Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025 το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης , στους σπουδαστές του Γ’ εξαμήνου της ειδικότητας Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας, της Πειραματικής ΣΑΕΚ ΒΕΡΟΙΑΣ με στόχο την ενίσχυση της γνώσης και της κατανόησης γύρω από τα ζητήματα έμφυλης βίας και ισότητας των φύλων.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, τα στελέχη του Κέντρου, Νέστορα Χριστίνα και Τολιοπούλου Σοφία, παρουσίασαν και συζήτησαν με τους καταρτιζόμενους τα έμφυλα στερεότυπα, τον τρόπο με τον οποίο αυτά διαμορφώνονται και αναπαράγονται, καθώς και τις σοβαρές επιπτώσεις τους στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πώς τα έμφυλα στερεότυπα αποτελούν έδαφος για την εκδήλωση της έμφυλης βίας, αλλά και στη σημασία της πρόληψης, της ενημέρωσης και της έγκαιρης αναζήτησης βοήθειας.
Παρουσιάστηκαν ακόμα οι εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρει το Συμβουλευτικό Κέντρο — ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική συμβουλευτική, νομική πληροφόρηση και εργασιακή συμβουλευτική — οι οποίες παρέχονται δωρεάν και με απόλυτη εμπιστευτικότητα σε γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί βία.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο ευχαριστεί θερμά την κα Αγγελή Παρασκευή, Κλινική Ψυχολόγο κι Εκπαιδεύτρια στη Σχολή για την πρόσκληση και τη συνεργασία. Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των καταρτιζομένων αποδεικνύουν πως η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα ισότητας και πρόληψης της βίας αποτελούν σημαντικό πυλώνα για μια κοινωνία με σεβασμό.





