Ένωση Ψυχιατρικών Κλινικών Ελλάδος: Να ανακληθεί το βάρβαρο ΦΠΑ 23% στις ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες

Ένωση Ψυχιατρικών Κλινικών Ελλάδος: Να ανακληθεί το βάρβαρο ΦΠΑ 23% στις ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες

Την ανάκληση του ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες των ιδιωτικών μονάδων υγείας ζητά η Ένωση Ψυχιατρικών Κλινικών Ελλάδος από την πολιτεία “συναισθανόμενη τις τραγικές επιπτώσεις του μέτρου που πλήττει ανήμπορους ανθρώπους και οικογένειες”. Σε σχετική ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Ένωσης αναφέρει τα εξής:

“Μεγάλος δημόσιος θόρυβος έχει ξεσπάσει, δικαίως, για τα πρόσφατα Κυβερνητικά μέτρα αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ στην εκπαίδευση, γεγονός που ανάγκασε το Υπουργείο Οικονομικών, να αναστείλει την εφαρμογή του μέτρου, έστω και προσωρινά.

Αυτό που έχει αποσιωπηθεί πλήρως όμως, είναι το γεγονός ότι το ίδιο μέτρο εφαρμόστηκε και σε έναν άλλο κλάδο, με την ίδια σπουδαιότητα και κοινωνική ευαισθησία, στον χώρο της Υγείας.

Οι δύο αυτοί τομείς, στην προ μνημονίων εποχή, απαλλάσσονταν από το ΦΠΑ.

Γιατί τόσο η Παιδεία, όσο και η Υγεία, είναι αγαθά τα οποία, αν περιορίσεις τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά, ο κοινωνικός αντίκτυπος είναι τεράστιος και έχει δραματικές επιπτώσεις στα Λαϊκά στρώματα.

Φορολογώντας βαρέως τις δύο αυτές υπηρεσίες, οδηγούνται τα πλατιά λαϊκά στρώματα, σε αδυναμία να καλύψουν αυτό το επιπρόσθετο κόστος.

Ιδιαίτερα, τεράστιες επιπτώσεις έχουν δημιουργηθεί στον χώρο των «χρονίως πασχόντων» συνανθρώπων μας, που νοσηλεύονται μόνιμα σε νοσηλευτικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα, που κλήθηκαν ξαφνικά να επιβαρυνθούν με 23% ΦΠΑ επί των δαπανών υγείας τους.

Δεν έφτανε η δυστυχία της χρόνιας ασθένειάς τους και η έλλειψη κρατικής - κοινωνικής φροντίδας, ώστε με τα νέα μέτρα, στην ουσία, το κράτος τους αφαιρεί και το δικαίωμα της επιβίωσης, όταν στην απόλυτη πλειοψηφία τους είναι Άνθρωποι που δεν μπορούν να επιβιώσουν έξω από τους χώρους νοσηλείας, λόγω των παθήσεων τους και επίσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις ανάλγητες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Με δεδομένο την γνωστή απαξίωση των Κρατικών Νοσοκομείων, που αδυνατούν να καλύψουν τέτοια περιστατικά, με τη συρρίκνωση και το κλείσιμο των Δημόσιων Ψυχιατρείων, που αντιμετωπίζουν ΜΟΝΟ οξέα περιστατικά, αυτοί οι δυστυχείς συνάνθρωποί μας, οδηγούνται στην απόλυτη πλειοψηφία τους, στους δρόμους και στον θάνατο ίσως, μη δυνάμενοι να επιβιώσουν.

Θεωρούμε ΑΜΕΣΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, να συναισθανθεί τις τραγικές επιπτώσεις του μέτρου αυτού που πλήττει βάναυσα ανήμπορους Ανθρώπους και τις οικογένειες τους και να επανεξετάσει τις σχετικές της αποφάσεις, όπως ακριβώς έκανε και με την αναστολή εφαρμογής του μέτρου στον τομέα της Παιδείας.

Το 23% σε αυτές τις υπηρεσίες, είναι ΒΑΡΒΑΡΟ και πρέπει να ανακληθεί, αν θέλουμε να λεγόμαστε «πολιτισμένη κοινωνία».

Καλούμε την Πολιτεία, τα κόμματα, τα ΜΜΕ και τους υπόλοιπους φορείς, να δραστηριοποιηθούν, να αναδείξουν και να αποτρέψουν την εφαρμογή αυτού του μέτρου.

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Αλαφούζος”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...