Με αιχμές και υψηλούς τόνους η πρώτη συνεδρίαση. Οξείς τόνοι από Μαρκούλη, Καραπαναγιωτίδη. Αντίστοιχη απάντηση Βοργιαζίδη

Με αιχμές και υψηλούς τόνους η πρώτη συνεδρίαση. Οξείς τόνοι από Μαρκούλη, Καραπαναγιωτίδη. Αντίστοιχη απάντηση Βοργιαζίδη

Στα βαθιά από την πλευρά της μειοψηφίας μπήκε η νέα δημοτική αρχή της Βέροιας και ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας. Παρά τις θερμές ευχές όλων για επιτυχία και τις δεσμεύσεις για συναίνεση, οι τοποθετήσεις επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας ήταν αρκούντως κριτικές για τις πρώτες 20 μέρες της διοίκησης. Οι κ.κ. Καραπαναγιωτίδης και κ. Μπέκης περίμεναν στην πρώτη συνεδρίαση να ακούσουν προγραμματικές δηλώσεις, με τον πρώτο να ζητά να ανακοινωθούν οι ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου, τα κριτήρια επιλογής και οι αμοιβές τους.

«Όλο το καλοκαίρι συνεχίζαμε τη δουλειά όντας στη διοίκηση. Το πρόγραμμά μας ανακοινώθηκε και ψηφίστηκε, ο κόσμος το ενέκρινε και μας έφερε στη διοίκηση. Χρόνος για πανηγυρικές συνεδριάσεις και προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει», απάντησε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, αφήνοντας αιχμές εναντίον του κ. Καραπαναγιωτίδη.

Πιο σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε στην τοποθέτησή του ο κ. Μαρκούλης, ζητώντας οργάνωση της νομικής υπηρεσίας ώστε να μην γίνεται παζάρι πελατειακών σχέσεων, ενώ ζήτησε ενημέρωση για τα αδέσποτα, το χρέος του δήμου, τα ροδάκινα, και τις υποθέσεις Σέλι-Άνω Σέλι και τη γέφυρα Κούσιου να διανεμηθούν τα πρακτικά της δίκης και να ασκηθούν αστικά δικαιώματα κατά παντός υπευθύνου.

«Πελατειακές σχέσεις με δικηγόρους δεν υπάρχουν σε εμάς, δεν ξέρω τι κάνατε εσείς ως αιρετός πριν από μερικά χρόνια», απάντησε ο κ. Βοργιαζίδης.

«Εγώ δεν διετέλεσα μέλος δημαρχιακής επιτροπής, το όνομά μου δεν ενεπλάκη σε ανάθεση νομικής συμβουλής. Τους χαρακτηρισμούς ο δήμαρχος ας τους κρατήσει για τον εαυτό του. Κι αν θέλει να κάνει κριτική στη διοίκηση Χασιώτη ας το κάνει μεγαλοφώνως», σχολίασε με τη σειρά του ο κ. Μαρκούλης.

«Αφήστε το παραλήρημά σας, κόψτε την πίκρα σας, τελείωσαν οι εκλογές», συνέχισε ο δήμαρχος.

 

 

Οι τοποθετήσεις

Βοργιαζίδης. Σε εποικοδομητική συνεργασία ελπίζουμε. Χωρίς σοβαρά θέματα η σημερινή συνεδρίαση, για να μην απογοητευτούν οι νέοι συνάδελφοι. Η διοίκηση επεξεργάζεται προτάσεις για την εκλογίκευση της διάρκειας των συνεδριάσεων, με διαπαραταξιακή επιτροπή για εξεύρεση τρόπων ώστε να είναι πιο συμπυκνωμένες και ουσιώδεις. Να συζητηθούν προτάσεις όπως να μην υπάρχει η ανάγκη προφορικών εισηγήσεων, αφού όλοι έρχονται διαβασμένοι ή από κάθε παράταξη να υπάρχει ένας ομιλητής και όχι παραπάνω.

Ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε για το μουσικό σχολείο, λέγοντας μπράβο στην τέως δήμαρχο για την επιμονή της ως την τελευταία στιγμή, με τη βοήθεια του Νίκου Μαυροκεφαλίδη και νομικού συμβούλου κ. Παπαστεργίου.

 

Καραπαναγιωτίδης. Ευχές για καλή πορεία και θητεία σε όλους. Αυτό το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πετύχει στον ρόλο και τους στόχους του. Επί των ημερών μου κανένα θέμα δεν έφτασε στα δικαστήρια, τα ξεσκόνιζαν οι νομικοί σύμβουλοι. Εμείς θα σηκώνουμε τα χέρια συμφωνώντας, αρκεί η εισήγηση να είναι προσεγμένη και σωστή, ώστε να μην φτάσουμε ποτέ στις αίθουσες των δικαστηρίων. Πανηγυρική συνεδρίαση θα έπρεπε να είναι η σημερινή 1η και όχι ο αριθμός πρόσκλησης της συνεδρίασης να είναι 20. Θα περιμέναμε σήμερα να μας πει το πρόγραμμά της η νέα δημοτική αρχή. Εδώ και 20 μέρες δεν άλλαξε τίποτε στην πόλη. Να ανακοινωθούν οι συνεργάτες, τα κριτήρια επιλογής και οι αμοιβές τους.

 

Παπαγιάννης. Εγκάρδιες ευχές για καλή δύναμη. Σύμπνοια από όλους, μέτρα για να αξιοποιηθούν οι δυνάμεις της μειοψηφίας. Μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα στο μέλλον.

 

Μπέκης. Εκκρεμότητες από την προηγούμενη δημοτική αρχή τα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Σαν να μην άλλαξε τίποτε. Κι εμείς θα περιμέναμε πανηγυρική συνεδρίαση με προτεραιότητες και το άμεσο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών π.χ. Ελπίζουμε να γίνει στη δεύτερη συνεδρίαση. Εκφράζω τη χαρά μου για τη λύση στο θέμα του μουσικού σχολείου.

 

Μαρκούλης. Δηκτικά θα ξεκινήσω. Ζητήσαμε την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων, για να πληροφορείτε ο λαός τι λέει ο καθένας μας. Άμεσα η δημοτική αρχή υιοθέτησε τη θέση μας. Χρειάζεται οργάνωση νομικής υπηρεσίας για τα ζητήματα, αφού η νομική υπηρεσία του δήμου δουλεύει με έναν δικηγόρο και έτσι γίνεται παζάρι πελατειακών σχέσεων με δουλειές σε ιδιώτες δικηγόρους. Να μας πείτε το χρέος του δήμου, και ποια η καθαρή θέση του δήμου σε σχέση με τα προβλεπόμενα τακτικά έσοδα. Θέλουμε ενημέρωση για τα αδέσποτα, ποιες πρωτοβουλίες πήρατε τις 15 πρώτες μέρες για σύσταση ειδικού πάρκου. Για τα ροδάκινα, να μας πείτε τις ενέργειες του δήμου για τη διάθεση του προϊόντος μετά το εμπάργκο. Για τις ποινικές υποθέσεις (Σέλι-Άνω Σέλι, γέφυρα) να διανεμηθούν τα πρακτικά της δίκης και να ασκηθούν αστικά δικαιώματα κατά παντός υπευθύνου. Για την πρωτιά της ομάδας της Βέροιας, συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και όλους τους αθλητές, που κρατούν τη Βέροια σε υψηλό επίπεδο. Με αφορμή τη Μαρία Θεοδωρίδου, να δημιουργηθεί δημοτική τράπεζα αίματος για άμεση διάθεση.

 

 

Βοργιαζίδης. Όλο το καλοκαίρι συνεχίζαμε τη δουλειά όντας στη διοίκηση. Το πρόγραμμά μας ανακοινώθηκε και ψηφίστηκε, ο κόσμος το ενέκρινε και μας έφερε στη διοίκηση. Χρόνος για πανηγυρικές συνεδριάσεις και προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει. Δεν δέχομαι συμβουλές για μάζεμα των εξόδων όταν οκτώ χρόνια στη διοίκηση της νομαρχίας δεν έγινε διοικητήριο. Ως προς το χρέος του δήμου, τα στοιχεία βγαίνουν ανά τρίμηνο και με ακρίβεια λεπτού. Δεν είναι ο ρόλος του δήμου να διαθέτει τα ροδάκινα. Εμείς στηρίξαμε τα αιτήματα των παραγωγών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ»

«Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ»

 Γνωστή για εμάς τους μεγαλύτερους ,η ελληνική ...

Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο 4ο Δημοτικό...

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε...

Ισότητα φύλων και προκαταλήψεις στην Βέροια  Μία συζήτηση με το Κέντρο   Συμβουλευτικής Γυναικών Βέροιας

Ισότητα φύλων και προκαταλήψεις στην Βέροια Μία...

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών...

Συγκροτήθηκε  το νέο Δ. Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας

Συγκροτήθηκε το νέο Δ. Σ. του Σωματείου Εργαζομένων...

Συγκροτήθηκε σε Σώμα στις 20 Φεβρουάριου 2019 το...

Βάσεις συνεργασίας με ΟΣΕ και ΓΑΙΑ-ΟΣΕ Ο Κ. Ναλμπάντης με συνεργάτες του  συναντήθηκαν  με στελέχη των επιχειρήσεων

Βάσεις συνεργασίας με ΟΣΕ και ΓΑΙΑ-ΟΣΕ Ο Κ. Ναλμπάντης...

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων που...

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας:  Ομόφωνο «ΟΧΙ» στην μεταφορά των ταμειακών αποθεμάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Ομόφωνο «ΟΧΙ» στην...

Σύντομη, ωστόσο απόλυτα ουσιαστική, ήταν η χθεσινή...

Ανοιχτός   διαγωνισμός   λογότυπου για την  Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Ανοιχτός διαγωνισμός λογότυπου για την Εύξεινο...

Η  Εύξεινος Λέσχης Βέροιας διαπίστωσε  την ...

Δράσεις του ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ για οικολογική μετακίνηση τις πόλεις

Δράσεις του ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ για οικολογική μετακίνηση τις...

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας ECOMOBILITΥ για οικολογική ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

«Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ»

22 Φεβ 12:00

 Γνωστή για εμάς τους μεγαλύτερους ,η ελληνική  κοινωνική  ταινία της Φίνος Φιλμ, με θεματολογία, την σύγχρονη διαφθορά της εποχής εκείνης ,οι εκτρώσεις και ο τεντιμποϊσμός που δυστυχώς υπάρχουν  μέχρι και...

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.Η επιμόρφωση οργανώθηκε από τη Διευθύντρια του σχολείου Αρίστη Κουκουρίκου, με θέμα...