Έτοιμη για το πρώτo κουδούνι της Πέμπτης η Α/θμια Εκπαίδευση Ημαθίας

Έτοιμη για το πρώτo κουδούνι της Πέμπτης η Α/θμια Εκπαίδευση Ημαθίας

Το προσωπικό που ήρθε στην Ημαθία με απόσπαση ή μετάθεση τακτοποιήθηκε και σε ένα μεγάλο βαθμό τα Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Νομού, είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά.

Την ερχόμενη Πέμπτη, μετά τον αγιασμό θα μπουν τα παιδιά στις τάξεις τους και θα πάρουν τα βιβλία τους, θα γίνει ενημέρωση από τους δασκάλους για το πρόγραμμα των πρώτων ημερών, θα γνωρίσουν και τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων ώστε την Παρασκευή να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα.

Όσον αφορά τα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών, όπως είπε ο προϊστάμενος της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος στο Ράδιο Τύπος Fm 99.7, αυτά κάθε χρόνο είναι αναπόφευκτα αφού συνήθως κάθε χρόνο ένας αριθμός εκπαιδευτικών κάνει χρήση αδειών εγκυμοσύνης, αναρρωτικών, ανατροφής κ.λπ. Τα κενά αυτά όμως καλύπτονται άμεσα ενώ η εικόνα στα σχολεία του νομού όσον αφορά αυτό το θέμα, είναι πάρα πολύ καλύτερη από πέρυσι με τα κενά να είναι πολύ λίγα. Μάλιστα ο κ. Διαμαντόπουλος διαβεβαίωσε ότι την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, δεν θα υπάρχει τάξη χωρίς δάσκαλο και τμήμα νηπιαγωγείου χωρίς νηπιαγωγό. Τα λίγα κενά αφορούν σε συμπλήρωση ωραρίου σε Δημοτικά, ενώ στα νηπιαγωγεία αφορούν κυρίως λειτουργία ολοήμερων Τμημάτων αλλά με πολύ μικρό αριθμό μαθητών καθώς και κάποια κενά σε ειδικότητες (αγγλικών, γυμναστές, πληροφορικής). Για την κάλυψη αυτών η Α/θμια βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με την Β/θμια και εντός της εβδομάδας θα καλυφθούν με το περίσσεμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

 

Μετακινήσεις μαθητών

Χθες το πρωί ο κ. Διαμαντόπουλος είχε μια συνάντηση με τον νέο αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη με τον οποίο συζήτησαν το πρόβλημα που ενσκήπτει κάθε χρόνο με την μετακίνηση των μαθητών. Όπως μας είπε ο κ. Διαμαντόπουλος είναι ένα θέμα που ταλανίζει κάθε χρόνο γονείς και μαθητές, όμως, όπως τον ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης, έχει ολοκληρωθεί ο πρόχειρος διαγωνισμός, έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια και αναμένεται η έγκρισή του. Εντός των ημερών ολοκληρώνεται και ο κανονικός διαγωνισμός ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να δοθεί παράταση στις περσινές συμβάσεις μετά από αίτημα του κ. Τζιτζικώστα προς τον Υπουργό. Οι δε μεταφορείς από την πλευρά τους έχουν δεσμευτεί στον αντιπεριφερειάρχη ότι την Πέμπτη ξεκινούν κανονικά, μέχρι να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία.

Ο κ. Διαμαντόπουλος εκτίμησε επίσης ότι σύντομα θα μεταφερθούν στα νέα τους σχολεία και οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας και του σχολείου Ριζωμάτων, τα οποία ακόμα δεν ολοκληρώθηκαν και δεν μπορούν να παραληφθούν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

 

Μεταφορά και ενοποιήσεις σχολείων

Σ’ ένα χρόνο προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το Γυμνάσιο-Λύκειο στα Γιοτζαλίκια. Πράγμα που σημαίνει ότι αδειάζει το σχολικό συγκρότημα του 1ου Φιλίππειου Γυμνασίου Βέροιας. Εκεί, σύμφωνα με τον προϊστάμενο, αναμένεται να μεταφερθεί το 16ο Δημοτικό Σχολείου που βρίσκεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο ενώ θα γίνει και μια ανακατανομή μαθητικού πληθυσμού με μαθητές και από το 5ο Σχολείο το οποίο ασφυκτιά και από το 9ο, 13ο, 14ο και 10ο, ώστε το νέο σχολείο που θα εγκατασταθεί στο Φιλίππειο, να είναι ένα 12θέσιο σχολείο και να απορροφήσει πάρα πολλούς μαθητές.

Επίσης φέτος ενοποιήθηκαν οι Διευθύνσεις του 7ου και 11ου Σχολείου Βέροιας και για του χρόνου προβλέπεται η συγχώνευση του 6ου-13ου και του 3ου-14ου με μια Διεύθυνση, το κάθε σχολικό συγκρότημα. Έτσι, αυτά τα σχολεία γίνονται 12θέσια και μπορούν να ενταχθούν στα νέα προγράμματα.

Πρώτο κουδούνι λοιπόν την Πέμπτη και σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Διαμαντόπουλου η νέα χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει καλύτερα από τις προηγούμενες.

Σοφία Γκαγκούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης...

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το Κέντρο Υγείας Βέροιας

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018...

Ο ποδηλάτης   Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη...

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είχε την χαρά και την τιμή...

Έτοιμες προς   παραλαβή οι νέες   ταυτότητες των εφέδρων αξιωματικών Ημαθίας

Έτοιμες προς παραλαβή οι νέες ταυτότητες των...

Παρακαλούνται οι έφεδροι αξιωματικοί που υπέβαλλαν...

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας,...

Από τον Ελληνοαυστρολό Άγγελο Γιαννάκαρο, ιδρυτή της...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου*Αν τα φαινόμενα ανομίας στα...

Εργασίες βελτίωσης   και αναβάθμισης   των σχολικών   μονάδων στη Νάουσα

Εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης των σχολικών ...

Συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης και αισθητικής...

Δικτύωση κοινωνικών φορέων - Το Κέντρο Συμβουλευτικής  του Δήμου Βέροιας συναντήθηκε  με φορείς της Αλεξάνδρειας

Δικτύωση κοινωνικών φορέων - Το Κέντρο Συμβουλευτικής ...

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου ΙΙ από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Κε.Δι.Βι.Μ.2 με Αριθμό Αδείας 2000440 ξεκινάει...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 πμ - 13:00μμ επί της οδού Μοράβα 2, θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία για τους υπαλλήλους του και το κοινό της περιοχής μας  που επιθυμεί να...

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είχε την χαρά και την τιμή να υποδεχτεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, τον ποδηλάτη Βασίλη Καρυοφιλλίδη, ο οποίος ξεκίνησε ένα μεγάλο στοίχημα ποδηλατώντας από την Αθήνα προς τον...

Παρακαλούνται οι έφεδροι αξιωματικοί που υπέβαλλαν στη δικαιολογητικά έκδοσης νέας ταυτότητας όπως προσέλθουν στα γραφεία για την παραλαβή αυτής. Ημέρες : Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10.00 π.μ. έως 13.00 ....