Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Την Δευτέρα 4 Μαΐου στο Φιλίππειο δημοτικό σχολείο Βέροιας-  ΕΛΜΕ Ημαθίας: Εκδήλωση-Ομιλία  για «Το Σχολείο σε Κρίση»

Την Δευτέρα 4 Μαΐου στο Φιλίππειο δημοτικό σχολείο Βέροιας- ΕΛΜΕ Ημαθίας: Εκδήλωση-Ομιλία  για «Το Σχολείο σε Κρίση»

Το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές» του Χρήστου Βασιλείου παρουσιάστηκε στη Βέροια

Το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές» του Χρήστου Βασιλείου παρουσιάστηκε στη Βέροια

Παρουσίαση βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου «ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΠΟΤΕ»

Παρουσίαση βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου «ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΠΟΤΕ»

Λαογραφικά εκ Βεροίας και Περιφερείας -Παραμύθια – Παροιμίες – Τραγούδια ήθη και έθιμα- το βραβευμένο έργο της Ελένης Κουτσογιαννοπούλου Ψωμά παρουσιάζεται στη Βέροια

Λαογραφικά εκ Βεροίας και Περιφερείας -Παραμύθια – Παροιμίες – Τραγούδια ήθη και έθιμα- το βραβευμένο έργο της Ελένης Κουτσογιαννοπούλου Ψωμά

Επιμελητήριο Ημαθίας: Ενημερωτική εκδήλωση για πνευματικά δικαιώματα και υγειονομικό πρωτόκολλο, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Επιμελητήριο Ημαθίας: Ενημερωτική εκδήλωση για πνευματικά δικαιώματα και υγειονομικό πρωτόκολλο, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Στις 2 και 3 Μαΐου, σε Αλεξάνδρεια και Βέροια Η «Αγία Ιωάννα των Σφαγείων»  του Μπρεχτ, από την Ομάδα «Θέατρο από εργάτες για εργάτες»

Στις 2 και 3 Μαΐου, σε Αλεξάνδρεια και Βέροια Η «Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» του Μπρεχτ, από την Ομάδα «Θέατρο

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στη ΒΙΒΟΝ της Νάουσας

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στη ΒΙΒΟΝ της Νάουσας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Αλάτι στην πληγή της φετινής παραγωγής το νέο χαλάζι και η απεργία των γεωπόνων. Χαμηλές οι τιμές στα ροδάκινα

Μεγαλύτερες καταστροφές σε καλλιέργειες μηλιάς και ροδακινιάς στους Γεωργιανούς και στη Ραχιά, σε μικρότερο βαθμό στον Τριπόταμο, και ελάχιστες στα Ασώματα, στην Αγία Βαρβάρα και στην Άμμο αναφέρει το πλήρες ρεπορτάζ της έντονης χαλαζόπτωσης και ανεμοθύελλας γύρω στις 5 το απόγευμα της Τρίτης. 

Η ανησυχία των παραγωγών φυσικά, που μετρούν τις πληγές τους, εντείνεται από τη συνεχιζόμενη απεργία των γεωπόνων-εκτιμητών του ΕΛΓΑ, που αφήνουν αφενός σε εκκρεμότητα τις εκτιμήσεις από τις προηγούμενες ζημιές (παγετός 28 και 28 Μαρτίου και χαλάζι 3 Μαΐου) σε Ημαθία και Πέλλα και αφετέρου φυσικά τις καινούργιες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραγωγών είναι πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα σε όλη τη χώρα η φυτική παραγωγή και αντίστοιχα μεγάλες οι ζημιές στη ζωική παραγωγή για τις οποίες δεν έχει καν ξεκινήσει η διαδικασία των εκτιμήσεων λόγω της απεργίας των γεωπόνων.

 

Φεύγουν τα ροδάκινα, αλλά με χαμηλές τιμές

Στο μεταξύ συνεχίζεται με καλούς ρυθμούς η παραγωγική χρονιά στα επιτραπέζια ροδάκινα (θυμίζουμε ότι λόγω πρωιμότητας οι εξαγωγές την περασμένη εβδομάδα είχαν σημειώσει ρεκόρ αυξήσεων σε ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα κ.ά.), με τη ζήτηση σε ικανοποιητικά επίπεδα σε αγορές Δύσης και Ανατολής, ωστόσο τις τιμές χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Θετικό στοιχείο της φετινής χρονιάς η αρκετά μειωμένη παραγωγή λόγω των καιρικών συνθηκών του χειμώνα, γεγονός που δεν αφήνει να γεμίσουν τα ψυγεία των συνεταιρισμών ώστε να υπάρχουν συνέπειες στην ποιότητα και την τιμή του προϊόντος.

 

Συζήτηση για το συμπύρηνο στο Μακροχώρι

Ο Αγροτικος Σύλλογος Γεωργών Βέροιας καλεί αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στην άιθουσα του πρώην Δημαρχειου Απ. Παύλου στο Μακροχώρι τους προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών, των Ομάδων Παραγωγών και όσους εμπλέκονται στη διακίνηση και εμπορία του συμπύρηνου ροδάκινου, σε συζήτηση για το προιόν και την προοπτική του στην τρέχουσα σεζόν.

 

Με τον ίδιο κωδικό έλεγχος σφαλμάτων δηλώσεων ΟΣΔΕ

Μέσω των κωδικών που χρησιμοποίησαν κατά την υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης, για την ορθή πληρωμή τους, έχουν τη δυνατότητα της διαπίστωσης πιθανών σφαλμάτων της αίτησης που υπέβαλαν και οφείλουν να διορθώσουν οι παραγωγοί που έκαναν ΟΣΔΕ το 2016. Σύμφωνα με τεχνικές οδηγίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η διαπίστωση πιθανών σφαλμάτων πραγματοποιείται μέσω του μενού «ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟΣΦΑΛΜΑΤΩΣΗΣ» και των οθονών «Αποτελέσματα Ελέγχου» και «Εκτυπώσεις Αποσφαλμάτωσης», καταχωρώντας το ΑΦΜ στα κριτήρια αναζήτησης των εν λόγω οθονών».

Σημειωτέον ότι την Παρασκευή 24/6/2016 οι παραγωγοί που υπέβαλαν την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016 on line ενημερώθηκαν στο προσωπικό τους email ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ  προχώρησε σε έλεγχο ύπαρξης πιθανών σφαλμάτων στην ΕΑΕ 2016 που έχουν υποβάλει.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ενίσχυση του Νοσοκομείου Νάουσας με προκήρυξη δύο θέσεων Χειρουργικής – Επικοινωνία Τσαβδαρίδη με Υφυπουργό Υγείας

Από το πολιτικό Γραφείο του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, γνωστοποιούνται τα εξής: «Την έγκριση προκήρυξης για την τακτική πλήρωση δύο θέσεων ειδικευμένων

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]