Εμπορικό Κέντρο και λύματα σε τσιμενταύλακες οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας

Εμπορικό Κέντρο και λύματα σε τσιμενταύλακες οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας

Επανήλθε το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας, με συνεχείς ανακοινώσεις τόσο για την «τάξη» στο εμπορικό πεζοδρομημένο κέντρο της Βέροιας, όσο και για την παράνομη ρίψη οικιακών βοθρολυμάτων σε τσιμενταύλακες, σε αρκετά χωριά του Δήμου. Για την κινητικότητα της υπηρεσίας μίλησε στον «Άκου 99.6» ο προϊστάμενος Χαράλαμπος Καπουρτίδης (στο μέσον).

«Εμείς φροντίζουμε να ενημερώνουμε συνέχεια τον κόσμο. Δεν είναι το πρόστιμο αυτό που θα δώσει τη λύση, ασχέτως που εκεί καταλήγουμε. Δεν θέλουμε να λύσουμε κάτι με τα πρόστιμα. Πρέπει να λειτουργούμε με την πειθώ, το μυαλό και την ενημέρωση. Κάποιοι παρανομούν επειδή δεν είναι ενημερωμένοι , κάποιοι επειδή λένε «δεν βαριέσαι». Εγώ πιστεύω πως οφείλουμε να ενημερώνουμε ως υπηρεσία τον κόσμο. Δίνουμε φυλλάδια, ενημερώνουμε στόμα με στόμα , με τα ΜΜΕ, κάνουμε ότι  μπορούμε σε αυτό τον τομέα πριν έρθει η ώρα του πρόστιμου».

Τα προβλήματα που εντοπίζει η Δημοτική Αστυνομία στο εμπορικό κέντρο της Βέροιας αφορούν κυρίως το κυκλοφοριακό.

«Στον εμπορικό πεζόδρομο λειτουργούσαν κάποτε οι μπάρες.. Αναγκαστήκαμε να τις βάλουμε διότι υπάρχουν ασυνείδητοι και απρόσεκτοι οδηγοί. Στον πεζόδρομο μπορούν να μπαίνουν μόνο τα φορτηγάκια, τα delivery κι όποιος έχει κάρτα από εμάς. Δεν είναι ελεύθερος να μπαίνει όποιος θέλει με Ι.Χ. Μόνο για ανεφοδιασμό της αγοράς ή αν υπάρχει κάτι άλλο συγκεκριμένο και με κάρτα δική μας. Δεν μπαίνεις χωρίς κάρτα μέσα. Καταρχάς δεν ισχύει η ασφάλεια εάν τρακάρεις ή  χτυπήσεις… είναι μόνο για πεζούς. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μπαίνουν μόνο τα φορτηγάκια μέχρι τις 10:30 το πρωί για ανεφοδιασμό. Μετά, περιφερειακά, έχουμε θέσεις τροφοδοσίας τις οποίες φροντίζουμε. Επιβάλουμε πρόστιμα , βάζουμε extra χαρτιά, κορδέλες κτλ. ώστε τα φορτηγάκια να σταματάνε σε συγκεκριμένες θέσεις, και στη Μητροπόλεως και στη Βενιζέλου. Αυτοί που δεν σταματούν,  παίρνουν το πρόστιμο στο σπίτι. Σε αυτές τις περιπτώσεις το πρόστιμο είναι 350 ευρώ, με αφαίρεση άδειας και διπλώματος αλλά και πινακίδων. Δυστυχώς ο κώδικας δεν τηρείται. Βέβαια με τους τελευταίους ελέγχους που κάνουμε κάποιοι συνετίστηκαν, αλλά θέλει πολύ δουλειά ακόμα» τονίζει ο προϊστάμενος  της υπηρεσίας.

Μέχρι που είναι τα όρια ελέγχου της τροχαίας και που ξεκινούν οι δικές σας αρμοδιότητες; Συμπίπτουν σε κάποια θέματα; ρωτήσαμε τον κ. Καπουρτίδη

«Ότι αφορά στη στάθμευση και την κίνηση στον πεζόδρομο, ελέγχει και η τροχαία και εμείς και το Τμήμα Τάξης. Έχουμε κάποιες κοινές αρμοδιότητες.. Ότι αφορά στη χρήση των πεζοδρομίων ,στα τραπεζοκαθίσματα , εμπορεύματα, μανάβικα και περίπτερα  συνήθως τα ελέγχουμε εμείς αλλά έχει αρμοδιότητα και η τροχαία. Βγαίνουμε και μαζί, στο πλαίσιο της συνεργασίας, ανάλογα με το πόσους αστυνομικούς έχει έξω. Επομένως ένας δημοτικός αστυνόμος και κάποιος από την τροχαία μπορούν εξίσου να κόψουν πρόστιμο για παράβαση του Κ.Ο.Κ ,για παράνομη στάθμευση κτλ. Παλαιότερα, πριν το 2002, εμείς δεν ήμασταν ανακριτικά όργανα. Τώρα κάνουμε πλέον ότι  και το Τμήμα Τάξης… Μηνύσεις, προανακρίσεις, ανακρίσεις, αυτόφωρο,  μέχρι και χειροπέδες μπορούμε να βάλουμε. Επειδή δεν υπάρχουν όμως υποδομές , σε μια δύσκολη περίπτωση καλούμε το περιπολικό και βρίσκουμε εκεί τη λύση. Ίσως ο κόσμος να μπερδεύεται για το τι μπορεί να κάνει ο δημοτικός αστυνόμος σε σύγκριση με άλλα Σώματα του τομέα μας, στο κομμάτι της οπλοφορίας».

 

Έλεγχοι για λύματα σε τσιμενταύλακες

Όσον αφορά τα βοθρολύματα,  το πρόβλημα είναι χρόνιο και έχουν γίνει επανειλημμένα  συσκέψεις  για τις επιπτώσεις και τις συνέπιες της κατάληξής τους σε τσιμενταύλακες. Ωστόσο  δεν έχει βρεθεί οριστική  λύση με τους βόθρους εν έτη 2017 σε αρκετά χωριά του Δήμου. Η δημοτική αστυνομία προχωράει αυτή την περίοδο σε ελέγχους για τους οποίους ο προϊστάμενος επισημαίνει: 

«Πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί αυτά τα έργα γίνονται μέσα από κονδύλια. Όλα τα χωριά θα γίνουν σιγά- σιγά. Για παράδειγμα τώρα έγινε η Πατρίδα. Στα χωριά, εκτός από τα νερά της κουζίνας, τα υπόλοιπα πρέπει να μπαίνουν σε βόθρους αφού δεν υπάρχει αποχετευτικό σύστημα. Για λόγους λοιπόν οικονομικούς , για λόγους ευκολίας, ώστε να μην πληρώνουν για να αδειάζουν οι βόθροι, κάποιοι ρίχνουν τα υπολείμματα και τα νερά της κουζίνας στους τσιμενταύλακες κι αυτά διασχίζουν όλο το χωριό δημιουργώντας  εστίες μόλυνσης στις παρυφές των χωριών, μέχρι να καταλήξουν  στα ποτάμια αλλά και στην θάλασσα. Επίσης, τα κουνούπια είναι πολλά αυτή την εποχή λόγω καλοκαιριού και ζέστης και οι κάτοικοι με την συμπεριφορά τους υποβαθμίζουν και οι ίδιοι το περιβάλλον της περιοχής τους. Δεν έχουμε  την ποιότητα ζωής που θα έπρεπε στα χωριά μας, τα καταπράσινα και τα όμορφα. Εμείς έχουμε βάλει στις θυρίδες ενημερωτικά φυλλάδια και έχουμε κάνει ανακοινώσεις σε όλα τα Μέσα. Τώρα  ξεκινάμε ελέγχους και όποιον  πιάσουμε  θα του συμπεριφερθούμε με βάση τους κανονισμούς του Δήμου και τη νομοθεσία. Από κεί και πέρα θα βάζουμε δυστυχώς πρόστιμα, παρότι δεν το θέλουμε αυτό. Γιατί, εκτός  από τις οικονομικές δυσκολίες του κόσμου, θεωρώ ότι η λύση δεν βρίσκεται στο πρόστιμο. Αλλά αναγκαστικά εκεί θα φτάσουμε ώστε να επιτύχουμε αυτό τον στόχο».

Σοφία Γκαγκούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής...

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου  οι εγγραφές στο Ωδείο   και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής   της Ιεράς Μητροπόλεως

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο...

Από το Ωδείο και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της...

Nέο Διοικητικό Συμβούλιο στο  Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας

Nέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Λύκειο των Ελληνίδων...

Nέο Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων...

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Βούλγαρης

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Βούλγαρης

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Σωτ. Βούλγαρης. Η...

Συμμετοχή Δημάρχου Νάουσας στην Επιτροπή Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ

Συμμετοχή Δημάρχου Νάουσας στην Επιτροπή Οργάνωσης...

Στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Οργάνωσης και...

Με 26 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου

Με 26 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας...

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, θα...

Ημαθία: Το... ξενύχτησαν και ήρθε λουκέτο με 10.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ!

Ημαθία: Το... ξενύχτησαν και ήρθε λουκέτο με 10.000 ευρώ...

ουκέτο σε καταστήματα και πρόστιμα επιβλήθηκαν και...

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για το νέο πρόγραμμα

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για το...

Συνεχίζοντας τις δράσεις του, το Επιμελητήριο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Σωτ. Βούλγαρης. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 12μ, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μακροχωρίου. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό στις 11.30πμ.

ουκέτο σε καταστήματα και πρόστιμα επιβλήθηκαν και χθες στο πλαίσιο των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.@@ads-307@@Ειδικότερα,  πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 40.669 έλεγχοι και...

Μετά από μία πρωτοφανή πανστρατιά, στην οποία συμπαρατάχθηκαν άνθρωποι της βεροιώτικης αγοράς-ελεύθεροι επαγγελματίες, εταιρείες και κοινωνικοί φορείς, επιτεύχθηκε η ανακατασκευή του ανελκυστήρα της...

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας τονίζει πως κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε περιοχές με επιβαρυμένο υγειονομικό φορτίο.@@ads-307@@Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα ιχνηλάτησης κρουσμάτων...