Μάιος στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Μάιος στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Τον Μάιο η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας γιορτάζει την Ημέρα της Μητέρας στις 11 Μαΐου, την Ημέρα της Οικογένειας στις 15 Μαΐου και την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη καλεί όλους στην παρέα και να πάρουν μέρος σε αναγνώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων, σε εργαστήρια εικαστικά και origami, σε κινηματογραφικές προβολές, σε μαθήματα σκράμπλ.

 

Το πρόγραμμα:

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τετάρτη 7 Μαΐου, 4.00-5.00 το απόγευμα

Χρόνια Πολλά Μανούλα! Τα συναισθήματά μας γίνονται δωράκι και με τις πιο γλυκές ευχές μας, το χαρίζουμε στις μαμάδες που γιορτάζουν!!! Εργαστήριο χειροτεχνίας.

Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. 

 

Τετάρτη 7 Μαΐου, 5.30-6.30 το απόγευμα

Σ΄ αγαπάω μαμά! Τα συναισθήματά μας γίνονται δωράκι και με τις πιο γλυκές ευχές μας, το χαρίζουμε στις μαμάδες που γιορτάζουν!!! Εργαστήριο χειροτεχνίας.

Για παιδιά 7-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.  

 

Δευτέρα 12  Μαΐου,  5.00-6.00 το απόγευμα

Οι μικροί Πικάσο! Ελάτε να γίνουμε μαζί μικροί ζωγράφοι με απλά υλικά και πολλή φαντασία. Δε χρειάζεται καμία εμπειρία και καμία προετοιμασία, ιδανικό για τελείως αρχάριους.

Για παιδιά 8-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη 13 Μαΐου 4.00-7.00 το απόγευμα, (μία συνάντηση)

Τι ξέρετε για το αγωνιστικό Σκράμπλ? Ο Όμιλος Σκράμπλ Βέροιας σας προσκαλεί να γνωρίσετε το Scrabble (Σκράμπλ) το διασημότερο παιχνίδι λέξεων στον κόσμο. Ξεκινήστε να παίζετε και σύντομα θα το μάθετε. Τα εργαστήρια εκμάθησης απευθύνονται σε παιδιά από 8 ετών και πάνω και ενήλικες. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.  

 

Τετάρτη 14 Μαΐου, 5.00-6.00 το απόγευμα

Origami η Τέχνη του χαρτιού

Ο Δημήτρης Δάλας, συγγραφέας του βιβλίου \"Origami: η τέχνη του χαρτιού\" μας μαθαίνει τα μυστικά της αρχαίας αυτής συναρπαστικής τεχνικής που ξεκίνησε από την Ιαπωνία και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

 

Σάββατο 17 Μαΐου, 10.00 το πρωί

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: Μία νύχτα στο μουσείο 1 (Διάρκεια 103\').

Η Αμερικανική Γωνιά της Βιβλιοθήκης μας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, παρουσιάζει την ταινία \"Μία νύχτα στο Μουσείο 1\". Η ταινία περιγράφει τις περιπέτειες του Λάρι (Μπεν Στίλερ) ο οποίος εργάζεται ως νυχτοφύλακας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης. Είσοδος Ελεύθερη. Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

 

Σάββατο 17 Μαΐου, 12.00 το μεσημέρι

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας σε συνεργασία με τις Εκδόσεις «Διάπλους» σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων \"Με αγάπη στην καρδιά γράφω γράμμα στη μαμά\" της  Μαριάννας Κατρά και της Ζένιας Μπαγιώκη και \"Το αστεράκι του μπαμπά μου είμαι εγω\" της Γεωργίας Λάττα. Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι με το γνωστό θεατρικό εμψυχωτή Γιάννη Θεοδώρου. Πολλές εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους! Είσοδος Ελεύθερη. Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

 

Σάββατο 24 Μαΐου, 10.00 το πρωί

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: Μία νύχτα στο μουσείο 2 (Διάρκεια 105\').

Η Αμερικανική Γωνιά της Βιβλιοθήκης μας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, παρουσιάζει την ταινία \"Μία νύχτα στο Μουσείο 2\". Η ταινία περιγράφει τις περιπέτειες του Λάρι (Μπεν Στίλερ) ο οποίος εργάζεται ως νυχτοφύλακας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης. Είσοδος Ελεύθερη. Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

 

Δευτέρα 26 Μαΐου, 4.00-5.00 το απόγευμα

Ζουζούνια! Μέσα από βιβλία της Βιβλιοθήκης γνωρίζουμε την ποικιλία των εντόμων και των ζουζουνιών, ανακαλύπτουμε τι χρώματα έχουν, τι θορύβους κάνουν, ποια θεωρούμε χρήσιμα και ποια ενοχλητικά. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη 27 Μαΐου, 5.30-7.00 το απόγευμα

Ουρανοί ή Αστερισμοί και Μυθολογία… Γνωρίζετε ότι σε  όλη την ουράνια σφαίρα βρίσκονται στο σύνολό τους 88 αστερισμοί; Γνωρίζετε ότι κάποιοι δεν δύουν ποτέ ενώ κάποιοι  ανατέλλουν και δύουν; Τι είναι ο Λέων, ο Υδροχόος, η Κασσιόπη, ο Ωρίων, ο Ηριδανός; Αυτά και άλλα πολλά θα μάθουμε στη συνάντησή μας με τον εικαστικό Παύλο Βασιλειάδη στο εργαστήρι καθώς επίσης θα επιλέξουμε να κατασκευάσουμε ή να ζωγραφίσουμε αστερισμούς που στο τέλος θα τους αναρτήσουμε στους χώρους της Βιβλιοθήκης. Για παιδιά 10-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

*Το εργαστήριο οργανώνεται  στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης του Παύλου Βασιλειάδη με τίτλο «ΟΥΡΑΝΟΙ, εντός-εκτός»  στη Γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ (Αγίου Αντωνίου 26), με διάρκεια από 6 έως 31 Μαΐου.

 

Τετάρτη 28 Μαΐου, 5.00-6.00 το απόγευμα

Οι μικροί Βαν Γκογκ! Ελάτε να γνωρίσουμε τον πασίγνωστο ζωγράφο και την τεχνική του και να κάνουμε το μικρό δικό μας πίνακα. Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Σάββατο 31 Μαΐου 11.00-13.00 το πρωί, (μία συνάντηση)

Τι ξέρετε για το αγωνιστικό Σκράμπλ? Ο Όμιλος Σκράμπλ Βέροιας σας προσκαλεί να γνωρίσετε το Scrabble (Σκράμπλ) το διασημότερο παιχνίδι λέξεων στον κόσμο. Ξεκινήστε να παίζετε και σύντομα θα το μάθετε. Τα εργαστήρια εκμάθησης απευθύνονται σε παιδιά από 8 ετών και πάνω και ενήλικες. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.  

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Δευτέρα 12 Μαΐου, 6.30-7.30 το απόγευμα

Ανακαλύψτε τον Πικάσο που κρύβεται μέσα σας! Ελάτε να γίνουμε μαζί μεγάλοι ζωγράφοι με απλά υλικά και πολλή φαντασία. Δε χρειάζεται καμία εμπειρία και καμία προετοιμασία, ιδανικό για τελείως αρχάριους. Για ενήλικες. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη 13 Μαΐου 4.00-7.00 το απόγευμα, (μία συνάντηση)

Τι ξέρετε για το αγωνιστικό Σκράμπλ? Ο Όμιλος Σκράμπλ Βέροιας σας προσκαλεί να γνωρίσετε το Scrabble (Σκράμπλ) το διασημότερο παιχνίδι λέξεων στον κόσμο. Ξεκινήστε να παίζετε και σύντομα θα το μάθετε. Τα εργαστήρια εκμάθησης απευθύνονται σε παιδιά από 8 ετών και πάνω και ενήλικες. Με προεγγραφή.

 

Τετάρτη 14 Μαΐου, 6.30-7.30 το απόγευμα

Origami η Τέχνη του χαρτιού

Ο Δημήτρης Δάλας, συγγραφέας του βιβλίου \"Origami: η τέχνη του χαρτιού\" μας μαθαίνει τα μυστικά της αρχαίας αυτής συναρπαστικής τεχνικής που ξεκίνησε από την Ιαπωνία και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Για ενήλικες. Με προεγγραφή. Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

 

Σάββατο 31 Μαΐου 11.00-13.00 το πρωί, (μία συνάντηση)

 

Τι ξέρετε για το αγωνιστικό Σκράμπλ? Ο Όμιλος Σκράμπλ Βέροιας σας προσκαλεί να γνωρίσετε το Scrabble (Σκράμπλ) το διασημότερο παιχνίδι λέξεων στον κόσμο. Ξεκινήστε να παίζετε και σύντομα θα το μάθετε. Τα εργαστήρια εκμάθησης απευθύνονται σε παιδιά από 8 ετών και πάνω και ενήλικες. Με προεγγραφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβάλλεται η σημερινή συναυλία της ΚΕΠΑ Βέροιας

Αναβάλλεται η σημερινή συναυλία της ΚΕΠΑ Βέροιας...

Λόγω των άσχημων  καιρικών φαινομένων  που βρίσκονται...

Στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών θα πραγματοποιηθεί το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας - Το πρόγραμμα

Στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών θα πραγματοποιηθεί το 6ο...

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας...

Μια βραδιά, μια πανσέληνος και δύο ωραίες εκδηλώσεις

Μια βραδιά, μια πανσέληνος και δύο ωραίες εκδηλώσεις

Δύο ιδιαίτερες και ατμοσφαιρικές εκδηλώσεις...

Η ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ *του Αναστάσιου Bασιάδη

Η ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟΥ *του Αναστάσιου...

 Με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων...

Ποιες ταινίες θα παίξουν στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ στη Βέροια

Ποιες ταινίες θα παίξουν στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ στη...

Πρόγραμμα Θερινό σινεμά ΣΤΑΡ  6-12/8/20Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ...

Απόψε στη Βέροια: «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει», στο θέατρο Άλσους

Απόψε στη Βέροια: «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει», στο...

Η επιτυχημένη παράσταση του χειμώνα «Προσοχή, ο φίλος...

Στα

Στα "Πριόνια" η 4η Πεζοπορία του Πολιτιστικού...

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στην 4η Πεζοπορία που...

Ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας στην

Ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας στην "ΠΟΛΥΘΕΑΣΗ" με πολυαθλητισμό...

  Στις δύσκολες εποχές με τον κορονοϊό , την κοινωνική...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βέροιας όπου επισημάνθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης σχετικά με την εμφάνιση του ιού COVID 19 στη Βέροια και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Βέροιας , η ΚΕΠΑ...

Με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής,  πατινάδες και χορούς θα γιορτάσει η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη«Ταυτότητά μας,  η Παράδοση»Στην Πλατεία Καρατάσου στις 19:00Ένα παραδοσιακό γλέντι με πατινάδες, χορούς και...

Το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πιστό στο ραντεβού του συμμετέχει και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις των καταστημάτων της πόλης."Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από το...

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας επί τη...