Με αιχμές και υψηλούς τόνους η πρώτη συνεδρίαση. Οξείς τόνοι από Μαρκούλη, Καραπαναγιωτίδη. Αντίστοιχη απάντηση Βοργιαζίδη

Με αιχμές και υψηλούς τόνους η πρώτη συνεδρίαση. Οξείς τόνοι από Μαρκούλη, Καραπαναγιωτίδη. Αντίστοιχη απάντηση Βοργιαζίδη

Στα βαθιά από την πλευρά της μειοψηφίας μπήκε η νέα δημοτική αρχή της Βέροιας και ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας. Παρά τις θερμές ευχές όλων για επιτυχία και τις δεσμεύσεις για συναίνεση, οι τοποθετήσεις επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας ήταν αρκούντως κριτικές για τις πρώτες 20 μέρες της διοίκησης. Οι κ.κ. Καραπαναγιωτίδης και κ. Μπέκης περίμεναν στην πρώτη συνεδρίαση να ακούσουν προγραμματικές δηλώσεις, με τον πρώτο να ζητά να ανακοινωθούν οι ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου, τα κριτήρια επιλογής και οι αμοιβές τους.

«Όλο το καλοκαίρι συνεχίζαμε τη δουλειά όντας στη διοίκηση. Το πρόγραμμά μας ανακοινώθηκε και ψηφίστηκε, ο κόσμος το ενέκρινε και μας έφερε στη διοίκηση. Χρόνος για πανηγυρικές συνεδριάσεις και προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει», απάντησε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, αφήνοντας αιχμές εναντίον του κ. Καραπαναγιωτίδη.

Πιο σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε στην τοποθέτησή του ο κ. Μαρκούλης, ζητώντας οργάνωση της νομικής υπηρεσίας ώστε να μην γίνεται παζάρι πελατειακών σχέσεων, ενώ ζήτησε ενημέρωση για τα αδέσποτα, το χρέος του δήμου, τα ροδάκινα, και τις υποθέσεις Σέλι-Άνω Σέλι και τη γέφυρα Κούσιου να διανεμηθούν τα πρακτικά της δίκης και να ασκηθούν αστικά δικαιώματα κατά παντός υπευθύνου.

«Πελατειακές σχέσεις με δικηγόρους δεν υπάρχουν σε εμάς, δεν ξέρω τι κάνατε εσείς ως αιρετός πριν από μερικά χρόνια», απάντησε ο κ. Βοργιαζίδης.

«Εγώ δεν διετέλεσα μέλος δημαρχιακής επιτροπής, το όνομά μου δεν ενεπλάκη σε ανάθεση νομικής συμβουλής. Τους χαρακτηρισμούς ο δήμαρχος ας τους κρατήσει για τον εαυτό του. Κι αν θέλει να κάνει κριτική στη διοίκηση Χασιώτη ας το κάνει μεγαλοφώνως», σχολίασε με τη σειρά του ο κ. Μαρκούλης.

«Αφήστε το παραλήρημά σας, κόψτε την πίκρα σας, τελείωσαν οι εκλογές», συνέχισε ο δήμαρχος.

 

 

Οι τοποθετήσεις

Βοργιαζίδης. Σε εποικοδομητική συνεργασία ελπίζουμε. Χωρίς σοβαρά θέματα η σημερινή συνεδρίαση, για να μην απογοητευτούν οι νέοι συνάδελφοι. Η διοίκηση επεξεργάζεται προτάσεις για την εκλογίκευση της διάρκειας των συνεδριάσεων, με διαπαραταξιακή επιτροπή για εξεύρεση τρόπων ώστε να είναι πιο συμπυκνωμένες και ουσιώδεις. Να συζητηθούν προτάσεις όπως να μην υπάρχει η ανάγκη προφορικών εισηγήσεων, αφού όλοι έρχονται διαβασμένοι ή από κάθε παράταξη να υπάρχει ένας ομιλητής και όχι παραπάνω.

Ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε για το μουσικό σχολείο, λέγοντας μπράβο στην τέως δήμαρχο για την επιμονή της ως την τελευταία στιγμή, με τη βοήθεια του Νίκου Μαυροκεφαλίδη και νομικού συμβούλου κ. Παπαστεργίου.

 

Καραπαναγιωτίδης. Ευχές για καλή πορεία και θητεία σε όλους. Αυτό το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πετύχει στον ρόλο και τους στόχους του. Επί των ημερών μου κανένα θέμα δεν έφτασε στα δικαστήρια, τα ξεσκόνιζαν οι νομικοί σύμβουλοι. Εμείς θα σηκώνουμε τα χέρια συμφωνώντας, αρκεί η εισήγηση να είναι προσεγμένη και σωστή, ώστε να μην φτάσουμε ποτέ στις αίθουσες των δικαστηρίων. Πανηγυρική συνεδρίαση θα έπρεπε να είναι η σημερινή 1η και όχι ο αριθμός πρόσκλησης της συνεδρίασης να είναι 20. Θα περιμέναμε σήμερα να μας πει το πρόγραμμά της η νέα δημοτική αρχή. Εδώ και 20 μέρες δεν άλλαξε τίποτε στην πόλη. Να ανακοινωθούν οι συνεργάτες, τα κριτήρια επιλογής και οι αμοιβές τους.

 

Παπαγιάννης. Εγκάρδιες ευχές για καλή δύναμη. Σύμπνοια από όλους, μέτρα για να αξιοποιηθούν οι δυνάμεις της μειοψηφίας. Μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα στο μέλλον.

 

Μπέκης. Εκκρεμότητες από την προηγούμενη δημοτική αρχή τα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Σαν να μην άλλαξε τίποτε. Κι εμείς θα περιμέναμε πανηγυρική συνεδρίαση με προτεραιότητες και το άμεσο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών π.χ. Ελπίζουμε να γίνει στη δεύτερη συνεδρίαση. Εκφράζω τη χαρά μου για τη λύση στο θέμα του μουσικού σχολείου.

 

Μαρκούλης. Δηκτικά θα ξεκινήσω. Ζητήσαμε την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων, για να πληροφορείτε ο λαός τι λέει ο καθένας μας. Άμεσα η δημοτική αρχή υιοθέτησε τη θέση μας. Χρειάζεται οργάνωση νομικής υπηρεσίας για τα ζητήματα, αφού η νομική υπηρεσία του δήμου δουλεύει με έναν δικηγόρο και έτσι γίνεται παζάρι πελατειακών σχέσεων με δουλειές σε ιδιώτες δικηγόρους. Να μας πείτε το χρέος του δήμου, και ποια η καθαρή θέση του δήμου σε σχέση με τα προβλεπόμενα τακτικά έσοδα. Θέλουμε ενημέρωση για τα αδέσποτα, ποιες πρωτοβουλίες πήρατε τις 15 πρώτες μέρες για σύσταση ειδικού πάρκου. Για τα ροδάκινα, να μας πείτε τις ενέργειες του δήμου για τη διάθεση του προϊόντος μετά το εμπάργκο. Για τις ποινικές υποθέσεις (Σέλι-Άνω Σέλι, γέφυρα) να διανεμηθούν τα πρακτικά της δίκης και να ασκηθούν αστικά δικαιώματα κατά παντός υπευθύνου. Για την πρωτιά της ομάδας της Βέροιας, συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και όλους τους αθλητές, που κρατούν τη Βέροια σε υψηλό επίπεδο. Με αφορμή τη Μαρία Θεοδωρίδου, να δημιουργηθεί δημοτική τράπεζα αίματος για άμεση διάθεση.

 

 

Βοργιαζίδης. Όλο το καλοκαίρι συνεχίζαμε τη δουλειά όντας στη διοίκηση. Το πρόγραμμά μας ανακοινώθηκε και ψηφίστηκε, ο κόσμος το ενέκρινε και μας έφερε στη διοίκηση. Χρόνος για πανηγυρικές συνεδριάσεις και προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει. Δεν δέχομαι συμβουλές για μάζεμα των εξόδων όταν οκτώ χρόνια στη διοίκηση της νομαρχίας δεν έγινε διοικητήριο. Ως προς το χρέος του δήμου, τα στοιχεία βγαίνουν ανά τρίμηνο και με ακρίβεια λεπτού. Δεν είναι ο ρόλος του δήμου να διαθέτει τα ροδάκινα. Εμείς στηρίξαμε τα αιτήματα των παραγωγών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης    «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης...

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το Κέντρο Υγείας Βέροιας

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018...

Ο ποδηλάτης   Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη...

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είχε την χαρά και την τιμή...

Έτοιμες προς   παραλαβή οι νέες   ταυτότητες των εφέδρων αξιωματικών Ημαθίας

Έτοιμες προς παραλαβή οι νέες ταυτότητες των...

Παρακαλούνται οι έφεδροι αξιωματικοί που υπέβαλλαν...

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας,...

Από τον Ελληνοαυστρολό Άγγελο Γιαννάκαρο, ιδρυτή της...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου*Αν τα φαινόμενα ανομίας στα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης επιπέδου ΙΙ «ΔΙΚΤΥΩΣΗ» ανακοινώνει τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο χώρο της ομορφιάς και των αισθητικών εφαρμογών.1.      Εκπαιδευτικό...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης επιπέδου ΙΙ «ΔΙΚΤΥΩΣΗ» ανακοινώνει τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο χώρο της ομορφιάς και των αισθητικών εφαρμογών.1.      Εκπαιδευτικό...

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου ΙΙ από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Κε.Δι.Βι.Μ.2 με Αριθμό Αδείας 2000440 ξεκινάει...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 πμ - 13:00μμ επί της οδού Μοράβα 2, θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία για τους υπαλλήλους του και το κοινό της περιοχής μας  που επιθυμεί να...