Θεόφιλος Κορωνάς: Σε αναμονή της υπουργικής απόφασης για τους λαχανόκηπους. Ανάπλαση του μπάσκετ Εληάς

Θεόφιλος Κορωνάς: Σε αναμονή της υπουργικής απόφασης για τους λαχανόκηπους. Ανάπλαση του μπάσκετ Εληάς

Ώρες ολόκληρες ξοδεύτηκαν σε συνεδριάσεις για τους περίφημους λαχανόκηπους οι οποίοι τελικά δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν ακόμα. Μιλώντας χθες στο Ράδιο Τύπος Fm 99,7 με τον αντιδήμαρχο κοινωνικής προστασίας και πρόεδρο του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Θεόφιλο Κορωνά, θέσαμε το θέμα και μαζί μ’ αυτό μιλήσαμε και για τις προσεχείς δράσεις του ΚΑΠΑ για τις οποίες  και ενημέρωσε αναλυτικά.

 

Λαχανόκηποι

Εν μέσω της άνοιξης και εν όψει του καλοκαιρινού που είναι εποχές των ζαρζαβατικών αρκετοί συμπολίτες μας ρωτούν και ενδιαφέρονται για το θέμα. «Ο χώρος έχει επιλεγεί από πλευράς του Δήμου είναι ένα χωράφι 28 στρ. περίπου μεταξύ του ΔΑΚ Μακροχωρίου και της παλιάς αντιπροσωπείας της SAAB, ένα χωράφι το οποίο έχει μέσα και γεώτρηση, που είναι πολύ βολικό, ηλιόλουστο και αποτελεί έκταση του Υπουργείου Ανάπτυξης. Επομένως εμείς αυτή τη στιγμή περιμένουμε μια απόφαση του υπουργού με την οποία θα καθορίζει τις προδιαγραφές, την οργάνωση των λαχανόκηπων, καθώς και τον τρόπο παραχώρησης. Αυτή η υπουργική απόφαση όμως δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Πιέζουμε συνεχώς και αναμένουμε να εκδοθεί. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουμε τη διαδικασία, όπως είχαμε παλαιότερα αλλά δεν τελεσφόρησε διότι το χωράφι που είχαμε τότε επιλέξει δεν είχε γεώτρηση για νερό και δεν ήταν καλό το έδαφος για ανάπτυξη λαχανικών» μας είπε ο κ. αντιδήμαρχος.

 

Βικελαία γιορτή ποδηλάτου

Μία από τις προσεχείς δράσεις του ΚΑΠΑ είναι η Βικελαία γιορτή ποδηλάτου την ερχόμενη Κυριακή η οποία φέτος θα αποτελεί μία διαδρομή αγάπης και υποστήριξης στους συνδημότες μας που έχουν οικονομικά προβλήματα. «Για το λόγο αυτό θα υπάρχουν κυτία του κοινωνικού παντοπωλείου, καθώς και καλάθια αγάπης για συλλογή τροφίμων και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει ότι νομίζει, μαζί με τη συμμετοχή του. Το κοινωνικό παντοπωλείο εξυπηρετεί 700 οικογένειες κυρίως Χριστούγεννα και Πάσχα και η ανταπόκριση της Βέροιας είναι μέχρι σήμερα πολύ ικανοποιητική ώστε να γεμίζουν οι αποθήκες μας. Κάτι βέβαια που μπορεί να κάνει ο καθένας όποτε επιθυμεί» τόνισε ο κ. Κορωνάς.

Η Βικελαία γιορτή ποδηλάτου θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί της Κυριακής από την Πλατεία Εληάς και στις 11.00 είναι η ώρα εκκίνησης. Ακολουθεί στο τέλος Μαΐου η γιορτή βόλεϊ που γίνεται για πρώτη φορά στη Βέροια.

 

Ανάπλαση του μπάσκετ Εληάς

Αυτό που προβλέπει επίσης ο προγραμματισμός του ΚΑΠΑ είναι η ανάπλαση του γηπέδου μπάσκετ της Εληάς που αποτελεί ένα σημείο ορόσημο για τον αθλητισμό της Βέροιας. «Εκεί γεννήθηκε ο σωματειακός αθλητισμός της Βέροιας αλλά σήμερα είναι ένα γήπεδο ακατάλληλο και για αυτούς που αθλούνται αλλά και για τους μαθητές και τα παιδιά που παίζουν εκεί. Εμείς έχουμε βάλει ως στόχο να γίνει ένα σύγχρονο δάπεδο εξωτερικού χώρου με απορροφητικότητα των κραδασμών και να γίνει μία αισθητική παρέμβαση για να πάρει τη μορφή που πρέπει να έχει ένα γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ ανάλογο με την ιστορία του. Η δαπάνη είναι αρκετά μεγάλη και θα δούμε πώς θα πάει ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε κι άλλες ανάγκες, όπως η στέγη, η στεγανοποίηση κ.λπ.».

Όσο για τα κοινωνικά επιδόματα αυτά εμπεριέχονται στον προϋπολογισμό, έχουν παρακρατηθεί και ανήκουν στις εξαιρέσεις των ταμειακών διαθεσίμων οπότε θα δοθούν κανονικά στους δικαιούχους στους οποίους αντιστοιχεί 1,5 εκατ. το δίμηνο, για τους ωφελούμενους όλου του Νομού.

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ευρωδιάλογος: Δημόσια Συζήτηση με τους πολίτες με θέμα το Ευρωκοινοβούλιο» στη Βέροια

«Ευρωδιάλογος: Δημόσια Συζήτηση με τους πολίτες με...

Ο Πρόεδρος, και τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης του...

Οδηγίες - μέτρα προστασίας πληθυσμού σε περίπτωση χιονόπτωσης, χιονοθύελλας, παγετού, πυρκαγιών σε τζάκια, πλημμυρών

Οδηγίες - μέτρα προστασίας πληθυσμού σε περίπτωση...

 Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας ανακοινώθηκαν...

Η

Η "καλοκαίρια" αναβάλει την έναρξη του...

Από το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου ανακοινώθηκαν τα...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας στηρίζει την

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας στηρίζει την "Black...

Η “Black Friday”, που θα πραγματοποιηθεί φέτος την...

Συνελήφθη 55χρονος στη Βέροια με πάνω από 2.500 λαθραία τσιγάρα και 18.670 ευρώ

Συνελήφθη 55χρονος στη Βέροια με πάνω από 2.500 λαθραία...

Συνελήφθη χθες  το μεσημέρι στη Βέροια, από...

Ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας για την «Black Friday»

Ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας για την...

Ο Ε.Σ. Αλεξάνδρειας ενημερώνει σχετικά με το τι...

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση στην Αλεξάνδρεια

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση στην Αλεξάνδρεια

Συνελήφθη χθες (19 Νοεμβρίου 2018) το μεσημέρι σε περιοχή...

Σχέδιο Κανονισμού   Ωραρίου και ημέρας   λειτουργίας της Λαϊκής   Αγοράς Δ.Κ. Βέροιας

Σχέδιο Κανονισμού Ωραρίου και ημέρας λειτουργίας...

  Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους  Δημότες του, ότι την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη χθες  το μεσημέρι στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 55χρονος ημεδαπός, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.Ειδικότερα, στην κατοχή του αλλά και σε έρευνες που...

Ο Πρόεδρος, και τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης του 4ου Περιφερειακού Τμήματος Κεντροδυτικής  Μακεδονίας του Οικονομικού  Επιμελητηρίου Ελλάδας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης...

 Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών εν όψει της χειμερινής περιόδου, εφιστά την προσοχή των πολιτών και...

Από το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου ανακοινώθηκαν τα εξής:Ενημερώνουμε τους φίλους του Ε.Χ.Κ. Σελίου, ότι αναβάλλεται η έναρξη λειτουργίας του κέντρου λόγω δυσμενούς εξέλιξης του καιρού, με άνοδο της ...