Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Την Δευτέρα 4 Μαΐου στο Φιλίππειο δημοτικό σχολείο Βέροιας-  ΕΛΜΕ Ημαθίας: Εκδήλωση-Ομιλία  για «Το Σχολείο σε Κρίση»

Την Δευτέρα 4 Μαΐου στο Φιλίππειο δημοτικό σχολείο Βέροιας- ΕΛΜΕ Ημαθίας: Εκδήλωση-Ομιλία  για «Το Σχολείο σε Κρίση»

Το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές» του Χρήστου Βασιλείου παρουσιάστηκε στη Βέροια

Το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές» του Χρήστου Βασιλείου παρουσιάστηκε στη Βέροια

Παρουσίαση βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου «ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΠΟΤΕ»

Παρουσίαση βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου «ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΠΟΤΕ»

Λαογραφικά εκ Βεροίας και Περιφερείας -Παραμύθια – Παροιμίες – Τραγούδια ήθη και έθιμα- το βραβευμένο έργο της Ελένης Κουτσογιαννοπούλου Ψωμά παρουσιάζεται στη Βέροια

Λαογραφικά εκ Βεροίας και Περιφερείας -Παραμύθια – Παροιμίες – Τραγούδια ήθη και έθιμα- το βραβευμένο έργο της Ελένης Κουτσογιαννοπούλου Ψωμά

Επιμελητήριο Ημαθίας: Ενημερωτική εκδήλωση για πνευματικά δικαιώματα και υγειονομικό πρωτόκολλο, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Επιμελητήριο Ημαθίας: Ενημερωτική εκδήλωση για πνευματικά δικαιώματα και υγειονομικό πρωτόκολλο, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Στις 2 και 3 Μαΐου, σε Αλεξάνδρεια και Βέροια Η «Αγία Ιωάννα των Σφαγείων»  του Μπρεχτ, από την Ομάδα «Θέατρο από εργάτες για εργάτες»

Στις 2 και 3 Μαΐου, σε Αλεξάνδρεια και Βέροια Η «Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» του Μπρεχτ, από την Ομάδα «Θέατρο

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στη ΒΙΒΟΝ της Νάουσας

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στη ΒΙΒΟΝ της Νάουσας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

«Εις τους πέντε δρόμους» – Απολογισμός και ευχαριστίες του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Στις  13 Σεπτεμβρίου έκλεισε ο κύκλος των δέκα παραστάσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας στις γειτονιές της Βέροιας και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Εις τους πέντε δρόμους» της Λένας Πετροπούλου.

Στην πόλη της Βέροιας δόθηκαν τρεις παραστάσεις: Στον Προμηθέα (αυλή 2ου Γυμνασίου), στην αυλή του 4ου Δημοτικού Σχολείου και στο ανοιχτό θεατράκι της  Αγίας Παρασκευής (Πασά-Κιόσκι). Στις τοπικές κοινότητες επτά (7) παραστάσεις: στη Βεργίνα (στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου), στον Άγιο Γεώργιο  (στην αυλή του Σχολείου), στα Ριζώματα (στο κλειστό θέατρο του Δημ. Σχολείου), στη Ραχιά (στην αυλή του Σχολείου), στα Ασώματα (στην αυλή του Σχολείου) στο Διαβατό (στην αυλή του Σχολείου) και στη Δημ. Κοινότητα Μακροχωρίου (σε πλατεία).

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  αισθάνεται  ικανοποιημένο, γιατί η θεατρική του πρόταση, η πρωτοβουλία του να βρεθεί  κοντά  και στους συνδημότες, που κατοικούν στην περιφέρεια του Δήμου, να ομορφύνει και να κάνει  ενδιαφέροντα τα απόβραδά τους, στέφτηκε με επιτυχία. Εκαντοντάδες συμπολιτών παρακολούθησαν με εξαιρετικό  ενδιαφέρον μια παράσταση αυθεντικά λαϊκή,  ερμηνευμένη από εξαιρετικούς καλλιτέχνες, που ταξίδεψαν το κοινό σε αλλοτινές εποχές ενθουσιάζοντας, συγκινώντας, ψυχαγωγώντας και ξεσηκώνοντάς το κατά τη διάρκεια της παράστασης, σε μια διαδραστική συμμετοχή, στη μέθεξη της θεατρικής δράσης, σε κάθε φάση της εξέλιξης του έργου…

 Για την παρακολούθηση των παραστάσεων δεν υπήρχε εισιτήριο, ωστόσο όποιος πολίτης το επιθυμούσε, το μπορούσε και το επέλεγε, έφερνε τρόφιμα  μακράς διάρκειας, τα οποία παρέδιδαν οι πολίτες,  σε κάθε παράσταση, σε  κλιμάκιο εργαζομένων του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας (που ζητήσαμε να παρευρίσκεται), το οποίο την επομένη καταμετρούσε και τακτοποιούσε στους χώρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας  τα προσφερόμενα είδη, για να αποδοθούν κατά το πρόγραμμα του ΚΑΠΑ στους ωφελούμενους συνδημότες μας. Συλλέχτηκαν 1.428 τυποποιημένα είδη και τρόφιμα μακράς διάρκειας !

1.428 πράξεις έκφρασης έμπρακτης αλληλεγγύης, «χειραψίες …» βαθιά ανθρώπινες! Στο όνομα των ωφελούμενων του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου, απευθύνουμε μεγάλες ευχαριστίες  σε όσους γενναιόδωρα συνεισέφεραν  στους αδύναμους συνδημότες μας!

Η περιοδεία της παράστασης «Εις τους πέντε δρόμους» στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα, σχεδιασμού και υλοποίησης, χάρη στην αγαστή συνεργασία  των προέδρων  των Δημοτικών Κοινοτήτων Βέροιας, Μακροχωρίου, των Τοπικών Κοινοτήτων Βεργίνας, Δοβρά, Μακεδονίδος, Αποστόλου Παύλου, Ασωμάτων, Ράχης και των Πολιτιστικών Συλλόγων «Αγίου Γεωργίου», «Διαβατού», «Προμηθέα», «Ασωμάτων», Μ.Α.Σ «Η Καλλιθέα», «Λαογραφικό Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου& Περιχώρων» «Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου» και του «Μορφωτικού  Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «Αιγές». 

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ήταν η Αντιδημαρχία της Τεχνικής Υπηρεσίας και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Βέροιας, η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης, η Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης και το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας. Ευχαριστούμε τους αντιδημάρχους και τους εργαζόμενους στις αντιδημαρχίες και στο ΚΑΠΑ, όπως επίσης και τους διευθυντές των σχολείων, που μας φιλοξένησαν με διάθεση κι αγάπη. 

Η διοίκηση και το προσωπικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας για ακόμη μια φορά κατέληξε στο συμπέρασμα, που έχει ως οδηγό για τη λειτουργία του: «Ο πιο αποδοτικός δρόμος είναι αυτός, που τον κάνεις με συνεργασίες». 

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ενίσχυση του Νοσοκομείου Νάουσας με προκήρυξη δύο θέσεων Χειρουργικής – Επικοινωνία Τσαβδαρίδη με Υφυπουργό Υγείας

Από το πολιτικό Γραφείο του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, γνωστοποιούνται τα εξής: «Την έγκριση προκήρυξης για την τακτική πλήρωση δύο θέσεων ειδικευμένων

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]