Τα προβλήματα της Ημαθίας στον τομέα της Υγείας κατέθεσε στον νέο υπουργό ο Τάσος Βασιάδης

Τα προβλήματα της Ημαθίας στον τομέα της Υγείας κατέθεσε στον νέο υπουργό ο Τάσος Βασιάδης

Την κατάσταση και τα υπάρχοντα προβλήματα στο χώρο της Υγείας στην Ημαθία έθεσε στον νέο υπουργό υγείας κ. Κουρουμπλή ο κ. Τάσος Βασιάδης ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας στο Π.Ι.Σ. Από την συνάντηση δεν προέκυψε καμία σαφής θέση του Υπουργείου, όπως είπε χθες στο Ράδιο Τύπος Fm 99,7 ο κ. Βασιάδης, παρά μόνο καταγράφηκαν τα ζητήματα που έθεσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στη νέα του πολιτική ηγεσία.

Σε τοπικό επίπεδο τέθηκαν θέματα λειτουργίας του ΠΕΔΥ και των α/θμιων και β/θμιων μονάδων στην Ημαθία με κυριότερο αυτό της υποστελέχωσης και των ελλείψεων αλλά και το θέμα στέγασης των υπηρεσιών και των ασφαλιστικών Ταμείων που φιλοξενούνται σήμερα όλα στους χώρους του πρώην ΙΚΑ Βέροιας όπου τα ραντεβού με τον όγκο των ασφαλισμένων και την έλλειψη γιατρών ή καθυστερούν πολύ στη Μονάδα του ΠΕΔΥ ή οδηγούνται στο Νοσοκομείο της Βέροιας με αποτέλεσμα στα εξωτερικά ιατρεία να έχουν ανέβει σε 70% η προσέλευση ασθενών.

Μάλιστα με δεδομένα τα προβλήματα και τις ελλείψεις γιατρών και προσωπικού στο Νοσοκομείο η εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και ανασφάλιστων επιβραδύνεται χρονικά και προφανώς ποιοτικά.

Αυτή τη στιγμή η μονάδα του ΠΕΔΥ στη Βέροια λειτουργεί με ένα παθολόγο (!), ένα οδοντίατρο, έναν ΩΡΛ, έναν ψυχίατρο, τρεις χειρουργούς (!) ενώ έγινε προκήρυξη και προσλήφθηκαν πρόσφατα ένας μικροβιολόγος, ένας ορθοπεδικός και γυναικολόγος. Με την πρόσληψη μικροβιολόγου προσδοκάται ότι μετά από ένα χρόνο θα ξαναλειτουργήσει το μικροβιολογικό εργαστήριο του πρώην ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

 

Τον Μάρτιο το νομοσχέδιο

Τον Μάρτιο αναμένεται να κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στο οποίο θα προβλέπονται ρυθμίσεις υπέρ των φαρμακοποιών.

Η δέσμευση του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, προς τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών κατά τη σημερινή συνάντηση, άφησε ικανοποιημένο τον κλάδο. 

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε ότι σε πρώτη φάση στόχος είναι «να αποσυρθούν οι νόμοι που εξαρτήθηκαν από μνημονιακές επιταγές». 

Έτσι, στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αναμένεται μεταξύ άλλων να κλείσει το νομικό «παράθυρο» που απελευθέρωνε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενώ ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και η διευθέτηση του ωραρίου. 

Επιπλέον, «γκρίζα ζώνη» για τον κλάδο αφορούν και οι αλλαγές της προηγούμενης κυβέρνησης στα Πειθαρχικά Συμβούλια των φαρμακευτικών συλλόγων. 

Από την πλευρά του, ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός και ότι οι θέσεις των φαρμακοποιών θα τεθούν υπό επεξεργασία από ειδικό κλιμάκιο, ώστε να συμπεριληφθούν στο εν λόγω νομοσχέδιο.

Προβλέπεται επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μας να αλλάξει και το Προεδρικό Διάταγμα περί υπόστασης του Υπ. Υγείας και θα επανέλθουν οι Κοινωνικές Ασφαλίσεις από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Υγείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...