Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας η 2η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition 5-7 Μαΐου

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας η 2η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition 5-7 Μαΐου

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνεται μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις για ορισμένα από τα «προϊόντα – σημαία» της Κεντρικής Μακεδονίας, με κυρίαρχο το ελαιόλαδο και την ελιά, αλλά και το μέλι, τις μαρμελάδες, ξύδια και αρτύματα, προϊόντα delicatessen, αρωματικά φυτά, βότανα και φυσικά προϊόντα προσωπικής περιποίησης.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για πρώτη φορά και έχει υπό την αιγίδα της τη 2η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο πολιτισμού «Lab’Attoir» (26ης Οκτωβρίου 35), από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή. 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 11.00’ το πρωί μέχρι τις 20.00’, ενώ στόχος της είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων των παραγωγών που θα συμμετάσχουν, η διεύρυνση του πελατολογίου των επιχειρήσεων και η επαφή τους με επιβεβαιωμένους, στοχευμένους αγοραστές από το εξωτερικό.

«Κεντρική επιδίωξη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι μέσα από την έκθεση να προωθηθεί και να προβληθεί η Μακεδονική Κουζίνα και τα εκλεκτά ‘προϊόντα – σημαία’ της μακεδονικής γης, ώστε το καταναλωτικό κοινό και οι επιχειρήσεις του κλάδου να εξοικειωθούν με την εκλεκτή αγροδιατροφική παραγωγή και να χρησιμοποιήσουν τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή. Ως διοίκηση της Περιφέρειας επενδύουμε στην ενίσχυση του αγροδιατροφικού κλάδου και του πρωτογενούς τομέα, ώστε να αυξήσουμε τις δυνατότητες εξαγωγής των εκλεκτών προϊόντων μας και να αναπτύξουμε τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς, δημιουργώντας μέσα από το νέο εισόδημα περισσότερες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα και ενίσχυση της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Εξάλλου, η διοίκησή μας, με την πολιτική ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και προβολής της ποιοτικής της παραγωγής, κατορθώνει να διατηρεί πρώτη σε αγροτική παραγωγή πανελλαδικά την Κεντρική Μακεδονία, η οποία ταυτόχρονα είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας σε εξαγωγές τροφίμων και αγροτικών προϊόντων. Επίσης, η Περιφέρειά μας διαθέτει ένα από τα πιο πλούσια καλάθια αγροτικών προϊόντων της χώρας, με το ποσοστό της αγροτικής οικονομίας στο ΑΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας να είναι σταθερά σε επίπεδο άνω του 25% και ο πρωτογενής μας τομέας να συμμετέχει κατά 26% στην Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία του πρωτογενούς τομέα σε επίπεδο χώρας», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία να παρουσιάσουν τα νέα αγροδιατροφικά προϊόντα που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία και η δυνατότητα σύναψης συμφωνιών και υλοποίησης εμπορικών συναλλαγών. Στη 2η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition παρέχεται επίσης η δυνατότητα επικοινωνίας των παραγωγών και επιχειρηματιών του αγροδιατροφικού τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας με σεφ, αρθρογράφους και άλλους ειδικούς της νέας σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, καθώς και η άμεση επαφή με το καταναλωτικό κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω των σύγχρονων υπηρεσιών της έκθεσης.

Η γκάμα των προϊόντων που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνει εκτός των άλλων έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, μέλι, μαρμελάδες, γλυκά, αλείμματα, χαλβά και ταχίνι, σφαιρίδια ελαιολάδου και βαλσαμικού ξυδιού, αφυδατωμένη φέτα, αρτοπαρασκευάσματα, ποντιακά προϊόντα, μανιτάρια, αρτύματα, αρωματικά και βότανα, αλλά και φυσικά καλλυντικά από βρώσιμα υλικά. Επίσης, στην έκθεση έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή γνωστών σεφ και ζαχαροπλαστών, όπως ο Στέλιος Παρλιάρος, η Μυρσίνη Λαμπράκη και ο Κυριάκος Νικολαΐδης, γευσιγνωσία εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων, σεμινάρια, σόου και μαθήματα μαγειρικής, με τη συμμετοχή και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βόρειας Ελλάδας, Masterclasses από γνωστούς εξειδικευμένους σεφ, δημοσιογράφους και αρθρογράφους στη γαστρονομία, αλλά και η πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα δράση mentoring, για εμπόρους και παραγωγούς. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προγραμματίσει τη συμμετοχή της στο «Bar Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου και Ελιών», με προϊόντα ένδειξης ΠΟΠ, ΠΓΕ και βιολογικά που παράγονται στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, όπως και στα Masterclasses, τα τραπέζια γευσιγνωσίας προϊόντων delicatessen με θέματα «Μακεδονική Γη», «Εντοπιότητα», «Καινοτόμες Εφαρμογές», «Χορτοφαγική Διατροφή» και «Προϊόντα που Ταξιδεύουν», αλλά και στα Βραβεία Κοινού.

Η προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας και του brand name της θα πραγματοποιηθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φάνη Παπά στην ημερίδα «Γη Χρυσάφι: Γαστρονομία & Τουρισμός». Όπως τόνισε ο κ. Παπάς, «ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιδιώκουμε την υποστήριξη και ισχυροποίηση στο εξωτερικό της υπεροχής της γαστρονομικής παράδοσής της Κεντρικής Μακεδονίας, την αποτελεσματική προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας και την ανάδειξη και προώθηση μικρών και μεσαίων παραγωγών υψηλής ποιότητας και καινοτομίας. Η αξία της Μακεδονικής Κουζίνας και ο ξεχωριστός χαρακτήρας της οφείλεται κυρίως στην ποιότητα των τοπικών προϊόντων. Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει τα μοναδικά προϊόντα μας, όπως οι ελιές, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τα προϊόντα delicatessen και να δοκιμάσει τις εξαίσιες συνταγές που μπορεί κάποιος να μαγειρέψει με τα πολύτιμα αγαθά της μακεδονικής γης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - Διευκρίνηση για την λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ -...

Τις προηγούμενες ημέρες ενημερώσαμε το κοινό για το...

Δήμος Νάουσας: Επιτρέπεται από χθες  η χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων

Δήμος Νάουσας: Επιτρέπεται από χθες η χρήση των...

O Δήμος Νάουσας και ειδικότερα η Αντιδημαρχία...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας με 16 θέματα

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας με 16...

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Κεφαλαιοκρατική Κρίση - 5. ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ  Γράφει ο Τάσος Σεβαστιάδης

Κεφαλαιοκρατική Κρίση - 5. ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ Γράφει ο Τάσος...

 Αν η αξία υπάρχει και εμφανίζεται μόνο στην...

Σύλληψη για καταδικαστικές αποφάσεις

Σύλληψη για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη στις 23 Μαΐου 2020 το πρωί από αστυνομικούς του...

Εξετάσεις  για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη Ά περιόδου 2020

Εξετάσεις για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη Ά...

 Εξετάσεις για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη...

Τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού...

 Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Τάσος Μπαρτζώκας: «Άμεση ανάγκη η ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή της Αλεξάνδρειας και στην ευρύτερη Ημαθία»

Τάσος Μπαρτζώκας: «Άμεση ανάγκη η ενίσχυση της...

Με μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Να προχωρήσουν οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμΕΑ Για όλα τα σημαντικά θέματα της Ημαθίας και όχι μόνο, μίλησε η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου χθες το μεσημέρι σε ραδιοφωνική...

Εν μέσω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων λόγω της επιδημίας του covid-19, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των αποφοίτων της Νομικής Σχολής “FORDHAM  LAW” Νέας Υόρκης του έτους 2020.@@ads-313@@ Λόγω των εκτάκτων συνθηκών, η...

 «Πατριάρχης» θα μπορούσαμε να πούμε της πολύ γνωστής Βεροιώτικης οικογένειας Πολυζωίδη υπήρξε ο Δημήτριος Πολυζωίδης με καταγωγή από το χωριό Ντουρμάνη ή Ντουρμάνι. Κατά μια εκδοχή η καταγωγή τους ήταν...

Η «φωνή» του Πόντου που πολύ πρόωρα σίγησε…Ο Νίκος Καπετανίδης γεννήθηκε στη Ριζούντα τον Δεκέμβρη του 1889. Πατέρας του ο Χαράλαμπος και η μητέρα του Ερμοφύλλη Βελιαρίδου είχαν συνολικά τρία παιδιά.Ο Νίκος,...