ΤΟΠΙΚΑ

Συνταγή να βρούμε τα λεφτά;

Συνταγή να βρούμε τα λεφτά;

Γράφει ο Γιώργος Μπριάζας, Μεσίτης – Πιστοποιημένος Εκτιμητής Ακινήτων

 

Ολόκληρος ο Ελληνικός λαός γυρίζει καθημερινά με το ερώτημα αναπάντητο στο στόμα , για δε τους πολιτικούς μας αποτελεί την μοναδική τους ενασχόληση , που θα βρεθούν τα λεφτά  για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας , είτε σαν άτομα είτε σαν κράτος το ίδιο πρόβλημα ευρίσκεται σε πλήρη επικυριαρχία , ενώ η απάντηση είναι τόσο απλή και μπροστά μας ξεσκέπαστη, Στο πανελλήνιο λοιπόν ερώτημα  μία εγγυημένη συνταγή – απάντηση υπάρχει και είναι πολύ απλή απλούστατη << με την εργασία>>  θα βρεθούν και  είναι πράγματι ο σωστός και αποδεδειγμένα σίγουρος και μοναδικός τρόπος να το πετύχουμε , το μεγάλο ερώτημα μου είναι γιατί  δεν μας τον  υποδεικνύει κανείς , δεν σας κινεί την περιέργεια φίλοι μου , το ακούτε πουθενά ; Όλοι μιλούν για διάφορα , παράξενα και περίεργα ,  έχουν τις πιο ρηξικέλευθες ιδέες , να τα πάρουμε από τις αποταμιεύσεις των ταμείων , από τους Γερμανούς τα χρωστούμενα από το κατοχικό δάνειο , να ψάξουμε να βρούμε και τίποτε παλιά ξεχασμένα χρέη από όποιον άλλο ας το επιχειρήσουμε , αλλά προσοχή εμείς να μην κουραστούμε να τα κερδίσουμε , είναι πιο εύκολο να τα πάρουμε έτοιμα , σίγουρα αλλά ως πότε θα ζούμε με δανεικά και πάνω απ΄ όλα ποιός θα μας δανείσει τα ωραία του λεφτά , όταν δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα του τα επιστρέψουμε για να μην πω πως είναι μάλλον παραπάνω από σίγουρος ότι έτσι και κάνει το λάθος να μας τα δώσει την ίδια στιγμή τάχασε κιόλας. Επομένως είμαστε σε ένα αλαλούμ αναζήτησης χρημάτων , μετρητών η ότι άλλο μοιάζει με χρήμα και τούτο χωρίς τελειωμό.

Η πρόταση μου στους κυβερνώντες μας η στους έχοντες διοικητικές αρμοδιότητες κάθε μορφής είναι να κάνουνε << την εργασία >> σημαία να κεντρίσουν τον πατριωτισμό και το φιλότιμο του Έλληνα  και να ζητήσουν από τον καθένα μας να σηκώσει ψηλά τα μανίκια και όταν λέμε ψηλά εννοούμε βέβαια στη κυριολεξία και όχι στα λόγια όπως το έλεγε συχνά πυκνά ο Γιωργάκης Παπαντρέου ο νεώτερος και βρισκότανε συνεχώς σε αμηχανία διότι δεν ήξερε πώς να το κάνει , διότι για να το κάνεις θα πρέπει να έχεις ξαναεργαστεί στη ζωή σου και μάλιστα από μικρός , να πιστεύεις στην αξία και στο αποτέλεσμα της εργασίας να την αγαπάς και να ξέρεις να εργάζεσαι , διαφορετικά η σιωπή είναι προτιμότερη διότι ακολουθεί η γελοιοποίηση όπερ και εγένετο στην περίπτωση Παπανδρέου. 

Είναι σε όλους γνωστό πως ο καλός ο κυβερνήτης πρώτος με το παράδειγμα του εμπνέει δείχνει το δρόμο πρωτοπορεί και ο λαός να είναι σίγουρος πως θα τον ακολουθήσει. Είναι ο πλέον σίγουρος τρόπος για κάποιον που θα αποφασίσει να τον  γράψει η ιστορία του τόπου του. Ο καθένας να συγκεντρωθεί και να σκύψει στον τομέα του , σε αυτό που έχει σπουδάσει η αυτό που νομίζει και αισθάνεται πως ξέρει καλά η τον εκφράζει τον ηδονίζει και του αρέσει , αυτό λοιπόν καλείται να το κάνει άριστα.

Η πηγή αυτού του πλούτου φίλοι μου είναι ανεξάντλητη και είναι καθαρά δική μας, δεν μπορεί κανείς να μας την πάρει κανείς ούτε κάποιος επιτήδειος να την υποτιμήσει.

Η ηγεσία να ψάξει μαζί με τον λαό τις δυνατότητες του καθενός . Δεν έχει σημασία ποιές θα είναι οι εξελίξεις με τους εταίρους μας , όλα τα παραπάνω ισχύουν και πέραν των συμφωνιών. Να  μάθουμε να παράγουμε δικά μας λεφτά , είναι το μυστικό που πρέπει να μάθουν όλοι και αυτό σε μόνιμη βάση και σε βάθος χρόνου. Η παραπάνω επιτυχία θα είναι απόλυτα μεταδοτική εάν ο καθένας αποφασίσει να παράγει κάτι , η ύπαρξη του επί της γης να μην περάσει απαρατήρητη και το στίγμα του να μείνει ανεξίτηλο με το παραγόμενο έργο του. Δεν είναι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι που μας περισσεύουν , υπάρχουν και πολλοί από τον ιδιωτικό τομέα όπως π.χ. τα καταστήματα εστίασης η τα αμέτρητα περίπτερα , τα εμπορικά καταστήματα , οι  καφετερίες , τα καφενεία , τα νυχτερινά κέντρα και πολλά άλλα που δεν χρειαζόμαστε αμάν και οπωσδήποτε , εδώ ίσωας κάποιοι θιγούν και θυμώσουν λιγάκι αλλά είναι αλήθεια. Έχουμε επίσης και πολλά δήθεν μέσα διάδοσης πολιτισμού , άπειρες εφημερίδες , περιοδικά , διαφημιστικά που πετιούνται με τους τόνους και πολλά από αυτά θα μπορούσαν και να μειωθούν χωρίς να κινδυνεύσουμε να μην πληροφορηθούμε κάτι.

Για να δημιουργήσουμε πλούτο ,  όχι προσωρινό αλλά  διαρκεί πρέπει να διαγράψουμε  τα περιττά και να κρατήσουμε τα απαραίτητα , να μπούμε δυναμικά στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών , να καταργηθούν όλα τα νομικά εμπόδια για άπειρες αδειοδοτήσεις και αμέτρητα έγραφα , αυτά να τα προσκομίζει η υπηρεσία που τα ζητάει και όχι ο πολίτης και μάλιστα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μετά το πέρας αυτό να υπάρχει αυτόματη αδειοδότηση  και ποινή σε αυτόν που δεν πρόλαβε να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά, ήρθε η ώρα να ανησυχήσει και να τρέξει και ο δημόσιος υπάλληλος , εξ άλλου το φανερώνει και η ιδιότητα του.

Η συνταγή της ανάδειξης της <<εργασίας >> ως την κορυφαία έννοια στην ταχύτατη οικονομική ανάπτυξη ενός κράτους είναι τόσο σίγουρη όσο τίποτα πιο σίγουρο στον κόσμο ,  διότι την είδαμε πολλές φορές να επαναλαμβάνεται στο παρελθόν.

Το πρώτο οικονομικό θαύμα της Γερμανίας πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που έφτιαξε μέσα σε πολύ λίγα χρόνια μία οικονομική υπερδύναμη η οποία τα έβαλε με όλους και με όλα , χωρίς φυσικά να μπορεί και να είναι υπερήφανη για τις πράξεις της , όλο το παραγόμενο έργο οφείλεται στην οργάνωση της <<εργασίας >> . 

Το οικονομικό θαύμα της Ελλάδος μετά τον εμφύλιο την 10ετία του 50 και μέχρι τα μέσα του 60 και αυτό οφείλεται στην εργατικότητα και προσπάθεια ολόκληρου του Ελληνικού λαού , μικροί και μεγάλοι έπρεπε να παράγουν για να βγουν από τη φτώχια και την ανέχεια και τα κατάφεραν πολύ γρήγορα με προπομπό πάντα την <<εργασία>>. 

Το δεύτερο οικονομικό θαύμα της Γερμανίας μετά τον πόλεμο και μέχρι τα μέσα του 80 και αυτό έχει ως βάσει την οργανωμένη , ποιοτική αλλά και εξειδικευμένη <<εργασία>>.

Η ταχύτατη ανάπτυξη της Ιαπωνίας στην 10ετίες του 70 αλλά και του 80 ήταν αποτέλεσμα της εργατικότητας του λαού της. 

Η Κίνα  , η Κορέα , το Βιετνάμ και πολλά άλλα κράτη της ανατολικής Ασίας  προπορεύονται σήμερα σε δείκτες οικονομικής ανάπτυξης λόγω της <<εργατικότητας >> των και όχι επειδή κάθονται στα καφενεία η στις καφετέριες για να σκοτώσουν κυριολεκτικά το χρόνο τους , δηλαδή το πιο πολύτιμο αγαθό που τους έδωσε ο δημιουργός τους μετά από τη ζωή.

Χρειαζόμαστε αλλαγές , πολλές αλλαγές εκεί είναι το μυστικό κρυμμένο και πρέπει να τις κάνουμε εμείς οικιοθελώς για το δικό μας καλό και όχι να περιμένουμε η να διαπραγματευόμαστε για να μας τις επιβάλουν οι άλλοι , να ξεκινήσουμε άμεσα από εμάς τους ίδιους  πρώτα και μάλιστα τώρα , το αύριο είναι μακριά. 

Δεν θα κερδίσουμε κάτι  περιμένοντας να το κάνουν οι άλλοι και σε καμία περίπτωση από τους έως σήμερα πολιτικούς μας , αυτοί απέδειξαν περίτρανα ότι το κοντόφθαλμο ενδιαφέρον τους φτάνει μέχρι το προσωπικό τους συμφέρον που είναι η καρέκλα. 

Η προσπάθειες να γίνουν από εμάς τους πολίτες , άς φτιάξουμε <<ομάδες επαγγελματικής συνεργασίας >> από διάφορους επαγγελματικούς χώρους , με κοινό στόχο να δημιουργήσουμε συνεργαζόμενοι , η συνταγή είναι πετυχημένη γιατί μπορούμε να γευτούμε και εμείς τους καρπούς της.    

Να βγούμε οικιοθελώς από τα καλούπια που φτιάξαμε για να βολευτούμε και να δημιουργήσουμε άλλους τρόπους λειτουργίας. 

Να κάνουμε ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί στο σύνολο αυτά που δεν κάναμε μέχρι σήμερα και τα οποία όλοι ξέραμε πως έπρεπε να γίνουν από εμάς.  

Σε ότι αφορά τους Ευρωπαίους στο σύνολο τους , θα πρέπει να αλλάξουμε θέση και να αρχίσουμε να τους βλέπουμε από άλλη οπτική γωνία , όχι ως εχθρούς δεν μας συμφέρει , προσέξτε είναι παγίδα , αλλά να τους δούμε ως τους καλύτερους μελλοντικούς πελάτες μας , διότι σαν πελάτες θα μας είναι οι πλέον χρήσιμοι και όχι σαν αυτούς που χρηματοδοτούν τα πάθη μας. 

Οι κίνδυνοι παραμονεύουν φίλοι μου και είναι πιστέψτε με και πολλοί και σύνθετοι  , δεν μας εξυπηρετεί καθόλου να πάμε σε τραγωδίες από εγωισμό και ξεροκεφαλιά , η από προσωπικές φιλοδοξίες κάποιου παλαβού , ας ξεχάσουμε έστω προς στιγμήν τις διαφορές μας και τους τσακωμούς δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια δεν μας παίρνει και δεν μας συμφέρει καν  , μπορούμε να ξαναστήσουμε το παιχνίδι των διαφωνιών μας αφού ξεπεράσουμε την κρίση , καλά να είμαστε , τώρα όμως προέχει η πατρίδα ο διπλανός μας , ο συνάδελφός μας , ο γείτονας μας , αυτόν πρέπει να βοηθήσουμε και θα βοηθηθούμε αυτόματα και εμείς  από την πράξη μας. Να συσκεφτούμε , να ανταλλάξουμε απόψεις να βρούμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε , να δημιουργήσουμε πρώτα στη σκέψη και μετά αμέσως στην πράξη κάθε τι που μπορούμε. 

Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι με την επένδυση της Πανεπιστημιακής μόρφωσης που τους εξόπλισαν οι γονείς τους μπορούν να δουν και πιο πέρα από τη μύτη τους , να τολμήσουν , να πάρουν πρωτοβουλίες και για τι όχι και ρίσκα και να προχωρήσουν , το να γυρνάς γύρω από τον εαυτό σου δεν θα σε οδηγήσει πουθενά , η επιτυχία περιμένει τους τολμηρούς και όσους αποφασίσουν να μοχθήσουν για να απολαύσουν τα αγαθά και της << εργασίας >> τους , τα οποία μπορούν και να   πολλαπλασιαστούν από τις <<συνεργασίες >> τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω ΣΔΙΤ

Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους ευθύνης της...

 Δημοπρατείται άμεσα το μεγάλο έργο του...

Τα φλέγοντα ζητήματα των εκπαιδευτικών έθεσε χθες ο Λ. Τσαβδαρίδης στην Υπουργό Παιδείας

Τα φλέγοντα ζητήματα των εκπαιδευτικών έθεσε χθες ο Λ....

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας ευχαριστεί τον «ΜΑΣΟΥΤΗ»

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας...

 Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο...

Με μειωμένο ΦΠΑ από Δευτέρα, καφές, ροφήματα, αναψυκτικά εισιτήρια, κ.α.

Με μειωμένο ΦΠΑ από Δευτέρα, καφές, ροφήματα,...

 Aπό τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, ενεργοποιούνται οι νέοι...

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας 1 Ιουνίου στις 6.00 μ.μ.

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας...

 Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο...

Στην κρίση των πολιτών θέτει τις δράσεις της η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, απαντώντας για τις εκδηλώσεις της Γενοκτονίας

Στην κρίση των πολιτών θέτει τις δράσεις της η...

Η  Εύξεινος  Λέσχη  Βέροιας   θέλοντας να ενημερώσει...

           Δήμος Βέροιας: Παραχώρηση σχολικών χώρων σε συλλόγους για το 2020-2021

Δήμος Βέροιας: Παραχώρηση σχολικών χώρων σε...

   --Κατάθεση αιτημάτων μέχρι τις 20 Ιουνίου  ...

Μεγαλύτερη χρηματοδότηση ζητούν οι  ΔΕΥΑ της χώρας από την κυβέρνηση, για να ανταπεξέλθουν στην κρίση  της πανδημίας

Μεγαλύτερη χρηματοδότηση ζητούν οι ΔΕΥΑ της χώρας από...

 Την αύξηση της οικονομικής ενίσχυση των Δ.Ε.Υ.Α. μέσω...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Ν. Καρανικόλας: Η Νάουσα αλλάζει «σελίδα» και μπαίνει ενεργά στον δρόμο της ανάπτυξηςΤο «πράσινο φως» από την Κυβέρνηση δόθηκε για την χρηματοδότηση ύψους 10,7 εκατ. ευρώ που αφορά στην υλοποίηση σημαντικών...

Η «Ανάληψη» είναι Δεσποτική εορτή και η λέξη στην Καινή Διαθήκη αντιπροσωπεύει τη μετάβαση του Χριστού στους ουρανούς. Θεωρείται στην εκκλησιαστική παράδοση ως η ολοκλήρωση της αποστολής του Κυρίου επί...

Κατέληξε σήμερα πρωί Τρίτης, μετά από νοσηλεία 6 ημερών στο νοσοκομείο Βέροιας, ο γνωστός Σελιώτης Γιάννης Κόκκινος(Πατσιαβούρας) σε ηλικία 74 ετών. Παλιός αυτοκινητιστής και επί χρόνια μέχρι την...

Σε ηλικία 84 χρονών έφυγε από τη ζωή, ο Βεροιώτης πολιτικός μηχανικός Δημήτρης (Τάκης)Ζαμάνης, με έντονη πολιτική και κοινωνική δράση στον τόπο του και τον Νομό Ημαθίας, από την δεκαετία του 1970 και μέχρι τις...