15-18 Ιουνίου  - Ακόμα πιο δυνατό φέτος  το 2ο Φεστιβάλ ροδάκινου από τον ΤΟΒ

15-18 Ιουνίου - Ακόμα πιο δυνατό φέτος το 2ο Φεστιβάλ ροδάκινου από τον ΤΟΒ

Το επιτυχημένο αποτέλεσμα του περσινού 1ου Φεστιβάλ Ροδάκινου που διοργάνωσε ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας (ΤΟΒ), έγινε η βάση πάνω στην οποία πατάει ακόμη πιο δυνατά η φετινή δεύτερη διοργάνωση, σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών Ημαθίας και το Επιμελητήριο.

Το 2ο Φεστιβάλ θα γίνει στις 15-18 Ιουνίου και για το πλαίσιο των εκδηλώσεων δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στην Εληά, από τον πρόεδρο του ΤΟΒ Ζήση Χρ. Πατσίκα, τον πρόεδρο της Κοινοπραξίας Χρ. Γιαννακάκη και τα μέλη του Ομίλου, Ισαβέλλα Κωνσταντούδη, Στέργιο Ζυγουλιάνο και Αμαλία Παπαοικονόμου. Η έναρξη θα γίνει το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή 15 και 16 Ιουνίου, με το δεύτερο διεθνές συνέδριο για το ροδάκινο, στο ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Επιστήμης των οπωροκηπευτικών και του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και φυτογενών πόρων του Τμήματος Φυλλοβόλων δέντρων της Νάουσας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα καλύψουν όλες τις πτυχές της καλλιέργειας του ροδακίνου, από ειδικούς καταξιωμένους εισηγητές, ακαδημαϊκούς και στελέχη της Αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το συνέδριο διευρύνεται και οργανωτικά με περισσότερες συμμετοχές συναφών συλλόγων.

Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου οι δράσεις επεκτείνονται σ’ όλη την πόλη και περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφίας του διαγωνισμού με θέμα τις ανθισμένες ροδακινιές, τη γιορτή γαστρονομίας η οποία φέτος ανοίγει στην τοπική κοινωνία με σεφ από μαγαζιά της Ημαθίας, εργαστήρια μαγειρικής για παιδιά, με κλόουν και δημιουργικό παιχνίδι στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών και μουσικά event με θεματικές βραδιές και κοκτέιλς ροδάκινου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Ζ. Πατσίκας, η μεγάλη προσπάθεια φέτος είναι η διοργάνωση μιας ανοιχτής συναυλίας, για όλο τον κόσμο, σε κλίμα ρετρό που θα θυμίζει τις εκδηλώσεις του ΤΟΒ την εποχή του ’60 – ’62.

 

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας

Για την πορεία του διαγωνισμού φωτογραφίας σε συνεργασία με την Ομάδα «Αντίθεσις» μίλησε η Ισαβέλλα Κωνσταντούδη, ενημερώνοντας ότι αυτή τη στιγμή οι 400 περίπου φωτογραφίες από 140 συμμετοχές βρίσκονται στα χέρια αναγνωρισμένων φωτογράφων (Βελισαρίδης, Βίτος, Βρετάκος, Κατσάγγελος, Σχίζας) οι οποίοι θα τις κρίνουν, από διαφορετικά πεδία ο καθένας και θα επιλέξουν τις τρεις καλύτερες που θα βραβευθούν και αυτές που θα λάβουν αντίστοιχους επαίνους. Όλες οι φωτογραφίες θα εκτεθούν δημόσια κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

 

Η στήριξη της Κοινοπραξίας

Ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας κ. Γιαννακάκης αναφέρθηκε στη συμβολή και στήριξη του φορέα -και φέτος και πάντα- ώστε αυτή η γιορτή καθώς και το συνέδριο να γίνει διεθνές γεγονός, αφού η Ελλάδα και δη η Ημαθία παράγει το 50% της διακινούμενης παραγωγής κομπόστας, παγκοσμίως. Εκτίμησε ότι η ιδέα με τις ανθισμένες ροδακινιές (διαγωνισμός φωτογραφίας και ποδηλατάδα) πήγε πολύ καλά και εξέφρασε την ελπίδα ότι η όλη διοργάνωση θα πάει πολύ καλύτερα φέτος.

Όπως πρόσθεσε εξάλλου και ο πρόεδρος του ΤΟΒ, ο στόχος είναι να καθιερωθεί στη Βέροια και στο νομό γενικότερα, μια περίοδος τουριστικού ενδιαφέροντος, την εποχή που ανθίζουν οι ροδακινιές και όλος ο κάμπος παίρνει ένα ξεχωριστό ροζ-ροδακινί χρώμα, που εκπλήσσει ευχάριστα τους επισκέπτες.

 

Σοφία Γκαγκούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων από την ίδρυσή του

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων...

Εκδήλωση εορτασμού για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την...

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής:  Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας,  στο Πνευματικό  Κέντρο Αλεξάνδρειας

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής: Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας, στο...

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 09.00 π.μ. στο Πνευματικό...

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό  Σταυρό Βέροιας

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό...

Το Περιφερειακό Τμήμα  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...

Την Δευτέρα 22 Απριλίου:  Ομιλία  του π. Γεώργιου Σχοινά στον  Ι. Ναό   Αγίου Αντωνίου

Την Δευτέρα 22 Απριλίου: Ομιλία του π. Γεώργιου Σχοινά...

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με την...

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται...

Το παραμύθι της ΜΑμΑ «Το βάζο με τα μοναχικά...

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη  «Ιστορία της Βέροιας: της πόλεως και της περιοχής»,  παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη ...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας...

 26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή  άνω των 400 χορευτών

26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η...

Για 7η χρονιά η Βέροια διοργανώνει το Veria Dance. Πρόκειται...

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων τυφλών» παρουσιάζεται το Σάββατο 20 Απριλίου

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων...

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...