ΤΟΠΙΚΑ

Αλάτι στην πληγή της φετινής παραγωγής το νέο χαλάζι και η απεργία των γεωπόνων. Χαμηλές οι τιμές στα ροδάκινα

Αλάτι στην πληγή της φετινής παραγωγής το νέο χαλάζι και η απεργία των γεωπόνων. Χαμηλές οι τιμές στα ροδάκινα

Μεγαλύτερες καταστροφές σε καλλιέργειες μηλιάς και ροδακινιάς στους Γεωργιανούς και στη Ραχιά, σε μικρότερο βαθμό στον Τριπόταμο, και ελάχιστες στα Ασώματα, στην Αγία Βαρβάρα και στην Άμμο αναφέρει το πλήρες ρεπορτάζ της έντονης χαλαζόπτωσης και ανεμοθύελλας γύρω στις 5 το απόγευμα της Τρίτης. 

Η ανησυχία των παραγωγών φυσικά, που μετρούν τις πληγές τους, εντείνεται από τη συνεχιζόμενη απεργία των γεωπόνων-εκτιμητών του ΕΛΓΑ, που αφήνουν αφενός σε εκκρεμότητα τις εκτιμήσεις από τις προηγούμενες ζημιές (παγετός 28 και 28 Μαρτίου και χαλάζι 3 Μαΐου) σε Ημαθία και Πέλλα και αφετέρου φυσικά τις καινούργιες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραγωγών είναι πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα σε όλη τη χώρα η φυτική παραγωγή και αντίστοιχα μεγάλες οι ζημιές στη ζωική παραγωγή για τις οποίες δεν έχει καν ξεκινήσει η διαδικασία των εκτιμήσεων λόγω της απεργίας των γεωπόνων.

 

Φεύγουν τα ροδάκινα, αλλά με χαμηλές τιμές

Στο μεταξύ συνεχίζεται με καλούς ρυθμούς η παραγωγική χρονιά στα επιτραπέζια ροδάκινα (θυμίζουμε ότι λόγω πρωιμότητας οι εξαγωγές την περασμένη εβδομάδα είχαν σημειώσει ρεκόρ αυξήσεων σε ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα κ.ά.), με τη ζήτηση σε ικανοποιητικά επίπεδα σε αγορές Δύσης και Ανατολής, ωστόσο τις τιμές χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Θετικό στοιχείο της φετινής χρονιάς η αρκετά μειωμένη παραγωγή λόγω των καιρικών συνθηκών του χειμώνα, γεγονός που δεν αφήνει να γεμίσουν τα ψυγεία των συνεταιρισμών ώστε να υπάρχουν συνέπειες στην ποιότητα και την τιμή του προϊόντος.

 

Συζήτηση για το συμπύρηνο στο Μακροχώρι

Ο Αγροτικος Σύλλογος Γεωργών Βέροιας καλεί αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στην άιθουσα του πρώην Δημαρχειου Απ. Παύλου στο Μακροχώρι τους προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών, των Ομάδων Παραγωγών και όσους εμπλέκονται στη διακίνηση και εμπορία του συμπύρηνου ροδάκινου, σε συζήτηση για το προιόν και την προοπτική του στην τρέχουσα σεζόν.

 

Με τον ίδιο κωδικό έλεγχος σφαλμάτων δηλώσεων ΟΣΔΕ

Μέσω των κωδικών που χρησιμοποίησαν κατά την υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης, για την ορθή πληρωμή τους, έχουν τη δυνατότητα της διαπίστωσης πιθανών σφαλμάτων της αίτησης που υπέβαλαν και οφείλουν να διορθώσουν οι παραγωγοί που έκαναν ΟΣΔΕ το 2016. Σύμφωνα με τεχνικές οδηγίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η διαπίστωση πιθανών σφαλμάτων πραγματοποιείται μέσω του μενού «ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟΣΦΑΛΜΑΤΩΣΗΣ» και των οθονών «Αποτελέσματα Ελέγχου» και «Εκτυπώσεις Αποσφαλμάτωσης», καταχωρώντας το ΑΦΜ στα κριτήρια αναζήτησης των εν λόγω οθονών».

Σημειωτέον ότι την Παρασκευή 24/6/2016 οι παραγωγοί που υπέβαλαν την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016 on line ενημερώθηκαν στο προσωπικό τους email ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ  προχώρησε σε έλεγχο ύπαρξης πιθανών σφαλμάτων στην ΕΑΕ 2016 που έχουν υποβάλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον Ελληνικό Λαό η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αντιπολίτευση

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...