Μετράμε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μας. Της Μαρίας Τορορή

Μετράμε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μας. Της Μαρίας Τορορή

Πρώτη μέρα Φθινοπώρου, πρώτη μέρα στα νέα μας καθήκοντα, μια νέα ελπιδοφόρα αρχή για την πόλη, ξεκινάμε τώρα! Ούτε χθες ούτε αύριο! Τώρα! Ας μετρήσουμε, λοιπόν, τις δυνάμεις μας και τις αδυναμίες μας!

Οι δυνάμεις μας:

1. Έχουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, το 60,18 % των πολιτών , πέρα από κομματικές γραμμές μας εμπιστεύθηκαν ότι μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο.

2. Είμαστε νέοι στην πολιτική, σχεδόν αθώοι, άφθαρτοι ανεπίληπτοι και ακέραιοι, όλοι μας! ακόμη και αυτοί  που έχουν εκλεγεί στο παρελθόν. Αυτό είναι μια προίκα που θα πρέπει να κρατήσουμε γερά φυλαγμένη, έξω από τις κάθε είδους πιέσεις που θα μας ασκεί το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον και ας φαίνεται απλό ή αθώο το «χατιράκι» που κάθε φορά θα μας  ζητούν.

3. Είμαστε μια ομάδα, στην οποία ο Δήμαρχος ηγείται ως αρχηγός και όχι ως μονάρχης που θα διοικήσει με την αυλή του. Δεν υπάρχουν πρίγκιπες και δελφίνοι και όσοι γοητεύονται από τέτοιους ρόλους είναι ή πολιτικά νήπια ή βρέθηκαν σε λάθος τόπο.

4. Είμαστε οι εφεδρείες της Νάουσας, οι δυνάμεις που κρατήθηκαν εκτός μάχης και τώρα έρχεται η σειρά τους. Δεν έχουμε την επιλογή της αποτυχίας, η πόλη δεν αντέχει άλλο χαμένο χρόνο.

4. Κοινή μας αναφορά ο πολιτισμός ο πολιτισμός όχι μονάχα ως πνευματική καλλιέργεια, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα γράμματα, τις τέχνες και την ιστορία αλλά ο πολιτισμός που σημαίνει μια πόλη καθαρή, με βέλτιστη αισθητική, με σεβασμό στον συνάνθρωπο (παιδιά, ηλικιωμένους, ανθρώπους με ειδικές ανάγκες κ.λπ.) αλλά και στα ζώα, με μια δημοτική αρχή που εφαρμόζει τις αρχές της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας και της δημοκρατίας.

 

Οι αδυναμίες μας:

1. Η δημοκρατία απαιτεί τη συμμετοχή, αυτό συνεπάγεται ότι ο καθένας από την ομάδα μπορεί να αξιοποιηθεί με βάση τις ικανότητες του και τις γνώσεις του  προκειμένου να είμαστε αποτελεσματικοί. Η ομάδα μας είναι χρήσιμο να δουλέψει οργανωμένα και συλλογικά στο παρόν και στο μέλλον, με τη δημιουργία υποομάδων ανά τομέα.

2. Σχεδόν όλοι μας δεν έχουμε ασκήσει διοίκηση και τώρα καλούμαστε να την ασκήσουμε. Ως  διοικητές δεν είναι απαραίτητο να είμαστε τεχνοκράτες, χρειάζεται όμως για να διοικήσουμε να επιμένουμε στη γνώση, να έχουμε τους κατάλληλους συμβούλους και συνεργάτες  που θα μας επιμορφώνουν ανάλογα  και κατάλληλα κάθε φορά. Το ίδιο ισχύει και για τον Δήμαρχο ο οποίος χρειάζεται δίπλα του αυτούς τους συμβούλους που τόσο με την τεχνογνωσία τους  όσο και με την κρίση τους θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην άριστη συνεργασία, στην επιμόρφωση-ενημέρωση του αλλά και στην όσο το δυνατό καλύτερη οργάνωση του γραφείου του.

Έχοντας όμως αντίληψη του ποιοι είμαστε, σε αυτές τις δυνάμεις θα στηριχθούμε  και αυτές τις αδυναμίες θα διορθώσουμε με προσεκτική κ συστηματική δουλειά.

Ξεκινάμε τώρα! Ούτε εχθές! Ούτε αύριο! Τώρα!

 

Μαρία Τορορή

 

Δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος Νάουσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...