Φανταστική εμφάνιση της Ελισάβετ Χωματά του ΑΟΡΓ στους πανελλήνιους ρυθμικής νεανίδων

Φανταστική εμφάνιση της Ελισάβετ Χωματά του ΑΟΡΓ στους πανελλήνιους ρυθμικής νεανίδων

Επιστροφή στις επιτυχίες από το αστέρι του ΑΟΡΓ Βέροιας και της ρυθμικής γυμναστικής της χώρας μας μετά από μεγάλο διάστημα. Σε μια θαυμάσια διοργάνωση στον οργανωτικό τομέα και στον αγωνιστικό, στο ΔΑΚ Εύοσμου, στις 21-22 και 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι πανελλήνιοι αγώνες ρυθμικής γυμναστικής, κατηγορίας νεανίδων. Σαράντα σύλλογοι με 105 αθλήτριες έδωσαν το παρών μετά την πρόκριση τους πριν από ένα μήνα. Νικήτριες στο σύνθετο ατομικό: πρώτη θέση  Ντρίγκου Ευαγγελία, δεύτερη θέση Δερβίση Μαρία και Τρίτη η Ψύκου Μιράντα, τρεις αθλήτριες με πάρα πολλά προσόντα που πιστεύουμε ότι θα εκτινάξουν το άθλημα πολύ ψηλά.

Την πρώτη ημέρα οι αθλήτριες αγωνίστηκαν στο στεφάνι και στην μπάλα. Από την πρώτη μέρα η Ελισάβετ Χωματά έδειξε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αν και ήταν έξω από τις προπονήσεις δύο ολόκληρους μήνες  λόγω τραυματισμού (Ιανουάριο- Φεβρουάριο). Έκανε πολύ καλό στεφάνι, βαθμολογήθηκε με 12.300 βαθμ. και για μισό βαθμό ήταν έξω από την καλύτερη οκτάδα και από τον τελικό της Κυριακής (στους τελικούς οργάνων παίρνουν μέρος οι οκτώ καλύτερες αθλήτριες σύμφωνα με την βαθμολογία τους). Το πρόγραμμα με την μπάλα ήταν και αυτό καλό, αλλά μια πτώση σε άσκηση με μεγάλο βαθμό δυσκολίας ,της στοίχησε πολύ, παίρνοντας 11.450 βαθμούς.

Τη δεύτερη μέρα οι αθλήτριες αγωνίστηκαν στις κορίνες και στην κορδέλα. Η Ελισάβετ έκανε ένα καλό πρόγραμμα στην κορδέλα βγάζοντας τις δύσκολες ασκήσεις, αλλά κάποια λάθη της έδωσαν μικρή βαθμολογία 10.150 βαθμ. Το τελευταίο πρόγραμμα με τις κορίνες ήταν φανταστικό . το χάρηκε η ίδια αλλά και οι φίλαθλοι που παρευρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο. Βαθμολογήθηκε με 12.700, ήταν 11η και για μισό βαθμό έμεινε έξω από την οκτάδα του τελικού.

Τελικά η Ελισάβετ Χωματά, σε σύνολο 105 αθλητριών κατέλαβε την 17η θέση στο σύνθετο ατομικό  με 46.600 βαθμ. Στη Β΄ Περιφέρεια (κεντρική και Βόρεια Ελλάδα) είναι τέταρτη καλύτερη αθλήτρια, ενώ στην ηλικία της (έτος γέννησης 2003) είναι δεύτερη. Επανήλθε δηλαδή στις παλιές της επιτυχίες που ήταν μέσα στις καλύτερες αθλήτριες της χώρας μας για αρκετά χρόνια, με αποκορύφωμα τη χρονιά που ως παγκορασίδα, μαζί με μια άλλη αθλήτρια της Θεσσαλονίκης, ήταν οι καλύτερες σε όλη την Ελλάδα.

 

Δήλωση Προέδρου ΑΟΡΓ Βέροιας κ. Χωματά Ευθυμίου: «Συγχαρητήρια πρώτα στην Ελισάβετ. Με πάρα πολλά προβλήματα υγείας φέτος, δεν ξέραμε πριν από ένα μήνα αν θα έπαιρνε μέρος στον προκριματικό αγώνα. Τελικά μπόρεσε να πάρει μέρος, με σκοπό την πρόκριση για να έχει ένα μήνα στη διάθεσή της και να μπορέσει να ετοιμαστεί για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η πρώτη ημέρα των προκριματικών ήταν εκπληκτική, ήταν τέταρτη στα δύο πρώτα προγράμματα και διεκδικούσε ακόμη και μετάλλιο. Πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε το πρόβλημα του τραυματισμού και η προετοιμασία της ήταν ολοκληρωμένη θα μπορούσε να μπει και στην οκτάδα.

Συγχαρητήρια στην προπονητική ομάδα του ΑΟΡΓ Βέροιας, Μαρία Σανσαρίδου, Κική Χωματά, Βασιλική Δίντση και Μάτα Αφεντούλη που έβαλαν και αυτές το λιθαράκι τους για αυτήν την επιτυχημένη εμφάνιση. Εύχομαι να είναι υγιής , γιατί αν η Ελισάβετ είναι "καλά" έχει τις δυνατότητες να συναγωνιστεί οποιαδήποτε  συναθλήτριά της. Η επόμενη χρονιά είναι χρονιά με πολλά κίνητρα, χρονιά  επιλογής για τις εθνικές ομάδες της χώρας μας .

Πιστεύω ότι οφείλουμε να προσέξουμε και να βοηθήσουμε αυτή την ταλαντούχα αθλήτρια, που έφερε πολλές επιτυχίες στην πόλη μας. Η προπονητική ομάδα του συλλόγου όπως και ο Δήμος Βέροιας πρέπει να εξασφαλίσουν τις καταλληλότερες συνθήκες για τη σωστή προετοιμασία της εν όψει της νέας κρίσιμης αγωνιστικής χρονιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...