Με αιχμές και υψηλούς τόνους η πρώτη συνεδρίαση. Οξείς τόνοι από Μαρκούλη, Καραπαναγιωτίδη. Αντίστοιχη απάντηση Βοργιαζίδη

Με αιχμές και υψηλούς τόνους η πρώτη συνεδρίαση. Οξείς τόνοι από Μαρκούλη, Καραπαναγιωτίδη. Αντίστοιχη απάντηση Βοργιαζίδη

Στα βαθιά από την πλευρά της μειοψηφίας μπήκε η νέα δημοτική αρχή της Βέροιας και ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας. Παρά τις θερμές ευχές όλων για επιτυχία και τις δεσμεύσεις για συναίνεση, οι τοποθετήσεις επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας ήταν αρκούντως κριτικές για τις πρώτες 20 μέρες της διοίκησης. Οι κ.κ. Καραπαναγιωτίδης και κ. Μπέκης περίμεναν στην πρώτη συνεδρίαση να ακούσουν προγραμματικές δηλώσεις, με τον πρώτο να ζητά να ανακοινωθούν οι ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου, τα κριτήρια επιλογής και οι αμοιβές τους.

«Όλο το καλοκαίρι συνεχίζαμε τη δουλειά όντας στη διοίκηση. Το πρόγραμμά μας ανακοινώθηκε και ψηφίστηκε, ο κόσμος το ενέκρινε και μας έφερε στη διοίκηση. Χρόνος για πανηγυρικές συνεδριάσεις και προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει», απάντησε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, αφήνοντας αιχμές εναντίον του κ. Καραπαναγιωτίδη.

Πιο σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε στην τοποθέτησή του ο κ. Μαρκούλης, ζητώντας οργάνωση της νομικής υπηρεσίας ώστε να μην γίνεται παζάρι πελατειακών σχέσεων, ενώ ζήτησε ενημέρωση για τα αδέσποτα, το χρέος του δήμου, τα ροδάκινα, και τις υποθέσεις Σέλι-Άνω Σέλι και τη γέφυρα Κούσιου να διανεμηθούν τα πρακτικά της δίκης και να ασκηθούν αστικά δικαιώματα κατά παντός υπευθύνου.

«Πελατειακές σχέσεις με δικηγόρους δεν υπάρχουν σε εμάς, δεν ξέρω τι κάνατε εσείς ως αιρετός πριν από μερικά χρόνια», απάντησε ο κ. Βοργιαζίδης.

«Εγώ δεν διετέλεσα μέλος δημαρχιακής επιτροπής, το όνομά μου δεν ενεπλάκη σε ανάθεση νομικής συμβουλής. Τους χαρακτηρισμούς ο δήμαρχος ας τους κρατήσει για τον εαυτό του. Κι αν θέλει να κάνει κριτική στη διοίκηση Χασιώτη ας το κάνει μεγαλοφώνως», σχολίασε με τη σειρά του ο κ. Μαρκούλης.

«Αφήστε το παραλήρημά σας, κόψτε την πίκρα σας, τελείωσαν οι εκλογές», συνέχισε ο δήμαρχος.

 

 

Οι τοποθετήσεις

Βοργιαζίδης. Σε εποικοδομητική συνεργασία ελπίζουμε. Χωρίς σοβαρά θέματα η σημερινή συνεδρίαση, για να μην απογοητευτούν οι νέοι συνάδελφοι. Η διοίκηση επεξεργάζεται προτάσεις για την εκλογίκευση της διάρκειας των συνεδριάσεων, με διαπαραταξιακή επιτροπή για εξεύρεση τρόπων ώστε να είναι πιο συμπυκνωμένες και ουσιώδεις. Να συζητηθούν προτάσεις όπως να μην υπάρχει η ανάγκη προφορικών εισηγήσεων, αφού όλοι έρχονται διαβασμένοι ή από κάθε παράταξη να υπάρχει ένας ομιλητής και όχι παραπάνω.

Ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε για το μουσικό σχολείο, λέγοντας μπράβο στην τέως δήμαρχο για την επιμονή της ως την τελευταία στιγμή, με τη βοήθεια του Νίκου Μαυροκεφαλίδη και νομικού συμβούλου κ. Παπαστεργίου.

 

Καραπαναγιωτίδης. Ευχές για καλή πορεία και θητεία σε όλους. Αυτό το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πετύχει στον ρόλο και τους στόχους του. Επί των ημερών μου κανένα θέμα δεν έφτασε στα δικαστήρια, τα ξεσκόνιζαν οι νομικοί σύμβουλοι. Εμείς θα σηκώνουμε τα χέρια συμφωνώντας, αρκεί η εισήγηση να είναι προσεγμένη και σωστή, ώστε να μην φτάσουμε ποτέ στις αίθουσες των δικαστηρίων. Πανηγυρική συνεδρίαση θα έπρεπε να είναι η σημερινή 1η και όχι ο αριθμός πρόσκλησης της συνεδρίασης να είναι 20. Θα περιμέναμε σήμερα να μας πει το πρόγραμμά της η νέα δημοτική αρχή. Εδώ και 20 μέρες δεν άλλαξε τίποτε στην πόλη. Να ανακοινωθούν οι συνεργάτες, τα κριτήρια επιλογής και οι αμοιβές τους.

 

Παπαγιάννης. Εγκάρδιες ευχές για καλή δύναμη. Σύμπνοια από όλους, μέτρα για να αξιοποιηθούν οι δυνάμεις της μειοψηφίας. Μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα στο μέλλον.

 

Μπέκης. Εκκρεμότητες από την προηγούμενη δημοτική αρχή τα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Σαν να μην άλλαξε τίποτε. Κι εμείς θα περιμέναμε πανηγυρική συνεδρίαση με προτεραιότητες και το άμεσο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών π.χ. Ελπίζουμε να γίνει στη δεύτερη συνεδρίαση. Εκφράζω τη χαρά μου για τη λύση στο θέμα του μουσικού σχολείου.

 

Μαρκούλης. Δηκτικά θα ξεκινήσω. Ζητήσαμε την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων, για να πληροφορείτε ο λαός τι λέει ο καθένας μας. Άμεσα η δημοτική αρχή υιοθέτησε τη θέση μας. Χρειάζεται οργάνωση νομικής υπηρεσίας για τα ζητήματα, αφού η νομική υπηρεσία του δήμου δουλεύει με έναν δικηγόρο και έτσι γίνεται παζάρι πελατειακών σχέσεων με δουλειές σε ιδιώτες δικηγόρους. Να μας πείτε το χρέος του δήμου, και ποια η καθαρή θέση του δήμου σε σχέση με τα προβλεπόμενα τακτικά έσοδα. Θέλουμε ενημέρωση για τα αδέσποτα, ποιες πρωτοβουλίες πήρατε τις 15 πρώτες μέρες για σύσταση ειδικού πάρκου. Για τα ροδάκινα, να μας πείτε τις ενέργειες του δήμου για τη διάθεση του προϊόντος μετά το εμπάργκο. Για τις ποινικές υποθέσεις (Σέλι-Άνω Σέλι, γέφυρα) να διανεμηθούν τα πρακτικά της δίκης και να ασκηθούν αστικά δικαιώματα κατά παντός υπευθύνου. Για την πρωτιά της ομάδας της Βέροιας, συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και όλους τους αθλητές, που κρατούν τη Βέροια σε υψηλό επίπεδο. Με αφορμή τη Μαρία Θεοδωρίδου, να δημιουργηθεί δημοτική τράπεζα αίματος για άμεση διάθεση.

 

 

Βοργιαζίδης. Όλο το καλοκαίρι συνεχίζαμε τη δουλειά όντας στη διοίκηση. Το πρόγραμμά μας ανακοινώθηκε και ψηφίστηκε, ο κόσμος το ενέκρινε και μας έφερε στη διοίκηση. Χρόνος για πανηγυρικές συνεδριάσεις και προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει. Δεν δέχομαι συμβουλές για μάζεμα των εξόδων όταν οκτώ χρόνια στη διοίκηση της νομαρχίας δεν έγινε διοικητήριο. Ως προς το χρέος του δήμου, τα στοιχεία βγαίνουν ανά τρίμηνο και με ακρίβεια λεπτού. Δεν είναι ο ρόλος του δήμου να διαθέτει τα ροδάκινα. Εμείς στηρίξαμε τα αιτήματα των παραγωγών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν   οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το   Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το Χιονοδρομικό...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών...

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική   Κοινότητα   Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας...

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 2018.Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την...

Εκδήλωση με ομιλητή   τον Κωσταντίνο Τσιάρα,   για τις προκλήσεις   του νέου μοντέλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην σημερινή εποχή

Εκδήλωση με ομιλητή τον Κωσταντίνο Τσιάρα, για τις...

ΑΠΟ ΤΗ  ΔΗΜ.ΤΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ Την...

Για την 45η επέτειο   από την εξέγερση   του Πολυτεχνείου

Για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο ως σύμβολο παραμένει διαχρονικά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με τις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και νέων προγραμμάτων,προσφέρει στην κοινωνία της Ημαθίας δυο ταχύρυθμα προγράμματα εκμάθησης Ρωσικών και ...

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου-...

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν την πόρτα της καρδιάς και άρχισαν να ανεβαίνουν τον ανήφορο τρέχοντας. Το πρόσωπο έγινε κατακόκκινο από θυμό, το σάλιο στέγνωσε στο στόμα. Και όταν οι...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ανακοινώνει με δελτίο τύπου η Επιτροπή Διοίκησης του φορέα. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την απόκτηση...