Μικρά καθημερινά προβλήματα και σοβαρά θέματα του Δήμου στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Μικρά καθημερινά προβλήματα και σοβαρά θέματα του Δήμου στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Θέματα της καθημερινότητας της πόλης, έθιξαν μεταξύ άλλων στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, σύμβουλοι της πλειοψηφίας και παρατάξεων της μειοψηφίας, με ερωτήσεις τους πριν από την ημερήσια διάταξη.

• Ο κ. Μελιόπουλος επεσήμανε ότι οι ώρες αποκομιδής των απορριμμάτων είναι ακατάλληλες, διότι γίνονται κατά τη μετακίνηση των παιδιών στα σχολεία και της κυκλοφοριακής αιχμής στην πόλη. Ρώτησε εάν είναι σίγουρο πως δεν υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία και χαρακτήρισε αντιλαϊκή την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. «Και πότε να μαζέψουμε τα σκουπίδια; Όποια ώρα και να το επιχειρήσουμε πάντα κάποιοι θα γκρινιάζουν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ζούμε σε μια μικρή πόλη…», απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασ. Παπαδόπουλος. Όσο για τις κεραίες ο κ. Σιδηρόπουλος ανέφερε πως ότι είναι σε δημοτική έκταση ελέγχεται, για τα ιδιωτικά οικόπεδα δεν γνωρίζει ο Δήμος.

• Για θέματα ασφαλείας γύρω από το χώρο των αρχαιολογικών ευρημάτων στη μικρή πλατεία Καρατάσου, απέναντι από τους Αγ. Αναργύρους (επί της Μ. Αλεξάνδρου) έκανε λόγο ο κ. Λ. Ακριβόπουλος μεταφέροντας την ανησυχία των κατοίκων της γειτονιάς για την ασφάλεια των παιδιών τους. Ζήτησε επίσης να αναδειχθεί το πρόβλημα με τη σίτιση των νηπίων στα ολοήμερα λόγω έλλειψης τραπεζοκόμων και να αντιμετωπισθεί όσο γίνεται καλύτερα.

Το πρόβλημα το παραδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σοφιανίδης ο οποίος είπε ότι υπάρχει θέμα με την έλλειψη τραπεζοκόμων, ενώ απαντώντας και σε ερώτηση για τις διαβάσεις έξω από σχολεία, εκτίμησε ότι παρά τα προβλήματα οι εκπαιδευτικοί με τους οποίους έχουν καθημερινά επαφές, εμπιστεύονται τον Δήμο διότι ξέρουν ότι ιεραρχούνται και λύνονται τα προβλήματά τους.

•  Θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και συγκεκριμένα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και το αιολικό πάρκο στο Βέρμιο, έθεσε ο Ζήσης Χρ. Πατσίκας, μεταφέροντας τις ανησυχίες συμπολιτών που προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για επικείμενο κίνδυνο από τις εργασίες κατασκευής του αιολικού πάρκου. Πρότεινε, ως επιτακτική ανάγκη, να γίνει δημόσια μια ενημέρωση από τους αρμόδιους σχετικά με όσα συμβαίνουν στο Βέρμιο και για τυχόν συνέπειες στο μέλλον. «Ναι στις ΑΠΕ, αλλά, άλλο το αιολικό πάρκο κι άλλο μια αιολική αποικία» τόνισε.

Θετικά δέχτηκε ο δήμαρχος K. Boργιαζίδης την πρόταση και την ανησυχία των πολιτών και ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει ήδη ζητήσει να έρθει το θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ., οργανωμένα, παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων, για την ενημέρωση του Σώματος και της τοπικής κοινωνίας.

•  Ο κ. Λαζαρίδης απευθυνόμενος στον κ. Γουλτίδη αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του συμβούλου της μειοψηφίας, να αναθέσει στον δικηγόρο Γ. Μπιλέκα, την εξέταση του θέματος της νέας μελέτης για τη γέφυρα Κούσιου, επικρίνοντας την κίνηση Γουλτίδη ως «αντιπολιτευτικού συμφέροντος».

Κάνει άσχημη εντύπωση το «κάνω αντιπολίτευση και καταγγέλλω την εξέλιξη της γέφυρας Κούσιου» πρόσθεσε ο δήμαρχος, ενώ ο κ. Γουλτίδης, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα κριτικής προς τα έργα της δημοτικής αρχής, απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανένα αντιπολιτευτικό συμφέρον, και ότι ο δικηγόρος ήταν μέλος του συνδυασμού τους» (Καραπαναγιωτίδη).

Να σημειώσουμε για την ιστορία ότι η προσφυγή στρέφεται κατά της απόφασης του Δήμου να παραλάβει τη δεύτερη μελέτη 70.000 ευρώ ως δωρεά της διαχειριστικής επιτροπής της γέφυρας Κούσιου χωρίς όμως, σύμφωνα με το σκεπτικό να αποτελεί δωρεά και χωρίς να εκδοθεί απόφαση περί εγκρίσεως περιβαλλοντικών όρων.

• «Νας μας προσέχετε και να μας λύνετε τα προβλήματα» είπε ο κ. Καραγιάννης θέτοντας υπ’ όψιν του Σώματος κάποια ζητήματα του Τριλόφου που αφορούν αγροτεμάχια και δρόμους. «Δεν μπορούμε να οριοθετήσουμε αγροτικό δρόμο, είναι πολύ δύσκολο. Εάν υπάρχει ανάγκη για κάτι συγκεκριμένο, θα επιληφθούμε» απάντησε ο κ. Σιδηρόπουλος. Ο πρόεδρος της Φυτειάς κ. Αγγέλου, κάλεσε τους συμβούλους στη γιορτή κρασιού και κάστανου που θα γίνει την Κυριακή στο ορεινό χωριό και ζήτησε από την ΔΕΥΑΒ να παρεμβαίνει συντομότερα για την αποκατάσταση των βλαβών στο χωριό, που έμεινε χωρίς νερό 4 μέρες.

• Ο κ. Κούτρας ενημέρωσε για το μεγάλο ιατρικό συνέδριο που θα γίνει τέλος Απριλίου – αρχές Μαΐου στη Βέροια και ο κ. Λυκοστράτης επιχείρησε να αποδείξει, με κατάθεση εντύπων και δημοσιευμάτων, ότι οι Αιγές βρίσκονται πάντα στον κορμό της στρατηγικής του Δήμου, όσον αφορά την τουριστική προβολή της περιοχής, απαντώντας σε αναρτήσεις περί αποκλεισμού της Βεργίνας.

• Σε ό,τι αφορά κάποιες ερωτήσεις συμβούλων για τη ΔΕΥΑΒ ο κ. Ορφανίδης διαβεβαίωσε ότι παρά την έλλειψη προσωπικού, το τεχνικό τμήμα έχει ξεπεράσει τα όριά του. «Έχουμε δύο συνεργεία και γίνεται ιεράρχηση ανάλογα με τη σημαντικότητα καθ’ ότι οι βλάβες είναι πολλές» είπε, προσθέτοντας ότι προσεχώς η Υπηρεσία θα πάρει 14 εργαζόμενους (11 στο τεχνικό και 3 στα γραφεία).

• Ο κ. Διαμάντης ενημέρωσε για τον 1ο Αριστοτέλειο Δρόμο και το πρόγραμμα διεξαγωγής του και τα προ ημερησίας θέματα, έκλεισαν με το παράπονο του δημάρχου, προς τους συμβούλους, τύπου: «Για τα καλά που κάνουμε δεν λέτε τίποτα. Αυτά είναι αυτονόητα… Η γκρίνια όμως παραμένει!».

Σοφία Γκαγκούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου το θερινό ωράριο των καταστημάτων της Βέροιας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου...

Ξεκινάει από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 το θερινό ωράριο...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...