Πανταχού παρούσα συνεχίζει το ευαίσθητο έργο της η ΄Πρόσβαση΄

Πανταχού παρούσα συνεχίζει το ευαίσθητο έργο της η ΄Πρόσβαση΄

Πλούσιος ήταν και το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου ο απολογισμός Δράσεων του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας Πρόσβαση.

 

Απρίλιος  - Ιούνιος  2014

1. Δράσεις στη Σχολική Κοινότητα

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

- Βιωματικά εργαστήρια  με μαθητές  του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου,  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας,  του 5ου Νηπιαγωγείου Βέροιας  με θέματα «Ομαδικότητα και συνεργασία», «Επιθετικότητα», «Αλκοόλ – τσιγάρο», «Δέσιμο ομάδας»,  «Συναισθήματα», «Διαφορετικότητα – ρατσισμός», «Ο κανόνας του εσώρουχου» (Απρίλιος - Ιούνιος 2014).

- Ολοκλήρωση των βιωματικών εργαστηρίων  με μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, με θέματα που αφορούν την ψυχοκοινωνική υγεία των μαθητών (1 συνάντηση, Ιούνιος 2014).

- Ομιλία – ενημερωτική συνάντηση με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μελίκης με θέμα «Σερφάρω με ασφάλεια στο Διαδίκτυο» (Μάϊος 2014).

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

- «Βιωματική εκπαίδευση και εμψύχωση στο σχολείο: Από την τάξη στην ομάδα», διήμερο σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης εκπαιδευτικών ( Απρίλιος  2014).

- Συναντήσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού με ομάδα μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου ( Απρίλιος - Μάϊος  2014).

- Βιωματικά εργαστήρια με μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάουσας, του 2ου Λυκείου Βέροιας, του Γυμνασίου Πλατέος, του 2ου Γυμνάσιου Νάουσας με θέματα, «Επιθετικότητα-Σχολικός εκφοβισμός», «Διαφυλικές σχέσεις», «Συνεργασία και ομαδικότητα», «Δέσιμο ομάδας - η τάξη ως ομάδα», «Αυτοεκτίμηση», «Διαχείριση άγχους», «Κατανόηση των επιρροών, αντίσταση στην πίεση των συνομηλίκων»  (Απρίλιος-Ιούνιος 2014).

 

2. Δράσεις για γονείς

- Ομάδα Γονέων (6-8 εβδομαδιαίων συναντήσεων) 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας

(Απρίλιος - Ιούνιος  2014).

- Ομιλίες – ενημερωτικές συναντήσεις σε γονείς του Δημοτικού Σχολείου Λιανοβεργίου, του Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών Καλογραία στην Νάουσα, του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Μαθητεία» στην Αλεξάνδρεια, του 2ου Νηπιαγωγείου Βέροιας, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου, του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, του 8ου Νηπιαγωγείου Νάουσας με θέματα «Η σχολική μελέτη και ο ρόλος του γονέα», « Ο ρόλος του γονιού στον επαγγελματικό προσανατολισμό», «Η προβληματική χρήση του διαδικτύου και θέματα ασφάλειας», «Σχολικός εκφοβισμός. Αίτια, συνέπειες, προτάσεις», «Μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό»  (Μάϊος – Ιούνιος 2014).

 

3. Δράσεις στην ευρύτερη κοινότητα

- Βιωματικά εργαστήρια με μαθητές μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αράπιτσα  Νάουσας με θέμα «Διαφορετικότητα – Ρατσισμός» (Μάϊος 2014).

- Ομιλίες - ενημερωτικές συναντήσεις σε στρατευμένους στην Ι. Μεραρχία Πεζικού «Σμύρνη» με θέματα «Εξαρτήσεις», «Προβληματική χρήση του διαδικτύου και κανόνες ασφαλούς πλοήγησης» (Μάϊος –Ιούνιος 2014).

- Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού με θέμα «Μέσα από τις αντιθέσεις έρχεται η αρμονία», σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας  (Ιούνιος 2014).

 

 

Ανταπόκριση σε πλήθος αιτημάτων για ατομική συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Οδηγίες προσέλευσης και χρήσης καρτών ελεύθερης εισόδου, στις συναυλίες του Φεστιβάλ Δασών

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Οδηγίες προσέλευσης και χρήσης...

Φεστιβάλ Δασών ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας  Οδηγίες για τη ...

Η ταινία

Η ταινία " Μαύρη Χήρα" στο θερινό Δημοτικό Θέατρο...

Συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη 4 Αυγούστου οι προβολές...

Η καλοκαιρινή γιορτή ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Μ.Α.μ.Α

Η καλοκαιρινή γιορτή ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Μ.Α.μ.Α

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021  στην αυλή του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ...

Πρώτο Erasmus+ πρόγραμμα για την Κυριώτισσα Ουτοπία - Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια! “No time to Waste!”

Πρώτο Erasmus+ πρόγραμμα για την Κυριώτισσα Ουτοπία -...

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, η ομάδα...

Η μουσική παράσταση

Η μουσική παράσταση "AMERIKA" του Δημήτρη Μυστακίδη...

 Ο πολιτισμός πολυ-ταξιδεύει. Άλλοτε με τραίνα κι ...

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Παντελεήμονας στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βέροιας

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου...

Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου το απόγευμα τελέστηκε στον υπό...

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΩΝ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΙΜΠΙΛΙ (Εικόνες)

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΩΝ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΙΜΠΙΛΙ (Εικόνες)

Παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω των επιδημικών...

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου στη Βέροια

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου στη Βέροια

Το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου εορτάστηκε στην Ιερά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βέροιας όπου επισημάνθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης σχετικά με την εμφάνιση του ιού COVID 19 στη Βέροια και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Βέροιας , η ΚΕΠΑ...

Με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής,  πατινάδες και χορούς θα γιορτάσει η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη«Ταυτότητά μας,  η Παράδοση»Στην Πλατεία Καρατάσου στις 19:00Ένα παραδοσιακό γλέντι με πατινάδες, χορούς και...

Το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πιστό στο ραντεβού του συμμετέχει και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις των καταστημάτων της πόλης."Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από το...

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας επί τη...