Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ηλεκτρονικές κατασχέσεις και μπαράζ φοροελέγχων

Μπαράζ ελέγχων και ηλεκτρονικών κατασχέσεων επιστρατεύει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για το 2016.

Το πρώτο επιχειρησιακό σχέδιο του νέου γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή έχει στο επίκεντρο τους φορολογικούς ελέγχους – μόνο για φέτος σχεδιάζονται 52.200 φορολογικοί και 51.180 τελωνειακοί έλεγχοι από τους οποίους εκτιμάται πως μπορεί να βεβαιωθούν πρόσθετα έσοδα υψηλότερα των 3 δισ. ευρώ.

Στο σχεδιασμό προβλέπονται ηλεκτρονικές κατασχέσεις του περιεχομένου θυρίδων και χρηματοοικονομικών προϊόντων (μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ρέπος), καθώς και πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων για όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο.Παράλληλα, θα υπάρχει στενή παρακολούθηση τραπεζικών κινήσεων, δανειακών συναλλαγών και χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, τα σχέδια για ενεργοποίηση του Περιουσιολογίου δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν πριν από το καλοκαίρι του 2017. Στα χαρτιά θα παραμείνουν έως το τέλος του επόμενου έτους και τα σχέδια για την είσπραξη των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης από τη Φορολογική Διοίκηση, ενώ τα σχέδια για την προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών δεν πρόκειται να εφαρμοστούν πριν από τον Δεκέμβριο του 2016.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Πύρινη κόλαση και χθες με πολλαπλά μέτωπα – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας

Πολλαπλά τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα με τα δυσκολότερα να είναι σε Βοιωτία, Αργολίδα και Αχαΐα, όπου εκκενώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα »

Κωστής Χατζηδάκης: Με μία απλή υπεύθυνη δήλωση αντικαθίστανται τα 25 πιο συνηθισμένα δικαιολογητικά, στις συναλλαγές με το Δημόσιο

Στη διαμόρφωση ενός πιο φιλικού και ευέλικτου κράτους, καταργώντας την πολυδιάσπαση χαρτιών και πιστοποιητικών στις συναλλαγές των πολιτών και των

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]