Διήμερη πολιορκία της Αθήνας  ξεκινούν από σήμερα οι αγρότες

Διήμερη πολιορκία της Αθήνας ξεκινούν από σήμερα οι αγρότες

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις της κυβέρνησης και της πλειονότητας των αγροτικών μπλόκων μετά και την απόφαση να μην επιτραπεί ούτε σε μικρό αριθμό τρακτέρ να «παρελάσουν» συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος σήμερα Παρασκευή

Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο Ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο η Αθήνα θα είναι πόλη υπό πολιορκία, αφού αύριο εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα, όπως τουλάχιστον έχουν σχεδιάσει, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. 

Οι αγρότες αναμένεται να αρχίσουν να συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα από νωρίς το πρωί, οπότε θα φτάσουν στον Πειραιά τα πλοία από την Κρήτη και σταδιακά ανάλογα και με τον σχεδιασμό που θα κάνει η Αστυνομία για τα σημεία στα οποία θα ακινητοποιούνται τα λεωφορεία με τους αγρότες θα φτάνουν στο Σύνταγμα και οι υπόλοιποι.

Ήδη, από τα αγροτικά μπλόκα έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για την «κάθοδο» στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, οργανώνουν τις τελευταίες κινήσεις τους, ενώ οι ναυτιλιακές εταιρείες συμφώνησαν με τους εκπροσώπους των αγροτών να δοθούν ειδικές εκπτώσεις στα εισιτήρια για όσους συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Αθήνας, με εισιτήριο 20 ευρώ.

«Αν σταματήσει την πορεία η αστυνομία, όπου τη σταματήσει, είτε στον εθνικό δρόμο είτε στο λιμάνι και δεν αφήσουν τα τρακτέρ να μπουν μέσα στο πλοίο, θα γίνει επιτόπιο μπλόκο για όσες μέρες κρατήσει και στην Αθήνα» αναφέρουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου.

Χθες, στην Πέλλα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αγροτών που διαφωνούν με την «κάθοδο» στην Αθήνα και όπως λένε καταρτίζεται λίστα αιτημάτων και προτάσεων.

Η εικόνα στα μπλόκα

Τα Τέμπη άνοιξαν χθες στις 21:00 έως τις 12:00 σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν σε γενική συνέλευση τα μέλη του μπλόκου, προκειμένου να διευκολύνουν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα.

Την ώρα του σημερινού συλλαλητηρίου οι αγρότες σχεδιάζουν να κλείσουν εκ νέου τα Τέμπη. Σε κάθε περίπτωση, από απόψε το βράδυ έως τη Δευτέρα η Κοιλάδα θα παραμείνει ανοιχτή για πολλές ώρες- υπάρχει και η σκέψη να μην κλείσει καθόλου- ενώ σίγουρα από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί θα είναι ανοιχτή, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των αγροτών από την Αθήνα.

Ανοικτό για το χρονικό διάστημα 11:00-15:00 θα παραμένει κάθε μέρα το τελωνείο του Προμαχώνα, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο μπλόκο.

Αποκλεισμένο παραμένει το Δερβένι (10:00-15:00), ενώ από τις 15:00 ως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία ένα ρεύμα και στις δύο πλευρές.

Στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, 10:00-15:00 η κυκλοφορία για ΙΧ και λεωφορεία θα είναι αποκλεισμένη. Ακολούθως, θα ανοίγει για ένα δίωρο και θα ξανακλείνει έως τις 22:00 το βράδυ. 

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Συνεχίζεται ο 12ωρος αποκλεισμός των παρακαμπτηρίων, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Στο νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός (13:00-15:00 και 20:00-22:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 22:00.

Στα διόδια των Μαλγάρων, ο αποκλεισμός από τα παρατεταγμένα τρακτέρ θα συνεχιστεί έως και σήμερα Παρασκευή.

Σε αποκλεισμό παραμένει για 11η ημέρα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας. 

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας από τις 16:00.

Στο νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου 17:00-22:00), Μαυροβουνίου (17:30-21:00), Μεσημερίου (17:30-21:00), Αλυσίδας Βεγορίτιδας (12:00-14:00 και 17:30-21:00), Αψάλου (17:00-21:00) και Γυψοχωρίου (17:00-17:30).

Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά επαναλαμβάνονται 24ωροι αποκλεισμοί. Επιπλέον συζητείται το ενδεχόμενο αποκλεισμού και του παράδρομου στη γέφυρα Τσικαρλί, όπως και η ενδυνάμωση του μπλόκου στο τελωνείο Ευζώνων.

Πολύωρους αποκλεισμούς πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες οι αγρότες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας.

Στον νομό Πιερίας, σε Αιγίνιο και Κατερίνη θα γίνει αποκλεισμός δρόμων το μεσημέρι και το βράδυ.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκινά σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ξεκινά σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα...

Σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ξεκινάει η προπληρωμή...

Άνοιξε η νέα πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για επίδομα μητρότητας  -Αφορά, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες αλλά και μισθωτές – Προϋποθέσεις και διαδικασία

Άνοιξε η νέα πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για επίδομα...

Διαθέσιμη είναι από χθες Πέμπτη 18 Απριλίου, η νέα...

Αλλαγές και στα κυλικεία των σχολείων, για την μείωση των ποσοστών παιδικής παχυσαρκίας

Αλλαγές και στα κυλικεία των σχολείων, για την μείωση...

Σε μια σημαντική μεταρρύθμιση όλου του πλαισίου...

Επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων του ΤΕΕ

Επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων...

Με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια...

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται  η εξαήμερη εργασία από τον Ιούλιο -Την ίδια στιγμή που σε κράτη-μέλη της ΕΕ πειραματίζονται  με εβδομάδα 4 ημερών εργασίας χωρίς μείωση των αμοιβών

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η εξαήμερη εργασία από...

Μεγαλώνουν οι κοινωνικοοικονομικές αντιθέσεις μεταξύ...

Στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο, η...

Στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο,...

Παρουσιάστηκε χθες  το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ -Μεταξύ των υποψηφίων και ο φυλακισμένος εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης

Παρουσιάστηκε χθες το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ -Μεταξύ...

Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε...

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης σε ηλικία 86 ετών

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης σε ηλικία 86...

Ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης, έφυγε από τη ζωή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...