Αρνητική η Επιτροπή στις βασικές αλλαγές που  προβλέπει η β΄ φάση της κυκλοφοριακής μελέτης

Αρνητική η Επιτροπή στις βασικές αλλαγές που προβλέπει η β΄ φάση της κυκλοφοριακής μελέτης

Οι βασικές αλλαγές που προτείνονται στο πλαίσιο της β΄ φάσης της κυκλοφοριακής μελέτης παρουσιάστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της κυκλοφοριακής επιτροπής του δήμου Βέροιας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γνωμοδοτική πρόταση της επιτροπής δεν ψηφίστηκε με 4-3 ψήφους (Ορφανίδης, Λαζαρίδης, εκπρόσωπος υπηρεσιών ναι, Σουμελίδης, Πατσίκας και Γουλτίδης όχι), με τον διοικητή της τροχαίας Ανδρέα Καλογερόπουλο να μειοψηφεί εκφράζοντας τη διαφωνία του με τη συντριπτική πλειοψηφία των προτεινόμενων αλλαγών. Παρά την αρνητική απόφαση, θα ακολουθήσει εισαγωγή της μελέτης στη δημοτική κοινότητα, την επιτροπή ποιότητας ζωής και τελικά στο δημοτικό συμβούλιο, που γνωμοδοτούν, με τον τελικό ρόλο στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Εκτός από τις προτάσεις για μονοδρόμηση των οδών Μητροπόλεως (εκτός του τμήματος από τη συμβολή των τριών οδών μέχρι το υπόγειο πάρκινγκ που παραμένει διπλής κυκλοφορίας) και Βενιζέλου, οι σημαντικότερες αλλαγές έχουν να κάνουν με τη μονοδρόμηση των οδών Μπότσαρη (άνοδος) και Καραϊσκάκη (η κίνηση από την πλ. Ωρολογίου προς Θωμαΐδος θα γίνεται δια των οδών Μπότσαρη, Ανδρούτσου και Κανάρη), αλλαγές στη Λεωφόρο Στρατού (μονοδρόμηση-κάθοδος από τη συμβολής της στην Ελιά μέχρι το υπό κατασκευή πάρκινγκ) και την οδό Πίνδου, η οποία θα ανεβαίνει από την Ανοίξεως προς τα Αστικά, ενώ η Τρεμπεσίνας θα κατεβαίνει, όπως ισχύει έως και σήμερα άνοδος) κ.ά.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, στην αντιμετώπιση του προβλήματος του πάρκινγκ υπάρχει κατανομή συγκεκριμένων ζωνών στάθμευσης ανάλογα με τις ανάγκες κατοίκων και επαγγελματιών, ωστόσο μεγάλο μέρος αυτών χαρακτηρίζονται ως ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης, που μεταφράζεται ίσως και σε επί πληρωμή στάθμευση, είτε δια της χρήσης κάρτας είτε οποιασδήποτε άλλης μεθόδου αποφασίσει ο Δήμος, αφού μελετήσει όλες τις παραμέτρους στη μελέτη εφαρμογής που θα ακολουθήσει.

 Τοποθετήσεις μελών

Ορθή, σοβαρή και αναλυτική χαρακτήρισε τη μελέτη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Ορφανίδης και υποστήριξε πως πρέπει να παραδοθεί, προς εφαρμογή, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη κυκλοφοριακή μελέτη σε ολοκληρωμένη μορφή στον Δήμο. Ο κ. Ορφανίδης παρατήρησε ότι ο ίδιος δεν θεωρεί το κυκλοφοριακό ως το νούμερο 1 πρόβλημα της πόλης, ωστόσο κάτι πρέπει να γίνει.

Ο Ζήσης Πατσίκας σημείωσε ότι η εφαρμογή των προτάσεων ενώ φαινομενικά θα λύσει κάποια προβλήματα, θα γεννήσει καινούργια και θα διογκώσει το υπάρχον κυκλοφοριακό της Βέροιας και του πάρκινγκ, καλώντας τη διοίκηση να την αποσύρει.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Βέροιας ήταν κατηγορηματικά αντίθετος με τις μονοδρομήσεις κεντρικών δρόμων της Βέροιας, όπως Μητροπόλεως και Βενιζέλου, και χαρακτήρισε κακό για κάποιον επισκέπτη στην πόλη να βλέπει μπροστά του έναν μονόδρομο.

Ο Μιχάλης Σουμελίδης στάθηκε στην απουσία των φορέων και τόνισε πως η μελέτη αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί στην πράξη ούτε από τη δημοτική αρχή.

«Μήπως να το ξαναδούμε, λαμβάνοντας υπόψη τους φορείς που έχουν άποψη;», ανέφερε η κ. Σγούρου, γραμματέας του εμπορικού συλλόγου, καθώς, όπως είπε, ο εμπορικός σύλλογος είναι ο ιστός της πόλης.

 

 Αρνητικοί και οι έμποροι, αστικά - υπεραστικά,

 ταξί και σχολές οδηγών

Νωρίτερα, εμπορικός σύλλογος Βέροιας, ΚΤΕΛ αστικών και υπεραστικών, σωματείο ταξί ‘Ο Άγιος Γεώργιος’ και σωματείο εκπαιδευτών οδήγησης ‘Φίλιππος’, με επιστολή τους εξέφραζαν την κάθετη διαφωνία τους με τα μέτρα της κυκλοφοριακής μελέτης, προαναγγέλλοντας τη μη συμμετοχή τους στη συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής. Στην επιστολή τους ανέφεραν την αρχική τους άρνηση σε έναν σχεδιασμό που προβλέπει μονοδρομήσεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας κλπ, σε μια χρονική περίοδο οδυνηρής οικονομικής κατάστασης.

«Επομένως η παρουσία μας κατά την παραλαβή της δεύτερης φάσης της κυκλοφοριακής μελέτης στην Κυκλοφοριακή Επιτροπή του Δήμου είναι άτοπη, αφού κατά πρώτο δεν συμμερίζεστε τις απόψεις των επαγγελματικών φορέων και κατά δεύτερο προχωρείτε σε σχεδιασμούς που θα ταλαιπωρούν τον πολίτη και τους επαγγελματίες της πόλης με άγνωστες συνέπειες στο μέλλον», αναφέρει η επιστολή, σημειώνοντας παράλληλα ότι η μη σωστή συνεργασία του μελετητή με τους φορείς ανέδειξε ότι δεν υπάρχει η κοινωνική και επαγγελματική συναίνεση για τέτοιες απόψεις που θα επιφέρουν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των κλάδων τους, που έχουν ως κοινό σκοπό την εξυπηρέτηση του πολίτη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαθητής του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας, πήρε με Άριστα το πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής

Μαθητής του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας, πήρε με Άριστα...

Μετά από επιτυχείς τελικές εξετάσεις ενώπιον της...

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας για την μετατροπή της Αγιάς...

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας καταγγέλλει και...

Συνάντηση χθες του δημάρχου με στελέχη της EDIL HELLAS  Με βήμα ταχύ, οι διαδικασίες  για σύνδεση της Νάουσας   με το δίκτυο φυσικού αερίου

Συνάντηση χθες του δημάρχου με στελέχη της EDIL HELLAS Με...

Ν. Καρανικόλας στο «Λαό»:  Άμεσα σταθμός μεταφόρτωσης...

Τα λείψανα των Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Πατρίδα Βέροιας - Από 21 έως 28 Ιουλίου 2020

Τα λείψανα των Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην...

Στα προπύλαια του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πατρίδας την...

Βεροιώτικα και Λαογραφικά - Επ’ ευκαιρία της σημερινής εορτής  Άγιοι Κήρυκος και Ιουλίττα - βυζαντινός ναός στη Βέροια

Βεροιώτικα και Λαογραφικά - Επ’ ευκαιρία της...

Του Μάκη ΔημητράκηΣτα χρόνια του μεγάλου εχθρού του...

Ενδιαφέροντα θέματα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Ενδιαφέροντα θέματα από την συνεδρίαση του Δημοτικού...

Με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε την...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία της Κομισιόν για την Ευρωπαϊκή Αστική Ανάπτυξη EU Urban Agenda

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ενεργά...

 Στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν)...

Τακτοποίηση οφειλών στη ΔΕΥΑ Ναουσας - Ποιους αφορά

Τακτοποίηση οφειλών στη ΔΕΥΑ Ναουσας - Ποιους αφορά

Η ΔΕΥΑΝ ενημερώνει τους πολίτες οι οποίοι έχουν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ν. Καρανικόλας στο «Λαό»:  Άμεσα σταθμός μεταφόρτωσης και κατασκευή δικτύου συγχρόνως…Η συνάντηση του δημάρχου Νάουσας Ν. Καρανικόλα κατά την περίοδο της Αποκριάς, με τον υπουργό Κωστή Χατζιδάκη, φαίνεται...

Μόνο οι εμπόλεμες καταστάσεις και η γερμανική κατοχή είχαν μέχρι πρότινος καταφέρει να σταματήσουν τη διεξαγωγή των δύο μεγαλύτερων εμποροπανηγύρεων της Κεντρικής Μακεδονίας, αυτή του Αγίου Μάμαντος στη...

Η Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας ολοκληρώνεται και παραδίδεται μέσα στο 2020, διαβεβαιώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου σε ανάρτησή στο facebook, κάνοντας κι έναν σύντομο απολογισμό εργασιών που...

Με 19.385 μόρια «έσκισε» στις φετινές πανελλαδικές η μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας, Δωροθέα Γεωργαδάκη, που προσανατολίζεται στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Με μεθοδικό διάβασμα μόνη της, με την βοήθεια των...