ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Για να μην περάσει το νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων

STOP στον αυτόματο «κόφτη» μισθών, συντάξεων, κοινωνικών, αναπτυξιακών δαπανών.

STOP στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

STOP στην αρπαγή «κόκκινων» δανείων, κατοικιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα «κοράκια» των αγορών.

STOP στη νέα φοροεπιδρομή. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά τον σφαγιασμό των συντάξεων και των λαϊκών εισοδημάτων με τον πρόσφατα ψηφισμένο αντιασφαλιστικό - φορομπηχτικό νόμο, προωθεί για ψήφιση ένα νέο μνημονιακό Πολυνομοσχέδιο, προϊόν υποταγής στις εντολές των υπερεθνικών αφεντικών (ΕΕ- ΔΝΤ). Πρόκειται για ένα κατάπτυστο Ν/Σ που θεσμοθετεί «αυτόματο μηχανισμό - κόφτη» περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών στο όνομα της επίτευξης «πλεονασμάτων» στον κρατικό προϋπολογισμό για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων στους δανειστές και μάλιστα με τρόπο που παρακάμπτει τη Βουλή και ακυρώνει τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στη χώρα μας. Οι κυβερνώντες νοιώθουν «υπερήφανοι»  για το μηχανισμό, πιστεύοντας ότι έτσι θα παίζουν πιο άνετα το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου», προβάλλοντας δικαιολογίες τύπου Καραγκιόζη… ότι «δεν φταίει η κυβέρνηση για τις περικοπές …αλλά το χέρι της».!

Με το νέο Ν/Σ επιβάλλονται πρόσθετοι έμμεσοι φόροι ύψους 1,8 δις ευρώ από αύξηση ΦΠΑ σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, παράλληλα με τους νέους άμεσους φόρους στο εισόδημα ύψους 1,8 δις, που επιβλήθηκαν πρόσφατα, σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, μικροεπιχειρήσεις, επαγγελματίες, αλλά και σε άλλα λαϊκά στρώματα.

Με το πολυνομοσχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο πώλησης 19 ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΤΡΕΝΟΣΕ, «Ελληνικό» κλπ). Με τη συγκρότηση του «νέου Ταμείου» ιδιωτικοποιήσεων, θα συγκεντρώνονται όλα τα έσοδα του ξεπουλήματος των «ασημικών» του λαού και της χώρας, για να παραδίδονται στους δανειστές. Στο διάστημα 2016-18 προβλέπεται να δοθούν τουλάχιστον 5,8 δις €.

Προωθείται επίσης η πώληση σε ξένα αρπακτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια όχι μόνο «κόκκινων» αλλά και «πράσινων» (ενήμερων) δανείων, χωρίς να διασφαλίζεται ούτε η αποτροπή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων για λόγους εντυπώσεων. Με την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου θα αρχίσει και η εκκαθάριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων που θα αποτελέσει ένα νέο «Ελ-Ντοράντο» κερδών με την αρπαγή περιουσίων από κερδοσκόπους-τυχοδιώκτες.

Τέλος με το νέο πολυνομοσχέδιο προωθείται η επίσημη μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε «Ανεξάρτητη Αρχή», που δεν θα δίνει λογαριασμό ούτε στον υπουργό Οικονομικών ούτε στην εκάστοτε κυβέρνηση. Η παράδοση των δημοσίων εσόδων σε «Ανεξάρτητη Αρχή» είναι άκρως αντισυνταγματική και η δικαιολογία περί «αποτελεσματικότητας» στον έλεγχο της φοροδιαφυγής είναι απολύτως προσχηματική, ενώ ουσιαστικά αποτελεί βήμα αναίρεσης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Η παράδοση των δημοσίων εσόδων σε εξωθεσμικά κέντρα, θα διευκολύνει την γιγάντωση της διαπλοκής, στην απώλεια δημοσίων εσόδων και πάνω από όλα τη μετατροπή της σε μηχανισμό καταδυνάστευσης του ελληνικού λαού για την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου για συγκέντρωση εσόδων για λογαριασμό των δανειστών! 

Η «Λαϊκή Ενότητα» καταγγέλλει την πολιτική λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας, φτωχοποίησης του λαού και παραγωγικής αποδιάρθρωσης της οικονομίας. Αγωνίζεται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των ολιγαρχικών συμφερόντων, για μια πολιτική εξόδου από την κρίση σε προοδευτική κατεύθυνση. 

Θεωρεί ότι βασική προϋπόθεση για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση είναι: η κατάργηση των μνημονίων και των συνακόλουθων μέτρων, η αναστολή πληρωμών του χρέους με στόχο τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, η ρήξη με το ευρωσύστημα και η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, η εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων, ο παραγωγικός-οικολογικός μετασχηματισμός και η μείωση της ανεργίας, η διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και η εφαρμογή μέτρων αναδιανομής εισοδήματος και κοινωνικού πλούτου υπέρ των δυνάμεων της εργασίας κά. Η επιτυχία αυτού του στόχου, απαιτεί κλιμάκωση των κοινωνικών αγώνων, που θα επιφέρει πολιτικές ανακατατάξεις και ανατροπές, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα ελπιδοφόρο μέλλον του λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Η «Λαϊκή Ενότητα» καλεί τον λαό σε παλλαϊκό ξεσηκωμό, για να μην περάσει το Πολυνομοσχέδιο – λαιμητόμος στη Βουλή. Καλεί το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, και κυρίως τις ταξικές αντιμνημονιακές δυνάμεις του, να πρωτοστατήσουν σε αυτό τον παλλαϊκό ξεσηκωμό, με αποφάσεις για ενωτικές, απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις. Μόνο οι αγώνες του λαού θα ανατρέψουν τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, μαζί με τους παλιούς και νέους εκπροσώπους των μνημονιακών συμφερόν των και των εθελόδουλων στις κυρίαρχες ελίτ Βρυξελών και Βερολίνου και θα ανοίξουν νέους δρόμους για τον λαό και τον τόπο.

Η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται για:

• Κατάργηση Μνημονίων και βαθιά διαγραφή του χρέους.

• Ρήξη με το ευρωσύστημα και μετάβαση στο Εθνικό Νόμισμα.

• Εθνικοποίηση τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων.

• Ανάκτηση Εθνικής Ανεξαρτησίας και Λαϊκής κυριαρχίας.

• Δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου αντίστασης & ανατροπής.

ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

“Λαϊκή Ενότητα”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή των Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων σε Υπ.Α.Α.Τ. και ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για την επιμελητηριακή τους εκπροσώπηση

Επιστολή των Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων σε...

Την ισότιμη ένταξη των Γεωπόνων – Γεωτεχνικών Τ.Ε. στο...

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για εργαζόμενους  σε διαλογητήρια και κονσερβοποιεία Ημαθίας - Πέλλας

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για εργαζόμενους σε...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών...

Παρουσιάστηκε  η νέα υπηρεσία Egnatia Pass - Διευθύνων Σύμβουλος: «Από 4 Νοεμβρίου  οι αυτοκινητόδρομοι της χώρας γίνονται διαλειτουργικοί»

Παρουσιάστηκε η νέα υπηρεσία Egnatia Pass - Διευθύνων...

Παρουσιάστηκε χθες Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, η νέα...

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΠΑΥΛΟΣ Δ. ΠΥΡΙΝΟΣ  (Οφφικιούχος άρχοντας διδάσκαλος   του Ευαγγελίου)  Βεροιώτικα Σημειώματα  Τόμος Γ΄ (2014-2019)

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΥΛΟΣ Δ. ΠΥΡΙΝΟΣ (Οφφικιούχος...

Είναι γεγονός, φίλοι αναγνώστες, ότι όσα δημοσιεύονται...

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 ως τις 5 το πρωί και χρήση μάσκας παντού

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις...

Η εφαρμογή των μέτρων θα ισχύσει από τις 6 το πρωί του...

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Μέτρα οικονομικής στήριξης για περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο «αυξημένου κινδύνου 4» και «αυξημένης επιτήρησης 3» στον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Μέτρα οικονομικής στήριξης...

Η Κυβέρνηση έχει ήδη ενεργοποιήσει μέτρα για τις ...

Νάουσα: Τροχαίο ατύχημα στη Σχολή Αριστοτέλους - Με ελαφρά τραύματα η οδηγός

Νάουσα: Τροχαίο ατύχημα στη Σχολή Αριστοτέλους - Με...

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό της νεαρής οδηγού, στις 3...

Βέροια: Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ - Κλειστά 3 τμήματα και απολύμανση σε όλους τους χώρους

Βέροια: Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ -...

Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με μια ακατανόητη απόφαση, η διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου μας, προχώρησε στην προβολή ταινιών με εισιτήριο (!), σε υπαίθριο χώρο. Αποδείχθηκε -για ακόμη μια φορά- ότι...

Φωτό: Ανατολική άποψη του (κατεδαφισμένου πλέον) Ι. Ναού Παναγιάς Κυριώτισσας, στα 1960, στην αυλή του οποίου γινόταν  η συγκέντρωση-έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων της Βέροιας.Δεξιά, σε πρώτο πλάνο το...

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού δεν εμπόδισαν ένα πολύ λαμπερό ζευγάρι να ενώσει τις ζωές του στον γάμο τους που έγινε το προηγούμενο Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. Αγ....

Σύμφωνα με την έκθεση: «Η εβδομαδιαία αυτή αναφορά σκοπό έχει τη συνοπτική παρουσίαση της κατάστασης σχετικά με την καταγραφή κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται εργαστηριακά με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού...