Με αιχμές για το παραγωγικό μοντέλο και το Τελωνείο στην Κουλούρα κόπηκε η πίτα του Επιμελητηρίου Ημαθίας

Με αιχμές για το παραγωγικό μοντέλο και το Τελωνείο στην Κουλούρα κόπηκε η πίτα του Επιμελητηρίου Ημαθίας

Την πίστη και την ελπίδα του ότι ο χώρος του νέου Τελωνείου θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της πρώην περιφερειακής αγοράς Κουλούρας μέχρι τον Αύγουστο, εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Νίκος Ουσουλτζόγλου, στην τελετή κοπής βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου, το βράδυ του Σαββάτου.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια μεταφοράς του Τελωνείου που γίνεται τα τελευταία χρόνια ο πρόεδρος χαρακτήρισε αδιανόητο να υπάρχουν κάποιοι που με τερτίπια υποσκάπτουν την προσπάθεια, λόγω προσωπικής φιλίας και αντιθέσεων, όπως είπε. «Υποσκάπτοντας τις προσπάθειες του Επιμελητηρίου Ημαθίας για την αξιοποίηση της Κουλούρας, δεν υποβαθμίζεται ο φορέας που λέγεται Επιμελητήριο, αλλά η ημαθιώτικη οικονομία. Δε μπορώ ούτε να το καταλάβω αυτό, ούτε και να το επιτρέψω» σημείωσε ο κ. Ουσουλτζόγλου.

Πρόκληση-όχημα χαρακτήρισε το έργο της Κουλούρας ο τέως υπουργός Μάρκος Μπόλαρης, εστιάζοντας στη δυναμική και τον εξαγωγικό προσανατολισμό των επιχειρήσεων της Ημαθίας που διαπρέπουν στον τομέα τους λειτουργώντας στα νέα πρότυπα της ποιότητας.

 

Ουσουλτζόγλου: Εθνικό σχέδιο απεγκλωβισμού από την κρίση

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ουσουλτζόγλου, ανέλυσε με στοιχεία την κατάσταση της οικονομίας στη χώρα και την Ημαθία, ζητώντας επειγόντως στροφή στον παραγωγικό τομέα αλλά και ένα εθνικό σχέδιο απεγκλωβισμού από την κρίση.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στις πιο σημαντικές από τις δράσεις του Επιμελητηρίου από το 2012 έως και σήμερα, λέγοντας μάλιστα ότι ίσως είναι η τελευταία του θητεία. Τόνισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Επιμελητηρίου σε ενέργειες όπως το χαράτσι στα βιομηχανικά κτίρια και στα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, στις προτάσεις επί του Αναπτυξιακού, Φορολογικού και Ασφαλιστικού, στη δράση αναφορικά με την αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου Βέροιας (που συνεχίζονται), στα σεμιμάρια και στις ημερίδες που έγιναν, στη συμμετοχή στα σχέδια Βιώσιμης Ανάπτυξης Βέροιας και Νάουσας, στη μελέτη σκοπιμότητας και όλες τις δράσεις για τη στέγαση του Τελωνείου στην Κουλούρα κ.ά.

Ο κ. Ουσουλτζόγλου έκλεισε ευχαριστώντας όλους τους θεσμικούς φορείς του τόπου (βουλευτές, δημάρχους, προϊσταμένους υπηρεσιών), τον περιφερειάρχη, τον βουλευτή και πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον πρώην βουλευτή Άγγελο Τόλκα, τους προέδρους Επιμελητηρίων Πιερίας, Πέλλας, Κιλκίς, Κοζάνης, Γρεβενών, Σερρών και Θεσσαλονίκης, τους εκπροσώπους της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου και ιδιαίτερα τον Τάσο Γιάγκογλου, καθώς και το προσωπικό του Επιμελητηρίου για τη συνεργασία.

«Εύχομαι σε όλους για το 2017 υγεία και προκοπή. Να κυριαρχήσει η αισιοδοξία και η μαχητικότητα όπως επίσης η κοινωνική συνοχή και η δικαιοσύνη» είπε κλείνοντας ο πρόεδρος. 

 

Μπόλαρης: Κατάρρευση παραγωγικού ιστού. Τζιτζικώστας: Δεν στηρίχθηκαν τα Επιμελητήρια

Ο κ. Μπόλαρης εστίασε στην κατάρρευση του παραγωγικού μοντέλου τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης που έφεραν το πρόβλημα, σημειώνοντας ότι το χρέος της χώρας είναι το αιτιατό και όχι το αίτιο.

Παρών στην εκδήλωση και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, που μίλησε για ευθύνες κάποιων που έφεραν τη χώρα στο σημερινό σημείο και σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα θα γίνουν. Μίλησε για καταστροφή του παραγωγικού μοντέλου χωρίς εναλλακτική πρόταση, αλλά και έλλειψη στήριξης του θεσμού των Επιμελητηρίων που γνωρίζουν τα προβλήματα και έχουν ιδέες για εξεύρεση λύσεων.

Παρόντες στην τελετή ήταν: οι βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης και Χρήστος Αντωνίου, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, η δημοτική σύμβουλος Δώρα Μπαλτατζίδου, ο δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. Τάσος Μπαρτζώκας, η τέως δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, φορέων, κομμάτων, Επιμελητηρίων γειτονικών νομών κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου το θερινό ωράριο των καταστημάτων της Βέροιας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου...

Ξεκινάει από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 το θερινό ωράριο...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...