Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ευχές των αγροτικών συνεταιρισμών της Νάουσας, στη γιορτή του Αγίου Τρύφωνα για άρση του ρωσικού, αλλά και το… κινεζικού εμπάργκο!

Τον Προστάτη Άγιο τους Τρύφωνα, τίμησαν από κοινού, σήμερα Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της Νάουσας. Το πρωί παραβρέθηκαν στη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου και διαβάστηκε η ειδική ευχή του Αγίου Τρύφωνα και κατόπιν ο Κώστας Ταμπακιάρης από τον ΑΣΝ, ο Αντώνης Πασχούλας από τον ΑΣΕΠΟΠ και ο Γιώργος Φουντούλης από τον ΒΑΕΝΙ, δεξιώθηκαν τα μέλη τους στο ξενοδοχείο “Βέρμιον” του Αγίου Νικολάου. Στο γεύμα που παρέθεσαν οι διοικήσεις του συνεταιρισμού συμμετείχαν, εκπροσωπώντας την Π.Ε Ημαθίας, ο ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Τεληγιαννίδης, ο δήμαρχος Νάουσας κ.Κουτσογιάννης, η αντιδήμαρχος κ.Πασχούλα, ο τέως δήμαρχος κ.Καραμπατζός, ο πρόεδρος της VENUS κ.Καραΐνδρος, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας κ.Γιαννακάκης, ο γ.γ της ΔΗΜ.ΑΡ κ.Θεοχαρόπουλος, ο πρώην βουλευτής κ.Φωτιάδης κ.α.  Κοινή συνισταμένη των ομιλιών των τριών προέδρων, η άρση του εμπάργκο. Του ρωσικού από την πλευρά των ροδακινοπαραγωγών και του… κινεζικού, από την πλευρά των οινοποιών!

 

Καλύτερη και παραγωγικότερη χρονιά για όλο τον κόσμο,ευχήθηκε ο πρόεδρος του ΑΣΝ κ.Ταμπακιάρης, τονίζοντας ότι το 2014 ήταν πολύ δύσκολη για την περιοχή μας, αλλά και για όλη τη χώρα. “Για να περνούν καλά οι αγρότες πρέπει να έχουν χρήματα όλοι οι πολίτες για να αγοράζουν τα προϊόντα μας” είπε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε ως μεγάλη πληγή το ρωσικό εμπάργκο, εκφράζοντας την ευχή να αρθεί σύντομα.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας κ.Πασχούλας ζήτησε τη βοήθεια της πολιτείας, ώστε να ξεπεράσει η περιοχή μας την κρίση, όπου ο μόνος ενεργά οικονομικός κλάδος είναι η μεταποίηση του πρωτογενούς τομέα. “Φέτος χρειαζόμαστε, όσο ποτέ άλλοτε, τη βοήθεια του Αγίου Τρύφωνα. Ελπίζουμε το 2015 να είναι καλύτερο και παραγωγικότερο από πέρσι, όπου το χαλάζι και το εμπάργκο έπληξαν όλους μας. Ελπίζουμε ότι το εμπάργκο θα λήξει σύντομα” τόνισε ο κ.Πασχούλας, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο ΑΣΕΠΟΠ, παρά τις δυσκολίες, στάθηκε όρθιος και δυνατός. “Με όρεξη και με δουλειά θα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και αγαπημένοι τις προκλήσεις, αναζητώντας καινούργιες αγορές” κατέληξε ο κ. Πασχούλας.

Αναφορές στους μη παρόντες βουλευτές έκανε ο πρόεδρος του ΒΑΕΝΙ κ. Φουντούλης, ο οποίος τόνισε ότι το ΒΑΕΝΙ εδώ και 2,5 χρόνια βιώνει το εμπάργκο στην κινεζική αγορά. Ο κ. Φουντούλης έκανε λόγο για κακοήθεις που αναφέρονται σε ατυχείς και κακές εμπορικές συμφωνίες του οινοποιητικού του συνεταιρισμού, ενώ ζήτησε να αντιμετωπιστεί με συλλογικότητα η κρίση. Από τα… πυρά του κ.Φουντούλη δεν γλίτωσε και ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για τον οποίο είπε χαρακτηριστικά: “Πολιτικά λάθη μας καταστρέφουν. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάχθηκε με τους ακροδεξιούς Ουκρανούς και το πλήρωσαν οι παραγωγοί μας”.

Παρακολουθήστε 10λεπτό video από τη σημερινή εκδήλωση, όπου και υπάρχουν οι ομιλίες των τριών προέδρων, καθώς και πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]