσα ή έμμεσα, μέσω συγγενών, «δακτυλιδιών» και «κολλητών» επί δεκαετίες και ενώ μας έχουν καταστρέψει, επιμένουν να προβάλλονται ως «σωτήρες». Δεν γίνεται αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση να παριστάνουν ότι μπορούν να μας σώσουν, θα έπρεπε να ντρέπονται να ξαναζητήσουν την ψήφο των πολιτών. Αυτό δεν αντέχει στην κοινή λογική. Αν θέλουμε να πάμε μπροστά πρέπει να επιλέξουμε νέα πρόσωπα, άφθαρτα και ικανά, να δημιουργήσουμε μια «κοινωνία θεσμών», αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών, να στείλουμε στο σπίτι της την «κοινωνία των κολλητών» και τους εκφραστές της που ενώ ρήμαξαν τον τόπο ζούνε ζωή χαρισάμενη σε βάρος των πολιτών της Βέροιας. Να προτάξουμε το κοινό, δημόσιο συμφέρον των πολλών, έναντι της ευνοιοκρατίας των κολλητών,. Να ψηφίσουμε στις δημοτικές εκλογές τον υπερκομματικό, αδέσμευτο, ειλικρινή, ανιδιοτελή και δυναμικό συνδυασμό «Δικαίωμα για Νέα Βέροια».

Νέα ονόματα υποψηφίων

Η Άννα-Μαρία Γκούνα δήλωσε και επίσημα την πρόθεση της να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» του Ιωάννη Μεν. Παπαγιάνη. Η Άννα-Μαρία Γκούνα είναι νοσηλεύτρια και κατοικεί στη Βέροια.

Η Ιωάννα Πισσά δήλωσε και επίσημα την πρόθεση της να είναι υποψήφια τοπική σύμβουλος με το συνδυασμό «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» του Ιωάννη Μεν. Παπαγιάννη. Η Ιωάννα Πισσά είναι αγρότισσα και κατοικεί στην Πατρίδα.

Ο Νίκος Τσεκούρας δήλωσε και επίσημα την πρόθεση του να είναι υποψήφιος τοπικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» του υποψηφίου Δημάρχου Βεροίας Ιωάννη Μεν. Παπαγιάννη. Ο Νίκος Τσεκούρας είναι ελεύθερος επαγγελματίας και κατοικεί στη Βέροια.

 

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Ιωάννης Μεν. Παπαγιάννης, συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους και στελέχη του συνδυασμού «Δικαίωμα για Νέα Βέροια», επισκέφθηκε επίσημα τον οικείο στον ίδιο χώρο των γραφείων Βεροίας του Ερυθρού Σταυρού, όπου συναντήθηκε με στελέχη της κατά τόπο διοίκησής του. Ο Γιάννης Παπαγιάννης εξήρε το έργο του Ερυθρού Σταυρού και συνεχάρη τις αξιότιμες κυρίες της πόλης της Βέροιας, που ανιδιοτελώς, αφιλοκερδώς και αφιερώνοντας μεγάλο μέρος του προσωπικού τους χρόνου, προσφέρουν τόσο σημαντικές, φιλάνθρωπες και εθελοντικές υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκες.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωάννης Μ. Παπαγιάννης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Βέροιας πρέπει να σταθεί σοβαρός αρωγός, θεσμικά αλλά και οικονομικά, στις τόσο αξιέπαινες πρωτοβουλίες του Ερυθρού Σταυρού Βεροίας, ώστε να ενισχυθούν οι δυνατότητες στήριξης ασθενέστερων και εχόντων ανάγκη συνανθρώπων και συμπολιτών μας. Ο Γιάννης Παπαγιάννης δεσμεύτηκε να στηρίξει ουσιαστικά το έργο των κυριών του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, μην περιοριζόμενος σε ευχολόγια, αλλά σε έμπρακτες και ουσιαστικές ενέργειες από το θεσμό της Δημοτικής Αρχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής...

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου  οι εγγραφές στο Ωδείο   και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής   της Ιεράς Μητροπόλεως

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο...

Από το Ωδείο και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της...

Nέο Διοικητικό Συμβούλιο στο  Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας

Nέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Λύκειο των Ελληνίδων...

Nέο Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων...

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Βούλγαρης

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Βούλγαρης

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Σωτ. Βούλγαρης. Η...

Συμμετοχή Δημάρχου Νάουσας στην Επιτροπή Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ

Συμμετοχή Δημάρχου Νάουσας στην Επιτροπή Οργάνωσης...

Στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Οργάνωσης και...

Με 26 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου

Με 26 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας...

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, θα...

Ημαθία: Το... ξενύχτησαν και ήρθε λουκέτο με 10.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ!

Ημαθία: Το... ξενύχτησαν και ήρθε λουκέτο με 10.000 ευρώ...

ουκέτο σε καταστήματα και πρόστιμα επιβλήθηκαν και...

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για το νέο πρόγραμμα

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για το...

Συνεχίζοντας τις δράσεις του, το Επιμελητήριο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Σωτ. Βούλγαρης. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 12μ, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μακροχωρίου. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό στις 11.30πμ.

ουκέτο σε καταστήματα και πρόστιμα επιβλήθηκαν και χθες στο πλαίσιο των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.@@ads-307@@Ειδικότερα,  πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 40.669 έλεγχοι και...

Μετά από μία πρωτοφανή πανστρατιά, στην οποία συμπαρατάχθηκαν άνθρωποι της βεροιώτικης αγοράς-ελεύθεροι επαγγελματίες, εταιρείες και κοινωνικοί φορείς, επιτεύχθηκε η ανακατασκευή του ανελκυστήρα της...

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας τονίζει πως κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε περιοχές με επιβαρυμένο υγειονομικό φορτίο.@@ads-307@@Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα ιχνηλάτησης κρουσμάτων...