ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση για τη δωρεά μυελού των οστών

Εκδήλωση για τη δωρεά μυελού των οστών

Η τοπική οργάνωση ΑΧΕΠΑ Βεροίας και η Πρωτοβουλία για το Παιδί σε συνεργασία με το «Χάρισε Ζωή»-ΚΕΔΜΟΠ διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, τη Δευτέρα στις 6μμ με θέμα:«Δωρεά μυελού των οστών: μία απλή και σωτήρια χειρονομία αγάπης».

Κάθε 4΄ ένας άνθρωπος διαγιγνώσκεται με έναν τύπο καρκίνου του αίματος, συχνά λευχαιμία (η πιο συνήθης μορφή καρκίνου στα παιδιά).

Για πολλούς, η μόνη ελπίδα ζωής είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών, από έναν εθελοντή δότη με συμβατό ιστικό τύπο.Η εύρεση, όμως, δότη μυελού των οστών για έναν ασθενή είναι πολύ δύσκολη, δεδομένου ότι θα πρέπει τα δύο άτομα να είναι ιστοσυμβατά - κάτι εξαιρετικά σπάνια δεδομένης της μεγάλης ποικιλομορφίας των ιστικών τύπων    στους πληθυσμούς.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ στην Ελλάδα.

Το Χάρισε Ζωή – ΚΕΔΜΟΠ  (Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών) αποτελεί πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών, λειτουργεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) . Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, μέσα από συντονισμένες δράσεις και στρατηγικές συνεργασίες, που καλύπτουν ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, αλλά και το εξωτερικό, έχει κατορθώσει να εγγράψει περί τους 6.000 εθελοντές δότες στην Εθνική Δεξαμενή Δοτών.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η κυρία Αλεξάνδρα Σαρμά, η οποία εκπροσωπώντας το ΚΕΔΜΟΠ, θα αναφερθεί στη σημασία της ύπαρξης εθελοντών μυελού των οστών, θα εξηγήσει τη διαδικασία εγγραφής στην ελληνική  και παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών και στις  ενέργειες ενός πιθανού δότη.Επίσης, στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν οι επιστημονικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σήμερα για τη μεταμόσχευση  μυελού των οστών και την αντιμετώπιση της λευχαιμίας.

Θεωρώντας την κοινωνική σημασία της εκδήλωσης μεγάλη, καλείται το κοινό της πόλης και της περιοχής μας να την παρακολουθήσει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδικτυακές δράσεις του Δήμου Νάουσας για την Αποκριά: Νάουσα-Αποκριά 2021, «Πάντα κομμάτι της ψυχής μας»

Διαδικτυακές δράσεις του Δήμου Νάουσας για την...

Τη φετινή Αποκριά τη γιορτάζουμε… αλλιώς. Η Αποκριά...

Μετά την συναυλία, ραντεβού σήμερα για αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ της Αριστοτέλους, στη Βέροια

Μετά την συναυλία, ραντεβού σήμερα για αιμοδοσία στο...

Πενήντα καλλιτέχνες της Βέροιας, ένωσαν χθες βράδυ...

Σήμερα στις 9.00 μ.μ. διαδικτυακή συναυλία για την αυριανή εθελοντική αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Αριστοτέλους 3 στη Βέροια

Σήμερα στις 9.00 μ.μ. διαδικτυακή συναυλία για την...

Τις φωνές τους ενώνουν 40 καλλιτέχνες της πόλης μας...

«Μήνυμα Γυναίκας»: Διαδικτυακή Εκδήλωση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Αλεξάνδρειας

«Μήνυμα Γυναίκας»: Διαδικτυακή Εκδήλωση της Επιτροπής...

Δέκα γυναίκες στέλνουν το δικό τους μήνυμα σε μια...

Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και εφήβους από την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και...

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ προς εκπαιδευτικούς Αγγλικής και...

Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Ας μιλήσουμε Εκτός Εξεταστέας Ύλης – Εκπαίδευση για τη Δημοκρατική Συμπεριφορά»

Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Ας...

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, 11:00-13:00 πραγματοποιήθηκε...

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δήμο Βέροιας - 40 καλλιτέχνες της πόλης στέλνουν μήνυμα στους δημότες! (Βίντεο)

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δήμο Βέροιας - 40...

«Άκου το τραγούδι μας και κάνε κάτι… μαγικό» :Μουσικό...

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας:  Συμμετοχή σε δράση  Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας: ...

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βέροιας όπου επισημάνθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης σχετικά με την εμφάνιση του ιού COVID 19 στη Βέροια και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Βέροιας , η ΚΕΠΑ...

Με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής,  πατινάδες και χορούς θα γιορτάσει η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη«Ταυτότητά μας,  η Παράδοση»Στην Πλατεία Καρατάσου στις 19:00Ένα παραδοσιακό γλέντι με πατινάδες, χορούς και...

Το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πιστό στο ραντεβού του συμμετέχει και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις των καταστημάτων της πόλης."Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από το...

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας επί τη...