Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Κυριακή 21 Ιουνίου 2026: «Χρονικά… τριακονταετίας»: Βιβλιοπαρουσίαση αφιερωματικού τεύχους των ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Ε.Μ.Ι.Π.Η. στα ΛΒ’ Παύλεια

Κυριακή 21 Ιουνίου 2026: «Χρονικά… τριακονταετίας»: Βιβλιοπαρουσίαση αφιερωματικού τεύχους των ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Ε.Μ.Ι.Π.Η. στα ΛΒ’ Παύλεια

27η Συνάντηση Χορωδιών «Φωνές Ειρήνης» την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Aλεξάνδρειας

27η Συνάντηση Χορωδιών «Φωνές Ειρήνης» την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Aλεξάνδρειας

Kυριακή 5 Ιουλίου: Συναυλία – Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη

Kυριακή 5 Ιουλίου: Συναυλία – Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026: 50 βραδιές με μουσικές, θέατρο, συναυλίες, θερινό σινεμά, ντοκιμαντέρ, από την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας  -Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος, από 18 Ιουνίου έως 23 Σεπτεμβρίου

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026: 50 βραδιές με μουσικές, θέατρο, συναυλίες, θερινό σινεμά, ντοκιμαντέρ, από την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας -Συνέντευξη Τύπου για

5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ & ΓΑΒΡΙΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ & ΓΑΒΡΙΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Ανακοίνωση για την Εσπερίδα «Σύγχρονες Μορφές της Εκκλησίας» αφιερωμένη στον Ιεραπόστολο Άγιο Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο | Σάββατο 20 Ιουνίου 7:00 μ.μ.

Ανακοίνωση για την Εσπερίδα «Σύγχρονες Μορφές της Εκκλησίας» αφιερωμένη στον Ιεραπόστολο Άγιο Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο | Σάββατο 20 Ιουνίου 7:00 μ.μ.

Βράβευση Μαθητών Δημοτικών Σχολείων που Διακρίθηκαν σε Μαθηματικούς Διαγωνισμούς

Βράβευση Μαθητών Δημοτικών Σχολείων που Διακρίθηκαν σε Μαθηματικούς Διαγωνισμούς

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Επιστημονική εκδήλωση στην Κλινική ΄Ασκληπιός΄: Σκλήρυνση κατά Πλάκας – Μια ασθένεια ΄δαχτυλικό αποτύπωμα΄

Ένα από τα σοβαρά ιατρικά πρόβλημα, οι νευροψυχιατρικές διαταραχές σε άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, αποτέλεσε το θέμα της επιστημονικής εκδήλωσης που έγινε το πρωί του περασμένου Σαββάτου 8 Νοεμβρίου στην ψυχιατρική κλινική της Βέροιας «Ασκληπιός».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από κοινού, από την Α΄ νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του ΑΧΕΠΑ που εκπροσωπήθηκε από τον καθηγητή κ. Αναστάσιο Ωρολογά που είναι και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για την σκλήρυνση κατά πλάκας (ΕΕΣΚΠ) και το θεραπευτήριο ΑΣΚΠΛΗΠΙΟΣ. «Πρόκειται για μια νόσο με την οποία ασχολούνται κυρίως οι νευρολόγοι. Τα βασικά συμπτώματα είναι κινητικές και αισθητηριακές διαταραχές, αποτέλεσμα βλάβης της λευκής ουσίας του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Είναι μια νόσος με μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων, πορείας και εξέλιξης. Εκτός από τα καθαρά νευρολογικά συμπτώματα λόγω της μακροχρονιότητας της πορείας της, εμφανίζει και συμπτώματα που αφορούν και άλλες ιατρικές ειδικότητες» τόνισε ο νευρολόγος και διευθυντής του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ» Βέροιας κ. Συμεών Δερές, ανοίγοντας την εκδήλωση που έγινε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της Κλινικής. «Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μία επαρχιακή πόλη και είναι μια προσπάθεια να καταρρίψει το μύθο ότι Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και λίγο η Θεσσαλονίκη» πρόσθεσε ο κ. Δερές και ευχαρίστησε τόσο τους ομιλητές όσο και τον κόσμο (γιατροί, ψυχολόγοι αλλά και πάσχοντες από τη νόσο) που παρακολούθησαν την εκδήλωση, την οποία χαιρέτισε πρώτος ο πρόεδρος του Ι.Σ.Η. κ. Πρ. Ισαακίδης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που το έχουμε δίπλα μας και μας αγγίζει όλους.

Ακολούθως, πήρε το λόγο ο καθηγητής κ. Ωρολογάς, ο οποίος εκτός από την ασθένεια μίλησε και για τον ρόλο της Ελληνικής Εταιρίας για την σκλήρυνση κατά πλάκας και η ψυχίατρος της Κλινικής Ρωξάνη Χριστοδολάρα που μίλησε για τις ψυχικές διαταραχές ατόμων που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας και είναι διαταραχές συναισθηματικές (κατάθλιψη), αγχώδεις, ψυχωτικές, μεταβολή της προσωπικότητας, μεμονωμένα συμπτώματα αλλά και προϋπάρχουσες ψυχικές διαταραχές. Όπως είπε η κ. Χριστοδολάρα η ασθένεια αυτή είναι «δακτυλικό αποτύπωμα» και κανένας ασθενής δεν είναι ίδιος με τον άλλο.

Ο ειδικός ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής του «Ασκληπιού» κ. Νικ. Ευαγγελάτος μίλησε για τις νευρολογικές διαταραχές στην πολλαπλή σκλήρυνση και αναφέρθηκε στη γνωστική δυσλειτουργία της ασθένειας, ως ένα από τα σημαντικότερα συμπτώματα, όπως η άνοια που προκαλείται από τη ΣκΠ και το προφίλ της.

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Δερές, επισημαίνοντας ότι στα 40 χρόνια που είναι νευρολόγος-ψυχίατρος στην επαρχία, έχει δει πολλά περιστατικά. «Τα πρώτα χρόνια βλέπαμε μια αρνητική ή δυσάρεστη εξέλιξη… Τώρα, υπάρχει μια πολύ πιο αισιόδοξη πορεία αφού και το προσδόκιμο επιβίωσης, από 15 χρόνια που ήταν παλαιότερα έχει αυξηθεί στα 40-50 χρόνια.

Τέλος, ο κ. Ωρολογάς συγχάρηκε τους συνεργάτες ψυχιάτρους του «Ασκληπιού» που, σάρωσαν, όπως είπε, το θέμα με υψηλό επίπεδο ενώ εξέφρασε την θετική του εκτίμηση στο γεγονός ότι, σε μια επαρχιακή πόλη υπάρχει ένα τέτοιο κέντρο-θεραπευτήριο με τέτοιας ποιότητας συνεργάτες.

Ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις του κοινού και μια μικρή δεξίωση στο ισόγειο της Κλινικής.

Σοφία Γκαγκούση

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΗΜΑΘΙΑΣ: Ανοιχτή επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, για την επαναφορά της δαπάνης ετοιμότητας

Προς Δημόσια επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας και στην Διοίκηση του ΕΚΑΒ, έστειλε το ΔΣ των Σωματείου Εργαζομένων

Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστίες για την γιορτή των Παιδικών-Βρεφικών Σταθμών του Δήμου Βέροιας

Με μια πρωτότυπη, συγκινητική και γεμάτη ζωντάνια εκδήλωση, η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής και Αθλητισμού γιόρτασε τον θεσμό της οικογένειας, πλημμυρίζοντας

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]