Με αιχμές και υψηλούς τόνους η πρώτη συνεδρίαση. Οξείς τόνοι από Μαρκούλη, Καραπαναγιωτίδη. Αντίστοιχη απάντηση Βοργιαζίδη

Με αιχμές και υψηλούς τόνους η πρώτη συνεδρίαση. Οξείς τόνοι από Μαρκούλη, Καραπαναγιωτίδη. Αντίστοιχη απάντηση Βοργιαζίδη

Στα βαθιά από την πλευρά της μειοψηφίας μπήκε η νέα δημοτική αρχή της Βέροιας και ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας. Παρά τις θερμές ευχές όλων για επιτυχία και τις δεσμεύσεις για συναίνεση, οι τοποθετήσεις επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας ήταν αρκούντως κριτικές για τις πρώτες 20 μέρες της διοίκησης. Οι κ.κ. Καραπαναγιωτίδης και κ. Μπέκης περίμεναν στην πρώτη συνεδρίαση να ακούσουν προγραμματικές δηλώσεις, με τον πρώτο να ζητά να ανακοινωθούν οι ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου, τα κριτήρια επιλογής και οι αμοιβές τους.

«Όλο το καλοκαίρι συνεχίζαμε τη δουλειά όντας στη διοίκηση. Το πρόγραμμά μας ανακοινώθηκε και ψηφίστηκε, ο κόσμος το ενέκρινε και μας έφερε στη διοίκηση. Χρόνος για πανηγυρικές συνεδριάσεις και προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει», απάντησε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, αφήνοντας αιχμές εναντίον του κ. Καραπαναγιωτίδη.

Πιο σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε στην τοποθέτησή του ο κ. Μαρκούλης, ζητώντας οργάνωση της νομικής υπηρεσίας ώστε να μην γίνεται παζάρι πελατειακών σχέσεων, ενώ ζήτησε ενημέρωση για τα αδέσποτα, το χρέος του δήμου, τα ροδάκινα, και τις υποθέσεις Σέλι-Άνω Σέλι και τη γέφυρα Κούσιου να διανεμηθούν τα πρακτικά της δίκης και να ασκηθούν αστικά δικαιώματα κατά παντός υπευθύνου.

«Πελατειακές σχέσεις με δικηγόρους δεν υπάρχουν σε εμάς, δεν ξέρω τι κάνατε εσείς ως αιρετός πριν από μερικά χρόνια», απάντησε ο κ. Βοργιαζίδης.

«Εγώ δεν διετέλεσα μέλος δημαρχιακής επιτροπής, το όνομά μου δεν ενεπλάκη σε ανάθεση νομικής συμβουλής. Τους χαρακτηρισμούς ο δήμαρχος ας τους κρατήσει για τον εαυτό του. Κι αν θέλει να κάνει κριτική στη διοίκηση Χασιώτη ας το κάνει μεγαλοφώνως», σχολίασε με τη σειρά του ο κ. Μαρκούλης.

«Αφήστε το παραλήρημά σας, κόψτε την πίκρα σας, τελείωσαν οι εκλογές», συνέχισε ο δήμαρχος.

 

 

Οι τοποθετήσεις

Βοργιαζίδης. Σε εποικοδομητική συνεργασία ελπίζουμε. Χωρίς σοβαρά θέματα η σημερινή συνεδρίαση, για να μην απογοητευτούν οι νέοι συνάδελφοι. Η διοίκηση επεξεργάζεται προτάσεις για την εκλογίκευση της διάρκειας των συνεδριάσεων, με διαπαραταξιακή επιτροπή για εξεύρεση τρόπων ώστε να είναι πιο συμπυκνωμένες και ουσιώδεις. Να συζητηθούν προτάσεις όπως να μην υπάρχει η ανάγκη προφορικών εισηγήσεων, αφού όλοι έρχονται διαβασμένοι ή από κάθε παράταξη να υπάρχει ένας ομιλητής και όχι παραπάνω.

Ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε για το μουσικό σχολείο, λέγοντας μπράβο στην τέως δήμαρχο για την επιμονή της ως την τελευταία στιγμή, με τη βοήθεια του Νίκου Μαυροκεφαλίδη και νομικού συμβούλου κ. Παπαστεργίου.

 

Καραπαναγιωτίδης. Ευχές για καλή πορεία και θητεία σε όλους. Αυτό το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πετύχει στον ρόλο και τους στόχους του. Επί των ημερών μου κανένα θέμα δεν έφτασε στα δικαστήρια, τα ξεσκόνιζαν οι νομικοί σύμβουλοι. Εμείς θα σηκώνουμε τα χέρια συμφωνώντας, αρκεί η εισήγηση να είναι προσεγμένη και σωστή, ώστε να μην φτάσουμε ποτέ στις αίθουσες των δικαστηρίων. Πανηγυρική συνεδρίαση θα έπρεπε να είναι η σημερινή 1η και όχι ο αριθμός πρόσκλησης της συνεδρίασης να είναι 20. Θα περιμέναμε σήμερα να μας πει το πρόγραμμά της η νέα δημοτική αρχή. Εδώ και 20 μέρες δεν άλλαξε τίποτε στην πόλη. Να ανακοινωθούν οι συνεργάτες, τα κριτήρια επιλογής και οι αμοιβές τους.

 

Παπαγιάννης. Εγκάρδιες ευχές για καλή δύναμη. Σύμπνοια από όλους, μέτρα για να αξιοποιηθούν οι δυνάμεις της μειοψηφίας. Μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα στο μέλλον.

 

Μπέκης. Εκκρεμότητες από την προηγούμενη δημοτική αρχή τα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Σαν να μην άλλαξε τίποτε. Κι εμείς θα περιμέναμε πανηγυρική συνεδρίαση με προτεραιότητες και το άμεσο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών π.χ. Ελπίζουμε να γίνει στη δεύτερη συνεδρίαση. Εκφράζω τη χαρά μου για τη λύση στο θέμα του μουσικού σχολείου.

 

Μαρκούλης. Δηκτικά θα ξεκινήσω. Ζητήσαμε την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων, για να πληροφορείτε ο λαός τι λέει ο καθένας μας. Άμεσα η δημοτική αρχή υιοθέτησε τη θέση μας. Χρειάζεται οργάνωση νομικής υπηρεσίας για τα ζητήματα, αφού η νομική υπηρεσία του δήμου δουλεύει με έναν δικηγόρο και έτσι γίνεται παζάρι πελατειακών σχέσεων με δουλειές σε ιδιώτες δικηγόρους. Να μας πείτε το χρέος του δήμου, και ποια η καθαρή θέση του δήμου σε σχέση με τα προβλεπόμενα τακτικά έσοδα. Θέλουμε ενημέρωση για τα αδέσποτα, ποιες πρωτοβουλίες πήρατε τις 15 πρώτες μέρες για σύσταση ειδικού πάρκου. Για τα ροδάκινα, να μας πείτε τις ενέργειες του δήμου για τη διάθεση του προϊόντος μετά το εμπάργκο. Για τις ποινικές υποθέσεις (Σέλι-Άνω Σέλι, γέφυρα) να διανεμηθούν τα πρακτικά της δίκης και να ασκηθούν αστικά δικαιώματα κατά παντός υπευθύνου. Για την πρωτιά της ομάδας της Βέροιας, συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και όλους τους αθλητές, που κρατούν τη Βέροια σε υψηλό επίπεδο. Με αφορμή τη Μαρία Θεοδωρίδου, να δημιουργηθεί δημοτική τράπεζα αίματος για άμεση διάθεση.

 

 

Βοργιαζίδης. Όλο το καλοκαίρι συνεχίζαμε τη δουλειά όντας στη διοίκηση. Το πρόγραμμά μας ανακοινώθηκε και ψηφίστηκε, ο κόσμος το ενέκρινε και μας έφερε στη διοίκηση. Χρόνος για πανηγυρικές συνεδριάσεις και προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει. Δεν δέχομαι συμβουλές για μάζεμα των εξόδων όταν οκτώ χρόνια στη διοίκηση της νομαρχίας δεν έγινε διοικητήριο. Ως προς το χρέος του δήμου, τα στοιχεία βγαίνουν ανά τρίμηνο και με ακρίβεια λεπτού. Δεν είναι ο ρόλος του δήμου να διαθέτει τα ροδάκινα. Εμείς στηρίξαμε τα αιτήματα των παραγωγών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 29 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα

Στις 29 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου δημάρχου...

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 8:30μμ, θα πραγματοποιηθεί η...

Πάνω από 10.000 κόσμου στο Σέλι την παραμονή της Παναγιάς!

Πάνω από 10.000 κόσμου στο Σέλι την παραμονή της Παναγιάς!

Θρησκευτικό, πολιτισμικό, πολιτικό και κοσμικό...

Άγνωστος στη Νάουσα έκαψε κουτάβια με καυτό λάδι!

Άγνωστος στη Νάουσα έκαψε κουτάβια με καυτό λάδι!

Μια υπόθεση βάναυσης κακοποίησης και θανάτωσης δύο...

Οδηγίες προς τους πολίτες μετά το κρούσμα Ιού του Δυτικού Νείλου στο Δήμο Βέροιας

Οδηγίες προς τους πολίτες μετά το κρούσμα Ιού του...

Το Κέντρο Υγείας Βέροιας,  κατόπιν επιβεβαιωμένου...

Απεβίωσε η Ελησσάβετ Αζή

Απεβίωσε η Ελησσάβετ Αζή

Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών η Ελισσάβετ Αζή. Η νεκρώσιμη...

Ψεκασμός σήμερα το βράδυ στην Κουλούρα για την αντιμετώπιση των ακμαίων κουνουπιών

Ψεκασμός σήμερα το βράδυ στην Κουλούρα για την...

Ανακοινώνεται από το Δήμο Βεροίας ότι θα...

Παυλόπουλος από Παναγία Σουμελά: «Να αναγνωρισθεί διεθνώς η Γενοκτονία των Ποντίων»

Παυλόπουλος από Παναγία Σουμελά: «Να αναγνωρισθεί...

Στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο βρέθηκε για τη γιορτή...

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη...

Από άκρη σε άκρη της Ελλάδος ο Δεκαπενταύγουστος είναι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...