Έτοιμη για το πρώτo κουδούνι της Πέμπτης η Α/θμια Εκπαίδευση Ημαθίας

Έτοιμη για το πρώτo κουδούνι της Πέμπτης η Α/θμια Εκπαίδευση Ημαθίας

Το προσωπικό που ήρθε στην Ημαθία με απόσπαση ή μετάθεση τακτοποιήθηκε και σε ένα μεγάλο βαθμό τα Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Νομού, είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά.

Την ερχόμενη Πέμπτη, μετά τον αγιασμό θα μπουν τα παιδιά στις τάξεις τους και θα πάρουν τα βιβλία τους, θα γίνει ενημέρωση από τους δασκάλους για το πρόγραμμα των πρώτων ημερών, θα γνωρίσουν και τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων ώστε την Παρασκευή να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα.

Όσον αφορά τα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών, όπως είπε ο προϊστάμενος της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος στο Ράδιο Τύπος Fm 99.7, αυτά κάθε χρόνο είναι αναπόφευκτα αφού συνήθως κάθε χρόνο ένας αριθμός εκπαιδευτικών κάνει χρήση αδειών εγκυμοσύνης, αναρρωτικών, ανατροφής κ.λπ. Τα κενά αυτά όμως καλύπτονται άμεσα ενώ η εικόνα στα σχολεία του νομού όσον αφορά αυτό το θέμα, είναι πάρα πολύ καλύτερη από πέρυσι με τα κενά να είναι πολύ λίγα. Μάλιστα ο κ. Διαμαντόπουλος διαβεβαίωσε ότι την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, δεν θα υπάρχει τάξη χωρίς δάσκαλο και τμήμα νηπιαγωγείου χωρίς νηπιαγωγό. Τα λίγα κενά αφορούν σε συμπλήρωση ωραρίου σε Δημοτικά, ενώ στα νηπιαγωγεία αφορούν κυρίως λειτουργία ολοήμερων Τμημάτων αλλά με πολύ μικρό αριθμό μαθητών καθώς και κάποια κενά σε ειδικότητες (αγγλικών, γυμναστές, πληροφορικής). Για την κάλυψη αυτών η Α/θμια βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με την Β/θμια και εντός της εβδομάδας θα καλυφθούν με το περίσσεμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

 

Μετακινήσεις μαθητών

Χθες το πρωί ο κ. Διαμαντόπουλος είχε μια συνάντηση με τον νέο αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη με τον οποίο συζήτησαν το πρόβλημα που ενσκήπτει κάθε χρόνο με την μετακίνηση των μαθητών. Όπως μας είπε ο κ. Διαμαντόπουλος είναι ένα θέμα που ταλανίζει κάθε χρόνο γονείς και μαθητές, όμως, όπως τον ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης, έχει ολοκληρωθεί ο πρόχειρος διαγωνισμός, έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια και αναμένεται η έγκρισή του. Εντός των ημερών ολοκληρώνεται και ο κανονικός διαγωνισμός ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να δοθεί παράταση στις περσινές συμβάσεις μετά από αίτημα του κ. Τζιτζικώστα προς τον Υπουργό. Οι δε μεταφορείς από την πλευρά τους έχουν δεσμευτεί στον αντιπεριφερειάρχη ότι την Πέμπτη ξεκινούν κανονικά, μέχρι να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία.

Ο κ. Διαμαντόπουλος εκτίμησε επίσης ότι σύντομα θα μεταφερθούν στα νέα τους σχολεία και οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας και του σχολείου Ριζωμάτων, τα οποία ακόμα δεν ολοκληρώθηκαν και δεν μπορούν να παραληφθούν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

 

Μεταφορά και ενοποιήσεις σχολείων

Σ’ ένα χρόνο προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το Γυμνάσιο-Λύκειο στα Γιοτζαλίκια. Πράγμα που σημαίνει ότι αδειάζει το σχολικό συγκρότημα του 1ου Φιλίππειου Γυμνασίου Βέροιας. Εκεί, σύμφωνα με τον προϊστάμενο, αναμένεται να μεταφερθεί το 16ο Δημοτικό Σχολείου που βρίσκεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο ενώ θα γίνει και μια ανακατανομή μαθητικού πληθυσμού με μαθητές και από το 5ο Σχολείο το οποίο ασφυκτιά και από το 9ο, 13ο, 14ο και 10ο, ώστε το νέο σχολείο που θα εγκατασταθεί στο Φιλίππειο, να είναι ένα 12θέσιο σχολείο και να απορροφήσει πάρα πολλούς μαθητές.

Επίσης φέτος ενοποιήθηκαν οι Διευθύνσεις του 7ου και 11ου Σχολείου Βέροιας και για του χρόνου προβλέπεται η συγχώνευση του 6ου-13ου και του 3ου-14ου με μια Διεύθυνση, το κάθε σχολικό συγκρότημα. Έτσι, αυτά τα σχολεία γίνονται 12θέσια και μπορούν να ενταχθούν στα νέα προγράμματα.

Πρώτο κουδούνι λοιπόν την Πέμπτη και σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Διαμαντόπουλου η νέα χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει καλύτερα από τις προηγούμενες.

Σοφία Γκαγκούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέος αριθμός τηλεφώνου του Κέντρου Αναφοράς Περιστατικού της Πρωτοβουλίας για το Παιδί

Νέος αριθμός τηλεφώνου του Κέντρου Αναφοράς...

Το νέο τηλέφωνο που ισχύει πλέον είναι το 23310-23700.Στο...

Κατάληψη στο Μουσικό Σχόλειο Βέροιας - Φωτό

Κατάληψη στο Μουσικό Σχόλειο Βέροιας - Φωτό

Στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης σημαντικών...

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 19/11

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν   οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το   Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το Χιονοδρομικό...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το νέο τηλέφωνο που ισχύει πλέον είναι το 23310-23700.Στο τηλέφωνο αυτό μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε πολίτης θέλει να αναφέρει περιστατικό παραμέλησης ή κακοποίησης ανηλίκου, υπό συνθήκες εχεμύθειας και...

Στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης σημαντικών ζητημάτων, το Μουσικό Σχολείο Βέροιας πραγματοποίησε την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου κατάληψη στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Βαρβάρα. Τα αιτήματα των μαθητών...

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» Ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΙΠΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΕΡΘΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ - «ΜΠΑΧΑΛΟ» ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ- ΤΙ ΛΕΝΕ Ο...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Ημαθίας.Πιο συγκεκριμένα, τα συνεργεία επιχειρούν σε τμήματα...