Η οδηγική ασφάλεια  είναι υπόθεση όλων

Η οδηγική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων

Στα πλαίσια της τρίτης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας  του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης Ημαθίας «Ο Φίλιππος» και ο Πανελλαδικός Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα», συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 9 Μαϊου 2015, ημερίδα με θέμα «Η Οδική Ασφάλεια είναι υπόθεση όλων».  Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου και είχε ως θέματα :

1.«Εκπαίδευση - Εξέταση Υποψήφιων Οδηγών και  γραφειοκρατικές καθυστερήσεις Κυκλοφοριακών Επιτροπών», με εισηγητή τον Βασίλη ΚΟΤΙΔΗ, Πρόεδρο του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης Ημαθίας.

2.«Αίτια και Παράγοντες Τροχαίων Συμβάντων», με εισηγητή τον Αστυνόμο Β΄ Θωμά ΝΙΩΠΑ, Υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Βεροίας.

3.«Προτεραιότητες, Αντιμετώπιση και προφυλάξεις στα τροχαία συμβάντα», με εισηγητή τον Πυραγό  Νικόλαο ΘΕΟΔΩΡΟΥ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας.

4.«Τροχαία Συμβάντα και Παιδί» με εισηγήτρια την Βενετία ΒΑΛΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλαδικού Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα».

5.«Ελλείψεις, ανάγκες και προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των τροχαίων συμβάντων», με εισηγητή τον Φίλιππο ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ, Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας και

6.«Ελλείψεις, ανισότητες και καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης», με εισηγητή τον Χριστόφορο ΚΟΤΙΔΗ, Δικηγόρο στο Πρωτοδικείο Βεροίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Ημαθίας Γιώργος ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κωνσταντίνος ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ, η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη ΚΑΡΑΤΖΙΟΥΛΑ, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας Στέλιος ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ,  εκπαιδευτές - μέλη του σωματείου και πλήθος κόσμου.

Οπως ενημερώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Βασίλης Κοτίδης την εκδήλωση τίμησε επίσης με την παρουσία του ο μεγαλύτερος σε ηλικία εκπαιδευτής οδήγησης Βέροιας,  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΛΚΕΡΟΓΛΟΥ, στον οποίο απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα.

Οι εισηγητές ανέπτυξαν τα θέματά τους παραθέτοντας στοιχεία και εικόνες από τα οποία προέκυψε η θλιβερή εικόνα του κοινωνικού φαινομένου «τροχαίο συμβάν» και οι συνέπειές του σε όλες τις εκφάνσεις του. Τόνισαν τα αίτια που το προκαλούν και τις συνέπειές του. Τέλος, πρότειναν την λήψη των αναγκαίων κατ’ αντικείμενο μέτρων, τόσο για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων όσο και για την μείωση και εξάλειψη των συνεπειών του. Μετά το πέρας των εισηγήσεων υποβλήθηκαν ερωτήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις από τους εισηγητές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 ερωτοαπαντήσεις για τα αδήλωτα τετραγωνικά - Στις 31 Αυγούστου η καταληκτική ημερομηνία

10 ερωτοαπαντήσεις για τα αδήλωτα τετραγωνικά - Στις 31...

Μετά από συνεχείς παρατάσεις η καταληκτική ημερομηνία...

Παράταση μέχρι τις 28 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση μέχρι τις 28 Αυγούστου για τις φορολογικές...

Δόθηκε παράταση στην υποβολή των φορολογικών...

Παύλος Παυλίδης: Διεκδίκηση ποσοστού 24% των αγροτικών εκτάσεων περιοχής Ριζωμάτων από το Ελληνικό Δημόσιο

Παύλος Παυλίδης: Διεκδίκηση ποσοστού 24% των αγροτικών...

Ενημερωθήκαμε για την άσχημη εξέλιξη που είχε η...

Παρέμβαση του Τάσου Μπαρτζώκα για τις εκτεταμένες ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες της Ημαθίας από τη «Θάλεια»

Παρέμβαση του Τάσου Μπαρτζώκα για τις εκτεταμένες...

 Με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Σεισμικές δονήσεις

Σεισμικές δονήσεις "ταρακούνησαν" Ημαθία, Πιερία...

Απανωτές σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν περιοχές σε...

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Ευάγγελου Δέλλιου

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Ευάγγελου Δέλλιου

Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων...

Ο εξωγήινος του ζωδιακού κύκλου, λέγεται Ιχθύς

Ο εξωγήινος του ζωδιακού κύκλου, λέγεται Ιχθύς

Οι Ιχθύς, είναι οι εξωγήινοι κάτοικοι που ζουν ανάμεσα...

Γ’ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Γ’ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΤελικά,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Δόθηκε παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για ακόμη μερικές εβδομάδες.Ειδικότερα, παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2020 ανακοίνωσε στη Βουλή η κυβέρνηση,...

Απανωτές σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν περιοχές σε Ημαθία, Πιερία και Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Δευτέρας.Ο πρώτος σεισμός συνέβη στις 5:08 και ήταν εντάσεως 4,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο μεταξύ των χωριών...

Γράφει ο Μάκης  ΔημητράκηςΔεκαπενταύγουστος! Της Παναγίας! Τρανή γιορτή και όλη η Ελλάδα, απ’ άκρη σ’ άκρη γιορτάζει και ειδικά το Βέρμιο που προσελκύει πιστούς κάθε ράτσας που ανηφορίζουν στις πλαγιές του...

Ομολογώ ότι δεν περίμενα τοποθέτηση από τον κ. Παυλίδη στην επιστολή μου για το θέμα του Δημαρχείου, του 3ου δημοτικού και των εκπαιδευτηρίων Τσαλέρα. Και δεν αντιλαμβάνομαι την επιθετική του απάντηση σε...