Γιώργος Κικερίδης: Μας ζημίωσαν αγωνιστικά και οικονομικά

Γιώργος Κικερίδης: Μας ζημίωσαν αγωνιστικά και οικονομικά

«Βράζει» η ζημιωμένη Βέροια για το σκάνδαλο μεγατόνων της Επιτροπής Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ που στις 15 Σεπτεμβρίου (!) αποφάσισε να αλλάξει η ημερομηνία προσδιορισμού των 23αρηδων με ευνοημένους Αναγέννηση Καρδίτσας και Αχαρναϊκό.

"Αν δεν εκδοθούν τώρα τα τρία δελτία (Στέφανος Ντόγος, Νικηφόρος Τσοντάκης και Γιώργος Μέξης) για τα οποία καταθέσαμε συμβόλαια στις 14 Αυγούστου, αλλά απορρίφθηκαν τότε από την ΕΙΜ, η Βέροια θα εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα" τόνισε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Γιώργος Κυκερίδης στο FL News. Παράλληλα, ανέφερε ότι "μας πήραν και το... νεροπίστολο οι άλλοι με τα... καλάσνικοφ" και έθεσε ερωτήματα προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο. Αναλυτικά:

"Μία ερώτηση προς τον κύριο Γραμμένο: με ποιον τρόπο θα εκδοθούν τώρα τα δελτία που στείλαμε τον Αύγουστο και απορρίφθηκαν; Περιμένουμε μία απάντηση. Πρόκειται για μία από τις πιο σκανδαλώδεις αποφάσεις. Εμείς δεν θα κλείσουμε κανένα δρόμο ούτε θα πάμε έξω από τα γραφεία των Ενώσεων. Είμαστε ομάδα Super League. Εφυγαν τρία παιδιά και είπαμε σε δύο ακόμη, στον Καραγκούνη και τον Μουζακίτη ότι δεν γίνεται να τους αποκτήσουμε, επειδή έχουν γεννηθεί μεν το 1994 αλλά πριν από την 1η Αυγούστου. Και τώρα αλλάζουν την\ ημερομηνία; Δεν υπάρχει ισονομία" δήλωσε ο Κυκερίδης.

"Ποιος θα μας δώσει τα λεφτά; Ο Γραμμένος;"

Εθιξε δε και τις οικονομικές παραμέτρους του σκανδάλου βάζοντας πάλι στο κάδρο των ευθυνών τον Βαγγέλη Γραμμένο. "Εμείς για τον Ντόγο, τον Τσοντάκη και τον Μέξη δώσαμε χρήματα. Πήραν προκαταβολές, ακολούθησαν την προετοιμασία. Τώρα αυτά τα λεφτά ποιος θα μας τα δώσει; Ο κύριος Γραμμένος; Χάσαμε και άλλα χρήματα με τον αποκλεισμό στο κύπελλο, επειδή υποτίθεται πως δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής αυτά τα παιδιά τον Αύγουστο. Τι θέλουν; Να πάρω 10 φιλάθλους και να πάω έξω από την πόρτα της ΕΠΣ Ημαθίας; Δεν θα αμαυρώσω την ιστορία της Βέροιας. Παρεμπιπτόντως, δεν τοποθετήθηκε η Ενωση μας. Περιμένω μία σοβαρή τοποθέτηση για το θέμα. Ούτε η Football League δεν πήρε ένα τηλέφωνο. Και κάτι ακόμη. Εδωσαν 4 ώρες παράταση στις μεταγραφές για ποιους; Και για τις ομάδες της βόρειας Ελλάδας και για του Μενιδίου; Το ίδιο απέχουν από τα γραφεία της ΕΠΟ;"

"Εμείς στο γήπεδο, οι άλλοι στις θάλασσες..."

Ο έξαλλος Κυκερίδης εξιστόρησε ακολούθως τι συνέβη με τους Ντόγο, Τσοντάκη και Μέξη. "Κοιτάξε. Δεν είμαστε ζώα. Τη Δευτέρα 11/9 έληγε η προθεσμία για τις μεταγραφές και την Παρασκευή 8/11 στείλαμε το νομικό μας κύριο Λίβα στην ΕΙΜ να ρωτήσει τι θα ισχύσει για τους 23αρηδες. Η ΕΙΜ επέμεινε ότι δεν μπορούμε να εκδώσουμε δελτία για τους τρεις παίκτες, επειδή γεννήθηκαν μεν το 1994, αλλά πριν από την 1η Αυγούστου. Ετσι ενημέρωσα τα παιδιά για τις εξελίξεις και ανθρώπινα λύσαμε τα συμβόλαια για να μπορέσουν να βρουν σε δύο μέρες ομάδα, ώστε να μην μείνουν ξεκρέμαστοι. Βλέπαμε τον πόνο τους.

Πρέπει να καταλάβουν όμως ορισμένοι ότι η Βέροια είναι οργανωμένη, όχι ξεγραμμένη. Από 1η Αυγούστου πηγαίνω στο γήπεδο στις 7 το πρωί και φεύγω στις 12 τα μεσάνυχτα. Αυτοί που φτιάχνουν τώρα ομάδες ήταν τότε στις θάλασσες... Από 14 Αυγούστου είχαμε στείλει τα συμβόλαια. Τώρα κάποιες ομάδες περνούν παίκτες σε τρεις μέρες".

"Θέλουμε τους παίκτες πίσω"

Για τα επόμενα βήματα ο Κυκερίδης υπογράμμισε ότι θέλει πίσω τους παίκτες κι ας έχουν συμφωνήσει πλέον με άλλες ομάδες (ο Στέφανος Ντόγος με Αιγιναικό, ο Νικηφόρος Τσοντάκης με ΑΕ Καραϊσκάκης).

"Θα ψάξουμε με τους νομικούς μας αν μπορούμε να πάμε σε κάποιο όργανο ακόμη και εκτός Ελλάδας. Δεν μπορούμε να προσφύγουμε στα πολιτικά δικαστήρια. Θέλουμε να καθυστερήσουμε αρχικά την έναρξη του πρωταθλήματος. Θα ζητήσουμε να γυρίσουν πίσω οι τρεις παίκτες. Εχουμε τα παραστατικά που μας έστειλαν πίσω από την Επιτροπή. Αν δεν γίνει αυτό θα συνεδριάσουμε για να αποφασίσουμε αν θα κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Πήραμε το μήνυμά μας. Περιμέναμε μία ισονομία από τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, αλλά μάταια. Μπορεί να μας πει ο κύριος Γραμμένος που μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας. Οι άλλοι έχουν... καλάσνικοφ, εμείς... νεροπίστολο, αλλά μας το πήραν κι αυτό. Θα παλέψουμε όμως κόντρα στη μεγάλη αδικία.

"Το δεύτερο... πέναλτι της ΕΠΟ"

Ο τεχνικός διευθυντής της Βέροιας καυτηρίασε και την απόφαση της ΕΠΟ για προβιβασμό των δευτεραθλητών της Γ' Εθνικής Δόξας Δράμας και ΑΕ Καραϊσκάκης. "Είναι το δεύτερο πέναλτι που έγινε από την ΕΠΟ αυτό με τους 23αρηδες. Το πρώτο ήταν ότι ανέβηκαν Δόξα Δράμας και ΑΕ Καραϊσκάκης, αν και δεν προβλεπόταν από την προκήρυξη. Μαζεύτηκαν όμως 10 άτομα έξω από τα γραφεία της Δόξας και πέρασε το θέμα"

"Γελούσε από το αεροδρόμιο μέχρι τη Βέροια"

Αποκάλυψε δε και ένα περιστατικό που δείχνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι για... γέλια. "Εμείς κινητοποιηθήκαμε, φέραμε δύο νέους παίκτες για να καλύψουμε τα κενά εκείνων που μας απέρριψαν. Και ακούστε μία ιστορία. Πήγα να υποδεχτώ τον Γάλλο (σ.σ. τον Μεντερίκ Ντεέρ) και με ρώτησε πότε αρχίζει το πρωτάθλημα. Του απάντησα δεν ξέρω και γελούσε από το αεροδρόμιο μέχρι τη Βέροια. Αυτό είναι το πρωτάθλημα μας..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ''ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ & τα 10χλμ''

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον...

Σε μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού στην...

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ (ΦΩΤΟΣ)

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα...

Νίκες  και εμπειρίες αποκόμισαν στο διασυλλογικό...

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας  για το World Boccia Challenger - Θα αγωνιστεί στο Ατομικό της Κατηγορίας BC4

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί”...

 Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, βρίσκεται από χθες ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...