Από τον 15Αύγουστο στην Παναγία Σουμελά

Από τον 15Αύγουστο στην Παναγία Σουμελά

Την υποτροφία που έχει θεσπίσει το Ίδρυμα ‘’Παναγία Σουμελά’’ στη μνήμη των μαθητών που έχασαν τη ζωής τους στο φοβερό τροχαίο στα Τέμπη, παρέλαβε ο αριστούχος μαθητής, Σταύρος Τοπαλίδης (19,9), από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος γνωρίζοντας τους στόχους του, του ευχήθηκε την εισαγωγή του στη Σχολή Ευελπίδων.

Ο βραβευμένος ευχαρίστησε το Ίδρυμα αλλά και τους γονείς του που στηρίζουν τις επιλογές του.

Στη φωτογραφία, ο αριστούχος μαθητής με τους γονείς και τη γιαγιά του.

 

Τα λείψανα του Λεωνίδα Ιασωνίδη μεταφέρθηκαν ανήμερα της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά και ευλογήθηκαν από τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, ενώ ο Πρόεδρος του Ιδρύματος ‘’Παναγία Σουμελά’’, Γιώργος Τανιμανίδης, στο λόγο που εκφώνησε αναφέρθηκε στο σημαντικό αγωνιστή και πολιτικό, καθώς ο Λεωνίδας Ιασωνίδης διετέλεσε βουλευτής Θεσ/νίκης και υπουργός Πολιτισμού. Ο κ. Παντελεήμων επέδωσε εκ μέρους του Σωματείου ‘’Παναγία Σουμελά’’ στην ανιψιά του Λεωνίδα Ιασωνίδη, κα. Ναυσικά Ιασωνίδη,το χρυσό μετάλλιο της Παναγίας Σουμελιώτισσας. 

‘’Από το θείο μας κληρονομήσαμε τα μετάλλιά του, κυρίως όμως για μας ήταν ένα σύμβολο αγώνα, ένα πνεύμα φιλελεύθερο και δημοκρατικό’’ειπε η ανηψια του ευχαριστώνταςτο ίδρυμα που εκπλήρωσε την επιθυμία του

 

Για άλλη μια φορά τα  μέλη της ΛΕΦΕΔ-|Ημαθίας (Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων) είχαν ενεργή παρουσία στην Παναγία Σουμελά, κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών- λατρευτικών Ανάμεσα στα περίπτερα συλλόγων και φορέων που λειτούργησαν τις μέρες αυτές στον προαύλιο χώρο της Μονής, ξεχώρισε αυτό της ΛΕΦΕΔ Ημαθίας, με τα παρόντα μέλη να ενημερώνουν τον κόσμο για την πολυεπίπεδη δράση της Λέσχης.

Παράλληλα όμως τις τελευταίες ημέρες που υπήρξε μεγάλη προσέλευση επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και κατασκηνωτικό ενδιαφέρον στη γύρω ύπαιθρο, τα μέλη της ΛΕΦΕΔ, συνέβαλαν στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς με συχνές περιπολίες καθ’ όλο το 24ωρο, εφιστούσαν την προσοχή των κατασκηνωτών σε θέματα πυρασφάλειας, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που άναψαν φωτιά, είτε για να ζεσταθούν είτε για να προετοιμάσουν το φαγητό τους.

 

Στην πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιάς στο χώρο της Παναγίας Σουμελά, συνέβαλε και η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Βέροιας-Αλεξάνδρειας-Νάουσας. Συγκροτήθηκαν ομάδες και, με την κεντρική ευθύνη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ημαθίας, πρόσφεραν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους μαζί με άλλους φορείς, συμβάλλοντας στην πυροπροστασία και πυρασφάλεια του χώρου.

Ούτως ή άλλως, η πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών είναι υπόθεση όλων μας.

 

Δίπλα στην πολιτική εκπροσώπηση  της Ημαθίας, στάθηκε η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε στην Παναγία Σουμελά. Έτσι είχε την ευκαιρία να τα πει πολύ σύντομα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη, και τη φίλη και συνάδελφό της, Νίκη Καρατζιούλα.

Η Βούλα Πατουλίδου τράβηξε τα βλέμματα όλων με τις στυλιστικές της επιλογές και την άψογη  σωματική της κατάσταση. Ντυμένη στα ροζ από την κορυφή μέχρι τα νύχια , ξεχώρισε με την κομψότητά της και το χαμόγελο που μοίραζε προς όλους, και ιδιαίτερα προς τους δημοσιογράφους, ποζάροντας με άνεση στο φακό.

Ήταν πριν από 25 χρόνια, στις 5 Αυγούστου του 1992, οταν η ποντιακής καταγωγής πρώην αθλήτρια, η πρώτη γυναίκα Χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ελλάδα, κατέκτησε το χρυσό στη Βαρκελώνη στα 100 μέτρα εμπόδια. 

(Στη φωτογραφία από την κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Υψηλάντη)

 

Διακριτική ήταν η αστυνομική παρουσία και η φρούρηση της εκκλησία, αλλά και του ευρύτερου χώρου της Παναγίας Σουμελά. Για άλλη μια φορά βέβαια, πολλοί προσκυνητές έπεσαν θύματα επιτήδειων που κατάφεραν να τους αφαιρέσουν πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Όπως μας είπαν κάτοικοι του χωριού Καστανιά, φέτος υπήρξε μεγάλη η συρροή Αθίγγανων και Ρομά από τη Βουλγαρία, πολλοί από τους οποίους στήσανε σκηνές και παρέμειναν μέρες στο χώρο, πολιορκώντας τους πιστούς και ζητώντας επαιτεία. Πολύ διακριτικά η Αστυνομία, αρμόδια για την ευταξία των ναών, τους απομάκρυνε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά από 45 χρόνια σταματά η έκδοση των Άρλεκιν!

Μετά από 45 χρόνια σταματά η έκδοση των Άρλεκιν!

Οι παλιότεροι θυμάστε τα Άρλεκιν, τα βιβλιαράκια που...

Από Μ. Δευτέρα το Πασχαλινό ωράριο της Αγοράς στη Βέροια

Από Μ. Δευτέρα το Πασχαλινό ωράριο της Αγοράς στη...

Από χθες 25 Απριλίου ξεκίνησε  το  εορταστικό ωράριο...

Οι καραντίνες άλλαξαν τις συνήθειες… «Καμπανάκι» για αλκοόλ και άτμισμα στους εφήβους

Οι καραντίνες άλλαξαν τις συνήθειες… «Καμπανάκι» για...

Ανησυχητικά, είναι τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και...

Ξεκινούν και πάλι τα έργα του Flyover στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης

Ξεκινούν και πάλι τα έργα του Flyover στον Περιφερειακό...

Η κατάσταση με την κυκλοφορία των οχημάτων στον...

Μολυβένιες σχολικές διαβάσεις

Μολυβένιες σχολικές διαβάσεις

Το είδαμε, μας άρεσε και το μεταφέρουμε! @@ads-588@@Στην...

Πρόταση για νέα αντιπεριφέρεια κλιματικής αλλαγής

Πρόταση για νέα αντιπεριφέρεια κλιματικής αλλαγής

Ένα σχέδιο δράσης για μια ανθεκτική, κλιματικά...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό των «Σπαρτιατών»

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό των...

Απέκλεισε ο Άρειος Πάγος τους «Σπαρτιάτες» από την...

Ογκόλιθοι εναντίον της παράνομης στάθμευσης στο Άλσος Αγ. Νικολάου Νάουσας

Ογκόλιθοι εναντίον της παράνομης στάθμευσης στο Άλσος...

Το Άλσος Αγίου Νικολάου στη Νάουσα είναι από τις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...