Ο

Ο "ΛΑΟΣ" θυμάται... τι έγινε πριν από 10 και 20 χρόνια

Πριν 10 χρό­νια 

 Σε 10 μέρες περίπου η Βέροια θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, αφού διοργανώνεται φέτος από το ΑΠΘ, η Σύνοδος των Πρυτάνεων, των 22 Πανεπιστημίων της χώρας.

 Έντονη κινητικότητα παρουσιάζει το σκηνικό στη Νάουσα, δύο μέρες μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της Fanco να αναστείλει τη λειτουργία του εργοστασίου (πρώην Τρικολάν). Αντιδρώντας άμεσα οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.

 Ύστερα από πολλές προσπάθειες των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Αλεξάνδρειας προς τους αρμόδιους φορείς απεφεύχθη το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η υπηρεσία στη Βέροια. Το ΕΚΑΒ στεγαζόταν επί σειρά ετών στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και λειτουργούσε παράλληλα μ’ αυτό.

 Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα σχολειά της χώρας, στα οποία φοιτούν φέτος 1.500.000 μαθητές. Στην Ημαθία ο αγιασμός στα σχολεία έγινε κανονικά χωρίς προβλήματα με την παρουσία και τοπικών αρχών.

Για το θέμα των «κλωστηρίων» ενημερώθηκε κατά την επίσκεψή της στη Νάουσα και στο χώρο του β΄ εργοστασίου η Γενική Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. κ. Αλέκα Παπαρήγα.

 

Πριν 20 χρό­νια 

Την απόφαση για διοργάνωση Πανελλήνιας διαμαρτυρίας εναντίον της αντισυνταγματικής και κομματικής συμπεριφοράς των κρατικών μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πήρε το πολιτικό γραφείο της Ν.Δ. με εισήγηση το Προέδρου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 Μία σωρεία από συνεχείς κλοπές αναστάτωσε τους κατοίκους της Μελίκης.

 Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Βέροιας Ανδρέα Βλαζάκη σε συνεργασία με το ιχθυογεννητικό σταθμό Έδεσσας, πραγματοποιήθηκε εμπλουτισμός μεγάλης ποσότητας γόνου πέστροφας στα γύρω ποτάμια της Βέροιας με μεγάλη επιτυχία.

 3 εκατομμύρια δρχ. περίπου δόθηκαν από το Υπουργείο Βορείου Ελλάδος μετά από εισήγηση της Νομαρχίας για την κατασκευή διαφόρων έργων και εκπλήρωση σκοπών σε διάφορους εκπολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του Νομού.

 Με τις τελευταίες ποσότητες συνεχίζονται οι εξαγωγές ροδακίνων μόνο προς τις Αραβικές χώρες της φετινής σοδειάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Γεωργίας φέτος σημειώθηκε αύξηση των εξαγωγών ροδάκινων σε ποσότητες σε σύγκριση με πέρυσι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ» ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

«ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ» ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ...

Με αφορμή το επίκαιρο αρνητικό θέμα των σεξουαλικών...

Ερώτηση Αβδελά και Χήτα για το «Αρχαίο Νεκροταφείο Κοπανού Ημαθίας»

Ερώτηση Αβδελά και Χήτα για το «Αρχαίο Νεκροταφείο...

Σε ένα «αρχαίο νεκροταφείο» που βρέθηκε κατά τη...

Μηδενικά κρούσματα στους Γεωργιανούς στα 97 rapid test της Παρασκευής

Μηδενικά κρούσματα στους Γεωργιανούς στα 97 rapid test της...

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στους Γεωργιανούς...

Δώρο Πάσχα 2021: Πότε θα καταβληθεί, πως υπολογίζεται και τι θα γίνει με τους εργαζόμενους σε αναστολή

Δώρο Πάσχα 2021: Πότε θα καταβληθεί, πως υπολογίζεται και...

Αρκετά μειωμένο θα καταβληθεί και φέτος το Δώρο...

Φθορές στην Παιδική Χαρά των Αγίων Αναργύρων

Φθορές στην Παιδική Χαρά των Αγίων Αναργύρων

Σε σημαντικές φθορές οργάνων της Παιδικής Χαράς στην...

Οι ευχές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον πατέρα του: «Χρόνια πολλά Iron Man»

Οι ευχές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον πατέρα του:...

«Χρόνια πολλά, Iron Man», έγραψε σε ανάρτησή του ο γιος του...

Covid-19: Πρόστιμα σε μαγαζιά και πελάτες για παραβίαση των μέτρων

Covid-19: Πρόστιμα σε μαγαζιά και πελάτες για παραβίαση...

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι για την...

Παραίτηση και απολογισμός 20ετίας στο ΕΣΥ, από την Βάσω Καραδήμου

Παραίτηση και απολογισμός 20ετίας στο ΕΣΥ, από την Βάσω...

Έναν απολογισμό των  20 χρόνων  εργασίας της και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Έχει παραγίνει το κακό τις τελευταίες ημέρες σε χώρους που σταθμεύουν αυτοκίνητα στην περιοχή του Φράγματος Αλιάκμονα. Όπως καταγγέλλουν αναγνώστες μας η ανάγκη για περίπατο και για άσκηση οδηγεί αρκετό...

Το "Πειρατολόγιο" βρέθηκε στην "Ηρωική πόλη της Νάουσας" και αποκαλύπτει μέσα σε 20 λεπτά όλους πολιτιστικούς θησαυρούς που υπάρχουν διάσπαρτοι στη περιοχή της, από τον τόπο συνάντησης του...

Τέλος στις συναλλαγές με μετρητά στις εφορίες βάζει με απόφαση του ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, καθώς πλέον θα γίνονται δεκτές μόνο επιταγές ή χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.Οφειλές προς το...

H εκπληκτική ερμηνεία της  Αθηνάς Βέρμη το βράδυ της Κυριακής της έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση του παιχνιδιού. Η Αθηνά από τη Νάουσα ερμήνευσε το τραγούδι "Σε μια σχεδία" όπου στίχους έγραψε ο...