Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Το δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για το τροχαίο της Εγνατίας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας την 5-10-2014 και περί ώρα 10:19’, ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για παροχή βοηθείας σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο 1ο χλμ της Εγνατίας οδού Βέροιας – Θεσσαλονίκης.

Από την Υπηρεσία μας αναχώρησαν αμέσως πέντε (5) οχήματα με πλήρωμα δεκατεσσάρων (14) ανδρών, ο Διοικητής της Π.Υ. Βέροιας Επιπυραγός Κουβακάς Αλέξανδρος και ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Βέροιας Πυραγός Πάντσιος Δημήτριος. Με την άφιξη των Οχημάτων στον τόπο του συμβάντος διαπιστώθηκε καραμπόλα τριανταπέντε (35) αυτοκινήτων καθώς και εξελισσόμενη πυρκαγιά σε Ρυμουλκό με επικαθήμενη καρότσα και σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Από το ανωτέρω τροχαίο ατύχημα ανασύρθηκαν εν ζωή πέντε (5) άτομα καθώς και δύο (2) νεκροί, τα οποία και διεκομίσθησαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Η φωτιά στο φορτηγό κατεσβέσθη μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Το έργο  των Πυροσβεστικών δυνάμεων συντόνιζε  ο Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ.Κ. Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Αθανασόπουλος Χρύσανθος.

Για την αντιμετώπιση του συμβάντος κατέφθασαν για ενίσχυση τέσσερα (4) οχήματα της Π.Υ. Αλεξάνδρειας με επτά (7) άτομα πλήρωμα, ένα (1) όχημα της Π.Υ. Νάουσας με τρία (3) άτομα και ένα (1) όχημα της ΠΕ.ΠΥ.Δ.Κ. Μακεδονίας με τρία (3) άτομα. Επίσης, ειδοποιήθηκαν και συνέδραμαν στο έργο μας Οχήματα και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οχήματα και προσωπικό της Εγνατίας Οδού Α.Ε., η Νομαρχία Ημαθίας με ένα σκαπτικό μηχάνημα JCB καθώς και ιδιωτικά γερανοφόρα-φορτηγά- JCB. Ακόμη, στον τόπο του συμβάντος παρευρέθησαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Ορφανός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βεροίας κ. Βοργιαζίδης και οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βέροιας και Νομού Ημαθίας.

 

Σχετικά με τα αίτια του τροχαίου ατυχήματος ενεργείται προανάκριση από το Α.Τ. Βέροιας.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Ημαθία: Ο Προαστιακός τέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, αλλά η απάντηση δεν ήρθε ποτέ

Από τις επίσημες ανακοινώσεις που ακολούθησαν μετά την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Ημαθία στις 9/6/2026  εύκολα μπορούσε να σχηματίσει

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]