Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Στον ΄Άθλο Τζουμέρκων΄ έτρεξε ο Γιώργος Καισαρίδης

Με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και μέσα σε βροχή και καταιγίδα έγινε την Κυριακή 4 Μαΐου στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων ο αγώνας ορεινού τρεξίματος με το όνομα «ΑΘΛΟΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ». 

Η διαδρομή ήταν ορεινός αγώνας 28 χιλιομέτρων και 1800μ. υψομετρικής διαφοράς, υψηλής τεχνικής δυσκολίας. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από το χωριό Άγναντα. 

Ήταν για έμπειρους  δρομείς του ορεινού τρεξίματος. Δεν ήταν απλά ένας αγώνας, ήταν μια περιπέτεια σε καθαρά βουνίσια διαδρομή, η οποία τα είχε όλα.

Κινούνταν 90% σε μονοπάτια, περνούσε γλιστερά περάσματα, χείμαρρους, καταρράκτες, ρέματα , φαράγγια ,χιονούρες και κάποιες φορές κινούταν εκτός μονοπατιών σε σημεία που η κλίση του εδάφους ανάγκαζε τους δρομείς να κινούνται με τα τέσσερα!

Φέτος η διαδρομή ήταν ιδιαίτερα ολισθηρή αφού η συνεχόμενη βροχόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα τα ποτάμια να είναι φουσκωμένα από νερό αλλά και τα μονοπάτια να έχουν γεμίσει λάσπη ή να έχουν μεταμορφωθεί σε ρυάκια. 

Από τη Νάουσα έτρεξε και τερμάτισε ο Γιώργος Καισαρίδης ο οποίος κάλυψε τη διαδρομή σε 3 ώρες και 54 λεπτά, τερμάτισε 38ος στη γενική κατηγορία από 52 άτομα που τερμάτισαν έγκαιρα εντός χρονικών ορίων.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Συμμετοχή Ντίσιου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρα Στίβου Νέων 2026 Στόχος η επίδοση που θα τον κρατήσει ψηλά στην Παγκόσμια Κατάταξη

Στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών θα διεξαχθεί ξανά το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρα Στίβου για τους νέους U17 και U20, μετά

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]