«Βούλιαξε» ο κινηματογράφος “Σταρ” στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη

«Βούλιαξε» ο κινηματογράφος “Σταρ” στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη

Προπομπός μεγάλης εκλογικής νίκης του Λάζαρου Τσαβδαρίδη αποτέλεσε η συγκλονιστική συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Υπ. Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ στη Βέροια, σήμερα (Τρίτη 20 Ιανουαρίου).  

Η προσέλευση του κόσμου της Ημαθίας ήταν πρωτοφανής και η αισιοδοξία για τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές διάχυτη.

Στην ομιλία του, ο κ. Τσαβδαρίδης, εμφανώς συγκινημένος από την αθρόα προσέλευση του κόσμου που κατέκλυσε κάθε γωνιά της αίθουσας του κινηματογράφου, ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του όλες τις Ημαθιώτισσες και τους Ημαθιώτες για την αγάπη, τη στήριξη τους όλα τα χρόνια της πολιτικής του διαδρομής, και ειδικά τώρα, στην πιο κρίσιμη, όπως τη χαρακτήρισε, εκλογική μάχη των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα. 

Στη συνέχεια, ο κ. Τσαβδαρίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι εξωφρενικές εξαγγελίες του, θα ήταν διασκεδαστικές αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνες για τη χώρα και κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία για παντελή απουσία όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις διεκδικήσεις της Ημαθίας. 

Κάνοντας έναν ενδεικτικό απολογισμό του ιδιαίτερα σημαντικού έργου του ως Βουλευτής, ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε ότι πλέον αισθάνεται ιδιαίτερα ώριμος και πιο έτοιμος από κάθε άλλη φορά να εκπροσωπήσει την Ημαθία στα κέντρα των αποφάσεων και να αποτελέσει τη δυνατή και μαχητική φωνή των πολιτών σε αυτά. 

Τελειώνοντας την ομιλία του, ο υπ. Βουλευτής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις επερχόμενες εκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν με ρεαλισμό, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία την εντολή να συνεχίσει το νοικοκύρεμα της χώρας και να την οδηγήσει με σταθερότητα στην έξοδο από την κρίση και στον δρόμο της ανάπτυξης.

Ειδική αναφορά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έκανε ο κ. Τσαβδαρίδης για την οριστική απόφαση της καταβολής των 33 εκατ. Ευρώ της αποζημίωση στους αγρότες μας για την απώλεια εισοδήματος το 2014 εξ’ αιτίας του Ρωσικού Εμπάργκο. 

Αύριο, (21 Ιανουαρίου), όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσαβδαρίδης, υπογράφεται η κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και οι αποζημιώσεις θα πληρωθούν από τα αδιάθετα υπόλοιπα του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα οποία μεταφέρθηκαν για τον λόγο αυτό στον κρατικό προϋπολογισμό.

Αύριο επίσης (21 Ιανουαρίου) θα διευκρινιστεί το ποσό ανά στρέμμα και η διαδικασία αποζημίωσης.

Αναλυτικά, σημεία της ομιλίας του κ. Τσαβδαρίδη ήταν τα εξής:

«Ημαθιώτισσες και Ημαθιώτες, Φίλες και φίλοι

Σήμερα βλέπω σε αυτήν εδώ την αίθουσα ένα πλατύ και ορμητικό ανθρώπινο ποτάμι  να πλημμυρίζει κάθε σπιθαμή αυτού του χώρου”.... 

...”Νιώθω συγκλονισμένος που στέκομαι για άλλη μία φορά εδώ μπροστά σας, μπροστά σε φίλους, συναγωνιστές και συνοδοιπόρους μου όλα αυτά τα χρόνια σε διαδρομές δύσκολες, σε αγώνες μεγάλους. Μαζί έχουμε περάσει πολλά. Και έχουμε καταφέρει και πολλά”.... 

...”Σήμερα όμως, δεν είναι μια στιγμή όπως όλες οι άλλες. Σήμερα δεν είμαι εδώ απλώς για να σας ευχαριστήσω. Σήμερα είμαι εδώ για να δώσω το σήμα ενός πολύ κρίσιμου αγώνα. Του πιο κρίσιμου των τελευταίων δεκαετιών. Ενός αγώνα για το μέλλον της πατρίδας, του γένους μας, των παιδιών μας. Δεν είμαι αναίτια δραματικός φίλες κ φίλοι κυρίες και κύριοι. Οι στιγμές, οι επιλογές, αλλά τελικά και οι ευθύνες όλων μας είναι μεγάλες. Και το εννοώ! Όλων μας! Του κάθε ενός από μας αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών”.... 

...”Μπροστά σε αυτή την κομβική για τη χώρα και την Ημαθία μας εκλογική αναμέτρηση, ο Λάζαρος ο Τσαβδαρίδης δεν έχει την πολυτέλεια να σταθεί από αυτό εδώ το βήμα κυρίως στο δικό του ουσιαστικό έργο για την Ημαθία. Δε θα το κάνω. Γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η σημασία της έκβασης αυτών των εκλογών μας ξεπερνά”.... 

...“Δεν υπάρχει υπόθεση της Ημαθίας που να μην προώθησα. Δεν υπάρχει πολίτης στην Ημαθία που να μην ξέρει πως μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να μου μιλήσει. Δεν υπάρχει πολίτης στην Ημαθία να μην ξέρει πως στον Λάζαρο Τσαβδαρίδη θα βρει σύμμαχο και συμπαραστάτη στη λύση του προβλήματός του. Στο ξεπέρασμα της δυσκολίας του. Δεν κρύφτηκα ποτέ ούτε από τους πολίτες μα ούτε και από την ευθύνη. Πάντα από την πρώτη γραμμή. Αυτά είναι γνωστά. Σε όλους σας. Θεωρώ ως εκ τούτου προνομιακό για εμένα πεδίο προεκλογικού αγώνα την εκπροσώπηση των συμφερόντων των πολιτών της Ημαθίας. Γιατί όλοι το ξέρουν πια, όλοι το παραδέχονται, ακόμα και οι πάσης φύσεως αντίπαλοι στις ιδιωτικές τους συζητήσεις το ομολογούν: Ο Λάζαρος είναι ο εκπρόσωπος της Ημαθίας στην Αθήνα. Ο Λάζαρος είναι ο πιο διεκδικητικός, ο πιο αποτελεσματικός. Και θα συνεχίζω να είμαι Ημαθιώτισσες και Ημαθιώτες. Με τον ίδιο ζήλο. Σας το υπόσχομαι...”

...“Φίλες και φίλοι.  Έχω την τιμή όπως ίσως αρκετοί γνωρίζετε να είμαι μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ. Θέση ιδιαίτερα τιμητική αλλά και ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χάραξη του στρατηγικού ρόλου της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον, τη Βαλκανική και τη Μεσόγειο.

Σας ομιλώ μετά λόγου γνώσεως: είναι επικίνδυνοι. Το συνονθύλευμα που αποτελεί σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήταν διασκεδαστικό αν δεν ήταν επικίνδυνο. Όλοι το ξέρουν, πρέπει όμως κάποιοι να το πούμε δυνατά: Είναι επικίνδυνοι!”...

...”Να πούμε για την επιζήμια, την καταστροφική για να είμαι ακριβέστερος εμπλοκή και επιρροή της αριστεράς στην Παιδεία; Τα πανεπιστήμια μας δεν λειτουργούν και δεν λειτουργούν με την πολιτική ευθύνη της αριστεράς. 

Στεγνή παραμόρφωση της έννοιας του πανεπιστημιακού άσυλου από «επαγγελματίες κομματικούς, δήθεν αγανακτισμένους φοιτητές», σακούλες με σκουπίδια να αδειάζονται στα γραφεία των καθηγητών και όλα αυτά στα οποία μας έχει συνηθίσει η αριστερά τύπου ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πρέπει να σημειώσουμε πως δεν είναι όλη η αριστερά το ίδιο. 

Αυτός όμως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εχθρικός σε ό,τι θετικό, σε ό,τι δημιουργικό, σε ό,τι αναπτυξιακό. Σε ό,τι προοδευτικό στην πραγματικότητα. Ένας ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ΌΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, όσον αφορά τα μεγάλα ζητήματα που αγωνιζόταν η Νέα Δημοκρατία να επιτύχει ως κυβέρνηση για το καλό της Ελλάδας, ένας ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, όσον αφορά «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» στους πολίτες προκειμένου να διευρύνει ξεδιάντροπα το ψηφοθηρικό του μαγαζάκι. 

Εχθρεύονται την επιτυχία, την διάκριση, την αριστεία. 

Θα επιτεθούν σκληρά στα ήδη ταλαιπωρημένα μεσαία στρώματα, όχι από ανάγκη, αλλά από επιλογή. Από “ταξική μεροληψία” όπως κατά λέξη οι ίδιοι αναφέρουν. 

Ήδη μιλάνε για φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα ξεπερνά το 60% !!Και πού τοποθετούν το όριο πάνω απ’ το οποίο μια περιουσία νοείται ως μεγάλη; Μετά από αφόρητες πιέσεις που ασκήσαμε, διότι αρνούνταν πεισματικά να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση, ψέλλισαν κάτι για 500 χιλιάδες ευρώ. Την επόμενη μέρα κατέβηκαν στα 400 χιλιάδες ευρώ. Χτες ο κ. Μηλιός είπε ξεκάθαρα ότι το όριο πλούτου είναι οι 200 χιλιάδες Ευρώ και ποιος ξέρει τι άλλο θ’ ακούσουμε.  

Όποιος έχει ένα σπίτι θεωρείται πλούσιος και τσακίζεται αυτό μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ”...

...”Το είπα και θα το πω ξανά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των στελεχών του, υπόσχεται ότι θα  «κόψει χρήμα». Πολλά δις, που μόνο αυτοί τα βλέπουν στους βαθύς οικονομικούς ύπνους τους.  Εμείς πάλι, από αυτόν εδώ τον χώρο, τους υποσχόμαστε ότι θα «τους κόψουμε τον βήχα» το βράδυ της Κυριακής και θα τους στείλουμε οριστικά στο πολιτικό περιθώριο της Ελλάδας”... 

...”Καλώ όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτου προελεύσεως να συναισθανθούν τα ουσιώδη που μας ενώνουν.

Όσοι θέλουν μια Ελλάδα στον πυρήνα του πιο ισχυρού μπλοκ του πλανήτη, όσοι θέλουν μια Ελλάδα πολιτισμένη ευημερούσα και ασφαλή σε μια γειτονιά που φλέγεται, όσοι θέλουν ισχυρή εκπροσώπηση της Ημαθίας στις κρίσιμες για την ευημερία μας αποφάσεις, καλούνται να κάνουν την μόνη ρεαλιστική επιλογή:

Να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και Λάζαρο Τσαβδαρίδη.

Γιατί η Νέα Δημοκρατία εγγυάται τα συμφέροντα της χώρας και ο Λάζαρος εγγυάται τα συμφέροντα της Ημαθίας αυτή είναι η αλήθεια.

Το έργο του Βουλευτή Ημαθίας δεν είναι εύκολο κυρίες και κύριοι. 

Είναι έργο βαρύ ειδικώς για τον  πρώτο βουλευτή επιτρέψτε μου να πω,  διότι μεγάλη η τιμή, αλλά μεγάλη και η ευθύνη και οι προσδοκίες για το αποτέλεσμα”.... 

...”Το ξέρουν όλοι ότι ο Λάζαρος τραβάει το κάρο του κόμματος στην Ημαθία, στις δύσκολες μέρες. 

Όταν άλλοι κάθονται αναπαυτικά στην άκρη και ασκούν αφ’ υψηλού κριτική, εγώ είμαι μέσα στη φωτιά και παλεύω με προβλήματα που όμοια τους δεν έχουμε ξαναδεί.

Και δίνω λύσεις. Με προσωπικό μόχθο και άριστη συνεργασία με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς και Διοικητές Οργανισμών.Συνέβαλα καθοριστικά για την άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων στους αγρότες μας, (αύριο, υπογράφεται η κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και θα καταβληθούν οριστικά οι αποζημιώσεις ποσού 33 εκατ. Ευρώ στους αγρότες μας για την απώλεια εισοδήματος το 2014 εξ’ αιτίας του Ρωσικού Εμπάργκο. Θα πληρωθούν από τα αδιάθετα υπόλοιπα του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα οποία μεταφέρθηκαν για τον λόγο αυτό στον κρατικό προϋπολογισμό. Αύριο επίσης θα διευκρινιστεί το ποσό ανά στρέμμα και η διαδικασία αποζημίωσης).Συνέβαλλα καθοριστικά, για να βρεθούν λύσεις για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια, για την άμεση καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 στους κτηνοτρόφους μας, ύψους 60 εκατ. ευρώ, για τη βελτίωση των κριτηρίων αναγνώρισης ομάδων παραγωγών οπωροκηπευτικών προϊόντων της Ημαθίας. 

Στήριξα τις προσπάθειες των συνεταιριστικών οργανώσεων, των επιχειρήσεων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης για προβολή και προώθηση των προϊόντων της Ημαθίας στο εξωτερικό.

Συνέβαλα ουσιαστικά στη στελέχωση με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικών των Νοσοκομείων Βέροιας, Νάουσας και του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας και την απόκτηση αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Νάουσας.Συνέβαλα καθοριστικά στη  λειτουργία της Μονάδας Παροχής Υποκαταστάτων του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκομείο της Βέροιας.Βοήθησα ουσιαστικά στην παραμονή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βέροια, την παραμονή του αστυνομικού τμήματος Πλατέως και την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης Ημαθίας.Ήμουν εισηγητής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναβάθμιση της λειτουργίας και της διαφάνειας του Δημοσίου.Συνέβαλα στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων για τους εργαζόμενους και τους ανέργους, σε συνεργασία με το Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Προώθησα με ερωτήσεις μου και παρεμβάσεις μου, μία σειρά ζητημάτων για τους καρκινοπαθείς, τους νεφροπαθείς, τους πολύτεκνους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ανέδειξα τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Νομού και κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση επίλυσή τους.

Και πολλά πολλά άλλα ακόμα”...

Φίλες και φίλοι

Με ξέρετε και σας ξέρω. Σας έλεγα πάντα την αλήθεια και σας κοιτούσα στα μάτια.   

Ξέρω τον πόνο, ξέρω την ταλαιπωρία που περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Είμαι ένας από σας και υποφέρω παραλλήλως. Ζω τις συνέπειες της χωρίς προηγούμενο ύφεσης.

...”Έχω αποδείξει ότι ποτέ δεν ξέχασα το ρόλο που μου αναθέσατε όταν με εκλέξατε πρώτο Βουλευτή Ημαθίας. Και τιμώντας τη δική σας εμπιστοσύνη, θα δώσω τον αγώνα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, για μία Ημαθία πρωτοπόρα και ανταγωνιστική.

Σας ζητώ, από αυτό εδώ το βήμα, να μου δώσετε την ευκαιρία να συνεχίσω να αγωνίζομαι μέσα στην Ελληνική Βουλή για τα δίκαια μας, τα όνειρα μας και για το μέλλον των παιδιών μας. Δεσμεύομαι μπροστά σας, ότι θα συνεχίζω να είμαι η δική σου δυνατή και αξιόπιστη φωνή σε όλα τα κέντρα των αποφάσεων. Ένας από εσάς, για σας”. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΥΞΗΣΗ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ!

ΑΥΞΗΣΗ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ!

του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

 Την μέρα της ανεξαρτησίας των λέξεων,βαριά που...

Η Ευρώπη να ξανασυναντήσει τις χριστιανικές αξίες  *Του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Η Ευρώπη να ξανασυναντήσει τις χριστιανικές αξίες ...

Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον μας ως Ευρώπη μετά από...

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ερώτηση για το ενδεχόμενο αναστολής της Τελωνειακής Ένωσης Ε.Ε. – Τουρκίας, λόγω προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν, για Βαρώσια

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ερώτηση για το ενδεχόμενο...

Ερώτηση προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής...

Θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς

Θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους της Τράπεζας...

Από τον Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς,...

Διενέργεια έκτακτων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης και Ημαθίας

Διενέργεια έκτακτων ψεκασμών για την καταπολέμηση...

Από την Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας...

Φρόσω Καρασαρλίδου για τα δρομολόγια του ΟΣΕ: Άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού για την γραμμή Θεσ/νίκη - Ημαθία - Πέλλα - Φλώρινα

Φρόσω Καρασαρλίδου για τα δρομολόγια του ΟΣΕ: Άμεσα...

Τον Ιούνιο είχα καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή προς...

Έκλεψε από κατάστημα 800 ευρώ και συνελήφθη

Έκλεψε από κατάστημα 800 ευρώ και συνελήφθη

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...

Τα νέα μέτρα για την εστίαση ανακοινώθηκαν λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής (16.07.2021) και ενώ είχε ήδη… αρχίσει η εφαρμογή τους. Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εστίαση και τα κέντρα...