Πήραν θέση στα νέα τους θρανία οι μαθητές της Ημαθίας

Πήραν θέση στα νέα τους θρανία οι μαθητές της Ημαθίας

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε χθες Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, η φετινή σχολική χρονιά  και στο Νομό Ημαθίας με χιλιάδες μαθητές να μπαίνουν στις αίθουσες και να κάθονται στα θρανία. Στο 1ο ΕΠΑΛ παραβρέθηκε για τον αγιασμό η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Αν. Μαυρίδου, στο 5ο δημοτικό σχολείο Βέροιας ευχήθηκε και μίλησε στο παιδιά ο προιστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύσης Διαμαντόπουλος ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης στο 7ο δημοτικό σχολείο Βέροιας Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ευχηθεί σε μαθητές, καθηγητές και γονείς για τη νέα σχολική χρονιά, καθώς επίσης να απευθύνει πατρικούς λόγους στους μικρούς μαθητές.  

 

Μήνυμα Αν.Μαυρίδου« Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές, μαθήτριες και γονείς,

Ένα νέο σχολικό έτος ξεκινάει και πάλι στο χώρο της γνώσης και της αναζήτησης με φιλόδοξα σχέδια και νέους σχεδιασμούς, με όνειρα και ελπίδες. 

Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι να κάνουμε καλή αρχή για να έχουμε μια νέα χρονιά αποδοτική και δημιουργική, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν τις ικανότητες τους και να αναδείξουν την προσωπικότητά τους.

Το σχολείο έχει στόχο να μας διδάξει να γίνουμε ελεύθεροι πολίτες, να μπορούμε να αξιολογούμε το σωστό και το λάθος. Στην σύγχρονη εποχή που ζούμε εκείνο που χρειάζεται περισσότερο είναι να έχουμε προσωπική ευθύνη και αντίληψη για να ξεπερνάμε τα προβλήματα, να καταθέτουμε την ψυχή μας.

Γι’ αυτό, η Παιδεία και η Εκπαίδευση είναι αναγκαίο να παίζει τον πιο αποφασιστικό ρόλο, τόσο στην διαμόρφωση ολοκληρωμένων δημοκρατικών συνειδήσεων, όσο και στην προώθηση και αναβάθμιση της γνώσης.

 Η παιδεία, ως ένα από τα σημαντικότερα αγαθά για τον πολίτη, πρέπει και παρέχεται το ίδιο για όλουςτους μαθητές και η ουσιαστική μάθηση και γνώση αποτελούν το απαραίτητο εφόδιο για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολίτη και μιας δίκαιης κοινωνίας.

Μπροστά στην ιδιαίτερη σημαντικότητα αλλά και τη δυσκολία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας συνεχίζει να είναι κοντά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, και στις οικογένειες τους, συνεργάτης και αρωγός στον ωραίο αγώνα σας, ώστε με επιμονή και το συντονισμό όλων, το ταξίδι της γνώσης να είναι όμορφο και οι στόχοι να κατακτώνται.

Καλή, εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.»

 

Μήνυμα Δ. Διαμαντόπουλου

«Πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Ημαθίας και όλης της Χώρας. O γνώριμος ήχος του σηματοδοτεί την έναρξη ενός ακόμα όμορφου ταξιδιού στους δρόμους της γνώσης και της καλλιέργειας. Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς μοιράζονται από σήμερα αγωνίες, προσδοκίες, δυσκολίες και όνειρα για έναν κοινό σκοπό: Τη δημιουργία των αυριανών πολιτών με γνώσεις, ήθος, αρχές και αξίες, με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, έναν καλύτερο κόσμο. Είναι η ελπίδα που, σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη η Χώρα και η Κοινωνία μας για να ξεπεράσει τη βαθειά κρίση και να μην επαναλάβει τα λάθη και τις ανεπάρκειες του παρελθόντος. Γιατί, όπως γράφει ο ποιητής:

«Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».

Εγκάρδιες ευχές στους μαθητές μας, στους γονείς και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία, ψυχική δύναμη και υπομονή!»

 

Σε σχολεία του Δήμου Νάουσας ο Αντιπεριφερειάρχης 

Στον αγιασμό  του 7ου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Νάουσας και του Γυμνασίου-Λυκείου Ειρηνούπολης παρέστη το πρωί της Δευτέρας 11ης Σεπτεμβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης.  Στον χαιρετισμό του ο κ. αντιπεριφερειάρχης, επισημαίνοντας  την αδιάρρηκτη σχέση της ελληνικής παιδείας με την ιστορική διαδρομή του έθνους μας με την ορθόδοξη παράδοση ,ευχήθηκε στους μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς τους, καλή σχολική χρονιά, γεμάτη πρόοδο και υγεία.

 

Η τροχαία ενημέρωσε μαθητές για την οδική ασφάλεια

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας μοίρασαν χθες  το πρωί, αστυνομικοί σε μικρούς μαθητές και γονείς κατά την προσέλευση τους σεσχολικά συγκροτήματα της Ημαθίας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για ήλη την επικράτεια που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:  Πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  και Προσφύγων

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για...

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4558/18 που...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή...

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 είναι...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την «άρση αδικιών σε βάρος των επιτυχόντων του Σώματος Αγροφυλακής το 1992»

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την «άρση αδικιών σε...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και...

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και κουβέντα στην «Ελιά», εν όψει Ευρωεκλογών

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και...

Οδεύουμε προς Ευρωεκλογές και οι υποψήφιοι...

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το Μακροχώρι

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το...

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς...

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι....

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης σε...

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ...

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς εξαφανίστηκε ένας 48χρονος άνδρας. @@ads-588@@Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν στις 18 Απριλίου, όταν εξαφανίστηκε από το Μακροχώρι ο Νικόλαος Καραπουναρλίδης,...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...