«Ανοίγει» την Τετάρτη το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Βέροια, με τοπικούς και φιλοξενούμενους συλλόγους

«Ανοίγει» την Τετάρτη το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Βέροια, με τοπικούς και φιλοξενούμενους συλλόγους

Αύριο Τετάρτη 23 Αυγούστου ξεκινάει το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Βέροια σε συνεργασία του Δήμου με τοπικούς συλλόγους, αλλά και φιλοξενούμενους  συλλόγους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. «Τολμήσαμε φέτος για πρώτη χρονιά να φέρουμε ένα σύλλογο από την Βουλγαρία (Καζανλίκ). Εκτός από αυτό, συμμετέχει ο σύλλογος «Λαηλιά» από τον νομό Σερρών, το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Πάτρας, ο μορφωτικός σύλλογος Σιάτιστας, το σωματείο φίλων Πελοποννησιακού λαογραφικού Ιδρύματος Ναυπλίου, το Πολιτιστικό Σωματείο Χοροστάτες Θες/νίκης, ο μορφωτικός σύλλογος Λυκόστομου Αλμωπίας και φυσικά 21 σύλλογοι του Δήμου Βέροιας», είπε χθες το πρωί στον  «Άκου 99.6» ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Βασίλης Λυκοστράτης.

Το κριτήριο επιλογής των 21 από τους 28 συλλόγους ήταν η επιθυμία συμμετοχής τους, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ενώ οι τελευταίες λεπτομέρειες του φεστιβάλ συζητήθηκαν χθες το απόγευμα στο δημαρχείο από εκπροσώπους των διοργανωτών.

Η έναρξη θα γίνει στην πλατεία Ωρολογίου στις 8:00 το βράδυ και τα χορευτικά τμήματα θα κατευθυνθούν παρελαύνοντας προς την πλατεία Δημαρχείου, όπου στις  9.00 περίπου θα γίνει η έναρξη. Την Πέμπτη στο 4ο δημοτικό σχολείο , πίσω από το γήπεδο της Βέροιας, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας και η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στα Εβραϊκά Μνήματα στον Προμηθέα. Το Σάββατο το φεστιβάλ ανηφορίζει στα Πιέρια στο γήπεδο της Σφηκιάς και ολοκληρώνεται  την Κυριακή 27 Αυγούστου στην πλατεία Ωρολογίου όπου  θα γίνει και η τελετή λήξης. Παράλληλα θα τρέχει κι ένας διαγωνισμός φωτογραφίας, με θέμα το 2ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ του Δήμου Βέροιας. 

«Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι από επαγγελματίες ή από κάποιον ερασιτέχνη είτε από οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει. Την στέλνει στην αντιδημαρχεία τουρισμού, εμείς θα την προβάλουμε στο site μας και από εκεί και πέρα όποια φωτογραφία έχει τα περισσότερα like αυτή θα είναι που θα κερδίσει τον διαγωνισμό», εξήγησε ο αντιδήμαρχος. 

 

Ερωτηθείς σχετικά με τα περσινά αρνητικά σχόλια και παράπονα που καταγράφηκαν είπε:

«Πιστεύω ότι προσπαθήσαμε να διορθώσουμε πολλά από αυτά. Πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά και σίγουρα υπήρχαν λάθη, δεν μπορώ να πω το αντίθετο, αλλά φέτος ελπίζω τα λάθη αυτά να έχουν διορθωθεί και να έχουμε οργανωθεί καλύτερα από πέρυσι». 

Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και όπως ανέφερε ο κ. Λυκοστράτης, οι αρμόδιοι έχουν σκεφτεί κάποια πράγματα για του χρόνου... « Επιπλέον θα προσπαθήσουμε να φέρουμε περισσότερα συγκροτήματα από το εξωτερικό. Θέλουμε να γίνει θεσμός το φεστιβάλ. Θα το ανοίξουμε κι άλλο. Βλέπουμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των άλλων συλλόγων, γιατί ένας σύλλογος πρέπει να έρθει, να κοιμηθεί , να φάει, να ξεναγηθεί.

Ένα φεστιβάλ δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Κι όταν σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά γίνονται μόνο με εθελοντές καταλαβαίνετε τι προσπάθεια κάνουμε. Τουλάχιστον προσπαθούμε. Η μόνη μας βοήθεια είναι οι εθελοντές που μας δίνουν τα μέσα και και τους ευχαριστούμε για αυτό. Κι από εκεί και πέρα οι χορηγοί μας που βοήθησαν και βοηθάνε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις…», συμπλήρωσε.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές και δωρεάν για όλους τους πολίτες.. 

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συναυλία σήμερα στον πεζόδρομο της Βέροιας από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Συναυλία σήμερα στον πεζόδρομο της Βέροιας από το...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου...

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Βέροια (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του...

Την Τετάρτη 24 Απριλίου το βράδυ στον Χώρο Τεχνών του...

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of Music» της καθηγήτριας Πόπης Φιρτινίδου

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of...

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας παρουσιάζει για 18η...

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του...

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, των...

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο...

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο...

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...