Έτοιμη για το πρώτo κουδούνι της Πέμπτης η Α/θμια Εκπαίδευση Ημαθίας

Έτοιμη για το πρώτo κουδούνι της Πέμπτης η Α/θμια Εκπαίδευση Ημαθίας

Το προσωπικό που ήρθε στην Ημαθία με απόσπαση ή μετάθεση τακτοποιήθηκε και σε ένα μεγάλο βαθμό τα Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Νομού, είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά.

Την ερχόμενη Πέμπτη, μετά τον αγιασμό θα μπουν τα παιδιά στις τάξεις τους και θα πάρουν τα βιβλία τους, θα γίνει ενημέρωση από τους δασκάλους για το πρόγραμμα των πρώτων ημερών, θα γνωρίσουν και τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων ώστε την Παρασκευή να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα.

Όσον αφορά τα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών, όπως είπε ο προϊστάμενος της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος στο Ράδιο Τύπος Fm 99.7, αυτά κάθε χρόνο είναι αναπόφευκτα αφού συνήθως κάθε χρόνο ένας αριθμός εκπαιδευτικών κάνει χρήση αδειών εγκυμοσύνης, αναρρωτικών, ανατροφής κ.λπ. Τα κενά αυτά όμως καλύπτονται άμεσα ενώ η εικόνα στα σχολεία του νομού όσον αφορά αυτό το θέμα, είναι πάρα πολύ καλύτερη από πέρυσι με τα κενά να είναι πολύ λίγα. Μάλιστα ο κ. Διαμαντόπουλος διαβεβαίωσε ότι την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, δεν θα υπάρχει τάξη χωρίς δάσκαλο και τμήμα νηπιαγωγείου χωρίς νηπιαγωγό. Τα λίγα κενά αφορούν σε συμπλήρωση ωραρίου σε Δημοτικά, ενώ στα νηπιαγωγεία αφορούν κυρίως λειτουργία ολοήμερων Τμημάτων αλλά με πολύ μικρό αριθμό μαθητών καθώς και κάποια κενά σε ειδικότητες (αγγλικών, γυμναστές, πληροφορικής). Για την κάλυψη αυτών η Α/θμια βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με την Β/θμια και εντός της εβδομάδας θα καλυφθούν με το περίσσεμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

 

Μετακινήσεις μαθητών

Χθες το πρωί ο κ. Διαμαντόπουλος είχε μια συνάντηση με τον νέο αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη με τον οποίο συζήτησαν το πρόβλημα που ενσκήπτει κάθε χρόνο με την μετακίνηση των μαθητών. Όπως μας είπε ο κ. Διαμαντόπουλος είναι ένα θέμα που ταλανίζει κάθε χρόνο γονείς και μαθητές, όμως, όπως τον ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης, έχει ολοκληρωθεί ο πρόχειρος διαγωνισμός, έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια και αναμένεται η έγκρισή του. Εντός των ημερών ολοκληρώνεται και ο κανονικός διαγωνισμός ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να δοθεί παράταση στις περσινές συμβάσεις μετά από αίτημα του κ. Τζιτζικώστα προς τον Υπουργό. Οι δε μεταφορείς από την πλευρά τους έχουν δεσμευτεί στον αντιπεριφερειάρχη ότι την Πέμπτη ξεκινούν κανονικά, μέχρι να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία.

Ο κ. Διαμαντόπουλος εκτίμησε επίσης ότι σύντομα θα μεταφερθούν στα νέα τους σχολεία και οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας και του σχολείου Ριζωμάτων, τα οποία ακόμα δεν ολοκληρώθηκαν και δεν μπορούν να παραληφθούν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

 

Μεταφορά και ενοποιήσεις σχολείων

Σ’ ένα χρόνο προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το Γυμνάσιο-Λύκειο στα Γιοτζαλίκια. Πράγμα που σημαίνει ότι αδειάζει το σχολικό συγκρότημα του 1ου Φιλίππειου Γυμνασίου Βέροιας. Εκεί, σύμφωνα με τον προϊστάμενο, αναμένεται να μεταφερθεί το 16ο Δημοτικό Σχολείου που βρίσκεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο ενώ θα γίνει και μια ανακατανομή μαθητικού πληθυσμού με μαθητές και από το 5ο Σχολείο το οποίο ασφυκτιά και από το 9ο, 13ο, 14ο και 10ο, ώστε το νέο σχολείο που θα εγκατασταθεί στο Φιλίππειο, να είναι ένα 12θέσιο σχολείο και να απορροφήσει πάρα πολλούς μαθητές.

Επίσης φέτος ενοποιήθηκαν οι Διευθύνσεις του 7ου και 11ου Σχολείου Βέροιας και για του χρόνου προβλέπεται η συγχώνευση του 6ου-13ου και του 3ου-14ου με μια Διεύθυνση, το κάθε σχολικό συγκρότημα. Έτσι, αυτά τα σχολεία γίνονται 12θέσια και μπορούν να ενταχθούν στα νέα προγράμματα.

Πρώτο κουδούνι λοιπόν την Πέμπτη και σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Διαμαντόπουλου η νέα χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει καλύτερα από τις προηγούμενες.

Σοφία Γκαγκούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφιέρωμα της εκπομπής «Έκτη Αίσθηση» στον Βεροιώτη Χαράλαμπο Δαμιανίδη

Αφιέρωμα της εκπομπής «Έκτη Αίσθηση» στον Βεροιώτη...

Η εκπομπή «Έκτη Αίσθηση» είναι η μοναδική εκπομπή στην...

 Τα προβλήματα των  Ιατρείων τέθηκαν από τους Προέδρους  των τοπικών κοινοτήτων στη συνεδρίαση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας  Ημαθίας

Τα προβλήματα των Ιατρείων τέθηκαν από τους...

Στις  20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12:00 μ. στο Δημαρχείο...

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα για το τμήμα κοσμήματος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα για το τμήμα...

Οι μαθήτριες των τμημάτων αργυροχοΐας και εικαστικού ...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν στη...

Εντοπίσθηκαν περισσότερα από 390 γραμμάρια κοκαΐνη ...

Δεύτερη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος   Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Trans European Water Sustainability»

Δεύτερη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του...

Η δεύτερη βραχυπρόθεσμη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο...

Κ. Ναλμπάντης: Επικίνδυνα διχαστικός μέσα στον πανικό του ο κ. Γκυρίνης

Κ. Ναλμπάντης: Επικίνδυνα διχαστικός μέσα στον πανικό...

Με έκπληξη ομολογώ, διάβασα την ανακοίνωση του κ....

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την υπουργοποίησή του, στον ΑΚΟΥ 99.6 - Άγγελος Τόλκας: «Πολιτική επιλογή,   να ανταποκριθώ στο προσκλητήριο Τσίπρα   για μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων»

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την υπουργοποίησή του,...

Τι λέει για «Κίνημα Αλλαγής», για τις αντιδράσεις και...

Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου   στη Βέροια

Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη...

Από την παράταξη του υποψήφιου του «Κινήματος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Η εκπομπή «Έκτη Αίσθηση» είναι η μοναδική εκπομπή στην Ελληνική Τηλεόραση, σε σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα αναπηρίας και απευθύνεται στους 1.500.000 συμπολίτες μας με...

Στις  20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12:00 μ. στο Δημαρχείο έγινε κοινή συνεδρίαση της τριμελούς επιτροπής ΤοΠΦΥ (Τομέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) και των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων  του Δήμου Βέροιας...